Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Cosine

Пользователи
  • Публікації

    32
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Cosine

  1. Підкажіть чим провести утеплення погрібу? Погріб у даному випадку це окрема, заглиблена в землю бетонна споруда засипана зверху на 1,5 метра землею. Хочу розкидати землю (візуально багато місця займає) та чимось утеплити. В ідеалі, щоб по поверхні можна було ходити (планую лаги, між ними утеплювач, а зверху листами водостійкими, або альтанку).

    Можливо Стіродур, який для фундаменту? 5 см вистачить товщини?

  2. 20-й двотавр по ГОСТ 8239-89. Прогин від 28мм.

     

    Але ж є одне але: що він ще буде тримати? Монолітне перекриття? Дах? Завалене залізяччам горище? Це все має свою вагу і якщо буде опиратись на це перекриття, то має бути враховане.

     

     

    Сам 8 метровий двотавр нічого не буде тримати (у варіанті 3 він рухомий) крім тельфера та вантажу 1 т. Це буде рухома частина (жовтим кольором на малюнку з синім тельфером).

    Проблема, яку не можу поки вирішити, це "салазки" (помаранчові). Їх захотів на армопояс покласти, поряд з мауерлатом, але там 15 см ширини вільної і 15 см висоти (стропила йдуть під кутом, тому по центру багато місця, горища не має). Думав можливо швелер П-образний покласти та колеса в нього, але малий зазор. Не виходить конструкція кінцева щось. Можливо у когось будуть ідеї?

     

    img06.jpg

     

    або щось таке (виграю у висоті для салазок, можливо 15 см вистачіть?)

     

    kran-balka-opornaya.jpg

  3. А що там ще буде в якості навантаження на двутаври?

    як написав вище 1000 кг (це із запасом взяв, а так менше)

    чомусь вважав, що двутавр дуже міцна залізяка на прогиб, але в офлайні кажуть, що якщо таке зроблю 12-15 двутаврами, то не витримає...

    відкрив "сопромат" і зрозумів, що "по науці" буде мені складно адекватно прорахувати :)

     

    щойно варіант 3 придумав випадково, "копаючи" ютуб

    2 двутавра по 14 метрів покласти на армопояс стіни, а між ними на 8 метрів двутавр міцний з тельфером. Виграю на масі конструкції, кількості (метраж) двутаврів, міцності конструкції, робочій висоті приміщення.

    Можливо цей варіант кращий?

    Двутавр на 8 метрів з тельфером та 1000 кг посередені, який двутавр витримає?

  4. Шановні, коробка 8*15 м. Розглядаю варіант закладення під дах двутаврових балок під тельфер, який буде катати 1т.

    Чи має право на життя така ідея:

    1. 5 двутаврових балок по 8 м на армопояс через кожні 3 метра

    2. а) під них підвісити під кутом 90 один 14 метровий двутавр під тельфер (рух тельферу "вперед"/"назад")

    б) під них підвісити під кутом 90 два 14 метрових двутавра під тельфер на "рельсі" (рух тельферу "вперед"/"назад" + "вліво"/"вправо").

    Який двутавр взяти із запасом (1т з динамічними навантаженнями)?

    Можливо є стандартні інші рішення?

  5. Если это не жилое строение, и не нужна мансарда, то фермы ваше все и без разници какая в профиле! ;)

    В моей теме я выкладывал подробный отчет как я делал ОДНОСКАТНУЮ ферму на пролете больше 10метров без опор! А для двухскатной фермы пролет 8м вообще смешной, таким образом моджно еще с экономить на сечении и шаге стропил!

     

    Дякую, а підкажіть в якій "моїй темі"? (пошук по темам дав результат - створено 5 тем: меблі, продам цеглу, Олександрівка, продам вагончик та моє життя, тобто про дах не має?).

     

    для двухскатной фермы пролет 8м вообще смешной, таким образом моджно еще с экономить на сечении и шаге стропил!

     

    як це приблизно виглядає? є посилання на якийсь малюнок у Гуглі?

  6. Може краще викладіть план будинку. А то якось дивно коробка 8*15 там що одна кімната? Чи перегородки з гіпсокартону? Може краше тоді дивитись в сторону ферм?

     

    У першому повідомленні писав, що це не житлове приміщення. Тобто так, це 1 кімната 8*15. Про ферми повивчаю. Порадите який тип ферм може підійти?

     

    Добавлено через 1 минуту

    Вы меня уже запутали, действительно для начала хотя бы план и профиль кровли хоть от руки набросайте, а там может что-то умное подскажем;)

    Дякую, спробую намалювати про що я :oops:

  7. Так точно, только тут без бабки (связь опущенная от конька к затяжке), а я бы сделал, для придания дополнительной жесткости, и уменьшения нагрузки на затяжку.

     

    Але в такому типі конструкції роль затяжки виконує щось інше (наприклад бетонні перекриття)? Чи не плутаємо ригель із затяжкою?

     

    stropilnaya-sistema-dvuskatnoj-kryshi.jpg

  8. 8м это вообще ни о чем, 6метровые стропила подойдут с запасом! и 6м лес стандартней даже чем 4,5метровый;)

    А затяжку можно сделать и выше с бабкой, тогда на неё передается часть изгибающих моментов, или сделать нарощеную по длине в уровне, там только растяжение будет (для нахлеста с гвоздями вообще не вопрос).

     

    Можна посилання на вигляд конструкції "затяжку можно сделать и выше с бабкой, тогда на неё передается часть изгибающих моментов, или сделать нарощеную по длине в уровне, там только растяжение будет"?

    Це типу такого (малюнок)?

    de4d8418b980299d158a264a487131fe.jpg

     

    Добавлено через 9 минут

    А в чому проблема коли Ви плануєте двоскатний дах? Ви який кут плануєте? Висота даху яка? Ну ось при висоті даху 2м(кут 26,5) якраз стропило 4,5м.

    Проблема в "затяжці", на яку планувалася стеля/підлога з дерева (без навантажень особливих, але було би горище як бонус). З кутом проблема (не писав деталі, щоб не ускладнювати розуміння проблеми). Насправді викручуюсь, щоб двоскатний дах був з різними площинами. З одного боку нормальний, а з іншого більш пологий (до стіни навіс).

     

    dr11.png

  9. Народ, підкажіть в якому напрямку "копати" щоб визначитись з конструкцією двоскатного даху на коробку 8*15 м без внутрішніх перегородок? Планував стандартний дерев'яний дах, але проблема в 8 метровій ширині при стандартній довжині лісу 4,5 м. Можливо знайду 6 м, але 8 метрового точно не має. З'єднувати здається ненадійним варіантом.

    Можливо хтось знає стандартні рішення? Будівля нежитлова.

    Дякую.

  10. Эти Амперы - НОМИНАЛЬНЫЙ ТОК, на одну фазу, по достижении которого начинает работать ТР в автоматах.

    50А - это ~ 34кВт для однофазной симметричной нагрузки и ~ 20кВт для трехфазной.

    Тобто якщо на ввідний 3-фазний автомат 50А, то це виділено 20 кВт?

    Електрокотел 3 фазний по теплу 25кВт буде працювати на повну потужність чи автомат не дасть? Підключення "зірка", "трикутник" це про ці 20 та 34 кВт? :sorry:

  11. У меня 380... 15 кВт... Автомат вводной на 32А (был... сейчас 50А)

    32А 15 кВт (50А 23 кВт чи 33?) це А на фазу чи загальна? Прочитав, що на трьохфазних автоматах А зазначається на одну фазу, чи це так?

  12. Так может к конструктору проще обратится, не думаю что на фундамент, будет оказывать влияние вес самого буса, на фундамент будет оказывать давление мерзлота если она будет и вес стен.

    Аэродромные плиты имеют толщину меньше 30см и ничего не разваливаются.

     

    А что за такой ремонт, вы даже ямы смотровой делать не будете?

    Таких конструкторів поряд немає, а їхати до Києва поки не варіант. Ну і можливо завдяки форуму з'являться цікаві думки.

    Мерзлота так, турбує. І ще до цього, чи правильна технічно ідея об'єднання стрічкового фундаменту і моноліту з метою підсилення несучої здатності для стін і для підлоги по якій буде гамселити вантажівка з вантажем? Можливо буде достатньо монолітної плити (якщо продумати гарно гідроізоляцію, щоб не було вогким приміщення та і стіни)?

     

    Добавлено через 7 минут

    Так зробіть її як плиту з армуванням.

    Тобто плита внизу, гідроізоляція, а зверху знову бетон з щебнем і тд, товщиною 8-10 см. Просто при укладці і трамбуванні верхній шар робіть з піску без каміння, щоб простіше було стягувати. Я собі буду так лити підлогу в гаражі. Тобто в мене те що у Вас верхній шар буде вся підлога. ;)

    Дякую за пораду.

    Гідроізоляція вище рівня землі повинна бути?

    Тобто "котлован": 40 см пісок + 20 см щебень + 25 см бетонна армована плита (виходимо на рівень грунту) + гідроізоляція + 10 см армованого бетону? Тоді стрічковий можна і не "ліпить"?

    Вистачить міцності? За мерзлоту (пучіння) можна не хвилюватися?

  13. Або взяти залити плиту, потім гідроізоляцію, а зверху стіни і чистову стяжку.

    Хвилююсь, що чистова стяжка не витримає, хоча такий варіант був би оптимальним

    PS "бус" у лапках, у назві теми написав, що вантажне авто (КАМАЗ)

  14. Шановні, є потреба будувати майстерню-гараж, куди буде заїжджати "бус" вагою 25 т (двадцять п'ять) + станок (2т з вібрацією) та деяке обладнання. Розміри 15м*10м стіни газобетон висота 4 м. Високі грунтові води. Грунт пісчаний.

    Яку конструкцію фундаменту прораховувати і на що порадите звернути увагу?

    Спочатку планував монолітну армовану плиту (30 см) з ребрами жорсткості вниз залити, але хвилююсь за сирість у приміщенні і що може не витримати.

    Зараз думаю можливо стрічковий по периметру (70 см ширина, 1,3 глибини, верхній край в рівень із землею вийде), по ньому гідроізоляція і вже зверху залити армовану 30 см плиту. Бюджет має вагоме значення :(

    Дякую за поради!

  15. Шановні, за результатами вивчення форуму та інтернету планую замовити для утеплення даху (ліс та металочерепиця окремо) такий пиріг:

    1. пароізоляційна плівка "Паробарьер" R110 JUTA

    2. мінвата "Ursa Geo Скатний дах М-153" (150 мм, рулони)

    3. супердифузійна мембрана "Евробарьер" Q160 JUTA

    Можливо порадите варті уваги ці матеріали чи ні і якщо ні, чим пропонуєте замінити?

    PS по відгукам сподобався Ізовер, але його 150 мм у рулонах не випускають?

  16. Ефект буде значно більше ніж 5 см. (неоднорідність конструкції буде приблизно 0,7). Верхній шар закриває лаги від промерзання, а нижній виконує функцію основної теплоізоляції.

     

    Дякую, мабуть на цьому варіанті і буду зупинятись

  17. Можливо доцільно розглянути варіант виносу утеплення на лаги?

    (поверх залізобетонних лаг паробар'єр, обрешітка, утеплювач (25 см), гідробар'єр, металочерепиця?

    Чи не буде даремним витрачанням зусиль/коштів утеплення між лагами 25 см а потім зверху ще +5см утеплювача, а у підсумку загальне теплозберігання буде як від 5 см утеплення (умовно)?

  18. Замулення свердловини є порушенням або підбору свердловинного фільтра, або налаштування насоса.

    Щодо відповідності свердловини відповідному горизонту, доказами можуть бути або відповідні рівні викладені в паспорті, або гідрогеохімічний аналіз води. Але не байки: вода "стане технічною" та "вода у нас однакова, що на 25 м що на 40 м що на 70 м". Потрібні факти.

     

    Дякую за відповідь. Ви в тому районі не працюєте?

    У когось по тій місцевості дані хоча б приблизні є (глибина для нормального дебету води, ціни, тощо, наприклад, що очікувати від скважини 25м, 40-50м, яка між ними буде і чи буде різниця?)

  19. Планую замінити покрівлю даху та провести її утеплення.

    На сьогодні дах має такий вигляд:

     

    Dh.jpg

     

    Порадьте, як технічно правильно провести утеплення у цьому випадку? Залізобетонні "лаги" замінювати економічно недоцільно, але, наскільки розумію, якщо просто плотно мінватою їх закласти + пиріг (гідро-паро) + метало-черепиця, то бетон буде провідником холоду. Чи так і має бути?

  20. Весною планую облаштування скважини. На даний час тільки водопровід. Цікавлять орієнтовні параметри та вартість скважини для питної води та для господарських потреб (влітку щоденний полив по 20 соток) 50.066258, 31.349541

     

    Доброго дня, ось і майже весна :) починаю активний пошук виконавців на свердловину (мій пост вище). Можливо хтось підкаже координати перевірених майстрів у Переяслав-Хмельницькому, які одночасно можуть надати консультації по місцевій геології.

    Народе, крім того, прошу проконсультувати по наступному питанню. Обійшов всіх сусідів у кого є скважини (від 25 до 40 м, і в іншому кінці села 70 м), всі кажуть немає сенсу переплачувати за Харків-Бучак-Сеноман, оскільки через рік-два все одно замулиться або вода "стане технічною" та "вода у нас однакова, що на 25 м що на 40 м що на 70 м". Правда при цьому технічно пояснити чому так не можуть бо "такі тут грунти, або так, або на Юрський". Чи може бути таке теоретично? Якщо так, то при вартості Юрської краще для поливу вибити 40+/- м

    а питну возити на відсотки по депозиту :) (жарт)

  21. Доброго дня. Весною планую облаштування скважини. На даний час тільки водопровід. Цікавлять орієнтовні параметри та вартість скважини для питної води та для господарських потреб (влітку щоденний полив по 20 соток) 50.066258, 31.349541

    Які документи необхідні на скважину, якщо відмовлюсь від водопроводу (тобто сільрада буде знати про скважину), чи це актуально тільки для глибини більше 120 м? Які податки на таку воду? Дякую.

×
×
  • Створити...