Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

AndryG

Пользователи
  • Публікації

    250
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем AndryG

  1. 2 години тому, SAN67 сказав:

    В основном некачественная продукция рассчитана на самодельщиков, которые не разбираются в том, что делают.

    Фітинги fado розраховані на рукожопів?

    5 годин тому, murava сказав:

    Алгоритм дій досить простий - берем фітінги і шукаєм в довіднику виробника яким профілем це жметься.

    Виробник пише, що профіль TH. Сподіваюсь, що це був ушатаний прес. Шукатиму вкладиш...

  2. 20.09.2024 в 14:08, SAN67 сказав:

    Я думаю вы понимаете какого качества продукцию Вы используете, поэтому должны быть готовы к разным сюрпризам.

    FADO, имхо, не знает какой профиль на его прессовых фитингах. Я не смог найти в каталоге эту информацию.  Иногда бывает, что у производителя на разных диаметрах разный профиль. Судя по всему Вам можно применить профиль ТН.

    У YATO разные вкладыши с профилем ТН.  Выбирайте какой больше нравится.

    2081133217_.thumb.png.b49fc73f283ea2b4d1b3729803f47e69.png

    Знайшов прес з саме таким вкладишем. А він зовсім трошки притиснув, ледь помітне заглиблення на гільзі :(

    Враження, ніби ці фітинги з Марсу прислали і ніхто ними на цій планеті не користується 😪

  3. 4 хвилини тому, SAN67 сказав:

    Будете пользоваться имеющемся прессом. Вам нужны только вкладыши.

     

    Профиль ?

    Я щось повинен зрозуміти, але це не так :)

    Ось така у мене проблема. Я не знаю, який шукати вкладиш замість не підходящого. На ньому лише написано "25". А фітинги 26. На іншому вкладишу маркування "1620". На найменшому для 16 труби "1216"

    IMG_20240920_124917.jpg

  4. 7 хвилин тому, SAN67 сказав:

    Клещи китайские. YATO YT-21751. А профиль вкладышей смотрите на уже имеющихся.

    У моїх ручки двійні. Накручується подовжувач. Всі вкладиші, що знаходжу, вони не мають заглиблення в центрі

  5. Допоможіть, будь ласка, опізнати кліщи для пошуку вкладишу.

    Продаван на олх підсунув лівий вкладиш замість 26. 16 і 20 обтиснув норм, а як дійшов до 26, то попандос.

    Зовн. D 50

    IMG_20240920_103500.jpg

    IMG_20240920_103436.jpg

    IMG_20240920_103209.jpg

  6. Підкажіть, будь ласка, як зробити по-людськи це примикання? Висока волна - здоровенні дірки для снігу, дощу з вітром, пташок.

    Продавець з майстром і працюють в парі, а по типу черепиці протупили - майстер побачив її вже на учаснику. Не міняти ж метал на 100к :(

    IMG_20240914_100008.jpg

  7. Продовження пригод.

    Висока волна черепиці. На згину даху поставили звичайних капельник - високі дірки знищу і зверху. Прибрали капельник - жахіття, що на фотці.

    На варіанти "підсунути/поправити/це вентиляція" зійшлись на тому, що інженерів серед нас нема, кличемо товариша-продавця з техкарьами і робимо, як розробник пише...

    А на іншій стороні вже якось зроблено. Там трохи інша довжина скату і лягло інакше.

  8. 10 годин тому, Сарочка сказав:

    Мені здаеться що  спочатку труби йшли  в одному направленні, і між ними був інший розмір, але трохи нароскоряку, такі змогли дістатися обьекту підключення. Що вже не погано. Це гарно. Коли робить вперше, і воно працює, то дійсно гарно. А то що трохі кострубато, то господі, кому воно буде потрібно через тиждень, якщо воно працює

    Спочатку збиралась металева частина: перепускний клапан з фільтром. Їх геометрія сформувала дві вертикалі до котла, що на 40мм вужчі за відстань між виводами котла. Там, до речі, все рівно і симетрично :) Для досвічений людей, напевно, там нічого особливого, та мені завжди тяжко давалися дії "на око". Штукатурити по маяках - це просто, а ось шпаклювати "на око" - страшно )

  9. 2 хвилини тому, vovarpd сказав:

    може просто термінали наварені сторонньої компанією, а самі ячейки були куплені з плоскими терміналами в еве. Є ризик що беушні, але напевно раз заявлено A grade то ємність там в порядку. ну але ціна. 63.25 проти 47 євро.

    тут насправді є питання чи от прям всім дійсно треба ті 4000-6000 циклів :)

    Я от користуюся вже пару місяців новими EVE 230Ah. Ну так, все супер, але оскільки це суто для резерву, і електрику відключаються не кожен день і не дуже довго, то повних циклів за 2 місяці я використав може 2-3 (два-три).   Я незнаю чи доживу до того дня коли використаю 4000 циклів ))) Думаю ячейки помруть від старості швидше.

    Чи є сенс переплачувати за супер нові A grade з заводу якщо батарея суто в квартирі для блекаута щоб підтримати холодильник комп і котел,  а не для повсякденного використання в сонячній системі наприклад?  Зараз я вже не такий категоричний і сміло б собі тепер купував щось дешевше типу отих envision 280 чи eve по 47 євро )))
     

    Сам не рахував, читав тільки, що вибрати цикли банок можна на транспорті, де вони працюють нон-стоп. А вдома, навіть якщо грати в переливайку, вони вмруть від хімічної старості. Сам порахував трошки і по циклах зовсім не парюсь. Доїдуть, нарешті, банки - буду юзати по повній без думок про цикли.

    • Лайк 2
  10. 12 годин тому, standov сказав:

    майже, за виключенням куска де резервний котел включено бо вже не було сил )
    насправді причина банальна - в бойлерній і так дуже спекотно від інвертора і мідні труби прогрівають так некисло, особливо бойлерна труба шпарить навколо себе страшне, ну і копійочка до копійочки звісно

    Залишилось бойлер з теплоим насосом поставити.

  11. 02.09.2024 в 18:26, sly сказав:

    я коли будував, так само фантазував. В кожній кімнаті заклав проводку під рекуператори. Через 3 роки, коли згадав про свої фанатазії, зрозумів, що воно абсолютно не критично.

    Заклав виту пару до місць приточних клапанів, бо зараз відсутність нормального притоку повітря у квартирі саме критична хрінь. Хай краще вони лежать і не знадобляться, ніж навпаки.

    Сьогодні обговорювали канали з майстром. Зійшлись на 4 канали по 150 квадратом в коробі 500х500 на гребні даху висотою 500. Питання стало "яка флюгарка"? Варіанти від простого купола до якихось наворотів з жалюзями. Хз, що і вибрати. Мені головне, щоб працювало нормально.

    А ще запропонував зробити лаз на дах.
     

  12. 2 години тому, Igor Mikhailov сказав:

     Пиріг вирівняв по лазеру +- рівно. Та і бухтить не кожен лист, а один із 10 грубо кажучи. Під ногами відчувається як він просідає трошки. 

    Кривий лист бухтить - пофігу. Його притисне стяжка. Головне, щоб під ним не було капець ям, під які він не прогнеться відразу, а потім поступово просяде. Я в такі листи навіть болти під маяки закручував. Став ногами, притиснув до піску і виставив потрібний рівень. Все нормально залилось. Ями у стяжці через моє рукожопство і зовсім в інших місцях :)

     

    Цитата

    Скоріше за все під стіною треба буде не 50-ку, а 30 ЕППС класти.

    Теж спочатку думав 50 класти. Почитав форум, каяття людей "чому тільки 50" і поклав наверх ще 50.

  13. 7 годин тому, Igor Mikhailov сказав:

    Доброго дня. Почав стелити ЕППС на пісок і як оказалось - він кривий і пиріг не ідеально вирівняли. Тут запитання в чому, при стяжці ця вся історія придавится? Чи краще якось ЕППС закріпити до пирога? Не хотілось би потім перобляти все заново... Дякую

    У мене був дуже сухий верхній шар з минулого року. Тому я його пролив з шлангу, наступного дня пройшовся вібропитою. У дальному від входу кутку (у великій кімнаті по центру) зробив маленьку ямку в якій виставив лазерний рівень під подтрібний рівень піску. А далі совковою лопатою почав потроху шкрябати шар щоб промінь посунувся далі. Вийшло рівно. Тільки кривий ЕППС горбом випирав :)

  14. Не допоможу. З телефону ледь цей текст написати виходить :)

    Вам видніше, як швидко вам потрібні банки. Мені горить - школа - на нкон не було і я взяв вісім по 72 бакса.

    Ще замовив "на майбутнє" 16 штук по 36 баксів.

  15. 02.09.2024 в 14:23, igorrius сказав:

    подскажите пожалуйста ,

    хостел прикупить в Китае ячеек, мне логистическая компания посчитала 165 доларов за доставку этих ячеек

    но китаец не хочет напрямую продавать, только через агента.

    сотрудница логистической компании предложила выкуп, мол они выкупят и привезут , причем доставка , если они выкупать будут для меня - уже будет не 165 доларов, а 85 долларов

    мажет и вправду такое быть , что если компания тебе выкупает товр из Китая , то доставка в 2 раза дешевле ?

    или это кидалово 

    4000 юаней в гривнях Гугл видав 23к.

    Я за 25к взяв на алібаба з польського складу 8 штук eve 280. Доставка 70 євро з Польщі до хати. Зараз вже в дорозі до України.

    Ще є варіант прийняти участь в групових покупках на алібаба. Там за опт менше і ціна і доставка. 

    IMG_20240903_180136.jpg

    • Лайк 1
  16. Взагалі в планах намутити з вентиляцією серйозно. Квартира навчила, що це зовсім не остаточне питання комфорту.
    Хочу в житлових кімнатах зробити приточні клапани в стінах з відаленим керуванням + датчики CO2. Як дома нікого нема, то закриваємо притік до мінімуму і не витрачаємо тепло.
    Була думка про два витяжні канали: кухня і ванна кімната+топочна. Та вчасно згадав, як тут на флорумі писали, що газовики змусили вішати бляшанку за вікно.

    На даху короб хлопці взялися зробити, що дах перекривають. Залишилось пропиляти плити перекриття і прокласти утеплені канали. З чм, я так розумію, теж буде возні багато через конденсат.

    Про дірки в перекриттях. Три дірки в перекриттях і п'ять в стінах - алмазних справ майстри виставляють цінник, що можна самому дриль купляти з коронкою.

  17. 24 хвилини тому, andry07 сказав:

    З приміщення з газовим коплом обов'язкова повинна бути витяжка. І, наскільки я розумію, вона повинна бути лише для цього приміщення. 

    я б на Вашому місці знайшов місцевого пічника та попитав би у нього. Перед подачею документів в газове господарство, а потім ще раз перед пуском газу пічник повинен приїхати та скласти акт про стан димоходів, без цієї бумажки документи не приймуть. До мене коли пічник приїжджав, то він лазив дивився на ті димоходи, де починаються та куди виводять.

    Значить зупинимось на трьох каналах по 150 і фанова труба. Питання, чим її вивести.
    Хлопці-виконавці зараз почнуть розказувати, що треба все вести сірою каналізацією...

    Знайшов ще таку тему на форумі. 

     

  18. Зовсім вилетіла з голови тема вентиляції. Тепер треба швидко вирішити як в скільки каналів вивести на даху.

    З невеликою надією на допомогу створив тему

    Навіть фразу для гугла придумати не можу, що спитати. Дуже нервово у мене історія з дахом проходить...

     

  19. Будинок 80 квадратів, 4 людини, котел газовий "вивід через стіну" в бойлерні. Ванна кімната і бойлера через стіну. Коробка зроблена без вентиляції в принципі. 

    Планую зробити канал з кухні, другий з ванної кімнаті. В кімнатах припливні клапани.

    Ще не розбирався детально з вентиляцією, а зараз припекло, поки дах перекривають, розібратися з виходом вентиляції.

    Мені вистачить два канали (кухня +ванна/бойлерна) і фанова труба чи з бойлерної з котлом треба окремий канал, щоб газовики не вимагали тягнути ззовні окрему вентиляцію?

    На гребні даху буде збірний короб з каналами висотою 50см. Всередину ставимо 150 мет. труби і простір забиваємо ватою? Фанову вивести крізь загальний "ковпак" на 10см вище.

    Підкажіть, будь ласка, як воно робиться, бо часу вже нема читати тиждень, а на швидку руку тільки продали і лізуть з школу.

×
×
  • Створити...