Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Evgen:Koc

Пользователи
  • Публікації

    4
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Evgen:Koc

  1. Ванная комната является помещением с повышенной опасностью поражения электрическим током. Кожа мокрая, её электрическое сопротивление существенно снижается, а значит при том же напряжении ток через тело человека будет более губительным для него. Кроме того, опасность представляет также метательное действие тока. Один из американских астронавтов потерял слух, когда упал, поскользнувшись в ванне. Поэтому все токопроводящие части в ванной должны быть принудительно присоединены к местной соединительной шине. Её можно увидеть, набрав артикулярный номер 5015502 в окошечке поиска (правый верхний угол) сайта obo.de/. Весь каталог здесь: (ссылка устарела). Если ванна металлическая, поищите возле сливного отверстия "ушко". Оно для подключения проводника, ведущего к местной соединительной шине. А для подсоединения к "ушку" - артикул 5040507: ушко - между шайбами, а провод - под винт. Местная соединительная шина ванной собирает на себя: стояки (или латунные смесители, если трубы из пластика), корпус электроводогрея, защитный контакт розетки, корпус ванны (металлической), трубу канализации (металлической). Местная шина соединяется с главной, установленной во вводном устройстве. Туда приходит проводник питающего кабеля, который не фаза. Конечно хорошо, если главная шина заземлена. Для этого достаточно забить в грунт (насадкой 3042200) сборную штангу 9 м глубиной из отдельных элементов по 1,5 м (артикул 5000750) + 1 шт. 3041212 + 1 шт. 5001641 + 1 бобина 2360055. И, раз уж есть заземление, присоединить к нему трубстойку антенны (при наличии таковой) - или что ещё там есть металлического-электрического на крыше. Результатом этих усилий станет недорогая, но весьма действенная система эквипотенциальных соединений электробезопасности и молниезащиты. Пригодится в первый грозовой сезон!
  2. Норми ті писалися на "чорний" метал. Поцинкованого достатньо 80 мм кв. У світі лишилося небагато країн, які продовжують так розкидуються металом. Лишилося 5 місяців до того, як ринок України відкриється для Європейського співтовариства. Нам давали вже багато разів терміни, аби ми привели свою нормативну базу щодо електротехніки у відповідність з системою CENELEC. Далі буде за принципом "Хто не заховався - я не винуватий"
  3. Добре рішення. Для з'єднання візьміть поцинкований провідник діаметр 8 мм. Це набагато краще, ніж зрівнювати потенціали окремих споруд провідником невеликого перерізу, який іде поруч з фазними жилами. Лишень не забудьте зробити систему еквіпотенційних сполучень: усі доступні для дотику струмопровідні комунікації та конструктивні елементи, також захисний контакт розетки у будинку та у кухні належить сполучити на спеціальних клемниках (сполучних шинах), а ці дві шини з'єднати між собою і з електродами уземлення.
  4. Круглий провідник діаметр 8 мм, поцинкований у гарячий спосіб шаром щонайменше у 70 мкм. Аби глянути на нього, зайдіть на (ссылка устарела). З'єднання різних металів (сталь/мідь) у землі створює гальванічну пару металів, яка протягом кількох років роз'їсть увесь цей вузол. На крайній випадок, для влаштування такого з'єднання у землю вбудовується колодязь. Картинка - на тому ж сайті, якщо набрати у віконечку пошуку (правий верхній куток) артикул цього виробу 5106028. Через високу вартість, такі технічні рішення зустрічаються лише у особливих випадках. Добавлено через 5 минут Чому ж ні? Для сталі достатньо 50 мм кв., аби безпечним чином відпровадити струм блискавки у десятки кілоамперів. Для вземлення електроустановки споживача цього буде цілком достатньо. Це і є діаметр 8 мм. Добавлено через 7 минут Нержавна сталь у системах уземлення використовується у особливих випадках: - надто агресивні ґрунти; - влаштування уземлювача під гідроізольованим фунтадментом (висока вологість - небезпека корозії). У решті випадків цілком пасує поцинкована сталь. Не конче треба щось забивати у ґрунт. Якщо на глибині 1,5-2 м залягає важкий грунт (каміння) доводиться влаштовувати горизонтальні електроди з штаби 30х3,5 мм, поцинкованої у гарячий спосіб, як тут вже зазначалося. Якщо на доступній глибині залягають водоносні (зволожені) шари - бажано дістати електродом до них.
×
×
  • Створити...