Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovapk

Пользователи
  • Публікації

    737
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vovapk

  1. У мене зріст майже 190 см, мені з моїм зростом зручно. І це мінімум ширини щоб в одному ряду розмістити по 4 саджанці помідорів, перцю, огірків. Якщо зробити меншу ширину, то вже потрібно по 3 саджанці садити. По висоті теж дуже комфортно. Особисто для себе не бачу бажання і потреби змінювати розміри.
  2. Я перепрошую, помилково не правильно написав. Нуль і фазу підключив до ПП, землю на пряму. На фото трохи погано, але видно.
  3. Я підключив ПП між реле тиску і насосом. Від реле тиску (права частина де написано motor) провода під'єднав до роз'єму ПП imput, до насоса провода під'єднав до роз'єму output, нуль з'єднав напряму. Перемичку не виймав. Це правильна схема підключення? І які крутилки за що відповідають? В яке положення їх ставити? Біля однієї у мене позначення 0-50%, біля іншої 0-30 ієрогліф.
  4. Зараз підключаю ПП SSR-60WA-R1 до автоматики насоса Водолій. Хотів підключити ось по цій схемі що на скріншоті (вхід в розетку, вихід на насос, замість перемички контакти реле тиску), проте у мене в моєму реле тиску є лише 4 контакта, по 2 на вхід від розетки і по 2 на вихід до насоса). Це виходить що у мене типу автоматичне реле тиску і можна підключити ПП між реле та насосом з перемичкою?
  5. Питання з підключенням інвертора наче вирішено, буду ще тестувати, але поки проблема зникла. Ми перенесли нуль з розетки від якої заряджається інвертор на окрему планку поза ПЗВ. Всі автомати що підключено до інвертора знаходяться на одній фазі з одним ПЗВ. Інвертор зараз підключено через трьохпозиційний двухконтактний автомат. В одному положенні всі автомати працюють на пряму без інвертора, в іншому положенні вибрані автомати працюють через інвертор(відповідно що в середньому положенні немає живлення на ці автомати). На фото справа автомат що відповідає за підключення інших автоматів до інвертора.
  6. Сьогодні підключили автомат. Поставив Tomzn на 220V. Вся схема запрацювала як і хотів. Коли зникає електропостачання з мережі і запустити генератор, автомат переключить на генератор. Коли з'явитися електропостачання в мережі, не залежно від наявності електропостачання від генератора автомат переключить на мережу. Тепер залишилось вирішити питання з приводу інформування про живлення з мережі коли працює генератор. Зараз у мене механічний дзвінок який я 90% що не почую, і вихід розетки на 220V в яку я можу підключити будь-який прилад Ajax і він проінформує мене коли при працюючому генераторі з'явиться електропостачання з мережі, і можливо вийде дати команду на вимкнення генератора. Цим питанням буду займатися пізніше, воно не па стільки критичне, бо генератор у мене більше як запасний варіант коли розрядяться акумулятори інвертора, запускаю його не часто.
  7. Сьогодні підключили автомат. Візуально Tomzn та EARU ідентичні та однакові по вазі, лише деякі написи інші. Вирішив підключити Tomzn виключно через те що він був трохи дорожчий. Вся схема запрацювала як і хотів. Коли зникає електропостачання з мережі і запустити генератор, автомат переключить на генератор. Коли з'явитися електропостачання в мережі, не залежно від наявності електропостачання від генератора автомат переключить на мережу.
  8. Теж так думаємо з ним. У мене просто 2 щитові (окремо для кожного поверху), міг щось наплутати. Вже в програму мінімум визначили перебрати і підписати всі нулі.
  9. Всім доброго дня! Маю інвертор Ective CSI15 в парі з гелевими акумуляторами. Інвертор підключено до потрібних приладів через щитову. Спочатку це було зроблемо через звичайний автомат. На інвертор живлення йшло через звичайну розетку, від інвертора живлення йшло через кабель папа-папа на окрему розетку (в інверторі присутні дві фізичні розетки для виходу живлення) до окремого автомату поза ПЗВ (УЗО), і від нього на потрібні автомати. При підключенні електропостачання прилади з цих автоматів живилися від акумуляторів без будь-яких затримок тощо. Але якщо інвертор відключити, то щоб ці автомати живилися від мережі потрібно було дати живлення на цю спеціальну розетку шляхом перемикання вилки з розетки інвертора в звичайну розетку. Схема відпрацювала півтора роки без проблем, поки я не захотів добавити значну кількість автоматів на інвертор (спочатку це був тільки інтернет з відеонаглядом та пелетний котел з циркуляційними насосами, а добавив 80% автоматів освітлення та розеток в будинку + автоматику на ворота), і електрик змінив схему підключення. Зробив підключення інвертора через 4-х полюсний 3-х позиційний автомат (як однофазні генератори підключають до трьохфазного підключення). В одному положенні живлення іде тільки від мережі, в центральному положенні живлення відповідно немає, і в іншому крайньому положенні живлення на потрібні автомати іде через інвертор. Проте в цій схемі виникла одна критична проблема - коли з'являється електропостачання від мережі, спрацьовує ПЗВ на тій фазі де знаходиться автомат розетки від якої інвертор живиться. Фізичне відключення заземлення в розеткі від якої живиться інвертор не допомогло. Я думав що може проблема конкретно з моїм інвертором, проте підключив інший точно такої моделі, і все так само. Не виключаю що це може бути особливість моделі інвертора, проте поки не маю можливості підключити іншу модель. Якщо підключити прилади на пряму від інвертора без щитової, то ПЗВ не вибиває, все працює коректно. Звідси питання, як правильно підключати інвертор до потрібних автоматів через щитову будинку? Це дійсно єдиний варіант підключення поза ПЗВ, чи це особливість саме моделі мого інвертора, чи все підключення через 3-х позиційний автомат не правильно зроблено? Буду вдячний за поради, і готовий на отримання платної консультації з виїздом до мене (смт Чабани, 5 км від м. Теремки в Києві).
  10. Та цей колодязі взагалі по плану не має відкачуватися, туди іде практично чиста вода з очисної станції. Один раз відкачав так як все рівно був замовлений асенізатор з фіксованим об'ємом, і вже так більше не буду робити) Але якось зафіксувати потрібно, бо вже не зрозуміло з трубою що іде від очисної станції, скоріш за все її переломило на стику де ґрунт насипний і не насипний. Хочу зафіксувати колодязь і зайнятися трубою.
  11. Дякую, замовив про всяк випадок дві штуки, під брендом EARU та Tomzn. 4-х контактні, 230V і 125A по опису. Відпишусь коли приїдуть та встановлю.
  12. Всім доброго дня! Два роки тому було встановлено бетонні кільця без дна на грунт для дренажу від очисної станції. Викопали екскаватором яму близько 4-5 метрів глибиною до піска (грунтових вод геологія не показала по весні на глибині 7 метрів), встановили на пісок 3 двохметрові кільця і декілька метрових щоб підняти люк на потрібну висоту, засипали піском з проливанням водою. Десь через рік помітив що люк за цей час опустився до 10 см. А на цьому тижні при чисткі очисної станції вирішив викачати всю воду і з дренажного колодця, і після відкачки всієї води до піска вся конструкція опустилась десь на 10-15 см протягом перших 5-10 хв. Відразу отримав пораду засипати дно колодця щебенем фракції 40-70 щоб цей щебінь замило під кільця і це зупинило просідання. Буду вдячний за практичні поради яким чином зафіксувати такий дренажний колодязь від подальшого просідання в грунт і на скільки порада зі щебенем є дієвою. Теоритечно він не має заважати уходити воді в пісок.
  13. Я знаходив оголошення з таким перемикачем, на фото дійсно вказано 400V, проте в описі скрізь вказано номінальна робоча напруга 230V і напруга ізоляції 690V )) Ось це і збиває)) Якби тут хтось відписався що поставив собі такий перемикач і все працює, без сумнівів замовив би його
  14. Я трохи заплутався через те що в моєму розумінні 4-х полюсний автомат створено для того щоб з трьох фаз об'єднувати в одну. При цьому, 4-х полюсний автомат на першому фото в першому пості іде на 230V. Питання: він підійде для моїх задач чи ні?
  15. Хочу замовити автоматичний перемикач вводу резервного живлення від генератора. Генератор 1-фазний потрібно об'єднати в 3 фази. Зараз стоїть механічний перемикач на 400V. Мені потрібно замовляти 4-х полюсний на 380V чи достатньо 4-х полюсного на 220V? https://www.stroimdom.com.ua/topic/239568-vibir-avtomatichnogo-peremikacha-vvodu-rezervnogo-zhivlennya-vid-generatora/#comment-5419442
  16. З генератора об'єднувати всі три фази, тому однозначно 4-х полюсний. Питання який саме, на 220 чи обов'язково 380.
  17. Всім доброго дня! У мене будинок підключено до трьозфазного живлення і встановлено однофазний генератор. Генератор без автоматики, підключається ручним 4-х полюсним перемикачем вводу резервного живлення Hager STF440. В характеристиках зазначено робочу напругу 400V та номінальний ток 40A. Я встановив собі дистанційний запуск генератора через реле Ajax, тепер хочу поставити автоматичний перемикач для більшої автоматизації. На AliExpress знайшов популярних два вида перемикачів, є від різних брендів, для прикладу покажу Tomzn. В одного в характеристиках вказано що це перемикач резервного живлення від генератора, проте робоча напруга 230V. В іншого 380V, проте 4-х полюсний має в два рази більше роз'ємів для входу та виходу. І ще вони ідуть номінальним током від 63 до 115А, при чому по ціні будуть або однакові, або 63А дорожче за 125А. Рахуючи що мій на 40А, варто брати максимальний по запасу чи краще на 63А? Який тип з цих двох обрати, мені потрібно щоб було обов'язково на 380V (рахуючи що у мене стоїть на 400V), чи такого що на 220V достатньо? Можливо відразу порадите бренд та чи магазин де замовити.
  18. Всіх вітаю! У мене в будинку підключено систему безперебійного живлення через щитову. Інвертор для зарядки акумуляторів підключено до звичайної розетки, а живлення від акумуляторів на потрібні автомати підключено в щитовій. Спочатку це було зроблено поза УЗО через звичайний автомат і система без проблем відпрацювала півтора роки. Потім електрик переробив через трохпозиційний автомат (такий автомат як генератори підключають) через УЗО. В одному режимі всі автомати живляться від мережі, в іншому режимі через інвертор по принципу системи безперебійного живлення. І тут почались проблеми. 1. Періодично/регулярно вибиває УЗО тієї фази на яку підключено розетку від якої заряджається інвертор. 2. Через щитову акумулятор віддає на 30-40% менше ємності ніж напряму. Шукаю електрика який розуміється на підключенні систем безперебійного живлення, який зможе приїхати в смт Чабани (5 км від м. Теремки) та правильно підключити систему.
  19. Вчора зміг зробити тест з лампою та вилкою зарядки на точно такій моделі інвертора, він у людини працює теж вже тривалий час стабільно без проблем. У нього точно я і у мене блимає світлодіодний ліхтар коли з'єднати фазу чи нуль із землею. Виходить що це нормально коли є якийсь ток на вилкі зарядки інвертора?
  20. Я підключив реле Ajax через блок живлення з 220 на 12V, блок живлення підключив ось до цих контактів.
  21. Розетку Ajax підключено на вихід з інвертора до моїх приладів. Зараз я всі прилади підключив напряму подовжувачами а не через щитову, хочу затестити на скільки так вистачить акумуляторів. Зараз поставив один заряджений акумулятор на 140ah, розетка ось такі показники видає. Це холодильник, відеонагляд та інтернет.
  22. Я б з радістю здав інвертор на діагностику якби знав перевіреного спеціаліста який якісно проведе діагностику та знайде і по можливості виправить проблему, якщо вона тут є. Я вже в першому повідомлені писав що здавав його на діагностику, витратив два дні і мені майстер сказав що проблем немає, проте згодом з'ясувалося що він тестував його без навантаження. Поки не бачу іншого варіанту ніж самому зробити базові заміри що можливо в домашніх умовах.
  23. Світлодіодний ліхтар 12-24V. Перше фото - яскраво світить від зарядженого акумулятора 12V (тесте показує 13.06V). Друге фото - не світить від контактів фаза + нуль на вилці кабелю зарядки інвертора. Третє фото - блимає тускло від контактів фаза або нуль + заземлення.
  24. Живить мережу через кабель зарядки? Бо вихід живлення з інвертора у мене підключено через Ajax розетку і я слідкую за навантаженням, воно в межах 300 ват постійно на холодильник та інтернет з відеонаглядом.
×
×
  • Створити...