Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Rooffacade

Пользователи
  • Публікації

    3
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Rooffacade

  1. Я Вам по дружески советую идти с рекламой....

     

    При чому тут реклама....? Питання не в тому щоб проста людина розбралась у видах Y це задача продавців, проектантів(дуже радий що Ви це знаєте, це не секрет що вони різні при різних умоах і діляться а,b,10,20 та ін...), питання - що бачить той хто купує? Його вибирають по густині, по твердості, по тому що пропонують в магазинах - а я пропоную звертати увагу на те що є доступним для майбутнього власника будинку і пишеться на упаковці чи в сертифікаті, перевіряти саме характеристики, що відповідають за теплопровідність, де і як використовують, ми ж купуємо утеплювач... :)

  2. Насправді, я взагалі відкинув пінопласт, він заборонений для утеплення житлових приміщень в Європі ще 1995 році. Руйнується при проникненні вологи, виділяє стіроли - які "ну дуже не корисні", а саме головне не паропроникний (вентиляціїї з притоком і витяжкою в кімнатах немає), а робити низькотемпературну сауну з будину не планую.. Тому зупинився на вентильованому фасаді з сайдингом. До речі вже купив вату Ізовер Профі де Y=0,037, відповідно при товщині в 10 см, Rрозр.=3,19м2*К/Вт, що перевищує Rmin на 14% :flag1:. По суті уникнув головних мінусів пінопласту + кращі показники по величині утеплення.

     

    Добавлено через 42 минуты

    До речі на рахунок іроній, цей розрахунок навчив мене робити поляк, має 20 років, підробляє на будівельній фірмі літом продавцем, а сам вчиться на викладача з німецької мови. Просто підхід до підбору матеріалів мене здивував, розумієте немає фраз "всі така роблять... у сусіда ж стоїть... і т. д.". :)

  3. Хочу коротко поділитись, як я визначаю товщину утеплювача (будь-якого) :). Постараюсь дуже доступно на прикладі. В першу чергу потрібно знати якій температурній зоні знаходиться будівля: в мене м.Рівне, це температурна зона І, і мінімальне значення опору теплопередачі непрозорої конструкції для зовнішньої стіни є Rmin=2,8 м2*К/Вт. По-друге мені потрібна теплопровідність утеплювача(можна знайти в інтернеті, а саме надійно в сертифікаті на продукцію) в хороших утеплювачах виробники пишуть в паспорті на упаковці, беремо пінопласт (25 кг/куб. м Y= 0,044Вт/м*К - знайшов в інтернеті за достовірність не відповідаю). Формула визначення R=T/Y, рахую товщину 10 см пінопласту R розр.=0,1/0,044=2,27м2К/Вт. Будинок з цегли товщиною 25 см, де Rцегл.стіни=0,49 м2К/Вт (значення у виробника). Одже в сумі маю 2,76 м2*К/Вт. - що трохи не дотягує до мінімального значення. Одже або потовщую стіну або шукаю утеплювач з більш низьким Y. Якось так.
×
×
  • Створити...