Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Myrnyj

Пользователи
  • Публікації

    252
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Myrnyj

  1. Є працююча СЕС 30кВт Huawei SUN2000-33KTL-A по ЗТ 122x Risen Solar RSM120-6-320M 320w + 32x Risen Solar 335w 1-МРРТ 2 входи - південь 2 х 21 панелей 320w 2-МРРТ 2 входи - захід 2 х 21 панелей 320w 3-МРРТ 2 входи - схід 2 х 16 панелей 335w 4-МРРТ 2 входи - схід 2 х 19 ппанелей 320w Планую придбати гібридний Deye Inverter SUN-12K-SG04LP3-EU та акумулятор Deye RW-F10.6 Deye RW-F10.2 Оскільки наші місцеві монтажники в регіоні кажуть, що роботи у них розписані майже до жовтня, монтувати, ймовірно, буду вимушений власними силами... Які Ваші експертні думки стосовно такого набору обладнання? Які тонкощі налаштування для правильної ефективної роботи? Дякую
  2. Оскільки панелі на даху і поля об'ємні, наприклад 9 х 7 панелей, то доступу до кожної панелі, щоб помити "карчером", нажаль, - немає. Але, теоретично, переставляти можливо за допомогою довгої ручки з гачком (плюс страховочна мотузка) Маю щітку для снігу довжиною 9,6m. Також, ймовірно, є моделі роботів, котрі зможуть самостійно "переїжджати" з панелі на панель... Питання - чи хтось таке вже пробував? На скільки якісно такий робот для вікон зможе відмивати, і чи не вийде з ладу вже на 10-20 панелі..?
  3. Цікаво, Чи є у когось практичний досвід мийки сонячних панелей побутовим роботом для миття вікон?
  4. Дякую, інформативно, але це для нових монтажів. А що ж робити, коли панелі вже змонтовані? Банально натягнути поліетиленову плівку під панелями?
  5. У когось є готові рішення, щоб в щілинах між панелями не прокапувала вода (дощ, сніг коли тане)? Герметик, ущільнювач, ринва знизу..?
  6. це якщо ви не продаєте згенеровану ел.енергію по зеленому тарифу або у Вас генерація менша за власне споживання, оскільки по ЗТ у вас купують ел.енергію значно дорожче (поки ;о) що ), а ніж вам продають...
  7. Ні, нажаль, це так не працює. Якщо у вас 3-зонний тариф, то ви платите за споживання по цих різних тарифах, а за генерацію - ціна одна-єдина - незалежно в який час ви генеруєте (ну якщо вночі будете генерувати якимось чином, то однозначно прийдуть до вас із перевіркою ;о) )
  8. Там у них досить не справедливий алгоритм розрахунку. У мене була ситуація коли взимку місячна генерація повністю перекривала споживання вдень, а вночі (за рахунок електроопалення) споживання було чимале - приблизно 85% від загального за місяць. Логічно мав би платити все по нічному тарифу! Але ні - вони ніби від заганого споживання віднімають загальну генерацію, а отриману суму пропорційно до споживання день/ніч множать на відповідний тариф для дня і ночі
  9. Волинь - не виплатили за жовтень! Зазвичай, вправно закривали заборгованість за попередній місяць (наприклад, за жовтень) в останній роб. день поточного місяця (30 листопада)... Чи є затримка з виплатами в інших регіонах?
  10. Звичайно, ні, монтажники компанії Звертатися із претензією до них? Сходження снігу з даху під панелями (між панелями та дахом) не могло пошкодити з'єднання?
  11. Risen 320w А це теж нічого хорошого не означає..? (див. фото, затінення цієї панелі всередені - не було...) Risen 325w
  12. Тестувати тепловізором найкраще в момент "максимальної" генерації?
  13. Це нормально, що панелі вранці "виходять з тіні" (прогріваються від інію) такими "квадратиками"? Чи це може свідчити про пошкодження?
  14. сама мебелева труба не є важкою та доволі міцна (сам того не очікував) Користуюсь уже кілька днів - 154шт панелей на 6 площинах дахів... Вверх-вниз без проблем чистить, а от коли потрібно вліво чи вправо, то при такій довжині щітки - зарядка ще та... "свіжий" сніг на морозі - легко чистити, а от влежаний, і коли відлига, - то важковато...
  15. Ніби, нарешті, вдалося зібрати непогану довгу бюджетну щітку..! Загальна довжина 9,6м: - щітка для вулиці шириною 80см (польського виробництва) - дерев'яна ручка 1,6м - 30-50грн - меблева хромована труба d25, 3м (товщина стінки 0,6мм) - в Епіц-рі 62грн - меблева хромована труба d25, 3м (товщина стінки 0,9мм) ±100грн - дерев'яна ручка d25 2,2м - в Епіц-рі ±90грн Труба дешева та легка по вазі (від ±0,7кг), на ОЛХ є пропозиції б/в по 10-20грн/м, буває з різною товщиною стінки 0,6мм - 1,2мм (чим товстіша, - тим важча), дерев'яні ручки без проблем з'єднуються з трубами, а от із з'єднанням труб між собою спробував кілька варіантів, та врешті решт довелося замовити в токара алюмінієве різьбове з'єднання (250грн)... Фото у вкладенні
  16. Re: "Карбон не пластик, він морозу не боїться." маю знайомого продавця рибацького приладдя, то він інакшої думки, стосовно карбонових вудок... ???
  17. Хто-небудь користується щітками такого типу: www.alibaba.com/product-detail/60ft-carbon-fiber-telescopic-pole-for_60698106394.html?spm=a2g0o.detail.1000023.11.9bc11f5bgHibyx Вони, ніби як, бувають алюмінієві та карбонові, довжиною до 60ft (±18m) Думаю, що карбонові - по вазі легші, проте в наших умовах, на морозі, - карбон, напевно, зламається..? Які відгуки та рекомендації що до такої покупки? Дякую!
  18. Не дуже підходящий варіант, бо 154шт панелей на 6 площинах дахів... Найдовша площина даху - 13,4 метра Де ж взяти таку довгу телескопічну ручку..? Добавлено через 6 минут Сьогодні подивився, - за 2 попередні дні генерація - нуль! (0,28+0,43) Сьогодні +3, пасмурно і дощ моросить, сніг майже зійшов, - зараз герерація - 5-6 кВтГод, попри відсутність сонця !!! Звідси висновок, що доля снігу дуже суттєва і негативна!!!
  19. ±2500 грн Може поливати водою, якщо буде плюсова температура вдень..?
  20. Доброго дня, У січні 2021 станція згенерувала в 2,5 рази менше, а ніж за січень 2020... Ймовірно причиною є сніг на панелях... У всіх схожа ситуація? Панелі на дахах, доступ обмежений... Довгі щітки, думаю, - не варіант... Як з цим боротися?
×
×
  • Створити...