Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Golovarkh

Пользователи
  • Публікації

    26
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Golovarkh

  1. pereaslav@mail.ru

     

    Добавлено через 2 минуты

    буд паспорт я вже зробив

     

    Цікавить процес що йде далі

    Мені потрібно надіслати повідомлення, чи повідомлення і декларацію про початок буд робіт?

    хто допоможе правильно все написати, чи дасть зразок?

     

    Надіслати повідомлення. Даю бланк. Є нюанси відносно заповнення інформації про документи на землю. Решта, сподіваюсь, не має нічого складного. Успіхів!

    111.doc

  2. Для изготовления СП к "сертификованным" архитекторам, особенно если у них не более 5-ти лет практики "сидения в районной архитектуре", обращаться даже опасно. Обращайтесь лучше в небольшую частную фирму, где есть ПРАКТИКУЮЩИЙ АРХИТЕКТОР и ПРАКТИКУЮЩИЙ КОНСТРУКТОР. А сертификаты нужны(хотя купленная бумажка в наших коррупционных конторах не стоит и бумаги, на которой она напечатана) только для серьезных объектов(так прописано в наших "недолугих" законах).:)

     

    Еге, шановні, щось ви зайшли занадто далеко від Порядку.

    Не шукайте зайвого клопоту на свою голову. :flag1:

  3. а аргументов парочку?

     

    1. Забудова присадибних, дачних і садових земельних ділянок

    може здійснюватися на підставі будівельного паспорта забудови

    земельної ділянки (далі - будівельний паспорт).

     

    2. Виконання будівельних робіт без повідомлення про початок виконання зазначених робіт, а також наведення недостовірних даних у такому повідомленні - тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот п'ятдесяти до трьохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    • Лайк 1
  4. Дом должен соответствовать назначению земли - "...для строительства и обслуживания индивидуального жил.дома" Этот термин подразумевает "одноквартирный дом" . Все остальное - многоквартирные дома, и потому нужно менять назначение земли, что очч маловероятно.

    Заперечую. В КЛАСИФІКАЦІЇ видів цільового призначення земель у назві призначення слово "індивідуального" відсутнє, тобто: "Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)".

    • Лайк 1
  5. Подскажите кто то сталкивался с строительством дома на 2 семьи???

    :(

    Визначальним є не кількість сімей, а площа будинку.

    Якщо його площа не перевищує 300 м кв. - будівництво здійснюється за БП. Якщо площа більша за 300 м кв. - МУО, проект і т.д.

  6. как сейчас должен выглядеть документ под названием ескізні наміри забудови

    Оскільки жодним нормативним документом це не передбачено, кожен райархітектор встановлює власні вимоги. Так, що це питання потрібно задавати не тут.

    По суті, ескізні наміри забудови - узаконена корупція. Вони потрібні виключно для того, щоб викачати з забудовника гроші.

    Той, хто придумав цей ескіз, очевидно вважав його чимось на зразок проекту. Але, відповідно до ст. 29 ЗУ "ПРМД", проекту передують МУО. А у ст. 27 того ж ЗУ говориться, що проектування замість МУО здійснюється на підставі БП. Виходячи з логіки Закону, ескіз намірів забудови має розроблятися на підставі БП, а не навпаки. Тобто, наказ міністерства від 25.02.2013 № 66 суперечить чинному законодавству.

    Але, якщо у забудовника БП буде на руках, на біса йому платити чималі гроші на розроблення ескізу, який нікому не потрібен? Вірніше, потрібен підряднику, щоб той зрозумів, що від нього хоче замовник. Та вони якось порозуміються самі, без сторонньої допомоги.

  7. а как быть если на земельные участки нет генплана и находятся они вне границ села....каким образом в таком случае получить стройпаспорт???

    А документи на ділянки є? Яке цільове призначення ділянок?

  8. сп 500 у.е. :crazy:

    Друже, скажу одну розумну річ, тільки не ображайся - ТАК ВАМ І ТРЕБА!

    Пора, нарешті, подорослішати і зрозуміти - чиновник знущається з вас настільки, наскільки ви йому це дозволяєте.

    • Лайк 2
  9. кому потрібно скаржитись стосовно невиконання 103го наказу чиновниками?

    Заступнику голови адміністрації, який курує архітектуру. Не допоможе - прокурору.

  10. Чем мне это грозит ???

    Від архітектора - нічим. З ним у вас стосунки завершились.

    Можливо, будуть проблеми від інспектора, якщо він виявиться доволі прискіпливим.

    Але, Ви вже маєте досвід розкидатись грошима - домовитесь. ;)

  11. Не подскажет ли кто, какие могут возникнуть проблемы с получением паспорта при расположении планируемого дома на двух смежных участках - оба узкие и оба принадлежат мне. Один купленный, с целевым ОСГ, второй выделен мне горсоветом под строительство - 7 и 13 метров ширины и сверх 70 м. длинной?

     

    Проблема одна єдина - на ділянці для ОСГ споруджувати житловий будинок не можна.

    Замовляйте проект землеустрою з межею по ширині ділянок.

    • Лайк 1
  12. Форумчане, уже в третьей теме задаю вопрос этот - можно ли (если да то на сколько) можно отступать от указаных в схеме отступов и размеров строений?

    Если я решу гараж или крыльцо с другой стороны делать или дом вправо-влево-вглубь двинуть на пару метров - будет ли это нарушением....

    Де-юре відхилень від схеми не повинно бути.

    Де-факто можете відступати від схеми, скільки завгодно, якби тільки не було конфліктів з сусідами.

    "Непорушними" раджу залишити протипожежні розриви до будівель на суміжних ділянках і відступи від червоних ліній.

  13. подскажите пожалуста, если я нарисую на плане забудови дом и гараж, допустим я получу строй паспорт, построю только дом и хочу ввести его в эксплуатацию, а гараж потом дострою, так можно или нада построить все что на плане?

    Після виготовлення будівельного паспорта Ви маєте подати повідомлення про початок будівництва до інспекції ДАБК, де вкажете дані про будинок і гараж.

    Після завершення будівництва і складання технічного паспорта БТІ, до тієї ж інспекції, направите декларацію про готовність об'єкта. Можна цю процедуру робити лише на будинок, можна добудувати гараж, і подавати декларацію відразу на два об'єкти.

    Будівельний паспорт тут уже ні до чого.

    • Лайк 1
  14. Maranta, передивіться документацію на земельну ділянку. Від того ж архітектора там повинен бути висновок з обмеженнями і обтяженнями. Якщо їх нема, спитайте, що він від вас хоче?
    • Лайк 1
  15. avitaly, вони можуть вимагати що завгодно. Ви їх спитайте, яким нормативним актом передбачене те, що вони вимагають.
  16. avitaly, на це питання відповість той, хто загадує виконувати всяку дурість, яка не передбачена ЖОДНИМ нормативним документом.
  17. Люди! Подскажите (подрисуйте на моем или обьясните хоть както) где мне нарисовать "ліній регулювання забудови", дом в городской зоне.

    Лінія регулювання забудови визначається містобудівною документацією (генплан, зонінг).

    відповідно до ДБН 360-92**

    в містах:

    п. 3.19*

    Житлові будинки на присадибних ділянках треба розміщувати відповідно до проекту забудови району із встановленим відступом від червоних ліній.

    в селах:

    п. 3.32 Житлові будинки слід розміщувати з відступом від червоних ліній вулиць: магістральних - не менше 6 м, житлових - не менше 3 м.

    Тобто, якщо в селі можна самому вирахувати лінію регулювання забудови, то в місті - ніяк. Хоча, можна прикинути по сусідських будівлях.

    Взагалі, найближчою будівлею до червоної лінії має бути житловий будинок. Гаражі, туалети, сарайчики, які знаходяться перед будинком, не вписуються в чинні норми.

  18. :) Архитектуре это совсем не нужно.Не знаю почему у Вас такие сложности.

    Мне процедура получения стройпаспорта показалась совершенно простой.Архитектор даже на участок не ездила.

    Правда в случае с реконструкцией могут быть другие плюсы.Наверное Вам не смогут предьявить претензию по проживанию в доме не введенном в эксплуатацию.

    Та не вводяться вони зараз в експлуатацію. Ніхто ні від кого не може цього вимагати. Радянська влада, слава Богу, скінчилася.

    Вся ця метушня потрібна для одного - отримання власності на будівлю.

    Порада: якщо чинуша не виконує своїх обов'язків - надання адміністративних послуг, а строїть із себе велике цабе - лякайте його! Насправді така чинуша боїться всього. Може бути корисним в цьому плані.

  19. А от цікаво, якщо в подальшому забудовник вирішить змінити матеріал будівництва - наприклад - з цегли на газоблок, то зміниться і зовнішній розмір будинку. Або якщо сьогодні думаєте дім не утеплювати, а в подальшому обкладете його додатково утеплювачем та обліцювальною цеглою + венпроміжок, то зовнішні розміри будинку можуть змінитися дуже суттєво, майже на метр! І як тоді діяти? Знову йти на уклін до архитектору??

    В принципі, нікому крім забудовника, це вже не цікаво.

    Потрібно пам'ятати, що всі ці "танці з бубоном" навколо будівельного паспорту потрібні лише заради головної мети - отримати свідоцтво на право на будівлю .

    Отримавши свідоцтво, ви можете плювати на архітектуру з інспекцією в придачу.

    З.І. Почитавши останні повідомлення ще раз переконався - дурні люди!!!. Пояснюю: держава говорить - будівельний паспорт - безкоштовно, повідомлення в інспекцію - безкоштовно. А чинуша, що наділена владою говорить - плати. І ви платите?????????????:o

    У мене нема слів.

    Якщо сам не в змозі постояти за себе - плати, підгодовуй хапугу. Але тоді не дивуйся нічому. (вибачте, якщо кого образив).

    • Лайк 4
  20. в чем именно?

    Я про те, що декларація від ДАБІ потрібна буде після закінчення будівництва, тобто в майбутньому.

    А у Вас, на скільки розумію, будівництво ще не починалось, отже стосунки з ДАБІ повинні бути "односторонніми".

     

    Добавлено через 25 минут

    По идее Вы правы,интересен другой момент.Строй паспорт какбы является основанием для начала строительных работ, а все уведомления никак на это начало не влияют.Даже если ДАБИ его возвращает сто семь раз попутно выдумывая новые условия ?

     

    Виходить так. Тим більше, що вказаною Постановою КМУ затверджено перелік:

    ПЕРЕЛІК

    об'єктів, будівництво яких здійснюється

    після подання повідомлення

    про початок виконання будівельних робіт

     

     

    1. Індивідуальний (садибний) житловий будинок, садовий,

    дачний будинок не вище двох поверхів (без урахування мансардного

    поверху) площею до 300 кв. метрів.

     

    2. Господарські будівлі і споруди, зокрема гаражі, які

    розташовані на присадибних, дачних і садових земельних ділянках.

     

    Хоча, ПОРЯДОК виконання будівельних робіт у абзаці 3 п.2 говорить про реєстрацію декларації, а в абзаці 2 п.2 мова йде про повідомлення:o

    Тобто, не зрозуміло, яку декларацію повинна реєструвати ДАБІ. Але, це їхні проблеми, тим більше, що існує вище приведений ПЕРЕЛІК.8-)

  21. dklimock, все так, але відносно ДАБІ Ви явно перебільшуєте. Для об'єктів, що будуються за будівельним паспортом, заповнюється не декларація, а повідомлення.

    Це суттєво міняє справу. Відповідно до Постанови КМУ від 13 квітня 2011 р. N 466 від інспекції, як і ні від жодної іншої контори, ніяких дозволів на будівництво не потрібно.

    Після отримання будівельного паспорта відправляєте 3 листа:

    1. ДАБІ (рекомендованим листом з описом вкладення);

    2. Виконкому місцевої ради;

    3. Пожежникам.

    І все. Наступного дня можете приступати до будівництва.:Yahoo!:

  22. По приказу 103 к заявлению на выдачу паспорта прилагается ескіз намірів забудови (місце розташування будівель та споруд на земельній ділянці, фасади, максимальні відмітки висотності, відстані до сусідніх земельних ділянок).

    Вопрос такого плана как в эскизе самому нарисовать фасад, насколько тя понимаю это внешний вид здания снаружи, ведь если в эскизе не будет фасада то формально можно отказать в выдаче строительного паспорта

    Відносно фасадів - малюйте що завгодно (якщо попросять, звичайно). До складу будівельного паспорта фасади не входять. Перевіряти на відповідність ескізний і натуральний фасади ніхто при здоровому глузді не буде.

    В принципі, відповідно до Наказу №103, вміст та форма ескізу не є підставою для відмови у наданні будівельного паспорта.

    2.3. Підставою для відмови у наданні будівельного паспорта є

    невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам

    містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам,

    державним стандартам і правилам.

×
×
  • Створити...