Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Murkur

Пользователи
  • Публікації

    30
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Murkur

  1. По поводу освещения лестницы, вот интересный проект код уже написан, надо только все собрать (датчики копейки стоят).

    Кстати в курсе ли вы, на kickstarter профинансирован проект создания Omega2 (в двух модификациях за 5 и 9 у.е.), вы сказали, что любите поизвращатся :) с помощью этого устройства можно создавать умные вещи, цена поражает, поставки этой осенью начнутся.

    Да и вообще в частном доме есть много направлений куда можно приложить творческие усилия я бы прежде всего подумал об автоматизации отопления и вентиляции (пультом клацать как-то не технологично) :).

     

    А вы еще дом не ввели в эксплуатацию?

     

    Да, на Ардуино много чего можно сделать, у меня даже производственные станки на нём работают :)

     

    А себе в дом и на участок собираю целую систему, правда умным домом я бы это не назвал, но своего рода автоматика с логированием событий, уведомлениями и доступом через интернет. Это и различные датчики: температура, влажность, датчик дождя, газа и дыма, движения, измерение уровня воды в скважине, дренажных колодцах и других ёмкостях.

     

    Короче, возможности большие, если есть время на такое хобби :)

    Кому интересно, можно тут почитать hi-lab.ru/arduino-mega-server

    • Лайк 1
  2. Я заказывал в Сервусе. И проект, и домокомплект, и сборку.

    Сервусом доволен. Проблема возникла с фундаментом. Сам Сервус фундаменты не делает, связался с местными вроде как умельцами. Проставили и по срокам, и по качеству, и по деньгам. Мне от их раздолбайство долго потом икалось.

    Сам бы домокомплект не рискнул собирать. Экономия призрачная, а проблем можно огрести валом.

    П. С. Недёшево стоила доставка домокомплекта из Дрогобыча в Донецк. Но то таке. :)

    Для фундамента Сервус рекомендует своих партнёров-подрядчиков в разных регионах, но мне предложение этих партнёров показалось дороговато за просто залитый в землю бетон :))) А доставка нам по акции получилась бесплатно, правда, у нас 50 км от Дрогобыча :)

    • Лайк 1
  3. Я заказывал в Сервусе, правда, ещё не поставили. Отношение менеджера и архитектора вообще на высоте. Год я им голову морочил своими изменениями :) Видел у клиентов пару объектов – вроде неплохо, один из этих домов хозяин собирал сам, купил только домокомплект.
    • Лайк 3
  4. Обновился перечень 7.08. Там теперь появился ЭППС и прочее интересное.

    Фотки по состоянию на субботу.

    Здравствуйте. Увидел у Вас на фото канализационный люк такой, как у меня :) У меня там под ним труба скважины спрятана и пол забетонирован. Так вот, постоянно после дождя через люк сверху вода затекает внутрь. Именно в зазоры между люком и его "гнездом". Вы у себя такое не замечали?

  5. ...как писали Ден Браун «Возможно все; на невозможное просто требуется больше времени.» и Карл Сэнберг "Все что существует на свете, когда-то было мечтой!". Я же не знаю , может у человека идея фикс прописаться в такой будке и финансы позволяют воплотить идею в жизнь. Никто же не отменил девиз наших чиновников, который они взяли из фильма "Человек с бульвара Капуцинов" - "Джек, что ты можешь сделать за деньги? — За деньги я могу сделать… всё".

    Ещё есть народная мудрость: "Если проблему можно решить за деньги, то это не проблема, а расходы". :)

    Всё же, спасибо всем за советы, но решили всё-таки построить хоть какой-то домик (возможно из СИП-панелей), чтобы получить адрес и прописку.

  6. він повинен бути на фундаменті , тобто невід"ємно пов"язаний з землею .

    Та голландська будка, яку ви показали , коштує нова від 15 тис ойро , голландці використовують їх , як дачі у теплий період року , утеплення там ніяке .

    Дякую за відповідь. Про фундамент знайшов у російських нормативах. Вирішили все ж таки поставити маленький будинок з SIP-панелей, в якому навіть жити можна буде :)

  7. Здравствуйте, Андрей. Может было в теме, но не заметил... Дом уже сдан в эксплуатацию? Если да, то как его принимали и были ли претензии? Нигде не могу найти минимальные нормы, которые нужно выполнить для сдачи дома, чтобы можно было уже прописаться.
  8. Всім привіт. Може хтось підкаже, чи можна отримати прописку в мобільному будинку, який хочу поставити на свою ділянку? Щось на зразок такого caravanluxe.com/sunrise.html

    Планую розробити документацію на такий вагончик для отримання дозволу на будівництво і хотілось би ввести його в експлуатацію, щоб отримати прописку.

    У вагончику, який я показав вище є всі умови для комфортного проживання.

    Наскільки це реально і які вимоги для готового будинку?

  9. Подскажите можно ли как-то автоматизировать процесс штробления ГБ, возможно с помощью болгарки,у кого есть такой опыт, поделитесь. Штроборез покупать смысла нет, может диск от него можно приспособить под болгарку?

    Можно взять 2 диска по бетону и через широкую прокладку закрепить их на болгарке. Если есть возможность, то можно выточить специальную втулку-переходник для таких дисков.

  10. А що не дає зробити згідно закону, але будуватись не за БП?:rolleyes: Адже немає заборони будувати більше 300 квадратів. Просто там процедура інша.;)

    В тому то й справа, що там процедура зовсім інша і потім вимоги при здачі також.

  11. Заявити можна багато чого. Але в БТІ не ідіоти працюють. Як мінімум перестінки в не жилому горищі цілком можуть здивувати.;)

    Та можна і без перестінків і без полу зробити, залишити тільки капітальну стіну по-центру і показати все без утеплення, а доробити вже після здачі в експлуатацію.

  12. Звісно з мансардою. 300 квадратів то загальна площа.

    Шукайте спосіб зробити до 300 метрів. Якщо не на багато більше то можна щось вимутити. Але якщо трішки більше це 350-400+ то тут біда.

    Виходить десь 340-360. А можна заявити, що мансарда - то просто холодне нежиле горище? Правда, з мансардними вікнами :)

  13. А що, якщо я не подавав повідомлення про підготовчі роботи, а зразу вже отримав дозвіл на будівництво? Я так розумію, що якщо є дозвіл на будівництво, тоді і не потрібно вже на підготовчі роботи. Чи неправильно думаю? :)

     

    Добавлено через 6 минут

    27 стаття тут

    І ще таке питання... В 27-й статті сказано: "...розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 300 квадратних метрів...".

    По поверхах зрозуміло, що можна 2 і мансарду, але мансарда за 3-й поверх не рахується. Але 300 квадратів це з мансардою чи без? Тому що по тексту виходить, що 300 метрів - це з мансардою. Підкажіть, будь ласка, бо у мене з мансардою виходить трошки більше, ніж 300 метрів :)

  14. 7. Замовник зобов'язаний протягом семи календарних днів з дня подання до Інспекції повідомлення про початок виконання будівельних робіт письмово поінформувати про це виконавчий орган сільської, селищної, міської ради або місцеву держадміністрацію за місцезнаходженням об'єкта будівництва, а також державні органи у сфері пожежної та техногенної безпеки. zakon1.rada.gov.ua/laws/show/466-2011-%D0%BF#n56

    Дякую, знайшов такий документ в іншому місці.

    І у мене пройшло вже набагато більше, ніж 7 днів від отримання дозволу :) Хоч будівництво ще не почалось.

  15. Ну, а сами как думаете? В законе (порядке) что написано или не читали? Спустя два-три года, как построитесь, тот же ГАСК при сдаче в эксплуатацию спросит, а когда вы уведомили мчс и сильраду? или сильрада, когда вы туда придете за справкой об адресе (для того чтоб зарегистрировать свою собственность), скажет, а мы ваще не в курсе что вы где-то строитесь и что там вам три года назад в частной беседе сказал кто-то из с/совета мы не знаем, поэтому отплатите штраф. а так у вас корешки, описи, подписи, уведомления о вручении... а там пусть они в своих журналах/архивах ищут

    Спасибо, буду читать закон.

  16. Кстати, а уведомления в месные органы и ДСНС отсылали повторные ?

    Вот это не забудьте сделать.

    Я вчора спитав в сільській раді, чи потрібно мені ще подавати їм якесь повідомлення про початок будівництва, то там сказали, що їм нічого не треба подавати, якщо вже видали дозвіл на будівництво. І також сказали, що і МНС чи пожежникам не треба нічого подавати.

    Не вірити їм? :)

  17. ИМХО - ветряк выдает энергию только тогда, когда есть товарный ветер (8-10 м/с). В остальных случаях он выдает только шум. :)

    А шум выдаёт такой, что ни вы, ни соседи не будете довольны :) Разве что есть генератор с большими лопастями и установлен далеко от жилых домов.

  18. Знайомі казали що ще не розцвіла повністю і кажуть вітер сильний можна і не бути такого як в минулих роках.

    Я вчора був, зробив фоток, може сьогодні якось виставлю тут. Нормально вже там розцвіли як сакури, так і магноліії, не знаю, чи не почнуть вони через тиждень сипатись :)

    А по дорозі назад на кордоні Закарпаття-Львівщина непоганий такий сніг впав :) Автомобільний комп показав +3 град. на вулиці, але в самому Ужгороді було більш-менш, правда, трошки холодний вітер.

     

    P.S.

    avtovas, земляку - привіт.

    • Лайк 1
  19. Планую на наступний тиждень в Ужгород на сакуру подивитись, за одно можливо хтось підкаже де вином можна закупитись, бажано фасоване.

    А я сьогодні хочу поїхати на сакури подивитися, але щось в новинах нічого не чути, чи почали вони вже цвісти. Хто з Ужгорода, скажіть, як там ваша елея? :) Бо їду зі Стрия спеціально для цього :)

  20. Я мав на увазі, що в них було найдешевше (4 роки назад)

     

    А ток то виїжджають і беруть проби. І результати аналізів за 2 тижні по кожному слоєві грунту.

     

    Якщо приватний будинок (1-2 поверхи) то хватає глибини і 6 метрів.

    І 2 точки по діагоналі майбутньої будови.

     

     

    Якщо щось більше будувати, тоді тре більше точок і глубину 12 метрів

    Дякую, я вже з ними говорив. Сказали, що можуть зробити. Ціна 750 грн за одну лунку - це вже з дорогою зі Львова. Я думав робити 4 лунки.

  21. Підкажіть, будь ласка, якщо я вже отримав дозвіл на будівництво і при подачі документів показував і вписав архітектурний проект, чи можу я ще раз подати документи на дозвіл але вже без проекту?

    Просто архітектор мені запропонував типовий проект будинку і підготував всі документи, навіть пропонував за 500 грн прискорити отримання дозволу :) Про такі нюанси, як тут пишуть він і не заікнувся. Сказав, щоб я подавав з його проектом, а будувати можу, що захочу - потім тільки можна буде замінити на своє. Ну, і за цей типовий проект я також заплатив 1600 грн в касу.

    Тож, чи можу я скасувати отриманий дозвіл на будівництво і отримати новий?

  22. Не знаю чи вони в Стрию будуть робити. В мене робили у Львові

    www.dlab.com.ua/id/13250

     

    Ціна була найнижча, але свердловину робили інші.

    Я б радив просто шукати хто Вишукування робить найдешевше (Вам реально для документів потрібно, а вже свердловину робити не в державних канторах)

    Ну, мені потрібно не просто для документів, а для себе, щоб знати несучість грунту, бо документи у мене і так всі готові.

    Дякую за інформацію, спробую зв'язатися з ними.

×
×
  • Створити...