Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Nova-r

Пользователи
  • Публікації

    2
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Nova-r

  1. "Технічна інвентаризація не є різновидом архітектурного чи інженерно-будівельного проектування, розроблення містобудівної документації чи технічного нагляду за будівництвом, внаслідок чого кваліфікаційний сертифікат, який дає право на виконання перелічених видів робіт права на виконання технічної інвентаризації не дає."

    "Технічна інвентаризація включає у себе:

    - визначення фактичної площі та об'єму;

    - обстеження та оцінка технічного стану наявних об'єктів;

    - установлення вартості об'єктів.

    визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів

     

    Роздуми на тему

    По перше:

    - Здобуваючи архітектурну освіту у ВУЗі студент хоча-б двічі проходить спеціалізовану практику (обмірну). Кожна триває по місяцю і обміри проводяться на об’єктах архітектурно-складних (криволінійні плани, архітектурні деталі на фасадах). При цьому обміри проводяться не тільки планів, але і фасадів будівель, виготовляються креслення.

    Але на «визначення фактичної площі та об’єму об’єктів, користуючись величинами, визначеними у процесі безпосередніх обмірів» та «права на виконання технічної інвентаризації» архітектор не має права.

    - Риторичне питання: інженери при навчанні мали обмірну практику як дисципліну ( не плутати з геодезичною)?!!!!

    По друге:

    Обстеження об’єктів експертами з обстеження направлені на забезпечення (визначення можливості) їх надійності й безпечної експлуатації, і при цьому виконується паспортизація існуючих будівель і споруд (але для забезпечення їх надійності й безпечної експлуатації). Найкраще це висвітлено в листі від 14.11.2012 року №8/17-663-12 Мінрегіону України, роз’яснення.

  2. советую попытаться получить сертификат инженера-проектировщика, либо инженера технадзора. Формально, такой сертификат также даст право оформлять техпаспорта.

     

    Формально??? А ПРАКТИЧЕСКИ кто либо с такими сертификатами пробовал не просто оформить техпаспорт, но и проследить его путь до юстиции при оформлении права собственности?

    Их ПРАКТИЧЕСКИ принимают, или отказывают? Очень интересуюсь.

×
×
  • Створити...