Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ibilous

Пользователи
  • Публікації

    73
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем ibilous

  1. когда собирать горох, чтоб его потом морозить? Так чтоб покушать -- типа молочной спелости должен быть :) это я знаю :)

    А для морозилки - совсем желтый ? или как?

     

    Ми збираємо, коли поверхня стулок тільки починає ставати нерівною, сітчастою, я так розумію, це період переходу у воскову стиглість. На цьому етапі горошини можуть вже бути жорсткуватими порівняно з молочною стиглістю, але після бланшування перед заморожуванням вони розм'якшуються, не втрачають свою форму і є поживнішими та ситнішими.

     

    Раджу Вам спробувати заготовити невеликі порції гороху на різних стадіях і визначити, який більше до вподоби.

    • Лайк 5
  2. Мысль здравая, только не касается рекомендованных выше препаратом.

    Ни Скор, ни Хорус, ни Свитч не относятся к тем препаратом, действующее вещество которых вызывает свыкание и выработку новых штамбов грибных заболеваний, устойчивых к повторным обработкам:beer:

     

    Наприклад, Скор:

    Щоб уникнути проявів резистентності, після дворазової обробки препаратом Скор® наступні обробки слід проводити препаратами інших хімічних груп

     

    По Хорусу та Світчу таких приміток нема.

  3. ... Мене більше мутація, чи що воно таке із ними, хвилює Ж-)

     

    Це фасціація. Причини бувають різні: інфекція вірусна або бактеріальна, внутрішньоклітинні розлади, зовнішній мутаген, пошкодження комахами і т.д.

    • Лайк 4
  4. На одному форумі я вже описував свій маленький практичний досвід. Я мав справу з значно меншими об'ємами, але...

    У мене стоїть бак 3-кубовий сталевий. Попередній власник тримав в ньому мазут, солярку для опалення хати (так, були часи). Бак в хорошому стані, тому здавати його на метал було б марнотратством і на додаток вже деякий час стояло питання накопичення дощової та водопровідної води для нагріву перед зрошенням.

    Спершу я вибрав залишки нафтопродуктів у металеві ємкості (старі каструлі, миски). Було доволі багато ще й через те, що там була присутня вода від опадів. Густу частину зібрав скребком і все зсередини ретельно протер старим ганчір'ям. Коли спалювали обрізані гілки, старі дошки в кориті, то підливав нафтопродукти у вогонь. Туди само пішло і ганчір'я.

     

    Потім зробив густий розчин тертого господарського мила з теплою водою і пройшовся три рази по баку. Зібрану піну також згодом випарив і випалив. Знову протер ганчір'ям і помив водою.

     

    Після того для надійності ще розклав вогнище під ним , щоб випалити рештки нафтопродуктів з щілин. Суцільні шви були лише ззовні, а всередині лише прихоплено сваркою. Залишки там були, бо коли дно добре прогрілося, то стало диміти з щілин. Думаю, можна було і паяльною лампою, але я на той момент її не мав.

     

    Загалом, була ідея вичистити бак з мінімальним впливом на навколишнє середовище і без використання важкої хімії, яку я взагалі не маю гадки де брати та найважливіше - утилізувати.

     

    Бак в якості водонакопичувального вже прослужив 2 сезони і зараз теж використовується.

    • Лайк 2
  5. Так, за складом схоже на раундап.

    Доречі, ось на двох відео людина ділиться досвідом нанесення раундапу і результатом через 2 роки:

     

     

    Химия? Или био?

    Можна просто посвердлити глибокі отвори, щоб волога потрапляла всередину, прискорюючи розкладання.

    Знаю, але не використовува спосіб з селітрою. Кажуть протягом сезону проблема з наявністю пенька вирішується. Пошукайте в Гуглі, там багато інформації.

    А можна просто зрізати на висоті 10-15 см і посадити рослини, що прикриватимуть його.

    • Лайк 1
  6. Він лише вбиває рослину. У випадку з пеньком той просто відмирає і не дає порослі. В інструкції нема нічого про його "розчинення". Скоріше відмерлий пеньок та коріння розпадуться під впливом звичайних природних факторів, на це підуть роки, якщо дерево було велике.

    Для прискорення розпаду деревини є інші прийоми.

    • Лайк 1
  7. Можна обкопати, сформувавши груду під конус, обмотати в один шар товстою плівкою, а потім щільно скотчем в два-три шари. При такому розмірі дерев груда вийде кілограмів 300. Є досвід викопування на піщаному ґрунті сосни і успішного її переміщення і висаджування.

    Не використовуйте мотузки для укріплення груди. Як варіант можна пошукати вживану сітку з розплідників.

  8. А чому б сіном або соломою не прикрити? Вологу з опадів пропускатимуть, захищатимуть від видування, виморожування вологи з верхнього шару, і наприкінці зими або навесні приберете. Від сильних морозів, як і плівка не захистять. Якщо плівка буде прозора, то в лютому в сонячну погоду може спровокувати проростання насіння гірчиці. Я так думаю...
  9. Перестал компостировать уже года три. Бесполезная затея.

     

    Кому як. Все з тонким стеблом можна пустити на мульчу. Для товстих відходів, наприклад, у мене поки що подрібнювача нема, а розтягувати під дерева-кущі оте все бадилля нема бажання. Є листя з горіха багато. Дехто каже, що не дуже добре його під рослини, але рука не підіймається спалювати, тому йде на купу в суміші з іншими відходами. Потім такий компост вноситься і видно результат.

  10. 1,5 м та 2,3м до води - велика різниця. Що з них ближче до дійсності? Або треба скласти та розділити на два? :D

    Працюйте над поліпшенням ґрунту, вносьте компост, мульчуйте, вирощуйте сидерати. Поживні елементи все одно з водою з опадів і поливу опускаються вниз. Якщо вони є в верхніх шарах, то і нижче теж з'являться, і дерева їх підхоплять. Можете завезти надцять камазів чорнозему і отримати швидкий результат, але все одно першу рекомендацію слід буде виконати. :)

     

    Раніше забув написати, що розкладання органіки в різних шарах буде відрізнятись і на більших глибинах переважатимуть анаеробні процеси що не є добре для коріння.

  11. Можна почати з мульчування навколо дерев тими ж бур'янами та тирсою, а пташиний послід компостувати разом з іншою органікою, щоб потім вносити під дерева восени та навесні.

    Для мене високий рівень ґрунтових вод є нестандартною ситуацією. Можливо, хтось з таким реальним досвідом порадить Вам. Теоретично знаю про використання дерев на карликових підщепах. Подумайте про влаштування дренажу на всій ділянці або в межах плодового саду.

  12. Мені здається, створювати такий штучний субстрат в обмеженому просторі - не найкращий варіант. До того ж органіка в такій кількості на певний період стануть бар'єром для проникнення коріння вглиб. Якщо хочете засипати ґрунтосуміш, то вона за своїм складом повинна якнайменше відрізнятись від навколишнього ґрунту, для кращого повітро-, водо- та інших обмінів.

    Коріння повинно і буде розростатись набагато далі за викопану Вами яму і там за її межами знову виявиться ваш піщаний ґрунт. Краще створіть загальний сприятливий фон для дерев в межах і за межами навколостовбурового кола.

  13. Хорошо, говорю... Давай адрес свой, приеду по осени за саженцами... Но при условии, что ты в ответе за свои слова... И если через четыре года (с твоих слов) твои саженцы не начнут плодоносить (при моем должном уходе) - я "спрошу" за твои саженцы (ведь буду знать где живешь)... Продавец замялся и сказал что на такие условия он не согласен... Как брать деньги - так хочет, а как отвечать за качество саженцев - нет...

     

    Я б на місці продавця запропонував Вам симетричну відповідь: тут і зараз ось прищеплені саджанці, ось материнські рослини, ось плоди з цих материнських рослин. А те, що Ви пропонуєте, можна сприйняти як дії шахрая, який хоче підстрахувати ліві саджанці куплені півроком раніше на трасі у дідуся. Без образ, якщо Ви не маєте довіри до продавця, то і Вам так само можна не довіряти. Строки плодоношення в різних місцях різні. У мене два горіхи-сіянці одного року пророщування ростуть в різних умовах і мають зовсім різний вигляд.

  14. Надеюсь не появиться через год тема:"Скажите,ради Бога,как вывести суданку???" :)

     

    Трава полюбляє тепло, вище було зазначено, що боїться заморозків. Навіть у нас на Миколаївщині її сіють десь на початку травня. Зазвичай скошують до визрівання насіння.

    Є випадки самосіву?

  15. Росте у нас на городі величезний горіх. Якось довелося прокладати водогін, який мав проходити під кроною метрів 15-20 в діаметрі. Робив це рано навесні, коли ще горіх не прокинувся. Під час викопування траншеї довелося обрубити 2 коріння до 7 см в діаметрі і ще 3-4 з великий палець (дрібні я не рахував). Після такого втручання у підземний простір велетня у нього всохло три гілки другого порядку, хоча спочатку вони прокинулись викинули сережки і маленькі листочки. Не потягнув...

     

    Я до чого вів...

    образовалась вертикальная трещина

    Можливо, там після ушкодження коріння зупинився сокорух і відбулося відмирання тканин.

    • Лайк 2
  16. В углу участка есть груша. Очень высокая. Наверно - старая. Груши вкусные. Сорт не знает никто.

     

    Те груши, что на высоте 5 метров - с красными бочками, очень красивые. Но прилетают она на землю в виде пюре. Сорвать их на такой высоте никак не возможно, груша в углу 3-х участков...

     

    Вопрос: можно ли уменьшить высоту груши? Не пропадет ли она? На какую высоту можно снизить?

     

    Спасибо!

     

    Не спішіть обрізати... Ви знімач плодів пробували використовувати? Для людини середнього зросту зі знімачем з держаком до 2 м більшість плодів стають доступними, а якщо використати драбину, то і всю деревину охопити можна.

    • Лайк 1
  17. Хтось практикував вирощування баштанних після гороху? Думаю наступного року посіяти ранній горох, підготувати розсаду баштанних (орієнтовно - кавуни) і посадити її одразу після збирання стручків і прибирання зеленої маси...
  18. А у меня помидоры большие что-то медленно созревают��. Начали созревать черрики. Кушать они мне не нравятся.Может посоветуете как их использовать по уму? В прошлом году они были очень мелкими и хорошо подошли для украшения фокаччо. А сейчас крупноваты для этого.

     

    Не маю широкого досвіду щодо помідорів чері, але теоретично можу порадити порізати кружечками, заморозити і в непомідорний період використовувати на власний смак. Омлет, піца, овочеве рагу... В запеченому вигляді помідори набувають іншого, особливого смаку.

    • Лайк 3
×
×
  • Створити...