Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

makondo

Пользователи
  • Публікації

    36
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем makondo

  1. Комунікаціі підключати можна тоді, коли вам потрібно, якщо є будівельний паспорт. Те ж саме і з введенням в експлуатацію. Без введення в експлуаьтацію не зможете прописатись, наскільки я памятаю.
    • Лайк 1
  2. Залишу тут все що взнав, поки шукав.

    Магазини з декоративними рослинами:

    - "Тетянин сад", (Хмельницьке шоссе біля повороту на Революційну)

    - на Лесі Українки, (від Пршотравневої одразу зліва).

    - зліва від залізничного вокзалу (по Кірова)

    Квіти і газон - "Флорес", Тетяна Володимирівна 097-536-05-10 (Максимовича 10а)

    Плодово-ягідні, як на мене, краще шукати на виставці.

    По газону досвід, пока ), негативний. Взяв траву в інституті кормів, хотів підтримати місцевих. В цьому році вона виросла по пояс, реально ), буду пересівати тепер кусками, вже взяв імпортниий "ліліпут".

    Ще знайшов хлопців, які робили газон на Рошенівській набережній, але для мене ціна за роботу була завелика. Контакти, можливо знайду, якщо потрібно буде.

    • Лайк 1
  3. Андрій 067-290-47-13, бригадир. По телефону його тільки чув, здається толковим. Копали його хлопці механічним способом, мені і сусіду по 20 кругів. Мені потрібно було терміново, копали не в самий кращий час, тому в кінці цього літа води нестало. В сусіда води так і не було, хоча обіцяли. Така місцевісь по-перше, по-руге потібно ці моменти одразу проговорювати. По самій роботі особливих претензій не було, крім однієї - чомусь привезли тільки 18 кілець і за доставку ще двох прийшлось платити мені окремо. Вирішуйте самі ).
    • Лайк 1
  4. Настав час міняти вхідний сітчатий фільтр грубої очистки. Виявилось, що стоїть він ось так (фото). Здогадатись, як його розкрутити я не зміг, звернувся до головного інженера вищезгаданої фірми, яка робила монтаж. Виявилось, що потрібно розкрутити американку, хомут, відхилити пластикову трубу так, щоб не поламати, і тільки тоді кришку фільтра.

    Ще виявилось, що інженер вважає такий монтаж нормальним і вони готові за окрему плату міняти фільтр, якщо власник сам не може, аргумент - "в котлі ще складніше і ви ж майстра викликаєте, а не самі лізете".

    P1010010.thumb.JPG.e632262000632bfeae02545d2efcc298.JPG

  5. Якщо тема актуальна і багатьом є що сказати по формі і по суті, можливо прийдеться тему перейменувати в "Обговорення списків", наприклад, і відкрити тему з самими списками. Одна з цілей (крім зекономити один одному час, гроші, нерви) - напрацювати методи відсіювання недобросовісних на самому ранньому етапі. Наприклад, для себе вивів такі правила:

    - не зв"язуватись з людьми, які просять гроші за оренду їх інструменту. Це був перший раз коли відступив від правила.

    - платити не більше половини суми за виконані роботи до моменту повного завершення договору

    - давати спочатку невелику частину роботи в якості випробувального терміну і бути прискіпливим, якщо раніше не бачили результатів їх роботи наживо

     

    По формі списку - чи коректно виставляти фото самих "героїв"?

     

    З білим списком бачу тільки одну проблему - багато дійсно толкових виконавців відмовляються від такої реклами, коли пропоную, мотивуючи тим, що роботи в них і так достатньо (що правда).

  6. Ім"я Ярослав, до 30-ти років на вид, бригадир, телефони 098-32ххх74, 096-87ххх44, високий, худий, чорнявий, родом з Хмільника, знімає житло в с. Пирогово. На будівельника не схожий, про роботу має дуже загальне уявлення, що, на жаль, стає ясно занадто пізно. Є фото, якщо будуть сумніви. Порекомендував його один з прорабів, активних на цьому форумі.

    Перше фото - результат заливки підмурку паркану. Вид з іншого боку не кращий. На другому фото секція, яку прийшлось розбирати, бо арматури там виявилось 0,5м замість 2,2м. Зате кожен день з самого першого я чув "дайте пару гривень", бо ми ж тут інструмент залишили і за оренду мішалки. Потім ще й ледве випхав, бо залишили мішалку на зберігання.

    P1010004.thumb.JPG.1b8888ba0cebc7c48f40acfdc703e870.JPG

    P1010006.thumb.JPG.ef42980cbc3909d5a0d74ea57d5a30b8.JPG

    • Лайк 2
  7. Радіатори стальні Ramstal турецькі, підключення бокове, труби виходять із стіни, на якій висить радіатор. Мінусів не помітив, плюси - ніщо не заважає стелити підлогу і плінтуси і потім за ними доглядати. Єдине, з чим була невелика проблема, це те, що майстри по опаленню не заштукатурили штраби в снінах під труби, і коли це робила наступна бригада, трохи перекосило самі короткі радітори. Плиточник не помітив, що вони легкі і не завжди висять на кронштейнах. Щоб потім не шукати винних і не виправляти, раджу одразу домовитись, щоб це зробили майстри по опаленню хоч як небудь, аби труби і радіатори були однозначно зафіксовані.

    Труби пропіленові, з'єднання типу "американка", проблем чи незручностей не помітив - дуже просто зняти і поставити.

    P1010001.thumb.JPG.83ad38f43c77677c245bb307e1de6365.JPG

    • Лайк 2
  8. для полноты картины, опишите пожалуйста:

    - площадь дома

    - материал стен и утепление

    - утепление пола первого этажа

    - утепление кровли

    - площадь окон сумарную и стеклопакет какой стоит

    ну и сколько сумарная мощность радиаторов у вас заложена

    Спасибо :)

    Без проблем ) -

    - площа по техпаспорту - 128 м2

    - стіни: "цеглина - 70мм пінопласт 25 - півцеглини" + цементно-пісчана штукатурка ззовні і зсерединіи

    - підлога: глина - стяжка - 40мм екструдер - стяжка (ламінат, або теплий пол з плиткою)

    - утеплення даху: 20 см мінвати, металочерепиця, гіпсокартон

    - площа вікон по накладній - 21,64 м2, профіль 5-камерний Steko R 500 GOLD STAR, склопакет двокамерний без наворотів (газ, напилення)

    - сумарну потужність мені не називали, тому просто перерахую звичайні стальні (22) радіатори - 3х0,5м+2х1,2м+3х1,4м+1х1,6м. І ЦЕ ПРИ ТОМУ, що тепла підлога в ванній, кухні і коридорі ).

     

    Все це тягне один котел без колекторів (за це майстрам спасибі)+ термоголовки Данфос (моя ініціатива) на кожній точці.

     

    Для повноти картини ) - газу в холодні дні йшло 12м3/добу, будинок стоїть на височині посеред поля і сильно обдувається вітрами, троє великих вікон на південь і троє трохи менших на північ.

    Коли на горизонті почались проблеми з газом, почав вдень повністю вимикати котел і був приємно здивований - газу стало йти менше десь на 40% при тому, що температура до 19-ї години в хаті падала лише на 2 градуси.

     

    Добавлено через 9 минут

    Окремо ще раз напишу про термоголовки ). Вони регулюють віддачу радіатора залежно від температури в кімнаті, а не від температури води в системі.

    Дуже зручно - один раз виставили температуру в кімнаті і забули. Таким чином в різних кімнатах можна підтримувати різну температуру, + відключати непотрібні кімнати, наприклад гостьову. При потребі температура повітря відновлюється за годину.

    • Лайк 3
  9. Живу в же рік в будинку. Спостерігаю перезаклад по батареям і кількості точок приблизнов 1,5 рази. Три батареї з 8-ми взагалі не включав. Це мене здивувало ще в момент проектування, тому що друг з іншого міста, який теж цим займається, ще тоді нарахував майже в 2 рази менше.

    Для орієнтиру скажу - на саму велику мансардну кімнату 32м2 однієї батареї 1.2м хватає з головою при температурі котла 50 градусів.

    Про бригаду писав вище.

    • Лайк 1
  10. Если надо вот телефон 0974836374 Андрей

     

    Скористався телефоном, фірма нормальна. АЛЕ, в них з"явилась ще одна бригада монтажників на чолі з Андрієм (на плутати з директором Андрієм). Знав би - не звязувався б. Ще в процесі багато що переробляли, зараз роблю вже внутрішні роботи і дивуюсь, як можна було таке наробити. До речі - курять ).

    Дещо переробляла інша бригида (старший Володимир) - то зовсім інша справа - дійсно спеціалісти. Як я зрозумів, саме про них Ви і писали.

  11. а Bobcat или аналог не может Вам помочь? я недавно возил отсев, возил а потом поймал "малыша" и он за часок осилил все :) есть контакт - ширина ковша 130см, за доставку денег не берут по их словам (ловил по пути), 260грн/час вроди.

     

     

    Дякую! Толковий екскаваторник і недорого!

    • Лайк 1
  12. а Bobcat или аналог не может Вам помочь? я недавно возил отсев, возил а потом поймал "малыша" и он за часок осилил все :) есть контакт - ширина ковша 130см, за доставку денег не берут по их словам (ловил по пути), 260грн/час вроди.

     

    Давайте контакт )

×
×
  • Створити...