Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vjachek

Пользователи
  • Публікації

    60
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем vjachek

  1. В 31.10.2022 в 22:36, vitaliy17 сказал:

     

    В принципі, навіть відстоток пропіленгліколю не обов'язково такий - має значення при якій температурі буде експлуатуватись система, в залежності від цього розбавляють.

    Підкажіть будь-ласка. Хочу залити в систему опалення якийсь антифриз на випадок відсутності довгий час електрики або газу, щоб можна було залишити будинок без опалення в мороз. Чи щоб не їхати до будинку у випадку тривалої зупинки системи опалення. Котел газовий настінний давній Vaillant t4. Об'єм необхідної рідини приблизно 60-70л. Є різні гліколі - не знаю який купити і як його перевірити. 

  2. Доброго дня! Як на Вашу думку, варто купувати вживаного електрокотла. наприклад Протерм скат 9кВт 2012 року випуску, 3500 годин роботи, кажуть що промитий перебраний. Який в таких котлів ресурс роботи?
  3. На даному етапі (виготовлення проекту) в мене запитали марку котла і його потужність для проекту.

    І ще було додано, що котел може поламатись, і на заміну може бути інший.

  4. это правда или сарказм?

    мабуть ближче до іронії.

     

    Вирішив,що буду в першу чергу утепляти будинок де можливо, і паралельно буду робити документи на електроопалення, і якщо нічого не зміниться на слідуючу зиму поставлю ще електрокотел. Щоб був резерв і якась можливість маневру

    • Лайк 2
  5. поясніть що таке "нічний тариф на опалення

    Я мав на увазі 2-х зонний лічильник і тариф на електроопалення 0,9 та 0,45 вночі

     

    На даний час маю тільки 2-х тарифний лічильник. Замовив проект на електроопалення. Думав, що то буде швидко,

    бачу поки зроблю той тариф - зима мине. А до наступної зими його можуть і відмінити.

     

    Все почалось з того, що взнав, що можна було безкоштовно збільшити потужність ( мережі у власності житлового масиву, поставили 2-гу ТП і закільцювали мережі) до нового року встиг отримати нові техумови . Попитав по знайомих – казали що ніби дешевше електроопаленням користуватись. Коли прийшла пора купувати електрокотел, почав читати форуми який купити. Ну і побачив, що та економія може бути, а може і не бути. І от я тут.

    Думав до весни буду палити електрокотлом (коли поставлю) і газовим, в + щось зекономлю, а весною буду утеплятись. Електрокотел залишиться для резерву чи основного використання – залежно від вартості енергоносіїв

     

    Теплоакумулятора не маю. Теплої підлоги мало – 4 кв. м в санвузлі і 4 кв м в коридорі.

  6. Зачем днем топить газом, можно так же електричеством, если считать даже что с куба газа 9 квт, то 9*0.9=8.1, а газ то по 8.55, с газа порой и 8квт с куба не вытянуть если котел плохой, а так на електрокотле кпд почти 100%, и управлять им гораздо проще, газом можно дотапливать когда вылазишь за лимит 3000 квт, я сейчас такие варианты и пробую, реально на електрике дешевле.

    Дійсно. Можна і вдень використовувати. За такий варіант і не думав

  7. а считать очень просто

    если усредненно для простоты расчетов 1 куб. м газа - это 10 кВт за 8.54 грн., то по ночному тарифу 2-зонного те же 10 кВт будут по 1,68/2=0,84 грн/кВт , это 8,40 грн.

     

    По тарифу на електроопалення 3000 кВт дають ніби по 0,9 грн і вночі буде 0.45 грн. Чи я помиляюсь?

    А якщо ще електрокотлом в міжсезоння підігрівати будинок вночі, то перший і останній місяці опалювального сезону - газ можна буде не використовувати?

    Мабуть треба рахувати економію протягом усього опалювального сезону

  8. Прошу поради. На даний час опалюю будинок газовим котлом. Також є виділена потужність 15 кВт три фази. Якщо використовувати "нічний тариф" на електроопалення, чи буде економія в оплаті опалення будинку, або хоч би більше комфорту, якщо поставити електрокотел і використовувати його на "нічному тарифі".

    Опалюю 75 м.кв. Будинок - 150 м.кв.; цокольний поверх в якому гараж - не опалюється, 1 поверх - опалюється. Стеля утеплена 10 см мінвати. Стіни - 10 см пінопластом.

    За січень згоріло 380 м.куб газу. Кімнатний термостат. В будинку 19 градусів коли хтось є вдома. Коли нема 16. Розумію, що потрібно утеплення , що і буду робити в наступному сезоні. Питання - чи варто зараз тратити кошти на електрокотел і т.д. Зараз хочеться трохи більше комфорту навіть за ті самі кошти на опалення. Буду вдячний за пораду. Не знаю чи можливо з цих даних щось сказати, якщо ще якісь дані потрібно додам.

  9. набрал "набор головок" да и выбрал. там много западенцев таскают из немецких магазинов. думаю, обычный тайвань. сам кручу топтулом :)

    Топтул пишуть теж тайвань, але ж він по якості кращий. Є різниця в якості між наборами візуально?

    Щось собі вирішив, що King roy - буде краще от і шукаю бу по ціні нового Muller

  10. Я сегодня получил - взял на подарок. Вроде ничего. А за 850 есть на 108 .

    Чому вибрали саме в цього продавця? Я не знаю як у такій ціновій категорії вибрати якісний набір. В інтернетах пишуть, що можуть ламатись.

  11. Якщо пінопласт пройти один раз сіткою з клеєм і залишити на зиму без грунтовки, нічого не станеться? Другий раз пройти клеєм не встигну - не висохне. Завтра може бути підмога, може ще одну стіну заармую от тільки чи варто? Чи потрібно обов'зково два рази шпаклювати . Весною клей вчепиться до попереднього шару?Десь читав, що так залишають на зиму, але там залишалось тільки погрунтувати.
  12. Мій клей виготовлений 22.08.2015р. Мішки з плівкою всередині.Термін зберігання 12 місяців. Думаю можна ризикнути з плівкою. Зберігати маю можливість тільки в підвалі. Підвал не опалюється. Мішок цементу в плівці перезимував нормально. Що значить сухе приміщення? Зберігати пишуть: в сухому приміщенні при 5 ти градусах тепла
  13. Доброго вечора!

    Буду консервувати своє утеплення. Що встигну зробити до неділі те і буде, в понеділок на роботу.

    На даний час: будинок повністю обклеєно пінопластом Псб-с 25 15кг на м. куб; одна стіна перший раз пошпакльована;дві стіни частково продюбелені, дюбеля зашпакльовані і одна стіна тільки поклеєна пінопластом. На усіх вікнах відкоси заклеєні пінопластом.

    Вагаюсь що краще доробляти: перешпакльовувати ще раз стіну і загрунтувати чи по максимуму задюбелити стіни. ?

    Ну і мабуть закрити усі шпари через які вода може попасти під пінопласт. Через шпари між пінопластом води багато може попасти?

    Може ще шось потрібно зробити? Підкажіть.

  14. У меня наносили клей на стену по ширине сетки, накладывали сетку, затем широкими шпателями утапливали сетку в клей. Потом сверху сразу по мокрому накладывали небольшой слой клея так, что сетка была полностью скрыта в слое клея. Но слой был небольшой, т.к. после подсыхания клея сетка как-бы просвечивалась, но везде была под клеем. На следующий день наносился еще слой клея, которым все выравнивалось в одну плоскость. Везде перетягивали клеем дважды.

     

    Как успеть наложить сетку до того как начнет схватываться клей? Резать сетку на части по 2 метра и частями клеить? Как делали Ваши мастера?

     

    ну и клей наверное надо не густой делать.

  15. Клеїв 3-х метровий пластиковий кутник на кут будинку. Клей наносив на усю площу стіни, що буде під кутником. Світило сонце, клей,що наносив спочатку вже почав стигнути. Це кутник. А що буде коли клеїти сітку.

    Не можу придумати як приклеїти сітку. В будь-якому випадку потрібно клеїти частинами. Тільки як клеїти, щоб накладання сітки було 10см і не змістилось до низу стіни.

     

    Якщо так:

    відрізати сітку на всю довжину стіни,

    виставити 10 см накладання, закріпити на стіні зверху внизу посередині,

    верхню частину метрів 2 змотати в рулон, нанести клей втопити сітку,

    потім клеїти іншу частину сітки до низу стіни з рулона

  16. Хочу акцентировать внимание на этом, только уменьшит, но никогда не уберёт недостатки, стену нужно ровнять.

    У себя делал под покраску, штукатурил 4 слоя, два армировочных и два финишных, в одном месте даже 3 армировочных с двумя слоями сетки, получилось идеально, длина стены 12 метров, при боковом свечении солнца бугров и впадин нет - 2-х метровому правилу респект...

     

    Це по пінопласту? Якою може бути максимальна товщина армовочного шару?

  17. Сьогодні закінчив стирати клей на шпакльовані стіні. Дюбеля які виступають вирізав коронкою по дереву вставленою в дрельку. Коронка діаметром більша ніж ніжка дюбеля. Зонтик дюбеля викидав, серцевину викусував бокорізами або забивав в стіну. Так виходило швидше ніж зрізати. Тертям клею трохи підпортив площину стіни.

     

    Цікавить якої висоти нерівності потім ( після декоративного покриття)проявляться при боковому сонячному світлі? В сусіда ввечері світив фонариком на стіну - теж видно ямки і горбики. А при сонячному світлі все нормально. Підкажіть де та межа, за якою буде видно брак на стіні:) На стіні довжиною 10м в будь-якому випадку буде брак

     

    З дюбелями більш менш виходить. Свердлю буром 10 мм довжиною 250 мм, якщо провалюється або легко йде б'ю дюбель 200 мм. Якщо все нормально 160мм. Дюбеля Баугут з Епіцентру. Пред тим як забивати дюбель, роблю гніздо для зонта приспособою. Добре притягнутий зонт до ППС чи ні не контролюю, все одно він схований. Чомусь в деяких зонтах не добивається цв'ях, може через пилюку, що залишається в отворі. Чи це є брак? Тоді цвях зрізаю бокорізами, дюбель залишаю

    На іншій стіні пробував: спочатку меншим діаметром , якщо легко йде бур зразу б'ю дюбель, якщо ні свердлю 10. Перший спосіб сподобався краще.

     

    и обязательно проделать такую процедуру с бухтящими листами.

     

    Для примыканий к окнам дверям купите профиля. Поверьте оно того стоит. Никакой другой способ не даст такого качества, надежности и эстетики и при том что работать с ним одно удовольствие. Идеальный откос формируется практически одним движением терки.

     

    Листи підпіню обов'язково. На профіль дивився в епіцентрі, класна штука, але ціна на весь будинок непідйомна виходить. Буду робити армуючий шар, а потім пройдусь герметиком. Можливо візьму цей профіль на двері. Цокольний профіль з капельником купив

×
×
  • Створити...