Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

standov

Пользователи
  • Публікації

    7 343
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    3

Востаннє standov виграв 29 березня

Публікації standov були найпопулярнішими!

3 підписника

Персональная информация

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

standov's Achievements

Гуру

Гуру (11/13)

  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник
  • Преданный форуму
  • Популярность
  • Первый пост

Recent Badges

5,2 к

Репутація

  1. це шо за ваговський клемнік багатополюсний такий?) кучку клемніков да
  2. короче срань то, сьогодні прогнав діагностику, майже всі канали де по 2 головки стали раптом в помилку, почав міряти опір - опір холодних приводів в одних умовах від 3 до 6кОм, я хз чого такий розбіг по параметрам як і хз як воно визначило де по два стоїть. Доведеться купувати другий контролер та городити схему "АБО" для керування насосом та котлом з обох контролерів. Ідея налюбити долю не спрацювала.
  3. данфос двох типів, одні на данфосовські жеж колектори, інші на рехау, так щоб з перехідниками не присідати
  4. він жовтіє якщо буде прямо сонячне, ну або якийсь максимально ієк в шафі інвертору та акб буде жарко, так варто робити лише якщо точно розумієш шо робиш
  5. Правильно/краще там де він не буде вам муляти око і де мінімальна дистанція до усіх розеток (економія кабелю). А де це чарівне місце в будинку відніше лише власнику будинку
  6. Так, цей варіант в мене теж "в блокнотику", там тільки проблема з ними що ті які 32/40 мають абсолютно конські розміри (бо 3ф)
  7. Проколупався два дні з контролером danfoss icon2. Поділюся може кому збереже час. В чому суть проблеми - контролер має 15 каналів на приводи до теплої підлоги, при цьому всюду написано що лише 1 привід на канал і ліміт потужності 2Вт на канал. А мені треба 25 ) Перша ідея була, оскільки самі приводи 220 і вони просто вкл/викл то взяти реле 220 та "підсилити" виходи де більше 1 треба. По факту це не працює бо, ЯК ВИЯВИЛОСЯ, контролер приблизно раз на хвилину всі виходи тестує імпульсом, на практиці ем реле робить клац-клац, твердотельне яке було в мене не детектиться контролером як підключений привід. Клац-клац раз на хвилину це фактично ліміт ресурса єм-реле за рік, що не припустимо. Далі я почав гуглити документацію технічну для розуміння все-ж чи можна на 1 канал приєднати хоча-б 2 реле, знайшов що опір реле при 27 градусах має бути від 1.6кОм до 8кОм, що вже більше 2Вт. Опір стандартного приводу данфоса біля 6кОм, а отже таки можна 2 штуки, 3 вже ризиковано. Далі був квест звести приводи з 2х шкафів до одного контролера. Для цього взяв 25ти жильний контрольний кабель на робочу напругу 400в, він дорогий але шесть метрів проблему вирішує - 2 жили на термостати, і залишається ще 22 на приводи (11 штук) і земля. Вийшло навіть цивільно, але розбирати 24 чорних жили, хай і промаркованих виробником, на пари з двох сторін були трошки квестом для зору.
  8. Задумка зрозуміла але ви ще подумайте про то що восени та весною сонце встає та сідає не там де ви його бачите зараз, і сектор під яким воно світить значно вужче, і воно вже і не таке косе виходить. Влітку да, але влітку наче і так нема особливих проблем з генерацією. Є думка що якщо є вільне місце то простіше докупити панелей в основний трекер, вони зараз відносно дешеві ніж вкидатися в додатковий інвертор, раму якось то все зв'язувати. Короче подумайте ще раз )
  9. в мене гребінка на другому поверсі вона в металевий шафі вбудованій в гипсокартон, в бойлерній там вбудовувати нема куди - робити нішу в зовнішній стіні я не хотів а внутрішні там в пів-цеглини намуровані. Теоретично завжди можна підібрати зовнішній шкаф (вони є вбудовані та зовнішні, як електричні) та поставити на змонтовану гребінку, але мене поки в бойлерній то не муляє тож залишив як є.
  10. це називається лінощі. Да і пасочки ще не всі на місці. Як в мене виникає час та натхнення я то докладаю/дотираю але то все відбувається не дуже часто. Шви не всюди не затерті ))
  11. Нарешті панове @B.S.V.та @yoojinпоказали як має виглядати моя бойлерна в частині опалення та води. Електрична частина то ще мені пиляти і пиляти (поки соплі висять), плюс зроблю по свободі теплоізоляцією труб але нарешті в мене нормальний бойлер без іржі. Тут буду ставити icon2 та якесь керування температурою змішувального (але поки не вирішив що мені то треба) - 2 котли (газ, електро), електро чисто резерв - 1 змішувальний з мотогчиком на всі 190м2 тп - контур внутріпольніков від котлових насосів - рециркуляція гвс з термозмішувачем та схемою на "4 клапани" - все що з водою з киснем (вода + гвс) то преснержа sanha, - все що в замкнутому контурі то паяна мідь. - Бойлер - нержа 200л з додатковим утепленням - тен на бойлері більше на всяк випадок якшо газу не буде.
  12. червоні теж агінь, особливо коли в тему. В мене є таке в хаті коли мене 3-4 рази перепитували "чи я впевнений?" і "чого тоді не зелене?" З чорним все просто, з ним дуже важко не вгадати, універсальний колір який до всього підходить (як і білий але білий то занадто традиційно). Кольрові то прям тема, головне бути впевненим )) Маю червоні меблі, нічого я не слабак
×
×
  • Створити...