Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

LAT

Пользователи
  • Публікації

    207
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Киев
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

LAT's Achievements

Восходящая звезда

Восходящая звезда (8/13)

  • Популярность
  • Начало популярности
  • Первый пост
  • 10 комментариев
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

372

Репутація

  1. Дякую всім за відповіді. Склалося враження, що краще нічого не докуповувати. ТН зачекає перемоги. У 22 році зиму пережили нормально. Залишу електро котел (18 квт) гріти бочку ТА завжди ввімкнутим, щоб грів коли буде вулична електрика, якщо ночі буде мало. ТПК є для догріву, якщо не буде довго електрики. Гена буде заряджати аккум якщо треба. Ще є трохи сонця. Все ж таки з вулиці очікую хоча б 6 годин на добу. Зараз у нас є електрика з вулиці 10-12 годин.
  2. Бенз генератор вже є. І поки більшість часу стоїть. Є панелі і батареї. Минулої зими все було добре. І у 22 теж, окрім тижня коли і обстріли і дерева лінію обірвали. Грілися ТПК, але не сподобалось тягання брикетів і іх зберігання (вони набирають вологу з часом). От і думаю за якісь інший аварійний варіант. Напевно варіант з ТН все ж таки краще, адже у пропановий котел треба теж нормально вкластися і це половина ціни ТН. А у довгу я ним не збираюся користуватися. Думав ще за газгольдер, але він коштує нормально і питання з доставкою палива у маленьких об'ємах.
  3. Мої розрахунки показали, що при оптимістичних тепловтратах у 6 квт/год мені треба 15кг пропану у добу - це десь один 33л балон заповнений на 80%. Це 756 грн. А з ТН через генератор 23л 95го - 1350 грн.
  4. Ну бігти за бензином теж доведется. Я планував ТН, але він мені вбачається доречним коли є стабільна електрика. Я не думав за варіант живлення ТН від генератора. Газу вуличного немає. Розглядаю тільки варіант балонів. Тобто по витратах пального можна сказати, що ТН+генератор на бензині - це приблизно те саме, що і пропан і газовий котел?
  5. У мене це все є (можливо батареї не такі великі). Але навіщо спалювати бензин, щоб зарядити батареї, які далі на ТН працюють? Пропан на пряму у газовий котел якось логічніше. Якщо електрика буде по 4-6 годин на добу. Я планую заряджати батареї генератором і сидіти на пропані.
  6. Дякую, що поділилися своїм досвідом. Трохи не зрозуміло, як це допоможе зимою при довгих відключеннях? У нас теж тільки електрика. У 22 році котел працював завжди на свому максимумі у 18кв, коли була вулична електрика і грів ТА. Замість роботи тільки вночі, коли все добре. На цю зиму планую встановлення газового котла на пропані + балони у гаражі.
  7. LAT

    хочу газон!

    Якось воно само стало краще. Зробив тільки аерацію (катком зі штирями). Жовтих стеблин стало менше. І вони міцно тримаються за грунт. Я так розумію стебло - це райграс.
  8. Постанова 560 кабміну містить поняття "військово-облікового документа в електронній формі". Вийде скоро якась нова постанова, що формалізує це. Так само там зустрічається поняття "електронного кабінету призовника".
  9. LAT

    хочу газон!

    Поки питання не вирішив. От замовив Sedgehammer+. Подивимось чи подіє.
  10. До чого ці вкиди за обленерго?
  11. LAT

    Куда эвакуироваться?

    Може у Львів чи Київ? Тут один "сантехнік" каже, що з рішаловом з ТЦК можна мати мільйон у місяць...
  12. Я собі на Водволій 100 поставив те, що обговорювали в іншій темі: www.aliexpress.com/item/1005002805540652.html Працює вже рік. У мене є полив по 6 годин (якщо є електрика) - не перегрівається. Тільки великий радіатор.
  13. Думаю, що таки встановлюють ліміт, а коли не вписався - платиш за все по повній. Нажаль. Я тут зрадів теж, що його повернули. Але у мене без опалення 1000 квт у місяць. Без газу. Зимою 3-4 тисячі.
  14. LAT

    хочу газон!

    Дякую, але недолив це маловірогідно, бо є подібні місця на інших частинах газону і біля форсунок. Буду пробувати досів і добрива.
×
×
  • Створити...