Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Roma_Ok

Пользователи
  • Публікації

    8
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Roma_Ok

  1. В тому то і справа, що я й не хочу встановлювати вентилятор. Хоча деякі сумніви були, тому я й почав дану тему. Дякую що підтвердили мої здогадки щодо недоцільного витрачання грошей.

    На рахунок підсосів, то в мене всі дверцята ущільнені шнуром і здається ніде не сифонить. Іноді таке враження, що природньої тяги не вистачає і грубші дрова не можуть нормально розгорітись. Хоча висота димохода біля 15 м і тяга така, що не можна сірником запалити - гасне.

  2. В наявності є котел ДАНКО-50Т. Судячи з конструкції, це скоріш за все вугільний котел, але топиться дровами. В конструкції передбачене місце для установки вентилятора для наддуву повітря (п.26 на схемі). Але вентиялятор в такому випадку буде стояти під колосниками і при подачі повітря весь попіл буде підніматись і літати по камері котла, що призведе до непередбачуваних наслідків (можливо).

    Саме запитання:

    1. чи варто ставити в штатне місце вентилятор?

    якщо ні, то питання

    2. чи можна в даному котлі зробити нармальний наддув повітря?

    P.S. минулу зиму топив без вентилятора і трохи важко природною тягою підтримувати бажану температуру.

    72681634_-50.thumb.jpg.bdca2d26c203c45ea55073f5e8b587a1.jpg

  3. Поищите антрацит в Луцке. Там щас есть пару вагонов качественного антрацита.

     

    Можливо маєте якісь координати де шукати?

     

    І ще одне, підкажіть скільки вугілля потрібно на заміну дров. Я так розумію що 1 т вугілля це біля 3 т дров? 1 т дров = 1,6-1,7 м3. Тобто машина дров 5 складометрів = 3 м3 = 1,8 т дров = 0,6 т вугілля. По ціні: машина дров рубаних дубових - 2700 грн., 1 т вугілля 4000-4500 грн., 0,6 т - 2400-2700 грн. Виходить по ціні те ж саме, але з вугіллям менше мороки в плані підкидання. Я правильно рахую чи можливо десь помилка?

    І ще одне, чи можна мій котел топити вугіллям ДГР 0-200?

  4. Добрий день. Хто може підказати яке вугілля підходить для котла Данко 50Т. Книжка пише, що вугілля кам'яне і антрацит. Але в моєму регіоні (м.Луцьк) такого немає. Шукаю альтернативу. Минулу зиму топив дровами і чуть не пальнувся. :shock: На наступну хочу трохи спокою.

    Інструкція для котла якщо пригодиться Pasport-Danko-50T частина.doc

×
×
  • Створити...