Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Raha

Пользователи
  • Публікації

    3 035
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    1

Повідомлення, опубліковані користувачем Raha

  1. Як на мене, то загальна ідея цього балкону сама по собі дурна. Переробляти зовнішній вигляд окремо взятого балкону - то лютий колгосп. Якщо робити, то увесь фасад будинку, або взагалі не робити.
  2. Наприклад для приготування їжі. Оскліьки електромережа навіть 2 кВт одночасно ввімкнуті в усіх квартирах не витримає, то для приготування їжі залишається аж один два варіанти - скласти плиту на дровах й готувати їжу на дровах або туристичний газовий дихлофосний балончи з туристичним пальником.

     

    На Кіпрі в квартирах розповсюджені невеликі газові балони, навіть проходячі по вулицях не рідко можна зустріти поряд з крамницями склади тих балонів. Ніхто здається не стогне.

    • Лайк 1
  3. Здравствуйте! Как сделать правильнуюобвязку ТТ и буферной емкости,чтобы при пуске котла сначала прогревалась система отопления, а потом уже накопитель.

     

    Не треба нічого мудрувати, там все просто. Наприклад у мене від котла гаряча вода подається в буферну ємність з самого верху, а відбирається на колектор теж з верху, дещо нижче ніж подачі. В результаті спочатку прогрівається незначна верхня частина буферної ємності і починається відбір тепла на систему опалення, а коли вже тепло не потрібно системі опалення то воно далі прогріває буферну ємність зверху вниз. Керує процесом ладомат.

    • Лайк 3
  4. По геометрии стоунлайт такой же как и аэрок, разницы не заметил. Геометрия достаточна чтобы о ней не беспокоится.

     

    Якщо будувати як з цегли, то дійсно різниця по геометрії відсутня. А якщо будувати як з пристойного газобетону з міліметровим допуском, то аерок значно краще ніж стоунлайт. Коротше - якщо наймати майстрів, що вміють працювати з газобетоном, то краще обрати аерок. А якщо майстрам нема різниця з чим працювати, хоч з цеглою, хоч з газобетоном, то можна і стоунлайт, але готуйтесь витратити більше грошей на штукатурку.

  5. Ці цифри (вартість куб. м.) нічого не означають, якщо не відомий тиск газу. В магічтральному газопроводі може бути 10 МПа, а в кінцевого споживача 0,003 МПа.

     

    Тиск може бути будь який, але ціна за 1м3 залишиться незмінною, оскільки вона враховує тиск. Так що ціни показові, забудьте про тиск і дивіться виключно на ціну 1м3. Кількість газу в 1м3 при тиску 10МПа і при тиску 0,003 МПа для розрахунків буде однаковою.

  6. Найпростіший варіант перемичок - використовувати готові газобетонні перемички від Аерок. З ними все дійсно легко та технологічно. Вони не дешеві, але якщо порахувати скільки ви витратите на альтернативний варіант, то різниця буде не дуже великою. Стосовно торців плит перекриття - розповім як я робив. У мені блоки теж були висотою 200мм і відповідно з плитами перекриття 220мм & розчин було не зручно торці закривати. Але я купив трохи вузьких блоків висотою 250мм і це вирішило проблему. Це тільки на ряд з плитами перекриття. З торців плит вузьки блоки, а з інших боків - повнорозмірні.
    • Лайк 1
  7. Конечно ,что нельзя ...делайте каркас над фасадом,накрывайте его пленкой,во внутрь обогрев и занимайтесь армировкой !

     

    Можна не повноцінний каркас робити, а кріпити плівку до звісу даху, а потім під кутом до землі.

    Всередені звісно обігрівач.

  8. Ночью - 17-18 С, греется ТА и перед подъемом - температура посредством ТА повышается до нужных 21-22С и в течении дня ТА греет ТП. Где ошибка?

     

    Помилка в тому, що система з відокремленим ТА дорожча. Функціональність вища, але і ціна теж не маленька. Мені було легше бо ТА в системі і так був запланований для твердопаливника, а для тих у кого виключно електрокотел потрібно рахувати чи буже економія, якщо рахувати витрати на обладнання.

  9. Так электрокотлом целесообразнее греть сразу стяжку тп. А бойлер встроеным тэном. Смысла в ТА для электрокотла вообще не вижу..

     

    Ух... ну от як з вами важко. Я елементарні речі розказую, заперечити їх майже НЕМОЖЛИВО, але ви все одно нгамагаєтесь це зробити. Звісно стяжка може аккумулюватим тепло, але якщо порівнювати теплоакумулятор на основі стяжки та теплоакумулятор відокремлений, то у відокремленого ТА є деякі переваги:

     

    По-перше - тепло з відокремленого ТА використовується дише тоді коли воно потрібно і потрібній кількості. Тепла підлога гріється саме до тої температури, яка потрібна в даний момент часу а не до температури "як вийшло", тобто спочатку висока, а потім вонеа плавно знижується.

     

    По-друге - тепло у відокремленому ТА може використовуватись не тільки для опалення будинку, але і на інші потреби. Наприклад у мене тепло в ТА використовується для підігріву води в бойлері не прямого нагріву. Об'єм бойлера у мене 200л і цього об'єму інколи недостатньо на добу для моєї сім'ї. І ось тут ТА допомагає - енергія з нього використовується для підігріву. Ще енергією з ТА можна підігрівати повітря в системі вентиляції.

     

    Без відокремленого ТА система звісно дешевша, але і функціональність її нижча ніж в системі з ТА. Використовуючи ТА спільно з електрокотлом та бойлером не прямого нагріву я отримав потрібний мені рівень комфорту при економії енергії (використовую максимально нічний тариф). Але мені легше було прийняти таке рішення, бо ТА мені все одно був потрібен для твердопаливного котла.

     

    А бойлер встроеным тэном.

     

    Давайте я ще спрощу задачу, та наведу приклад: ось є у вас бойлер 200л, а тут дружина захотіла ванну прийняти, а потім і дитина. 200л не вистачає і що робити? Ну звісно можно теном підігріти воду, чи електрокотлом, але доведеться це робити по денному тарифу, бо зайву енергію, яку ви акумулювали в стяжку, ви для підігріва води не візмете. А у мене в системі це питання вирішується просто - контролер побачить, що в ТА більше температура теплоносія ніж в бойлері та увімкне насос для підіргіву води в бойлері енергією з ТА. І цю енергію в ТА я закачав по нічному тарифу.

    • Лайк 3
  10. А не проще греть сразу бойлер гвс? :D

     

    Вночі я грію електрикою бойлер, а електрокотлом дім та ТА. Вдень тепло з ТА використовується для обігріва будинку та, при необхідності, підігріва води в бойлері. Звісно за цим слідкує електроніка і ручного втручання не потребує. Наявність відокремленого ТА дозволяє більш гнучко використовувати енергію, що біла акумульована вночі.

  11. Не треба ля-ля...

    Шановний пан Реалист, якщо це вас не обтяжить, прошу вас УВАЖНО прочитати що саме я написав, якщо вам буде важко зрозуміти написане, спробуйте пояснити як акумульованою в стяжці теплої підлоги енергією підігріти воду для ГАРЯЧОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ, про що саме я і написав. Коли ви зрозумієте свою помилку, можете поставитись до неї з гумором та посміятись над собою.

  12. Це актуально при відносно малому об'ємі бойлера та/або великому розборі гарячої води. При моїх 300л на трьох проживаючих, не було жодного разу потреби гріти бойлер в день.

     

    У мене 200л на трьох. Вдень доводиться догрівати з ТА, може тому що всі майще завжди вдома.

    А до якої температури ви грієте бойлер?

  13. Можливо ви зрозумієте що теплоакамулятор і не обов’язково потрібен, хоча він і дозволяє дещо згладити перепад температур. Але ж він і ускладнює обвязку в котловій і управління - а про це також треба не забувати.

     

    Не тільки, у мене вдень з теплоаккумулятора ща гаряча вода в бойлері підігрівається, що теж важливо. З акумуляцією тепла виключно у стяжці ТП такого не вийде. Але мені ТА був потрібен не тільки тому що є електрокотел, а скоріше тому, що є ще твердопаливний котел. Приведу приклад витрат за попередню добу - вдень: 13.89 кВт x г, вночі - 112.72 кВт x г, це на добу для обігріва та гарачого водопостачання будинку в 200м2, температура в різних комнатах різна, але середня десь 21 - 22 градуси. Доречі - плита теж електрична, вентиляція теж на електриці.

  14. Ну, разумный человек понимает, какой был смысл моего высказывания.

     

    Ага, то коли ви кажете, що в відео ні слова немає про пелети, а там про них говорять, що теж використовують в якості палива, то розумна людина має розуміти, що там про пелети немає ні слова, як ви і сказали. Зрозуміло, зрозуміло.

     

    Доречі, в Німеччині здається не розділяють погляди Korni на пелети і навіть субсидують 7800 Euro домогосподарства, які готові замінити нефтяне паливо пелетами. Субвидія надається для пелетних котлів потужністю 15 кВт в розмірі 4200 euro, а також ще 3600 euro для створення пелетного сховища поряд з будинком та установку сонячних батарей з мінімальним розміром 9м2. Ну підтримують вони перехід на джерела енергії, що відновлюються, а для нових будинків є окремі вимоги. А самі пелети - Німеччина один з світових лідерів з виробництва пелет. А так да, ну ні слова про пелети в німеччині, газ то панацея. Вірте Korni і буде вам щастя, головне не перевіряйте його слова. Ось ще посилання на статтю з цієї теми: lesprominform.ru/jarchive/articles/itemshow/4211 - там є цифри, порявняння ціни генерації кіловата енергії та таке інше.

    • Лайк 1
  15. "Як німці економлять на опаленні" - від DW (Deutsche Wellе) українською. Про пеллету там ні слова :)

     

    Ось теж німці, про дрова, пелети та таке інше.

     

     

    Добавлено через 6 минут

    И що?

    Ни цифр, ни оценки объема. На скрине - вся инфа.

     

    Так нічого, просто вас на брехні зловили, а так дійсно нічого. :lol:

  16. чтобы сопротивление теплопередаче у перекрытия сравнялось с моим, утеплённым 400мм минваты...

     

    400мм... вразило, ну просто монстр якийсь! У мене 25 см ППС і потім 5см стяжка по ньому і то сусіди дивувались навіщо стільки,

    а у вас 400мм - напевно зовсім ніхто не розуміе.

  17. тебе все равно надо где-то быть на участке . строителям надо жить . вещи хранить .

    оправдан такой вариант .

     

    А тему прочитати слабо? Там грошей навіть на лазню не вистачає, не кажучи вже про якесь інше будівництво. Так у чому там виправданий варіант? В тому що витрачати всі заощаджені гроші на недобудову якоїсь господарської споруди та добудовувати її багато років?

     

    Моя кінцева порада - якщо так вже кортить будуватись, то почніть зі з'ясування вартості підведення комунікацій. Скільки буде коштувати електрика, скільки буде коштувати вода (хто зна які там умови, свердловина з нормальною водою може коштувати не 3000 грн, а тисяч 5 доларів і це не верхня межа). А потім вже думати про все інше. Варіант - є гроші виключно на матеріали коробки то все одно що грошей немає. Я побудувався, просто повірте мені.

    • Лайк 2
  18. А почему бы и нет? Начать с баньки (т.е. На что хватает денег). Это будет и баня, и гостевой домик, и хозпостройка (которую можно потом при постройке осн дома как стройвагончик использовать).

     

    Гроші є виключно на матеріали коробки, а від цього до лазні з житловим приміщенням ще дуже далеко, грошей значно більше потрібно. Ну і що ТС отримає в результаті? Отримає голу коробку лазні, з якою він нічого не зможе зробити толкового.

  19. У меня дом 125 кв.м если я поставлю тт котел в 20 кв будет ли он потреблять больше топлива чем 15кв?

    Какой котел брать?

     

    Потужність котла залежить не від площі, а від тепловтрат вашого будинку. Може там у вас стіни в пів цегли без утеплення... то так, для прикладу. А скільки він пального буде споживати... рівно стільки, скільки ви в нього завантажите. Коли будете обирати котел зверніть увагу на розмір топки - чим більша топка тим довше буде працювати ваш котел на одній закладці. Ви з типом твердопаливного котла вже визначились? Для якого типа палива?

  20. Сусід гупає сокирою дровеняки (дякувати ціні на бензин, що не бензопилкою)

     

    Не перфоратором за стіною, зверху чи знизу, а десь там далеко за парканом. Різницю відчуваєте?

     

    бидло з вулиці кидає під паркан (а часом і через паркан) сміття
    Є таке, тобто під паркан. Але не під двері і паркан значно розширює чистий життєвий простір. У мене дитина має можливість босоніж побігати по чистій травці без ризику наступити на розбити пляшку чи шприц. Чистоту на своїй длілянці я контролюю, що біля багатоквартирного будинку зробити важко.

     

    місцева влада не бажає вулицю асфальтувати
    Сусіди є, можна самостійно це зробити. Не розумію в чому ви тут різницю помітили, то питання з іншої сфери.

     

    обленерго вимикає світло коли йому заманеться і т.д. і т.п.
    Як вимкне то викликати бригаду дуже легко. А якщо аварія то в гаражі стоїть генератор, чого в квартирі я зробити не можу. Від електропостачання моя залежність значно менша і контроль значно більший. Невдалий приклад ви навели.
    • Лайк 10
  21. Здається, у вас якісь ілюзії, нібито в будинку цей більший контроль буде. Агащаз.

     

    Я прямо зараз сиджу у своїй садибі і ви мені розказуєте, що тут у мене меньший контроль ніж у квартирі? :lol:

    • Лайк 2
×
×
  • Створити...