Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

My4a4oc

Пользователи
  • Публікації

    15
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача My4a4oc

  1. прикріплю фото по мірі будівництва, щоб ви уявили тип і конструкцію будинку (доречі більшість фото чомусь не хоче завантажуватись). Між цеглою пінопласт 8см., утеплення даху 25см.
  2. Будинок 195м.кв., цегла+всередині 8см пінопласт, 1 поверх ТП і радіатори, 2 поверх так само. Стоїть котел Протерм на 9КвТ + встановлюємо ТН геотермальний АІК 10КвТ. Зараз все на стадії внутрішніх робіт, працює опалення лише на 2 поверсі і тільки ТП, температура 23С, на першому поверсі тільки засипали стяжку, опалення відключене, температура 15-17С. Котел працює на 28С подача, споживання 3-5КвТ, додатково встановив прогмамуюче реле, для ВКЛ котла тільки по нічному тарифу, подивлюсь ефект. Для ТН все підведене в хату, але поки не встановлений, бо стяжка сохне. Кому ціковий мій об'єкт і досвід, розкажіть, як сюди добавити фото , зможу в деталях все показати, так як фоткаю кожен етап.
  3. Підкажіть, якщо у мене багатодітна сім'я, тобто електрика по 0,57 грн. без обмеження споживання, то тариф на електро опалення мені не потрібно оформляти, якщо планую топити електро котлом?. Тариф на електро опалення це просто 3600 КвТ по 0,57, чи щось інше?. Дякую!
  4. Підкажіть, у мене стоять спец автомати які показують вольтаж струму по фазах, і мають граничні межі, нижня 175Вт, верхня 245, і при їх перевищинні вони автоматом вирубають фазу, до стабілізації струму, так от по двох фазах декілька разів на день він скаче до 248-250Вт і вона вирубається, зараз будемо ставити Протерм Скат 18КвТ, для нього ці перепади сильно зашкодять? Дякую. Добавлено через 1 минуту У мене багатодітна сім'я, зараз буду оформляти електро тариф без ліміта використаної електроенергії.
  5. МОжна. Ставите т-ру води в котлі побільше, а обмеження по кіловатам 4 і тоді від буде весь час гріти на 4 кВт. може краще радіатори на першому? Тепло піднімається вгору. Якщо перший поверх прогріти, то на другому завжди будет тепло. У мене на першому ТП+радіатори, та вирішив на другому всеж таки зроблю також ТП, нехай буде, поки роботи якраз на цьому етапі, це більше для майбутнього під низькотемпературні девайси типу ТН або сонце. Як порадите на цю зиму спробувати палити тільки електрикою, поки в будинку будуть робитись внутрішні роботи, чи відразу купляти ТТ котел? Дякую!
  6. Якщо не помиляюсь керамічні труби не забиваються сажею. Зараз планую купляти Кальвіс 2-25 на будинок 195м2 добре утуплений. Можливо хтось має в експлуатації схожі параметри і може сказати скільки дров піде в сезон. І ще одне, для чого існує роз'єм під нагрівальний елемент, в котлі?. Дякую. Автору теми великий респект, ваша розповідь стала для мене вирішальною для вибора котла, реально у вас є дар для написання книг
  7. Всім привіт. У мене питання до юзерів електро котлів, будинок 195м2, півтори цеглини+між ними 8 см пінопласт, енергозберігаючі вікна, дах 25см мін вата Роквул, перший поверх теплі поли, другий радіатори (думаю, про можливіть зробити теплі поли і на другому поверсі, підкажіть, чи доцільно?). Питання, якщо я встановлю 18 квт Протерм скат+ТА, можливо використовувати лише нічний тариф і щоб хата не сильно втрачала тепло, чи ТА мені не сильно допоможе?. І якщо в основі топити вночі, як вирахувати навантаження котла, чи краще розраховувати від гіршого 18квт/год?. При опаленні вдень можна виставити електро котел на підтримку системи на 4 Квт/год?. Перечитав теми про ТТ котел і щось мені перехотілось його ставити, великі витрати на доп. обладнання+ заморока з використанням. Всім дякую за відповіді!
  8. Всім привіт. Маю будинок мансардного типу 195м2, кладка півтори цеглини+між ними 8см. пінопласт, стеля 250 мм Rockwool rockmin, електрика 3 фази 10 КвТ. Питання з газом думаю якщо вирішиться, то дуже не швидко, стоїть ще одне питання чим топити цією зимою, в будинку вже поштукатурені стіни, підбитий гіпсокартон, планую зимою робити всі внутрішні роботи, які не встигнемо до зими. Розглядаю всеядний ТТ котел довготривалого горіння+буфер (+можливо електро котел Протерм Скат з нічним тарифом в спарку), поки з того, що пропонують в Рівному і що подобається це SAS UWT, або його аналог Defro, але сумма набігає на все устаткування приблизно 100000 грн..,вже місяць не можу зробити вирішальний крок, а тут щей розповіли про ТН, також вроді цікаво, .... що робити?. Буду вдячний за будь-яку відповідь.
  9. Можливо хтось паралельно електриці використовує ТТ котел, опишіть яким, і який результат, чим палите?.
  10. По електриці буду докупляти ще 10 КвТ, щоб сумарно було 20КвТ, електро котел на свою площу планую на 18КвТ, просто цікаво як електро котел буде працювати з буфером суто вночі, адже на підтримку певної температури він буде споживати менше елетроенергії, ніж на постійний її розгін кожної ночі. По ТТ з нами буде жити мій батько, якому я думаю навіть цікаво було б займатися кочегаркою, тим паче котельню на ТТ я планую робити в гаражі, він у мене окремо стоячий 7м*14м, є де розміститись. Та всеодно розумію, що з такою системою опалення набагато більше мороки ніж з іншими, хоча і вигода є, сусід приблизно на такий будинок витратив на опалення 9м3 дров, це практично дві машини по 3500 грн.=7000 грн, а кум на будинок 200м2 витратив в середньому 400м3 газу по 6,88*5міс.=13760 грн. Поки у мене є такі приклади. Технологія ТН рахую ще не зовсім проюзана, у знайомого ТН повітряний, цього року навіть не запускав, казав, що не вигідно.
  11. Всім привіт. Маю будинок мансардного типу 195м2, кладка півтори цеглини+між ними 8см. пінопласт, стеля 250 мм Rockwool rockmin, електрика 3 фази 10 КвТ. Питання з газом думаю якщо вирішиться, то дуже не швидко, стоїть ще одне питання чим топити цією зимою, в будинку вже поштукатурені стіни, підбитий гіпсокартон, планую зимою робити всі внутрішні роботи, які не встигнемо до зими. Будинок знаходиться практично в місті, але відноситься до села, ділянка під індивідульне садівництво, у нас багатодітна сім'я, щоб отримати тариф на електро опалення без ліміту споживання мені треба всіх приписувати туди, чи достатньо занести довідку про склад сім'ї, та чи потрібно будинок здавати в експлуатацію?. Чи реально палити електрикою+буфер тільки вночі, а в день користуватись буферним теплом? Розглядаю ТТ котел+буфер, але сумма набігає на все устаткування приблизно 100000 грн..,вже місяць не можу зробити вирішальний крок, що робити. Буду вдячний за будь-яку відповідь.
  12. Дякую! З понеділка хочу зайнятись і переоформити договір з обленерго та збільшити дозволену потужність до 15 Квт.
  13. Всім доброго дня. Збудував будинок 195 кв.м. 1,5 поверхи, стіни цегла 1,5 цегл.+8см. пінопласт+0,5 цегл., скати+потолок утеплені 250 мм. вата Rockwool Rockmin. На даному етапі починаємо прокладати електрику по будинку (по договору 10 Квт. дозволеної потужності + прописали 8 Квт електро опаленя). Так як підходить діло до опалення, починаю детально вивчати, що і чим опалювати, але бачу без допомоги мені не обійтись. У мене на масиві поки не має газу, тобто стоїть питання про опалення електрикою, та всі в один голос мене лякають, що ціни по платіжкам будуть космосмічні, хоча жоден не має досвіду з таким опаленням, а просто десь у когось, хтось казав....або ж ставити ТП котел з буферним баком+ вся система під них, що приблизно обійдеться в 5-6 тис. у.о., це тільки котельня, без розводки по будинку і теплої підлоги. Так от, в мене вже скоро мізки витечуть через вуха, що робити, чи ставити лише електро котел і чекати поки проведуть газ (поки не відомо коли) і спаралелети обидва, чи ставити ТП систему і чекати поки вона себе відіб'є (якщо це буде), або ж її спаралелити з електро котлом в нічний час. Всім хто відпише, буду щиро вдячний !!
×
×
  • Створити...