Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

hmel

Пользователи
  • Публікації

    18
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача hmel

  1. Рекомендую (ссылка устарела) зі свого досвіду. Ціна/якість на висоті
  2. Вітаю. З задоволенням підключуся до Беста за вказану суму (хоча щось підозріло дешево, може це ціни для багатоповерхівок?). Каштанна 2б
  3. Это мы нацепили противоблошиный ошейник, и мы можем ошибаться в том что это кошка Мы на каштанной 2б приходите на опознание )
  4. Сьогодні в першій половині дня знайшлася кішечка, рижа красуня, вік біля року. Видно, що домашня - йде до рук. Нагодована, поділилися нашийником від комах. Відгукніться хто хазяїн. ;););););););););)
  5. edox, справа в тім, що в нас не дуже високий рівень ГВ, принаймні багатооо де вищий. В нас проблема в глиняних грунтах. Саме із-за них весною, коли тане сніг, стоїть вода. Вона просто не встигає ввійти в грунт (особливо весною, коли грунт ще й промерзший). Це помітно навіть влітку після сильного дощу. Інша проблема, що талі води нема куди відводити... А щодо позаминулої весни, то в мене на ділянці був шар води від 5 до 45 см, а в каналізації -1м, оскільки озерце не дійшло 1см, щоб перелитися через край. А септик я робив самий простий - дві ями по 3 і 4 малі круги від криниці з переливом. Якби робив зараз, то другу яму зробив би з широких кругів, а в першій забетонував би дно і проклав би гумові прокладки між кільцями. Перший раз викачав септик через більш ніж 2 роки використання. Правда це період насичення, а наступні рази прийдеться викачувати щороку.
  6. Панове, добридень. В мене таке питання: хто підкаже, до кого краще звернутися, щоб привезти чорнозему? Зрозуміло, що хочеться дешевше, якісного і т.д. Орієнтуюся на 10 тон (хоча скільки це не уявляю, адже по різним довідникам 1м3 від 1000кг до 1900кг). Колись цим займався Петро, але в мене і його контактів нема.
  7. Числа, бог з ними... А альтернатива яка? Адже потрібно обговорювати не те як погано є, а те, як зробити краще. Які пропозиції? Спробую сам відповісти собі: 1. Не платити внески. Гарна ідея, але лише після того, як організуємо самі те, що поки що виконується керівництвом (з огляду на те як ми синхронізуємося я в це вірю мало) 2. Вимагати від керівництва звітності. Я двома руками за. Як це зробити? Хто це зробить? Чи дасть це результат? Я просто не знаю, але готовий підтримати того, хто знає що і як потрібно робити 3. Скидатися фінансово додатково. Гарна ідея, але на що скидатися, якими сумами, хто буде ними розпоряджатися, хто їх буде контролювати? Доречі. От саме ТЕ, що потрібно обговорювати на зборах. Але скажи, хоч хтось піднімає ЦІ питання? Всі концентруються на конкретиці (наприклад дирка в паркані, або безфункціональність охоронців) та на пріорітетах, що головніше. А це ТІ питання, які якраз обговорювати і не варто, щоб не потонути в охлократії, а досить просто проголосувати.
  8. Для М.Vihrov: 160 точно не платять. А якщо й платили б, то це 16 000 мінус вказані вами суми, оренда землі і раз в рік чистка снігу - вийде замало для значимих дій. Щодо голови кооперативу, моя думка - звільнити (але чи в наших це силах? і чи точно він нічого не робить? адже хтось спілкується з РЕСом, вивізниками сміття, розчищачами доріг ) А щодо того, хто проживає - тут ваша правда, це тотальна несправедливість :D. Причому я не жартую, на новій стороні ділянку придбав мій брат, а будуватися поки що не збирається. Можливо він теж потенційний неплатник, або ж платник за непотрібні йому послуги. Добре б було, щоб була якась градація, але це теж непросто зробити... Саша, можливо ти мене не так зрозумів. Я не за те, щоб кожен робив щось сам, навпаки, лише колективно ми можемо вирішити ті чи інші питання. Але, перед тим як щось зламати (наприклад, перестати платити внески і по ланцюжку сміття, сніг, і т.д.) варто гарно подумати і запропонувати кращу альтернативу (наприклад Вася зоб'язується виконувати те ж за 80 грн/міс), або ж ПРИЙДЕТЬСЯ залишити все як є незалежно від нашого бажання. Щодо контролю, то я лише ЗА ПОВНИЙ контроль зі сторони БУДЬ-КОГО хто забажає, причому контролю витрат і керівництва ЯП і витрат ініціативної групи/груп. Щодо ініціативності, так тут важливо не путати. В нас в кооперативі дуже багато ініціативних людей, якщо викреслити тих, хто не проживає в ЯП взагалі і участі в її житті не бере зовсім. Ініціативний - це кожен, хто готовий прийняти матеріальну участь в вирішенні проблем, кожен, хто з'являється на суботники, допомагає гасити пожежі, патрулює вулиці в смутні часи, приходить запитати у незнайомців, чому вони ходять біля чужого наділу і т.д. Те, про що пишеш ти - плани, опитування людей, розробка варіантів, тощо - це вже координаторство і управління, а для цього якраз потрібні не ініціативні люди, а амбіційні лідери і управлінці (причому дуже добре, коли їх мало, і вони замість суперечок між собою зайняті організацією; і дуже погано, коли їх немає зовсім). А от лідером потрібно просто бути (напевно з дитсадка) і заставити когось ним стати не реально, і ображатися на когось, що він не лідер і не хоче ним бути - безглуздо. Проблема ж в нас не в ініціативності, а в тому, що ми багато зусиль тратимо на пошук винуватих, на з'ясування справедливості, на визначення пріоритетів і так далі, але дуже мало на виконання будь-яких справ. Добра всім
  9. Саша (дімідролкін), мені теж охорона не потрібна. А Олегу (перший будинок) та ще десятку людей, думаю, не потрібні дороги. В кого отоплення не електричне - не зважатиме на обмеження по потужності (а в разі проблем з мережею запропонує всім обмежити використання електрики). Хто не проводить газ - того не цікавлять проблеми газифікації. Кого не підтоплює - не зацікавлений в дренажі. Тим хто не будувався і не планує - не потрібно нічого. Як пропонуєш визначати пріорітети? На твій, чи на мій розсуд? Щодо внесків... тут ти абсолютно правий але... зараз хтось платить замість ТЕБЕ за вивезення сміття і охорону, які тобі ЗГОДЕН не потрібні, а ти збудуєш (можливо) частину дороги замість когось, кому вона теж не потрібна. Але, зрозумій, це абсолютно симетричні речі. А для пересічного мешканця, всередньому по палаті потрібні ВСІ перераховані пункти. Питання не to pay or not to pay, а як за одні і ті ж суми (здані для ГВ, або Жені на осушення, або Вікторії на дорогу, або в інші фонди по благоустрою), отримати максимально комфортне проживання, причому не для мене, або тебе, а для усіх.
  10. Для Кабуша: Дійсно, керівництво погано переймається проблемами кооперативу. Але... по-перше, докоряти їм розтратами без причини - безглуздо (загальні внески, думаю, становлять менше 8 тис. грн/місяць, а це зарплата одному/двом працівникам, а ще вра***те сміття, чистку снігу, тощо) по-друге, скажіть, а чи вдасться за ті ж 100 грн/міс виконувати ті ж роботи дешевше? (вра***те, що внески стануть платити ще менше людей, адже вони не зобов'язані навіть обіцянкою) і хто за це візьметься? Я особисто ні. Не сприйміть мої слова, як підтримку ГВ. Я просто не хочу, щоб не трапилося так, що більшість перестане сплачувати внески і ми потонемо в смітті, загрузнемо в снігу і т.д. Ідеальний варіант, що бачиться - залишити кесарю кесареве, а Богу - боже. Я б з задоволенням здавав би 100 грн для ГВ, і ще б 100 для ініціативного колективу кооперативу на вирішення поточних потреб (це доречі 120 000 грн зі 100 людей в рік), якщо б вирішувалися реальні проблеми. Але й за цю ідею я не агітую, оскільки розумію, що 100 людей на це не пристане
  11. Не втримався... Я ЗА те, щоб зібратися і познайомитися (не пропускав поки що жодного зібрання). А щодо багатьох віртуальних сварок та чвар, то мені просто дивно ми ж ДОРОСЛІ люди. Які можуть бути суперечки з підвищенням тону, або звинуваченнями? Які можуть бути форумні війни? В кожного своя правда. Хоче хтось платити внески - платить, не хоче - не платить (це дійсно проблема, але керівництва, а не наша). Я особисто заплатив наперед на пів року. Хоче хтось платити за електроенергію - платить, ні - не платить (керівництво має право і мало б відключити неплатника, а не ставити вимоги до інших членів повпливати на нього), хоче хтось ходити через дірку в заборі - ходить, не хоче - не ходить (це проблема власника ділянки з діркою, а не наша), хоче хтось приймати активну участь в житті кооперативу - приймає (моя повага і підтримка), не хоче - ну ви зрозуміли, і т.д. Але... є нюанси. До тих пір, доки власники ділянок не зібралися і не прийняли рішення не платити внески, складається наступна ситуація: послуги які надаються за внески (можливо і неякісно, можливо і не в повній мірі) оплачують ті, хто платить. Оплачують за СЕБЕ і за тих, хто НЕ платить.
  12. Зацікавився GSM-сигналізаціями. Велика подяка для Татьяна5. Виявилося, що на мій будинок + гараж ціна питання близько 6000 грн. Відразу ж замовив. Є кілька сайтів (включаючи і Розетку). Після довгого вивчення матеріалів раджу звернути увагу на сайт (ссылка устарела). Питання охорони майна комплексне, тож я абсолютно згоден, що потрібно вирішувати питання і з пропускним режимом і з освітленням і т.д. Але дещо ми можемо зробити вже сьогодні за розумні гроші... Отож пропозиція: якщо знайдуться однодумці, які постійно (переважно) проживають в ЯП і готові поставити (або вже поставили) собі GSM-сигналізацію об'єднатися в групу. Тобто в своїх GSM-дозвонювачах забити телефони один одного (можливо один виділити і на охоронців ЯП, якщо вони згодні). Отже в разі спрацювання сигналізації повідомлення отримають близько 6-10 жителів ЯП. Досить великий шанс, що хтось з них буде на місці (особливо вночі) і зможе підійти до будинку, де відбулося спрацювання. І хоча б здаля спробувати з'ясувати, що трапилося, або ж своєю увагою відлякати потенційних зловмисників. ПС: Наявність сигналізації на мою думку не лише значно підвищує шанс вчасно відігнати зловмисників, але й береже мої нерви, коли я знаю, що спрацювання не було, а отже - все гаразд... (0681283980 Володимир). Слава Україні
  13. Вітаю. 2. Можливість прописки є. Але на розробку процедури по закону залишилося близько місяця. Думаю що через місяця два можна спробувати. 4. Плата 100 грн. в місяць. Це вже вам сказали, але... відразу добавили, що платить, хто хоче. Думаю це невірний підхід. Платити потрібно, адже з сотні людей це не така вже й сума набігає. А щодо того, куди кооперативу спрямувати ці кошти, то є багато критичних напрямків. 5. В мене особисто криниця. Якістю води більше ніж задоволений. Але і тут є кілька нюансів. Потрібно проконтролювати, щоб при копці криниці між УСІМА кільцями клали ущільнювач, щоб не сказалися грунтові води. Ще існує ймовірність (в моєму випадку) потрапити на дренажні канали. Рекомендую не розривати такий канал, а докупити кілька труб і обвести його мимо криниці. А ще вже 3 роки планую замовити лабораторну експертизу води, та віз і нині там... може хто робив? 6. Опалення в мене електричне (два конвектори по 0.5 і 1.5 кВт). За два попередні роки результати такі: В зимні місяці витрати були близько 200 грн/міс. За рік близько 1000 грн. Нещодавно встановив піч-камін (як резервний варіант на випадок коли відключиться електроенергія в зв'язку з перенавантаженням електромереж із-за вимкнення газопостачання, ПТН-ПНХ), але використовую її рідко і радше в декоративних цілях для створення затишку. Правда варто врахувати, що будинок в мене невеликої площі і досить енергозберігаючий. Щодо десятка попередніх постів... Я б на місці 3-4 людей попросив би адміністратора видалити їх з теми, щоб ніхто їх і не читав. Самі розбірки як на форуму, так і в житті - це дитячі дурниці Мир всьому сущому. Слава Україні!
  14. Вітаю, панове. А чи знаєте ви, що Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання"? Читаємо на rada.gov.ua/news/Novyny/Povidomlennya/97469.html та news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2014/09/03/333428 Якщо хтось детальніше дізнається процедуру переведення та реєстрації саме в "Ясній Поляні" - відпишіться.
  15. Вітаю. Готовий прийняти участь в патрулюванні в разі, якщо будуть бажаючі і графік...
  16. Враження самі що не на є позитивні. Відносно чиста екологія Поляни, тиша та магнетизм зростаючого містечка - саме те, що потрібно тому, кого робота сутками тримає в місті, а душа тягне в парк, в ліс, на шашлички... А щодо більшості проблем, що обговорюються на форумі, то вони є або надуманими, або закономірними. Потрібно чітко уявляти, що певний час з'являтимуться побутові незручності (там сусіда привіз матеріали, розбивши дорогу, там весела буд. бригада святкує завершення етапу, там собаки без нагляду), але згодом вони зникають, - замість будівельників з'являються привітні (іноді не дуже власники, собаки залишаються за зростаючими парканами, а замість тяжких бетоновозів все частіше з'являються мами з дитячими візочками. Орг. проблеми теж є не такими вже й страшними. Головне розуміти їх причини і варіанти рішення. Те що поточне керівництво не дуже переймається нашими проблемами - факт. Але з якої б радості їм це робити? Їхнє головне бажання дорожче продати земельні наділи, що залишилися (бажано якнайшвидше). Та тут є один нюанс... Доки вони не продали всі наділи, вони самі зацікавлені дбати про потенційну привабливість проживання в кооперативі: прийнятну якість доріг, базове обслуговування (вивезення сміття, чистка доріг від снігу, підтримка освітлення вулиць), та схвальні відгуки тих, хто вже проживає в Ясній. Тож поки що нам по дорозі. І, на мою думку, наше головне завдання - звертати увагу адміністрації на найнасущніші проблеми, пропонуючи варіанти їх вирішення і підтримувати (не кидати тапками) їх в реалізації деяких непопулярних, але необхідних рішень. Для цього бажано частіше збиратися і обговорювати ідеї та задумки в кругу найактивніших членів кооперативу (чесно кажучи, я зовсім не вірю в ефективність загальних зборів, як ті, що відбулися для вирішення питань газифікації; вони лише дають ілюзію демократії та затягують людей в неконструктивні суперечки та безпідставне ниття і галас; зате вірю в живе спілкування за чаркою чаю ближніх і дальніх сусідів по Ясній, виявлення основних проблем в подібних форумах та конструктивний тиск на правління з внесенням взаємовигідних пропозицій). Можливо, що в майбутньому нам ще прийдеться формувати/переформовувати правління нашого кооперативу. В такому разі мене особисто радує наявність ініціативних людей, готових активно вмішуватися і відстоювати свої та наші позиції (я до таких себе не відношу). Головне, щоб ці люди розуміли, про пріоритетність наших спільних питань над власними і не потрапили в ситуацію, коли за деревами лісу не видно. Адже наша головна ціль - комфортне проживання в місці, яке ми обрали домівкою, або місцем відпочинку. Поки що все складається дуже непогано. Більшість мешканців з якими я особисто познайомився - приємні і оптимістично налаштовані люди, готові спільно створювати комфорт як для власних родин, так і для Ясної в цілому. А щодо змін з часом, то помітно змінюються лише розміри нашого поселення. Особисто мені доставляє задоволення щотижня прогулюватися по Поляні, помічаючи все нові зміни та зростаючі будинки. Головне пам'ятати, що ми самі створюємо порядок і комфорт в наших володіннях та в наших головах. Усього найкращого!
  17. Доброго дня, панове! Я один з найперших (можливо перший) постійний житель Ясної Поляни (з літа 2010р). Будиночок на Каштанній 2б. Лише недавно дізнався про нашу спільноту в мережі. Віднині буду приймати активну участь в наших жарких суперечках та обговореннях. Спишемося...
×
×
  • Створити...