Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ibilous

Пользователи
  • Публікації

    73
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача ibilous

  1. Кампсис. Якщо надумаєте вирощувати, то майте на увазі, що він самонасівається.
  2. Араукарія чилійська, Araucaria araucana.
  3. Ми збираємо, коли поверхня стулок тільки починає ставати нерівною, сітчастою, я так розумію, це період переходу у воскову стиглість. На цьому етапі горошини можуть вже бути жорсткуватими порівняно з молочною стиглістю, але після бланшування перед заморожуванням вони розм'якшуються, не втрачають свою форму і є поживнішими та ситнішими. Раджу Вам спробувати заготовити невеликі порції гороху на різних стадіях і визначити, який більше до вподоби.
  4. Наприклад, Скор: По Хорусу та Світчу таких приміток нема.
  5. Занурювати в спирт та протирати надлишок ганчіркою.
  6. Це фасціація. Причини бувають різні: інфекція вірусна або бактеріальна, внутрішньоклітинні розлади, зовнішній мутаген, пошкодження комахами і т.д.
  7. На одному форумі я вже описував свій маленький практичний досвід. Я мав справу з значно меншими об'ємами, але... У мене стоїть бак 3-кубовий сталевий. Попередній власник тримав в ньому мазут, солярку для опалення хати (так, були часи). Бак в хорошому стані, тому здавати його на метал було б марнотратством і на додаток вже деякий час стояло питання накопичення дощової та водопровідної води для нагріву перед зрошенням. Спершу я вибрав залишки нафтопродуктів у металеві ємкості (старі каструлі, миски). Було доволі багато ще й через те, що там була присутня вода від опадів. Густу частину зібрав скребком і все зсередини ретельно протер старим ганчір'ям. Коли спалювали обрізані гілки, старі дошки в кориті, то підливав нафтопродукти у вогонь. Туди само пішло і ганчір'я. Потім зробив густий розчин тертого господарського мила з теплою водою і пройшовся три рази по баку. Зібрану піну також згодом випарив і випалив. Знову протер ганчір'ям і помив водою. Після того для надійності ще розклав вогнище під ним , щоб випалити рештки нафтопродуктів з щілин. Суцільні шви були лише ззовні, а всередині лише прихоплено сваркою. Залишки там були, бо коли дно добре прогрілося, то стало диміти з щілин. Думаю, можна було і паяльною лампою, але я на той момент її не мав. Загалом, була ідея вичистити бак з мінімальним впливом на навколишнє середовище і без використання важкої хімії, яку я взагалі не маю гадки де брати та найважливіше - утилізувати. Бак в якості водонакопичувального вже прослужив 2 сезони і зараз теж використовується.
  8. Так, за складом схоже на раундап. Доречі, ось на двох відео людина ділиться досвідом нанесення раундапу і результатом через 2 роки: Можна просто посвердлити глибокі отвори, щоб волога потрапляла всередину, прискорюючи розкладання. Знаю, але не використовува спосіб з селітрою. Кажуть протягом сезону проблема з наявністю пенька вирішується. Пошукайте в Гуглі, там багато інформації. А можна просто зрізати на висоті 10-15 см і посадити рослини, що прикриватимуть його.
  9. Він лише вбиває рослину. У випадку з пеньком той просто відмирає і не дає порослі. В інструкції нема нічого про його "розчинення". Скоріше відмерлий пеньок та коріння розпадуться під впливом звичайних природних факторів, на це підуть роки, якщо дерево було велике. Для прискорення розпаду деревини є інші прийоми.
  10. Можна обкопати, сформувавши груду під конус, обмотати в один шар товстою плівкою, а потім щільно скотчем в два-три шари. При такому розмірі дерев груда вийде кілограмів 300. Є досвід викопування на піщаному ґрунті сосни і успішного її переміщення і висаджування. Не використовуйте мотузки для укріплення груди. Як варіант можна пошукати вживану сітку з розплідників.
  11. ibilous

    Умные грядки!!

    А чому б сіном або соломою не прикрити? Вологу з опадів пропускатимуть, захищатимуть від видування, виморожування вологи з верхнього шару, і наприкінці зими або навесні приберете. Від сильних морозів, як і плівка не захистять. Якщо плівка буде прозора, то в лютому в сонячну погоду може спровокувати проростання насіння гірчиці. Я так думаю...
  12. Схоже на підсцикання собаками або навіть і котами.
  13. Кому як. Все з тонким стеблом можна пустити на мульчу. Для товстих відходів, наприклад, у мене поки що подрібнювача нема, а розтягувати під дерева-кущі оте все бадилля нема бажання. Є листя з горіха багато. Дехто каже, що не дуже добре його під рослини, але рука не підіймається спалювати, тому йде на купу в суміші з іншими відходами. Потім такий компост вноситься і видно результат.
  14. 1,5 м та 2,3м до води - велика різниця. Що з них ближче до дійсності? Або треба скласти та розділити на два? :D Працюйте над поліпшенням ґрунту, вносьте компост, мульчуйте, вирощуйте сидерати. Поживні елементи все одно з водою з опадів і поливу опускаються вниз. Якщо вони є в верхніх шарах, то і нижче теж з'являться, і дерева їх підхоплять. Можете завезти надцять камазів чорнозему і отримати швидкий результат, але все одно першу рекомендацію слід буде виконати. Раніше забув написати, що розкладання органіки в різних шарах буде відрізнятись і на більших глибинах переважатимуть анаеробні процеси що не є добре для коріння.
  15. Можна почати з мульчування навколо дерев тими ж бур'янами та тирсою, а пташиний послід компостувати разом з іншою органікою, щоб потім вносити під дерева восени та навесні. Для мене високий рівень ґрунтових вод є нестандартною ситуацією. Можливо, хтось з таким реальним досвідом порадить Вам. Теоретично знаю про використання дерев на карликових підщепах. Подумайте про влаштування дренажу на всій ділянці або в межах плодового саду.
  16. Мені здається, створювати такий штучний субстрат в обмеженому просторі - не найкращий варіант. До того ж органіка в такій кількості на певний період стануть бар'єром для проникнення коріння вглиб. Якщо хочете засипати ґрунтосуміш, то вона за своїм складом повинна якнайменше відрізнятись від навколишнього ґрунту, для кращого повітро-, водо- та інших обмінів. Коріння повинно і буде розростатись набагато далі за викопану Вами яму і там за її межами знову виявиться ваш піщаний ґрунт. Краще створіть загальний сприятливий фон для дерев в межах і за межами навколостовбурового кола.
  17. Я б на місці продавця запропонував Вам симетричну відповідь: тут і зараз ось прищеплені саджанці, ось материнські рослини, ось плоди з цих материнських рослин. А те, що Ви пропонуєте, можна сприйняти як дії шахрая, який хоче підстрахувати ліві саджанці куплені півроком раніше на трасі у дідуся. Без образ, якщо Ви не маєте довіри до продавця, то і Вам так само можна не довіряти. Строки плодоношення в різних місцях різні. У мене два горіхи-сіянці одного року пророщування ростуть в різних умовах і мають зовсім різний вигляд.
  18. Трава полюбляє тепло, вище було зазначено, що боїться заморозків. Навіть у нас на Миколаївщині її сіють десь на початку травня. Зазвичай скошують до визрівання насіння. Є випадки самосіву?
  19. Росте у нас на городі величезний горіх. Якось довелося прокладати водогін, який мав проходити під кроною метрів 15-20 в діаметрі. Робив це рано навесні, коли ще горіх не прокинувся. Під час викопування траншеї довелося обрубити 2 коріння до 7 см в діаметрі і ще 3-4 з великий палець (дрібні я не рахував). Після такого втручання у підземний простір велетня у нього всохло три гілки другого порядку, хоча спочатку вони прокинулись викинули сережки і маленькі листочки. Не потягнув... Я до чого вів... Можливо, там після ушкодження коріння зупинився сокорух і відбулося відмирання тканин.
  20. Не спішіть обрізати... Ви знімач плодів пробували використовувати? Для людини середнього зросту зі знімачем з держаком до 2 м більшість плодів стають доступними, а якщо використати драбину, то і всю деревину охопити можна.
  21. Почитав все це... З такими спеціалістами можна французів догнати і прегнати по виробництву вина. З кількістю споживання, гадаю, проблем у нас нема. :D
  22. Хтось практикував вирощування баштанних після гороху? Думаю наступного року посіяти ранній горох, підготувати розсаду баштанних (орієнтовно - кавуни) і посадити її одразу після збирання стручків і прибирання зеленої маси...
  23. ibilous

    Умные грядки!!

    Не маю широкого досвіду щодо помідорів чері, але теоретично можу порадити порізати кружечками, заморозити і в непомідорний період використовувати на власний смак. Омлет, піца, овочеве рагу... В запеченому вигляді помідори набувають іншого, особливого смаку.
  24. Ще раз впевнююсь, що багато фантастичних об'єктів у фільмах запозичені і трохи адаптовані з природи.
×
×
  • Створити...