Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Ecostroj

Пользователи
  • Публікації

    19
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Ecostroj

  1. а вообще вряд ли стоит туда вообще что то задувать,уж правильнее все снаружи утеплять

    Правильно снаружи, но заполнить воздушную прослойку, например, перлитом - то с чего лучше начать.

    Со временем в стене появляются щели, микротрещины и эта пустота становится просто продуваться и извлекать тепло из дома. Теплый воздух поднимается вверх по стене, происходит конвекция, а вместе с ней интенсивный отбор тепла с поверхности внутренней части стены. Использование для задувочних работ вспученного перлита марки М75, позволяет полностью герметизировать и заполнить все щели в стеновий конструкции. Продувка и конвекция полностью пропадают, а стена не теряет своей паропроницаемости.

  2. Кто-нибудь, использующий перлит как утеплитель и у кого дом в эксплуатации несколько лет с данным утеплителем, может высказать свои мнения по поводу его?

    Как его правильней засыпать и действительно ли дом, в котором он используется намного теплее?

     

    Відгуків про перліт все більше: https://www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=4537697&postcount=8

     

    Для целей утепления мне кажется подойдет любой производитель, а перлит берите сотый или семьдесят пятый, для изготовления изделий можно уже по капризничать с выбором.

     

    Краще утеплятись легшим перлітом - марка М75. Краще заповнить всі щілини і менша теплопровідність.

  3. Добрый день.

    Дано: новосторой кирпичный, перекрытия ж/б плиты, отополение газовым котлом автономное, поквартирное.

     

    Возникает вопрос, о необходимости утеплять потолок, чтоб уменьшить свои теплопотери, на случай если соседи сверху не живут и не топят, ну или вообще в принципе.

     

    Подскажите, на сколько это действительно стоит того? Какие материалы посоветуете использовать.

     

    Потолок планируется делать гипсовым.

    Буду рада любому мнению и совету.

     

    Як варіант - тепла штукатурка. Думаю, на потолок її теж наносять.

    • Лайк 1
  4. Хороше звукопоглинання (не путайте із звукоізоляцією) забезпечує багатошарова структура, яка має в своєму складі як важкі так і легкі пористі шари. Наприклад це цегляна стіна впоряджена шаром теплоізоляційної суміші. В такому випадку звукові хвилі, які відбиваються від важкої стіни, поглинаються пористою структурою теплоізоляційного шару. Це і створює ефект шумопоглинання.

    Також сама багатошаровість стіни та густина матеріалу стіни (тут ви праві - важкі матеріали добре поглинають звук), зменшує пряме проходження цих хвиль через конструкцію, тобто ці хвилі гасяться. Але це не звукоізоляція.

    Ви бачили колись чим оздоблені студії звукозапису? Це панелі із вспіненого поліетилену, який також має пористу структуру, при чому його поверхня має виступи у формі пірамід під 45град. Така поверхня забезпечує взаємопоглинання звукових хвиль, чим і досягається ефект звукоізоляції.

     

    Стіни в квартирі штукатурили тепловером. Через стіну в сусідів телевізор на всю катушку. Після ього як затягнули реально стало набагато тихше. Як не крути а ефект є.

  5. Доброго дня. Ніякого секрету немає:). В цьому випадку ми використовували тільки наші матеріали. Ось фото, щоб було зрозуміліше:

     

    eb2293787f74.jpg

     

    9532e566622c.jpg

     

    Використовували звичайний профіль для гіпсокартону (CD-60), який кріпився дюбелями в стіну. Далі, як зазвичай – по набриску шар Тепловер Light. Доречі, ці ж профіля сужили нам в якості маяків. Після застигання, профіля демонтуються і все армується Тепловер Шпаклівка з сіткою та кутниками.

    З приводу ширини профіля, брали саме 6см, щоб зручніше було втирати фініш (баранек 1,5мм Kreisel SILIKOTYNK 030) в проміжки між декоративними полосами та на їхніх торцях. І ще зауважу, для надання цим декоративним елементам більшого візуального об’єму, декоративна штукатурка колорувалася з різницею в два тони.

    Дякую. А яку сітку брати на шпаклівку і який фініш по ній краще?

  6. Для тих, хто стежить за нашою темою - фото нового об'єкту! :)

     

    30.JPG

     

    31.JPG

     

    32.JPG

     

    33.JPG

     

    34.JPG

     

    35.JPG

     

    36.JPG

     

    37.JPG

     

    38.JPG

     

    Гарний фасад вийшов. Розкрийте секрет як ви зробили горизоньальні полоси? Клеїли пінопласт?

  7. Технология проведения работ как у пеноизола ,но материал минеральный.

    Усадки нет

    паропроницаем

    экологичен

    негорюч

    Це схоже на перлітобетон. Цікаво яка лямбда в даного матеріалу і що в основі?

  8. Стены как правило из материала Kalksandsteine (KS). Имеют внешний вид газобетона, но это блоки материал которых подобен силикатному кирпичу. Поэтому и утепляют их пенопластом. Газобетон пенопластом не утепляют, а применяют теплую штукатурку или используют Multipor,у нас Аэрок Энерджи.

    Дякую за коментарій. Хороші варіанти, як на мене. І по паропроникності підходять до більшості стінових матеріалів, а пориста структура, де кожний об'єм відокремлений один від одного, буде найменш сприятливою до накопичення вологи в самому матеріалі. Екологічність та негорючість теж плюс. Єдине, не так вже й дешево. Але думаю, що таке утеплення має бути набагато довговічнішим.

  9. Приблизно так. Не матиме негативного впливу завдяки уникненню вологонакопичення. Але перетворить стінову конструкцію в паронепроникну в цілому. Тут деякі спеціалісти намагались довести, що термін "стіна дихає" це такий маркетинговий хід, і нібито такий мізер, що різниці буде не відчутно. Але відгуки людей говорять що різниця в мікрокліматі приміщень відчутна, особливо без примусової вентиляції.

    Зона можливої конденсації розраховується саме з оглядом на вологонакопичення. Якщо його не буде, волога має змогу виходити, то все добре. Якщо ні - то це деструктивний процес.

    Так, при шарі пінопласту 5 см - вологонакопичення в самій стіні можливе, при шарі 10 см та більше - вже ні. Саме тому що зона можливої конденсацій (умови) знаходяться в утеплювачі. Але і в ньому не буде, тому що цей утеплювач паронепроникний.

    При цьому для мінвати цей нюанс не має такого значення, як і для однорідної одношарової стіни, як для паропроникних матеріалів. Вологе повітря має змогу виходити не спричиняючи вологонакопичення.

     

    Добавлено через 4 минуты

     

    Так, ЕППС не місце на фасадах, не тільки з-за паропроникності. Є й інші чинники.

     

    Цікава дискусія. От Ви кажете що перед пінопластом збирається волога, бо він не паропроникний - цілком згідний. А вата таких проблем немає, бо в неї високі показники паропроникності, хоча коефіцієнтом mu не володію( можливо підкажете) Але мені недає спокою той факт, коли вату просто покривали акриловою фарбою і в результаті, вона вся намокала, так як волозі не було куди виходити зі стіни. Цікавий факт. В найсухішому місці планети - пустелі Атакама, ростуть величезні кактуси, і як думаєте звідки вони беруть вологу? Волога конденсуєть на їхніх голках, що хаотично переплетені на поверхні цього кактуса, наподобі волокон мінеральної вати. Паропроникність базальтових матеріалів це добре і я нічого не маю проти такого матеріалу, але сама структура дуже сприятлива до утворення конденсату всередині, що ставить неабиякі вимоги до паропроникності фінішного покриття. Пінопласт теж нікуди не годиться, хіба на бетон, інші матеріали будуть напитуватись вологи під ним, як губка, особливо це погано для газобетону.

    Що скажете шановні?

×
×
  • Створити...