Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

pruymak

Пользователи
  • Публікації

    23
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем pruymak

  1. В 30.05.2024 в 13:37, maksym сказал:

    можливо ЗК треба ставити до насосної станції, а не після

    Я поставив один ЗК зразу після насоса, другий зразу після реле тиску насосної станції і третій зразу після реле яке на вводі води з водогону. Тепер питання по налаштуванню цієї всієї системи. Завтра буду налаштовувати. Перше реле тиску налаштоване на включення при тиску води в центральному водогоні 0,5 і виключається при тиску 3. Тобто при тиску водогоні 0,5 реле включає реле насосної станції. На насосній станції  реле налаштоване на  включення при 1 і виключення на 3. Як думаєте правильні параметри чи потрібно щось змінити?

  2. 3 часа назад, maksym сказал:

    здається цілком працююча схема.

    Можлива сітуація, коли при великій витраті тиск у трубі від водогону буде падати нижче налаштування реле та викликати увімкнення насосу.

    Тому можна додати ще одне реле до зворотнього клапану на якийсь мінімальний тиск. 0.5 наприклад. Через це реле заживлюється насос зі своїм реле. Це додаткове реле не дасть вмикати насос за умови, що хоч якась вода є в трубі від водогону. Якщо вода зникає остаточно - на насос (його реле) іде напруга та він вже тримає свої параметри.

    З негативу - зворотній клапан додасть опору та зменшить витрату.

    Дуже прошу, намалюйте схему, хоча б карандашом і перефоткайте, щоб я не пропустив якогось моменту, дякую

     

  3. 8 часов назад, mib сказал:

    Из области пофантазировать, если поставить маленький ГА и от его реле давления включать скважину, тоесть если есть вода в водопроводе то реле видит давление если воды нет давление падает включается скважина, ну и обратный клапан нужен и на скважину и на водопровод

    Может можно обойтись вовсе без ГА оставив только реле давления

    Фантазуємо дальше, реле бачить тиск в ГА, при зниженні тиску в ГА включається насос, ( але це замкнута система скважини) як це поєднати з тиском в водогоні?

  4. Привіт всім, не знаю чи правильно я назвав заголовок теми але суть питання ось в чому. В приватний будинок заходить водопровід центрального водопостачання, на подвір'ї є колодязь в якому розміщений кран яким можна перекривати вхід води в будинок. Поруч цього колодця (чи як правильно це називається-незнаю) є скважина, глибиною 60 м, стовб води метрів 30. Так ось питання- як зробити щоб при відсутності води в центральному водогоні автоматично включався насос в скважині і закачував воду в будинок, а при появі води в водогоні насос відключався.

  5. 36 минут назад, BugS сказал:

    Я би ставив перемикач після ввідного автомата. Лампу ставите до перемикача, там, де підходить зовнішнє живлення. У вас же  зовнішній кабель не перестане бути підключеним до перемикача, от в тій точці і підключайте лампу. Якщо у вас перемикач планується у щиті на вулиці, і не можна затягнути в будинок додатковий кабель, то треба щось інше шукати. 

    Дуже дякую за ідею, тепер зрозумів.

  6. 10 минут назад, BugS сказал:

    Начебто не складне завдання. Берете живлення з самого першого автомату в щиті та тягнете через окремий автомат на лампу або щось інше, що буде сигналити, хочь дверний дзвоник. Коли з'явиться живлення, відключите автомат.

    Дякую, зрозумів, але не зовсім :) Я так розумію що перемикач я ставлю зразу після лічильника, тобто до автоматів на щитку, якщо ж буде відключено живлення та щиток із зовнішньої мережі ( працює генератор) тоді як лампа засвітиться коли зявиться зовнішнє електропостачання? 

  7. Привіт всім. Хочу задати цікаве питання. Задумався я поставити отаку фігнюшку www.aliexpress.com/item/1005003008153572.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1a0538da5lttFm&mp=1 або своїми словами перемикач живлення яким вручну переключається живлення або від мережі або від генератора. А підскажіть як зробити щось подібне до звукового чи світового сигналізатора, тобто для того, щоб знати коли появиться електрика  в мережі

  8. 8 минут назад, Dendnepr сказал:

    Если все работает - то зачем чтото еще делать?

    у меня холодильник и насосы отопления нормально работают без сквозного нуля. Даже микроволновка. Газового котла у меня нет

    В мене теж все працює нормально і котел теж працює, але почитав що таки потрібен для котла чистий нуль, думаю запитаю як хто в себе робить

  9. Сьогодні в інтернеті дуже багато пишуть про необхідність "чистого нуля" на виході з генератора, для цього заземляють один з виходів "генераторної" розетки.( Не путати з заземленяим корпуса) Така схема мовляв дає можливість правильно працювати котлу опалення. У мене кондиційний беушний Вайтант Т6, працює нормально від генератора без заземленоно контакту. Що порадете, таки потрібен чистий нуль?

  10. 18 часов назад, Фрай сказал:

    снаружи только короед и фасадная силиконовая краска, внутри только белая фасадная краска

    Просто по шлакоблоку пофарбовано краскою, цікава ідея, але ж шлакоблок він ніби пористий, як фарбується нормально (знак питання)

  11. Добрий день, в мене побудований гараж з шлакоблоку. Хочу штукатурити, але сьогодні ціни самі знаєте які. І ось я думаю, а чи не дешевше мені буде замість внутрішньої штукатурки перетягнути стіни дешевим клеєм для плитки з арміруючою сіткою.

  12.  

     

    Вопрос на первый взгляд может и простой. Телевизор планируется прикрепить к стене, но вот в чем загвоздка. У меня сделана ниша в стене под телевизор, розетки размещены внизу ниши, как на фото

     

    IMG_20200603_202445.thumb.jpg.6af6e054aac838d38e32616af794db63.jpg

     

    а отверствия под крепления в девайсе размещены снизу

     

    6485511_1.jpg.856e5c4b0ac9bee2d1b3ef9f972b9cf9.jpg

     

    Тобишь крепления надо закрепить посередине ниши, а девайс снизу задней стенки, как то так, получается что кронштейн должен регулироватся во вертикали паралельно стене, мож посоветуйте с практики такой кроштейн.

  13. К сожалению не посоветую.

     

    А если к блоку питания дать дополнительную нагрузку, например резистор, что бы блок питания всегда работал с нагрузкой, несмотря какая нагрузка идет с димера?

  14. Привет всем, у меня точно такой же вопрос только с монохромной белой лентой. Длина по потолочному плинтусу 20 метров. Сегодня гуглил теоретическую матчасть и понял что лучше для качественной работы ставить 4 катушки по 5 метров и четыре блока питания, чем один блок питания на четыре катушки. А вот как с Диммером, есть желание регулировать яркость этим прибором. Если я соединяю параллельно четыре блока питания с лентами то где монтируется димер? Ну и конечно буду благодарен мастерам за совет какую ленту лучше и все остальное.
  15. Привіт всім, допоможіть з порадою. В мене димохід для каміна вбудований в капітальній стіні і отвір для димоходу з каміну получився як би збоку ( проектом передбачений кутовий камін). Підскажіть чи можу я змонтувати камін з чугунної топки посередині стіни, а витяжну трубу змонтувати під кутом, як я намалював на фото274524137_1.thumb.jpg.c8d8c4007ecdadacf164f8b4bb4bcaa5.jpg
  16. Здраствуйте, прошу совет. Этой осенью сделал систему отопления в новом доме, батареи стальные, трубы полипропилен залиты в полу. Вся проблема в том что сливной кран с системы выше уровня пола, и вся вода с системы не сливается. Какие последствия могут быть зимой если система будет отключена, а в трубах на первом этаже останется немного воды или лучше выкачать ее компресором?
  17. Добрий день. Прошу поради в бувалих будівельників, а проблема така. В мене в підвалі зберігалось 3 тони гашеного вапна для штукатурки, підвал під гаражем, гараж не добудований, тобто без вікон і дверей :), того року зима була мякою і вапно збереглося добре, а цього року в нас морози стояли за -30 і зрозуміло що вапно замерзло, тепер весною коли воно розмерзлося я побачив що воно має зовсі другі властивості, немов би пісок, і втратило всю еластичність, знайомі будівельники говорять що це кінець, вапно на штукатурку не годиться, може порадить хтось мені із знавців чи є методи відновлення вапна після замерзання.

    Буду дуже вдячний.

  18. Мож и фундаменты как то между собой обеденить?

     

     

    Дуже цікава ідея, тільки стоїть питання яким чином? Може теж просведлювати арматуру в фундамент будинку і замуровувати в фундаменті гаражу, як ви думаєте, буде результат?

  19. Добрий день, потрібна порада. Я теж надумав будувати гараж, но хочу його пристроїти впритул до будинку, потрібна технологія як зробити щоб в місці стику гаражу з будинком не було тріщини, тобто щоб гараж не відходив від капітальної стіни будинку.
  20. У меня тоже 6 метров и балки 200х150, пока были не скреплены доской пола и не нагружены тоже вибрировали, конечно если 100 кг подпрыгнет вибрация серьезная :D но в конце концов на верху мы не танцуем и не прыгаем, а только спим. Какого-то дискомфорта особого не испытываю.

     

    А как у Вас с потолком? Я балки снизу обшил паробарером, теперь думаю как дальше? обшивать фанерой или доской шалевкой или сразу мелалокаркас под гипсокартон?

  21. Я в себе перекриття між поверхами ставив дерев"яне, ялинові балки 25х15, Капітальна стіна проходить через 6 метрів, Через такий великий прогін балки вібрірують і провисають коли ходити по них. Порадьте технологію заркіплення балок
×
×
  • Створити...