Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vladdi

Пользователи
  • Публікації

    4 013
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    2

Востаннє Vladdi виграв 28 листопада 2023

Публікації Vladdi були найпопулярнішими!

Персональная информация

  • Откуда
    Киев
  • Род занятий
    Телеком
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

12 085 переглядів профілю

Vladdi's Achievements

Гуру

Гуру (11/13)

  • Преданный форуму
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник
  • Популярность
  • Первый пост

Recent Badges

4,5 к

Репутація

  1. При розрахунку зверніть особливу увагу на від'ємний коефіцієнт напруги панелей. Чим менша температура, тим більшу напругу розвивають елементи. Цей коефіцієнт вказаний в документації на конкретну модифікацію. Це я до того, що у випадку якщо Ви розрахуєте сумарну напругу 600В при +20, то при -15 вони вам видадуть 700В (наприклад) і можуть спалити вхід. Це зараз дуже розповсюджена помилка, хоч її обійти нескладно. Іноді краще збільшити потужність паралельними з'єднаннями, ніж намагатись трохи зекономити на втратах при послідовному.
  2. Зазвичай у режимах значного навантаження (відносно крайніх значень за документацією), у маленьких синхронних генераторів виникають проблеми з частотою, часто спостерігається її вихід за межі допуску інвертора або ДБЖ, що призводить до відключення ДБЖ та переходу на батарею. Механічне регулювання зазвичай налаштовують на завищену частоту, з розрахунком, що з наростанням споживання вона буде трохи падати. У мене теж 5кВт генератор, початкові налаштування регулятора обертів так і були встановлені. Оскільки потужність споживання зазвичай невелика, менше половини потужності, то довелось трохи зменшувати частоту вручну, щоб "задовольнити" вимоги ДБЖ, якому не подобались початкові 52Гц.
  3. Для агм значення має струм розряду. Чим менший, тим краще. Тому паралельне з'єднання допустиме і доцільне. Також менший розряд дозволить швидше відновити батарею в режимі далекому від критичних. Якщо на батареї вказаний струм 23А, то 20А залишаються в межах допуску. Зараз ситуація така, що за час надання електрики треба намагатись якомога більше заряду залити в батареї, але одна справа ганяти її на режимах, близьких до граничних, а зовсім інша на далеких від допустимих.
  4. Стоп, друже. Ми обговорювали конкретну тему щодо засудження конкретної людини, яка здійснила кілька серйозних порушень, які призвели до людських втрат, втрат бойової техніки та матеріальних ресурсів. Також ніхто не ставить під сумнів, що людина має й безумовні заслуги перед державою. Але у Вас дивна позиція, якась "арифметична". Тобто, якщо людина вчинила корисну справу, а потім кримінальну, то вони що, взаємно анулюються? Так Закон не працює. За корисні вчинки нагорода, за кримінальні - покарання. Тому вчиняти галас щодо засудження героя то, як мінімум, непорядно по відношенню до загиблих офіцерів та особового складу. Поясніть це їх родинам в очі, а щодо їх реакції у відповідь, впевнений, що вона вам не сподобається.
  5. Я поставив на сьогодні десятка три. Достатньо? Цей девайс зроблений, як то кажуть, з палки та мотузки, слабке місце контактні групи, але якщо струм в межах 25А, то працюють надійно, на кількох об'єктах з 2022 року.
  6. На такому ж точно тільки з маркуванням EARU написано Rated 400В та Insulation voltage 600В. Тому не заморочуйтесь. Все буде працювати. 4-ри полюсний перемикач дасть можливість як завгодно комбінувати перемикання фаз, бо там проста відповідність згори донизу. Головне правильно намалювати та зібрати схему.
  7. Нет. Если бы хотел - давно потратил бы. Жлоб он просто, патологический, но политических технологий не чужд, поэтому на пиар акции деньги выделяются исправно. Говорю потому, что знаю лично. И для наивных НЕидиотов отдельно - 9 лямов для гетьмана это не деньги, это рядовой платеж.
  8. Власне нерозуміння принципів побудови мереж не треба видавати за глобальні політичні помилки. Політична влада не займається генерацією, це питання до вашого босса та власників обленерго.
  9. Перше. Я нічого і нікому не впарюю. Я не продавець, і також нікому нічого не рекламую. Друге. Я у власних постах описав реальну ситуацію, яка мала місце в моїй родині. Перероблена у відповідності із рекомендаціями та специфікаціями будинкова мережа вистояла під час аномальних умов, а витрачені кошти вже за місяць дали результат. Це факт, доведений власним досвідом. Третє. Той факт, що правильне влаштування систем захисту будинкових мереж від небезпечних перенапружень в наших реаліях є скоріше винятком ніж правилом, абсолютно ніяк не повинно впливати на зневажливе ставлення до цієї проблеми. Кожного року є безліч прикладів нанесення суттєвих збитків абонентам заміських мереж з повітряними лініями, це теж факт. З іншого боку, вітчизняні норми не встановлюють чітких вимог до влаштування захисту саме з використанням швидкодіючих розрядників, тому винити проектувальників або підрядників теж не варто, так само, як і використовувати цей недолік як підтвердження нікчемності таких заходів. Колись і блискавковідводи викликали сміх та нерозуміння, з часом все стало на свої місця.
  10. Я тоже на это надеюсь. Не посадили по причине простой, как и вашего любимца, старательное размывание доказательной базы, сопротивление системы, материальное стимулирование исполнителей и лиц, принимающих решения. Наш мир прост и понятен, это для плебса можно лозунгами плеваться и надеяться на поддержку и внимание, а кто систему знает, тому эти школьные сочинения просто смешны.
  11. Перш, ніж кидатись гаслами слід уважно продивитись шлях цієї людини. Так, він зробив для країни багато корисного, але наробив і багато зла та шкоди, за вчинення якої його притягають до відповідальності. Не треба тільки вкидати цитати з політичним підґрунтям, цей герой допоміг цим "благодійникам", в часи їх перебування при владі, заробити на порядки більше.
  12. І чому ФСБшні піддупники вперто цитують одні й ті ж ФСБшні ролики та канали? Бо впевнені, що їх наполеглива праця на підтримку вкидів ворога дасть їм (можливо) якісь преференції від кацапні, а колись "свої" громадяни, які зараз найперше думають про боротьбу, побратимів, поранених, зайняті розшуком та нейтралізацією небезпечних зрадників, до "м'яких" ворогів, які прикриваються ображеними відкиданням від корита, та які ще й ховаються за кордонами, руки дійдуть нескоро. То є неправильна думка.
  13. Про клітку Фарадея щось чули? Більшість не дуже старих багатоквартирних будинків, особливо панельного типу, мають розгалужену мережу металевої арматури, яка за правилами повинна бути об'єднана (зварена). Тому всередині таких приміщень наведення імпульсу незначне. Інша справа то окремі приватні будинки. Щодо "наведення на пристрій", то у випадку звичайної блискавки значення має правильне влаштування схеми обмеження рівня напруги на вводах ліній в будинок, і ніякі ПЗВ та РКН для цього не призначені, це зовсім інший тип електричної апаратури.
  14. І чому боягузи-втікачі так старанно виписують рекомендації тим, хто не здриснув? Здалеку плювати в суспільство, яке намагається боротись та виживати здається безпечно, але це тільки уява, у таких, як ти, все ще попереду.
  15. Все викладене вище лише свідчить про відсутність знань в цій конкретній частині електротехнічного устаткування. По-перше, влаштування схеми захисту це комплексне рішення, яке містить як приведення до норм заземлення, вводів повітряних ліній, встановлення пристроїв захисту від зовнішніх наведень, встановлення пристроїв захисту споживачів, тощо. По-друге, схеми захисту з повним набором елементів необхідно встановлювати в приватних будинках, це точно спрацює у відповідальний момент. По-третє, Ви не розумієте суті створення наведень та завад в електричних мережах, та їх вплив на зовнішні та внутрішні мережі будинків, тому для вас "захист" то лише блискавковідвід. А це далеко не так. І наостанок, влаштування повноцінного захисту це інженерне рішення, яке не є простим, і потребує вивчення та аналізу кожної конкретної ситуації. Типові схеми та пояснення, які шановні колеги додавали до постів в сусідніх гілках, це лише зразки для втілення, але в реальному житті ситуація зазвичай відрізняється від ідеальних типових схем, а нехтування тонкощами як раз і призводить до обмеження функціоналу у певних випадках.
×
×
  • Створити...