Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Romatr

Пользователи
  • Публікації

    1 340
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Romatr

  1. Ні з канавки його видаве швидко, як я зрозумів в цьому і фішка бронзово/або мідно графітових втулок що вони виділяють мастило при нагріві тобто при роботі, ось наглядно показано за допомогою паяльника
  2. Ну попередні втулки відпрацювали 7 років, оскільки люфта немає сподіваюсь що нові втулки закриють питання на декілька років, а там буде видно.
  3. Подивимось, замовив втулки, продавець порекомендував перед встановленням нові втулки пропитати їх в мастилі для швейних машин на 12 годин, перед цим трохи прогріти. Втулка набере в себе мастило за цей час+ цим мастило пропитати фетр який встановленний під прижимною пластиною посадочного місця втулки
  4. ні люфта не було, ну гляньте фото вище, там видно потертості на валу, але виглядають на фото вони гірше чим є в реальності))
  5. А є сенс наждачкою 2000 пройтись по валу де потерло трохи? нігтем не чіпляється
  6. Короче силікону хватило на тиждень і привіт.. Вал був в силіконі але до стояли підшипники сухо. Як є розумію вони не мідні. А Метало/графітові. Які варіанти: 1. Люди писали що треба покласти втулки в мастило моторне і 2 години варить що б масло впиталось в пори втулки. Потім залишити що б остили і ставлять. Але враховуючі що витяжкі 7 років мабуть там вже внутрянкі хана і кразе міняти.. 2. Варіант купити просто нові втулки, штангелем поміряв наче знайшов підходящіі Бронзово/графітові. Більши поки схиляюсь до цього варіанта. Ціна питання 150 грн та й мені здається вони більше прослужать ніх кипятить старі в мастилі, що скажете?
  7. Саме смішне що я дивився ремкомплект втулок фірменний 2шт коштує від 1800 до 2400 грн, (китайські якісь ноу-нем 30 грн шт +-) при тому що вартість двигуна в зборі з втулками 1450 грн😄 Псс: та будемо слідкувати звісно))
  8. Так втулку помазав і зовні і всередині, і вал трохи промазав:)🙈
  9. Ну їй мабуть десь 7.5-8 років.. Читав що в ті втулки літол залипнуть може типу через те що густий і більше тертя буде ніж при масляній смазці. Взагалі люди такі втулки графітом з карандаша змащують.. А так в цілому вони взагалі самосмазуючі мають бути..але мабуть ресурс в неї закінчився.
  10. Підскажіть така ситуація, сьогодні при включенні заскріпіла витяжка, на кухні дружина відразу виключила. Розібрав, короче валл майже не крутився. Короче розібрав, там вал на "втулках скольжения" Я їх почистив і змастив силіконовим мастилом.. Але почитав в інтернеті що люди пишуть. що вистачить від 3 до 12 місяців такого варіанту змазки. Треба або втулки міняти, або двигун. Хто з таким стикався вже? дякую за поради. Псс: зараз двигун працює наче норм. Обвів втулку і де вони були в 2х місцях. Літол не став використовувати так як побоявся що на нього жир налипне і він густий.
  11. Тому що по лінії після того як буде світло можуть бути ввімкнені потужні прилади, умовно пилосос, мясорубка 2квт і т.д, а інвертор будет на 3.2квт. тому так. А з того що я прочитав, не рекомендується перевищуть номінал інвертора в режимі байпас.
  12. Всім привіт підкажіть чи корректна схема підключення? Задумка в тому що на інвертор вішаю тільки критичні споживачі, інши виносять вперед. що б коли подали струм, інвертор не крякнув. Наче удобно поставить АВР але бачив що вони іноді криво працюють тому більше дивлюсь в бік звичайного 3х позиційного автомату. Так прийдеться вручну переводити навантаження з мережі на інвертор, але для мене то не критично, головне що б безспечно для приладів і інвертора. Коли з'являється мережа, заживлюються важкі споживачі + піде зарядка АКБ на інвертор. Схема така, тому що не хочу постійно тримати інвертор в режимі байпасу. дякую
  13. Так що виходить таки скасували мито на інвертори гібридні і на АКБ? я так розумію мито буде якщо ячейки купуєш менше ніж 200А, а якщо АКБ цілий то мита не буде вірно?
  14. Просто я розглядаю ці китайські інвертора більше як альтерантива зарядній станціїї (типу блюєтті і т.д.) Мені здається якщо собирати під панелі то треба вже брати щось серьезніше, більш якісніше зроблено і менш шумне ніж PowerMR і т.д по списку.
  15. Згоден треба 4-5квт батарейку. Подивився відео яке пару сторінок назад про інвертори 12-24v де рекомендують краще брат на 48v. Выходить якщо система суто як эконом варіант під великий дбж то можна брати 24v але якщо плануються панелі далі то краще все ж таки 48v купувать виходить.. смута якась)) тепер який краще 24в на 4.2квт чи 6.2квт на 48в😳
  16. План мінімум спочатку спатиме від відключень.. тобто базові речі(іноді станція 1 квт, а так постійні навантаження ( холодильник інвертор до 100-150ваи, пк або ноут 60-120ват, світло умовно до 100ват, ну і інтернет там 20 ват. Зима осінь + котел 150 макс . Але він працює по датчику. Зазвичай 40 хв працює 1.5 години стоїть потім задача не стоїть зробить повну автономію а для перебиться на блекаут. Важкі прилади будуть від мережіе
  17. Як думаєте при такому споживанні наступна система покриє такі потреби? система: Інвертор PowerMR 4квт або 6.2квт на 48в акб 24/48в жест на 2500ват годин для початку і ще трошки пізніше додати хоча б 4 панелі на 500 ВАТ. заряд акб від мережі за 2 години і дозаряд панелями в день.
  18. Ноут 50-60 ват, світло 20-30 ват, котел в активному режимі до 150 ват, але від датчику він годину працює і годину стоїть і там буде тільки насос 40-60 ват. Так що середня буде до 200ват в годину.
  19. Я зараз обираю між Генератором інверторним Konner&Sohnen 1,8 кВт / 2 кВт 220 В KSB 22i S і альтернатива якась зарядна станція на 1024 Ват-годин (зарядкую за 2-3 години) в бюджете 25-30 000грн.. Ще дивлюсь зборку типу LP LiFePO4 LCD 12V (12,8V) - 100 Ah (1280Wh) (BMS 80A/40А) + якийсь ДБЖ або Гібридний інвертор це чисто що б підключить (котел+ ноут, світло).
  20. Шелл і інші бренди пішли, перший час на болотах завивали з цього приводу. Причому у Шелл здається там навіть заводи були, закрили судя чи з всього, що Шелл більше не продається. А те про що ви написали мене здивувало. Цікаво чи є який коментар офіційний, нашого представництва мотула.
  21. Короче добрався я до унитазу родичів і жахнувся.. товщина нальоту.. приблно 4-5мм з кожного боку... Залив спочатку Сантик (1л) на 50 хв...взагалі "0" на массу.. те що зверху очистилось.. збивав металевою стаместкою.. з резиновим молтом для тротуарной плики...Я такого ще не бачив.. Цікаво Соляна кислота таке візьме? Кажуть що 6 міс унітазом не користувались бо жили на західній.. Походу перелив зарос ото таким шаром каміння тому унітаз нормально і не змиває... Ото таке чорне була аж до рівня води.. Псс: не знаю тут походу треба якась важка артеллерія типу "соляна кислота" або може засіб для промивки труб? або новий унітаз...
  22. Для тихих і не тихих робіт використовую гараж який стоїть окремо. Якщо взимку щось треба, то роблю в прихожці що б нікому не заважити в будинку.
  23. Зараз багато тих кого я називаю "ЖурналИсти")))
  24. Да читав що GTL це фішка від Шелл розробки , потім підхватив Мобіл та ще декілька виробників. Взагалі цікаво тема Shell PurePlus, не знав раніше що, є мастила які роблять з газу, думал все тільки з нафти. Причому це ж не якийсь там супер-пупер преміум а звичайний середній сегмент, масс-маркет як деякі кажуть.
  25. На ko-jet написано що застосовувати можна тільки проти тварин😄
×
×
  • Створити...