Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

OMud1

Пользователи
  • Публікації

    24
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем OMud1

  1. при ТО бачив ржаві підтьоки на теплообміннику і зелений наліт. Думав що це від конденсату. Два роки тому теплообмінник мінявся, але в тому випадку вода з нього текла конкретно. Як краще продіагностувати його, знімати качати повітрям чи накачати на котлі більший тиск і спостерігати де вилізе. І ще одне питання, яка причина такого частого виходу з ладу теплообмінника - якість води чи якість самого теплообмінника?
  2. Бак провіряв, води з ніпеля небуло тиск 1 Атм., слідів травлення незамінив, під котлом сухо, навіть газету постелив щоб було замітно що капає ). ГВС я спускав тільки на ніч, тиск в котлі не змінювався, але це можливо замалий термін щоб визначити, тому що тиск падає повільно.

    Є підозра, що чим більше працює котел тим швидче падає тиск, але з такою повільною динамікою тяжко вловити якусь залежність...

  3. Добрий день. Потрібна допомога з котлом Biasi Rinnnova 24 Turbo. В котлі періодично(раз в 1-2 тижні) падає тиск. Почалася ця ситуація в середині опалювального сезону. Думав, що десь протікає СО(колекторна система скрита розводка + ТП). Після закінчення сезону відсік опалення кранами під котлом, але ситуація не змінилася. Розширювальний бачок перевіряв неодноразово – тиск тримає. Протічок в середині або під котлом котлом я невиявив. Грішив ще на теплообмінник ГВС. Спускав на ніч воду з контура ГВС, але тиск в котлі від цього не змінювався. Наразі ідеї закінчилися. Після підкачки системи до 1,2 тиск за 5-10 днів плавно падає до 0,5. Буду вдячний за підказки.
  4. Добрий день. Є питання: для чого ще потрібен байпас на вузлі підмісу теплої підлоги окрім перестраховки для насоса від закриття всі контурів одночасно? І які можуть бути проблеми, якщо зібрати такий вузол без байпасу? Вузол буде без сервоприводів.

    1016678947_.jpg.c0bd98ad80bb6eb42457083cedc1a2c5.jpg

  5. 1. Різав болгаркою з алмазним кругом а потім вибивав перфератором.

    2. В мене всі радіатори одного розміру :) Тому один радіатор як шаблон + діагональне підключення. Якщо різні розміри то Вам підійде тільки нижнє підключення.

    3. Romstall 22 тип

    4. металопластик Pexal Valsir

    5. Все робив сам.

    6. Система ще непрацює, цього року тільки планую запускати, тому і провіряв систему повітрям щоб потім незливати воду.

    7. Сподіваюся з трубами косяків небуде.

     

    Ще раз наголошую, що як зразок негодиться, тому що система ще неробоча + виконана юзером який начитався форуму. Просто в звязку з щоденним покращенням життя вибрав варіант який зможу змонтувати сам + матеріали на які дали максимальну знижку :)

    • Лайк 1
  6. В мене аналогічна ситуація - колекторна розводка, стіна 38 см. Труби розводив на 2 пов. в зовнішніх стінах. Труба м\п. Використовував один радіатор як шаблон. Труби провіряв накачуючи повітрям до 4 атм, після чого заштукатурив штроби з сіткою. На правильність системи не претендую, робив сам. Після цього річних морозів думаю що потрібно було дати товстішу ізоляцію на трубу ну і звичайно утеплити зовнішні стіни.

    437406787_002.thumb.jpg.35a6387a89ee80d861133d275c28ec85.jpg

    231622273_003.thumb.jpg.65440becf5ceb0e6adf11fda607179ed.jpg

    • Лайк 2
  7. Добрый день. Подскажите, пожалуйста,:

    1. Какая максимально возможная длина луча при использовании 16 м / п трубы и радиатора примерно 1,5 КВт при лучеврй разводке?

    2. Сколько таких лучей можно подключить на 1"-й коллектор в паре с 24 Квт двухконтурным турбо котлом?

    Спасибо.

  8. В мене і зараз по одній гілці з радіаторами на кімнату. Дві на першому і чотири на другому. Що дасть якщо я поставлю колектор на другому поверсі, крім незначної економії коштів на трубах?

    Уточнення до схеми. Кожна гілка з радіаторами іде в окрему кімнату, гілки з одним радіатором в кімнати з площею ≈ 12 м2, а гілки з двома радіаторами в кімнати з площею ≈ 20 м2. Щоб менше крутити крани для настройки вирішив погрупувати і гілки з двома радіаторами посадити на один колектор, а з одним радіатором + полотєнцесушитєлі на інший (можливо цього робити і непотрібно, питання №3).

  9. Розглядав такий варіант, але щось недуже нехочеться ставити колектор за межами котельної. Плюс потрібно додатково шафу щоб його сховати. Краще вже потрачуся на пару метрів лишньої труби, але все буде в одному місці. Хотів би все таки знати чим погано послідовне підключення. Паралельне непідходить через збільшення кількості фітінгів, які потрібно буде сховати. Забув вказати фітінги планую різьбові, під ключ, тому хочеться щоб їх було як найменше!
  10. Всім доброго дня!

    Підійшов і в мене етап встановлювати опалення. Планую максимум робіт виконати сам. Будинок 140 м2 -один поверх+мансарда. Намалював схематично проект. Оскільки в опаленні «чайник» старався все максимально спростити. Получилося наступне: схема опалення - колекторна(зірка), труби для розводки і для Т/П – металопластик d=16, довжина гілок – від 10 до 20 м. Радіатори стальні 22 тип, всі одного розміру – 1200х500.Всюди плануються термоголовки

    Прошу шановних спеціалістів по опаленню глянути на мою схему і вказати на неточності в ній, а також підказати відповіді на декілька питань:

    1) які недоліки послідовного включення двох радіаторів і як правильно порахувати їхню тепловіддачу? Я просто їх додавав(наприклад – при 75/55/20 тепловіддача радіатора 1400 Вт, на гілках де в мене два послідовні радіатори я рахував 2800 Вт, чи правильно?).

    2) який діаметр труби вибрати для з’єднання двох послідовних радіаторів між собою(жовтий колір на схемі)?

    3) щоб уникнути проблем при балансуванні системи вирішив гілки з двома радіаторами повісити на окремий колектор, чи є в цьому зміст?

    4) Чи є зміст об’єднати гілки ТП по 5 м2 в одну , знову ж таки щоб полегшити собі настройку системи. Чи можуть бути при об’єднані якісь ньюанси, оскільки дані гілки знаходяться на різних поверхах.

    5) В кого є відгуки про металопластикові труби які реалізує Росмтал- Valsir Pexal та KalPex ?

    827267914_.jpg.fd25852913c73ebe65b58b4cc6fd947f.jpg

  11. Я себе вот такие поставил: www.standartpark.com.ua/vodootvod3.php. Там негде воде собираться. Поступление вонючего воздуха из канализации блокируется пластиковой перегородкой.

     

    Спасибо!!!

  12. Наверняка "грамотные" менеджеры написали чепуху, это скорее место для сбора песка в первой камере с отводом воды во вторую камеру и далее в ливневку.... .

     

    "Для запобігання розповсюдження неприємних запахів з каналізаційної системи дощоприймач комплектується перегородкою-сифоном (арт. 8387) або кесонним сифоном (арт. 8390)." цитата из сайта.

     

    "Перегородка- сифон предназначена для предотвращения поступления по трубам, наружу, затхлого воздуха, образованного в процессе гниения мусора, в канализации.

    В период дождя, в дождеприемнике будет поддерживаться постоянный уровень воды (за счет разницы между отметкой дна дождеприемника и отметкой низа выходящей трубы). Вследствие этой разницы (в отметке трубы, выходящей из дождеприемника, отметки отверстия в перегородке - сифон и образованным уровнем воды), воздух из канализации не может преодолеть водяную заслонку и перегородка-сифон препятствует проникновению затхлого запаха наружу" а ето из их форума

  13. На период снеготаяния можете предусмотреть слив воды из вертикальных стояков прямо под отмостку (ну, в метре от стенки). Это будет немного воды; ничего страшного не случится.

    "Если у тебя есть фонтан, заткни его. Дай отдохнуть и фонтану" (Козьма Прутковъ).

     

    Спасибо!!!

  14. Нужен совет. Хочу поставить пластиковые дождеприемники типа standartpark с перегородками-сифонами, так как ливневку буду заводить в городской канализационный коллектор который проходит по участку. Вопрос: как поведет себя себя этот дождеприемник в зимний период?. По идеи вода в сифоне замерзнет и порвет его.. І какие тогда варианты исполнения ливневки, чтобы не было запаху из канализации?
×
×
  • Створити...