Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Vikctor

Пользователи
  • Публікації

    19 900
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    81

Усі публікації користувача Vikctor

  1. Я жив у квартирі ще у доінверторну епоху, але зараз у будинку користуюся дешевим китайським інвертором і не раджу нікому встановлювати подібний в квартирах. Безумовно квартири бувають різного розміру, але якби він не стояв би в котельні і шумів так в шафі, то було б не дуже зручно. Краще переплатити за тихий з пасивним охолодженням.
  2. Я впевнений що на алі таки само нові теж продаються, але чомусь ціна значно дорожче ніж на nkon. Правда продають не умовний номер у черзі, а наявні комірки, яки за 2-3 тижні вже будуть у вас.
  3. Хз на скільки правильно, але в мене в квартирі щит у шафі-купе в коридорі доволі далеко від входу. Ніяких незручностей не помічав.
  4. Я не впевнений, що потрібен, але менше року тому не вивчив питання й замовив собі китайський інвертер маст на 3кВт. Він дешевий і це головна перевага, але в режимі відключень що діють наразі (3 є-7 немає) його потужності не вистачає зарядити акб. Тому цей параметр для мене один з головних при виборі нового інвертору. І крім того таки потрібен 3-фазний і такий, що зможе надійно працювати із сонцем. Сонця буде від 6 до 10кВт. Наче по всім параметрам інвертор підійде. Ціна дурна, але всі хвалять deye. Я би навіть інакше сказав - не бачу щоб всі масово хвалили якийсь інший інвертор... Якщо хтось відмовить, то буду тільки радий.
  5. Невже дійсно це він і є... Жах. В будь-якому випадку навіть я чув що зарядний ток не має перевищувати 0,5С збірки, тобто для комірок 304Ah зарядний ток не має перевищувати 150А. Якщо інвертер це дійсно може, то акб повністю заряджається за 2 години. Без опалення/ГВП мені цього гарантовано вистачатиме на добу.
  6. У цьому технічному описі "Максимальний струм зарядки, А" це для сонця, а є в таблиці струм зарядки акумів від мережі? Те що немає пункту саме з такою назвою я і сам бачу, але можливо це прийнять називати якось інакше. Є бажання на зиму максимально підготуватись до тривалих відключень і максимально коротких проміжків на зарядку акб, а вже навесні додати до системи фотомодулі.
  7. Постійні відключення почалися в травні на регулярній основі, чи у вас останній рік вже фотоелементи діяли?
  8. Питання для тих, хто вже зібрав собі 16s 48В, а не як більшисть замовив комірки й наразі перебуває у статусі ждуна.))) Я вірно розумію що для збірки потрібно 14 шин, що перехрещені (звичайні яки їдуть за замовченням, якщо не відмовляєшся) і 1-2 шини що праворуч?
  9. Все частіше не вистачає іконкі фейспалм серед тих, які дозволяють реагувати на повідомлення...
  10. Їх вже немає. Там взагалі наразі немає ніяких комірок на передзамовлення.
  11. Я так розумію ви давно слідкуєте за nkon? А як часто з'являються знову продані позиції - конкретно 304?
  12. Чітко описані мої почуття.😁 Але вже жалкую що не купив одразу 16 комірок)
  13. В сенсі ви не віддаєте зайве у мережу? І оцей вислів про "інвертор може взяти" це від його потужності залежить? Я стикнувся восені 2022 й це не змусило мене купувати генератор. Тільки не подумайте, що я вас від чогось відмовляю.
  14. Так у вас же максимально легка в ремонті система - достатньо замінити лишень один елемент, а не всю батарею. Таке навіть на електричних автівках іноді трапляється. І враховуючи, що в більшості випадків збірки в них мають загальний корпус і елементи залити компаундом всередині корпусу, то там ремонт значно важчий...
  15. Тому й розглядаю потужний інвертор, щоб встигав за ті пару годин залити батарею. Бойлер гріти генератором з собівартістю ел.енергії 60-100грн/кВт я не буду. Тобто якщо моє споживання в місяць 800-900кВт/г, то як не крути а фотомодулі повинні бути не менше 8кВт сумарно?
  16. Я в принципі не планую встановлювати генератор. Правда пару місяців тому я й про СЕС був такой самой думки... Стосовно батареї - наскільки я зрозумів з уривків думок співбесідників в чатах та блогерів на ютубі, то оптимально від 10кВт потужності інвертору мати 48В батарею. Думаю це пов'язано з силою струму і перетином дротів здебільшого. В цьому наче нічого незвичного немає.
  17. Стосовно не дешево - мені у вересні минулого року 2 акб гелєві 12В 200Аh обійшлися 23300грн, тобто біля 600 доларів. Зараз 8 комірок lifepo4 304Аh обійдуться 660 доларів. Тобто лишень на 10% дорожче. Причому це довготривале вкладення, а то тімчасове спонтанне (й погане) рішення. Я вже роздув свою резервовану фазу майже в півтора рази у порівнянні з первісною збіркою щитів. І все одно це лишень найнеобхідніші споживачі. Якщо встановлювати СЕС, то глупо не користатися всіма приладами. Я розумію що 3-4 місяці в році все одно вимушено буду використовувати ел.енергію економно, але хоч 2/3 року зможу користуватися всіма приладами без обмежень. Залишилось визначитись яка реальна потужність СЕС необхідбна з урахуванням власних потреб і реальной виработки фотомодулів...
  18. В мене так з інверторами трапилось) Але стосовно комірок lifepo4, то як на мій погляд вони ще досі по привабливой цині пропонуються. Я не знаю коли була найнижча порівнювальна база, але якщо взяти травневу закупівлю пана Dmode і порівняти з моєю свіжою покупкою (154 євро за 2 комірки 304Аh), то здорожчання на кожні 100Аh виглядає не дуже вражаюче: 15400/608 - 17019/690 =25,33-24,67=0,66 євро, або 2,7%. Потрібний мені інвертор здорожчав рази в півтори точно (зі слів співрозмовників у різних чатах, бо я не відслідковував і взагалі не думав у бік СЕС до останнього часу.) Але пишуть що інвертор Deye sun 3ф на 10-12kВт донедавна коштував 70-80тис.грн, а зараз 115-120 і тенденція до здорожчання. Тут одна добра людина у приватні написала, що наразі купує на алібабі інвертор Deye на 10-12кВт за ціною 1800 + логістика Ціна мені дуже подобається, але я там ще жодного разу не купляв нічого і чув неоднозначні відгуки про алібаба та таобао. Здебільшого про те, що на відміну від алі там немає захисту покупця, при якому неможливо його нажухати.
×
×
  • Створити...