Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

blacktigra

Пользователи
  • Публікації

    5 924
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача blacktigra

  1. Для історії. Упіймав неприємний глюк коли вирішив поміняти лише тільки ємність акумулятора в налаштуваннях з панелі інвертора - більшість інших налаштувань скинулися до заводських. Не всі, але основна частина щодо напруг, часу заряду. Зробіть собі десь шпаргалку з налаштуваннями на такий випадок.
  2. Ви молодець що продовжуєте будівництво та не покладаєте рук. Гарно виходить! В бесідочці проглядаються риси справжньої мачо-хлопчачої кайфохати.
  3. Придивляюся собі в якості резерву інший інвєнтор, натрапив на оголошення на ОЛХ - наче непогана ціна, хоч і вживаний. Хто що скаже?
  4. Зате в Люксі цілих три вентилятора, а в Дейе лише один, і коли працює МППТ про це буде важко не дізнатися. А Дейе щось там собі мовчки робить, то ж треба буде постійно бігати дививтися чи все ок. Не баг, а фіча!
  5. Ні, то просто щоб вставку дістати, бо просто так це зробити складно, ножі гарно тримають - я пасатіжами витягував. Але для відносно малих розмірів вставок я не бачив тримачів в такому виконанні.
  6. Мені в бомж-варіантах ANL запобіжників з алі не влаштував переріз контактів. Там фольга, певно тому воно і грілося в когось на інших форумах. Можливо в брендових вставках типу віктрона чи літлфьюз переріз більший, але вони і коштують чималі гроші. Тому взяв ось такий комплект: Так, воно доволі габаритне, але ж там і товщина струмоведучих частин відповідна. Та і мої коти тепер із повагою на мене дивляться. Не питайте чому вставка на 160А, я вже не пам'ятаю. Чи то інших в наявності не було, чи щось таке. В інвєнторі обмеження струму розряду поставив на 100А.
  7. Мідні, луджені. Він стояв для захисту генератора ще до того як з'явився інвєнтор, мені влом його прибирати звідти
  8. Так і відбувається. Спробую, треба подумати чим набирати плавно потрібну потужність.
  9. Ще помітив всередині багато байпасних отворів - коли вентилятори працюють то частина повітря циркулює по колу. Не думаю що воно суттєво впливає на повітроообмін, але скотч був під рукою, і я не втримався.
  10. Зубр раніше спрацьовував через пускові струми морозилки/насоса.
  11. 2 кВт ставив. Я думаю що якщо люкс побачить перевищення, він просто вимикає цей вхід. Але в мене раніше спрацьовував захист на вході від гени (зубр по напрузі), і я не побачив як сам інвертор на це реагує. Ще з'ясувалося що налаштування зарядки від генератора через мобільний додаток недоступні, тільки або з морди інвєртора, або через веб.
  12. Я щось чув про те що китайці так роблять навмисно, і воно все ж таки потім таки приїздить. Нахібо вони так роблять я не зрозумів, але про такі випадки чув неодноразово.
  13. Вчора мав задоволення спробувати роботу від інверторного генератора на 2 кВт - як і очікувалося, батарея до генератора не підмішується, інвертор транслює те що видає генератор на будинок, плюс підзаряжає батарейку. В мене генератор на 2 кВт, і коли навантаження стає більшим то спрацьовує його захист, інвертор переходить на батарею, захист вимикається, знову під'єднується генератор, і так світломузика по колу. В якийсь момент почув нездоровий звук від інвєртора, одразу вимкнув вхід від генератора, наче білий дим не встиг вийти. Тобто якщо генератор малопотужний, треба вимикати споживачів щоб зарядити батарейку, і потім працювати від батарей. Завтра хочу спробувати від звичайного неінверторного на 5 кВт, чи буде на нього матюкатися інвертор.
  14. Раніше цього не вимагали. Схоже вони вирішили ускладнити процедуру отримання тарифу, бо в багатьох домовласників таких документів не буде.
  15. Мені важко знайти пояснення шайбі. Люмінь був би дешевшим, при меншому опорі. Ще є інші нюанси. Ну то вже нехай його клієнти оцінюють.
  16. Шини будуть грітися якщо та/або переріз малий, надто високі струми, поганий контакт (високий опір). Нагрів - це паразитні втрати енергії, тому варто намагатися його уникати, усуваючи причини. Він каже що шина там 2х16, і він ставить їх на комірки 300Аг. Плюс ще шайба. Як на мене такий переріз замалий. Він каже про струм до 300А, і при цьому ставить автомат С125 для змінного струму. Схоже він намагається максимально здешевити свої збірки, не без втрати якості. Або він не розуміє що робить, або він звичайний балабол-маніпулятор.
  17. Стало цікаво, щойно перевірив - в мене є. Вимкнув автомат на виході.
  18. У вас ємність велика, це може зайняти багато часу. Доба це ні про що. Я на свої 130Аг дві доби витрачав на 4 комірки зі струмом 20А Вішайте на інвєнтор та заряджайте малим струмом щоб бмс вирівняла, або вирівнювати окремим блоком живлення чи зарядним.
  19. Так. Відео в нього корисні, якщо все перевіряти. Тобто наконечники від бмс лише паяйте, а сам паралельно кладе шайбу. Ггг До речі, цікаво б було заміряти опір його збірки із шайбами.
  20. Я спочатку хотів пожартувати що він ізолєнту підкладає, а потім в коментарях побачив що він сталеву шайбу кладе. 🌚
×
×
  • Створити...