Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

smotesko

Пользователи
  • Публікації

    185
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача smotesko

  1. Можуть. Це нічим не відрізняється від ситуації коли акумулятор заряджається, наприклад, від сонця. Він може в той же час віддавати енергію в інвертор.
  2. Цей генератор призначений саме для такого використання, і однолінійна схема підключення зображена прямо на його веб сторінці.
  3. Не знаю про який перекидний рубильник ви говорите. Можливо, ми про різне. У мене склалося враження що ви хочете встановити гібридний інвертор. Такі пристрої мають вхід та вихід змінного струму і працюють як ДБЖ. Крізь них можна пропустити живлення всієї квартири і нічого переключати не потрібно буде. Він сам переключить реле коли вимкнеться світло.
  4. Якщо зупиняєтесь на 12В – то робіть чотири пари 304+314 в паралелі, і розглядайте кожну з них як один елемент на 618А*г. Вийде батарея монстр. Багато потужності з неї не знімеш тому що 12В інвертори малопотужні. Зате час автономної роботи буде колосальний.
  5. Навіть якби кількості вистачало – не вистачило б перерізу. У вас ж там 2.5мм² йде до розетки? Прокладіть новий кабель у кабель-каналі. Так підключення буде простим і надійним.
  6. По жовто-зеленому дроту 😄 Добре що ПЗВ для спрацювання не потрібна наявність заземлення.
  7. Між щитком та інвертором вам потрібно 5 дротів: вхід фаза/нуль, вихід фаза/нуль, земля. Переріз цього кабелю відповідно до струму ввідного автомату квартири. Інвертор повинен мати реле байпасу номіналом по струму рівним або вищим за ваш ввідний автомат. Я швидко не зміг знайти номінальний струм байпасу обраного вами інвертора. Перевірте самі.
  8. В деяких BMS передбачений вихід керування обігрівом батареї.
  9. В кожному з цих акумуляторів буде своя BMS. Але вам потрібно щоб всю збірку контролювала одна BMS. Інакше процес заряджання не буде належним чином контролюватися. Бачу два шляхи вирішення. Перший, тупий: зʼєднати батареї послідовно і повісити на них балансир HC01. Якось працювати буде. Другий, нормальний: розібрати дві батареї і з цих комірок зібрати 24В батарею, додавши 8S BMS.
  10. Якщо ви говорите про свинцево-кислотні – то саме так і робиться, це стандартний спосіб отримати 24В. Якщо про літієві – то будуть складні моменти.
  11. Всі свої причини вони описали у книжці Wiring Unlimited, розділ 2.7.
  12. Пілонтеч не має напруги на розʼємі поки його не включиш кнопкою. Тому і не іскрило.
  13. Наприклад www.aliexpress.com/item/1005004407464105.html Там є різні, з вольтметрами і без.
  14. Можна і не швидко. Коли клему прикладаєш до акумулятора – є іскра. Злякався, забрав клему. Приклав ще раз – іскри вже немає. Тобто хвилина в нас є щоб серце вспокоїлось 😄
  15. З'єднати послідовно і підключити до інвертора. Червоний плюс, чорний мінус. Також бажано додати балансир щоб напруга на обох акумуляторах була завжди однакова.
  16. Акумулятор на 12В. Якщо свинцево-кислотний – рекомендую гелевий акумулятор мінімум на 100А*г. У мене саме з таким акумулятором працювало добре. Якщо літій-залізо-фосфатний – то мінімум 50А*г. Він під'єднується проводами зовні. Провід 16мм² обжатий також покладу в комплект. Залишиться лише додати акумулятор.
  17. Ціна за все що на фото. Без акумулятора.
  18. Інвертор для котла, роутера, комп'ютера, освітлення. Можна і телефон зарядити. Чистий синус, надійний. Потужність 500ВА (430Вт). Працює з 12В акумулятором. Струм заряджання 20А. Б/В 2 роки. 9000грн.
  19. Якщо інвертор один – достатньо GX девайса. У VRM консолі є кнопка Remote VE.Configure. Вона дозволяє скачати файл налаштувань інвертора на комп, відредагувати в програмі VEConfig, і завантажити назад до інвертора. Якщо паралельна чи трифазна конфігурація – не обійдетесь без MK3-USB.
  20. Будь-яке реле напруги, а на його вихід – контактор потрібної вам конфігурації.
  21. Як колишній учасник правління ОСББ, скажу що саме так. Ви це купуватимете не за свої гроші, а за спільні гроші мешканців. Тут краще заплатити дорожче професіоналам які дадуть гарантію. Це з фінансового боку. З технічого боку також завдання не просте бо йдеться про насоси. Потрібно врахувати пускову потужність щоб не вийшло так що купили інвертор на 10кВт, а він не витягує пуск 7 кВт насоса.
  22. У більшості виробників є інвертори такої потужності, що можуть працювати в режимі ДБЖ. Якщо мова йде про однофазне підключення, то ось наприклад: Victron Energy Quattro 48/10000 LogicPower LPM-PSW-12000VA Deye SUN-8K-SG05LP1-EU-SM2 Якщо ж насоси трифазні, то це будуть інші моделі. Вам знадобиться акумулятор здатний видати 8000Вт / 48В = 167А номінального струму і вдвічі більше пікового. Це мінімум. І матимете можливість додати сонячний контролер заряду на акумулятор – щоб трохи збільшити час автономної роботи.
×
×
  • Створити...