Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovapk

Пользователи
  • Публікації

    718
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vovapk

  1. Я підключив реле Ajax через блок живлення з 220 на 12V, блок живлення підключив ось до цих контактів.
  2. Розетку Ajax підключено на вихід з інвертора до моїх приладів. Зараз я всі прилади підключив напряму подовжувачами а не через щитову, хочу затестити на скільки так вистачить акумуляторів. Зараз поставив один заряджений акумулятор на 140ah, розетка ось такі показники видає. Це холодильник, відеонагляд та інтернет.
  3. Я б з радістю здав інвертор на діагностику якби знав перевіреного спеціаліста який якісно проведе діагностику та знайде і по можливості виправить проблему, якщо вона тут є. Я вже в першому повідомлені писав що здавав його на діагностику, витратив два дні і мені майстер сказав що проблем немає, проте згодом з'ясувалося що він тестував його без навантаження. Поки не бачу іншого варіанту ніж самому зробити базові заміри що можливо в домашніх умовах.
  4. Світлодіодний ліхтар 12-24V. Перше фото - яскраво світить від зарядженого акумулятора 12V (тесте показує 13.06V). Друге фото - не світить від контактів фаза + нуль на вилці кабелю зарядки інвертора. Третє фото - блимає тускло від контактів фаза або нуль + заземлення.
  5. Живить мережу через кабель зарядки? Бо вихід живлення з інвертора у мене підключено через Ajax розетку і я слідкую за навантаженням, воно в межах 300 ват постійно на холодильник та інтернет з відеонаглядом.
  6. Всім доброго дня! У мене виникли проблеми з інвертором Ective CSI 15. Проблеми: 1. Я випадково торкнувся вилки на кабелі зарядки інвертора і мене вдарило током. Тестером наміряв близько 220V між фазою і нулем. Після того як переставив інвертор, вимкнув та увімкнув, вже було близько 12V між заземленням та фазою і нулем. Це все на проводі від якого інвертор має заряджати акумулятори. 2. Інвертор дуже швидко розряджає акумулятори коли вимикається електропостачання з мережі. У мене два гелеві акумулятори загальною ємністю 280Ah, повністю заряджені акумулятори інвертор розрядив при навантаженні до 300watt (холодильник, інтернет, відеонагляд) десь за 3 години. Я віддав інвертор на діагностику майстру який ремонтував інший мій інвертор, за його словами він його потестив без навантаження, зняв кришку та зробив візуальний огляд і ніяких проблем не знайшов. Після цього я знову зарядив акумулятори і підключив інвертор до мережі, на вилкі кабелю зарядки між землею та фазою з нулем наміряв ток 9.6-12V, та інвертор за декілька годин знову розрядив акумулятори коли вимкнули електропостачання. Ну і у мене періодично вибиває УЗО там де знаходиться автомат розетки до якої підключено інвертор для заряджання акумуляторів. Передісторія: Інвертор працював з гелевим акумулятором без жодної проблеми близько 1,5 роки. Нещодавно у мене перероблювали щитову, намагалися реалізувати схему двох режимів електропостачання від інвертора - в одному режимі певна кількість автоматів, в іншому режимі додатково ще певна кількість автоматів. Це так і не вдалося реалізувати, проте протягом дня було дуже багато умімкнення/вимкнення інвертора, а також помилково електриком було запущено як мінімум один раз на одну групу автоматів спочатку 110V, потім 380V, сгоріло декілька блоків живлення (типу зарядки до ноутбука тощо). Не виключаю що на інвертор теж могло піти, хоча не факт і це ми не зафіксували. Що саме вплинуло на інвертор не відомо, але після цього з інвертором почались проблеми. Питання: Чи нормально що на кабелі зарядки інвертора (по якому він має отримувати а не віддавати електропостачання) є ток? Рахуючи що один раз я зафіксував між фазою та нулем 220V і регулярно фіксую між землею та фазою і нулем 12V, може інвертор при вимкнені електропостачання починає ще і через цей кабель віддавати заряд акумуляторів в мережу будинку? Де можна якісно продіагностувати мій інвертор, щоб його затестили в усіх режимах та виявили проблему?
  7. А який саме купували? Я зараз бачу в основному два вида. Я ж так розумію що з однофазного генератора на трифазну систему потрібен автомат на 380V? Такі бачу наче тільки на 220V, а ось такі на 380V.
  8. У мене був не стандартний запит. Я хотів організувати два режими безперебійника, щоб можна було живити різну кількість автоматів через безперебійник від інвертора. Ми так і зробили через трьохпозиційний автомат, проте при увімкненні другого режиму вибивало УЗО, в одному режимі працювало без проблем. Два дні намагалися побороти проблему і в якийсь момент ймовірно зіпсували інвертор.
  9. Можете порадити майстра для діагностики інвертора з байпасом? Інвертор Ective CSI 15. Відпрацював більше 1,5 роки без проблем. На днях у мене електрик перероблював щитову і після цього з інвертором почались проблеми. Спочатку він видав ток на вилку зарядки, потім розрядив акумулятори за декілька годин практично без навантаження. Підозрюю що при роботі з щитовою могли щось спалити в інверторі, бо його не відключали від мережі, і мінімум один раз на частину автоматів подалося 110 і 380v, у мене згоріло декілька блоків живлення.
  10. Запуск генератора через реле Ajax встановлено, все працює. У себе це підключення я організував наступним чином. Мій генератор має вихід із "сухим контактом" для підключення інвертора на запуск, а також вбудовану зарядку акумулятора. Я вивів до генератора розетку 220v, яку підключив до системи безперебійного живлення. Від цієї розетки через трансформатор на 12v підключив реле Ajax, і з'єднав його з відповідним роз'ємом на генераторі. Реле і трансформатор розмістив в подвійній накладній розетці. Тепер у мене на реле іде постійні 12v і воно завжди в мережі. А розетку буду використовувати для підзарядки акумулятора генератора. Можна було заживити реле напряму від акумулятора генератора, проте я вирішив не ризикувати пришвидшеним розрядом акумулятора та можливими стрибками напруги. Системи автозапуску у мене немає поки, тому все рівно потрібно в щитовій вручну перемикати автомат живлення від мережі/від генератора, проте не потрібно виходити з будинку та іти в генераторну щоб його запускати. П.с. друге фото перевернуте, уявлення не маю як його завантажити нормально.
  11. Читаю про інвертори Deya, та ж модель на 6 кВт Deye SUN-6k-SG05LP1-EU 6kW, 1ф , 48V. В описі вказано що інвертор можна підключити на весь будинок (звісно, що якщо це однофазний, то без трьохфазних приладів, точно так як і однофазний генератор підключається), і він буде в режимі підмішування живити весь будинок в пріоритеті від сонця. А для режиму ДБЖ є окремий порт і туди можна підключити необхідні прилади (в моєму випадку як я і хотів без бойлера), і ці прилади будуть живитися від акумуляторів при відключенні електрики від мережі. А режим Smart Load це типу живлення окремих пристроїв надлишками електроенергії від сонця, наче так.
  12. А чому саме зовнішній термостат з WiFi має перейматися графіком роботи бойлера? Воно йому треба? Можна і ногами походити до бойлера та вручну вмикати/вимикати. balex22 дякую, почитаю про цю функцію. Якщо це саме окремий вхід фізичного підключення від якого живлення буде іти через інвертор від мережі та сонця без акумуляторів, то це те що мені потрібно. Це дуже зручно при достатній потужності живити той же бойлер від сонця, а при відключенні електрики від мережі не витрачати на нього заряд акумуляторів. Функція на перший погляд досить проста для реалізації, проте поки не розумію чи реалізовув хтось.
  13. Ну у мене інформація про 30% від ємкості бака від мого сантехніка та продавців-консультанців з декількох магазинів. Звісно, всі мені говорили що можна збільшити об'єм води шляхом зменшення тиску, проте тут виникає два момента: чи буде мене задовольняти зменшений тиск в крані і чи не вплине це негативно на термін служби ГА (конкретно груші). Тому рахував об'єм відносно штатного режиму роботи ГА.
  14. Підніму тему. Маю не гібридний інвертор з режимом ДБЖ на 1.5 кВт і виникла необхідність збільшити потужність. Хочу брати новий інвертор і подумав чому б не взяти гібридний з можливістю підключення сонячних панелей. Спочатку думав про модель такого ж виробника як у мене стоїть, у нього на 3 кВт це Ective SSI 30 24v (є і на 12v). Проте зараз збільшив свої побажання і не впевнений що він впорається з моїми задачами, тому шукаю зараз модель яка підійде. Ще не до кінця розібрався з термінологією. Хочу інвертор який буде підключено до мережі (від електро опори) і він зможе: - заряджати акумулятори в пріоритеті від сонця і нестачу від мережі; - живити будинок в пріоритеті від сонця і нестачу від мережі; - у випадку зникнення електроенергії з мережі, живити будинок в пріоритеті від сонця і недостачу від акумуляторів. - у випадку зникнення електроенергії з мережі, розряду акумуляторів до визначеного рівня та недостачі сонця, запустити інверторний генератор для заряду акумуляторів та живлення будинку. У мене зараз реалізована наступна схема для інвертора. Через щитову на інвертор виведено конкретні автомати з різних фаз. Коли зникає живлення з мережі, інвертор продовжує подавати живлення від акумуляторів на ці автомати. Якщо запустити генератор (без ATS через трьохпозиційний автомат), то інвертор сприймає це як відновлення живлення від мережі і починає заряджати акумулятори. Для моїх потреб достатньо інвертора на номінальних від 3 кВт і надаю перевагу системі на 24v. Якби інвертор вмів живити визначені прилади за окремим сценарієм, взяв би більш потужний щоб підключити ще електробойлер. Під окремим сценарієм в даному випадку я маю на увазі можливість виключення живлення електробойлера від акумуляторів, проте його живлення від сонця коли достатньо потужності від панелей для цього. Місця для сонячних панелей достатньо і на 10+ кВт. Проте не хочу розряджати акумулятори електробойлером. Це не критичний, але бажаний критерій. Знайшов модель яка наче підходить під мої критичні критерії, цікавлять відгуки та альтернативні моделі. Це Allure Prime SM-3.2кВт-24в. На даний момент поставив бюджет для інвертора до 50 тис грн, звісно що чим дешевше тим краще, але орієнтуюсь на відповідність ціна/якість.
  15. Я по суті спочатку і збирався ставити собі в систему додатковий гідроакумулятор для водопостачання без електрики. Проте той же бюджетный ГА Aquasystem на 500 літрів (близько 150 реальних літрів води) коштує зараз близько 23 тис грн + монтаж. Це по коштах десь як мій німецький інвертор ДБЖ Ective на 1.5 номінальних кВт + гелевий акумулятор на 140 Ah. Зробив вибір в сторону ДБЖ, тому що це більш універсальна система яку при необхідності можна використати в іншому місці для інших задач. А ГА це чисто вода, і значно в більш обмеженій кількості ніж з акумулятором 140 Ah. Мій інвертор з номіналом 1.5 кВт та максимумом 3 кВт на 2 секунди (по інструкції) запускає насос скважини і накачує води скільки потрібно, але думаю все рівно поставити плавний пуск, інвертору точно від цього гірше не буде, сподіваюсь що насосу теж.
  16. А в чому тут ризик? У генератора ж має бути захист від перевантаження. У мене на звичайному номіналом 2.8 кВт спрацьовував захист коли забував при запуску вимкнути електробойлер на 2 кВт раз з насосом. Я собі купив ще інверторний генератор на 7.2 кВт номінала, щоб було із запасом для насоса скважини (1.4-1.6 кВт), бойлера та інших пристроїв в будинку, проте ось щойно замовив і плавний пуск на насос скважини, хочу встановити щоб інвертору було легше з ним. Мій інвертор Ective CSI15 на 1.5 кВт номіналу і 3 кВт максимуму до 2 секунд витягує насос, проте думаю взяти більш потужний інвертор окремо чисто на насос. Ecoflow Delta зноміналом 1.8 кВт та максимумом 3.3 кВт теж витягує, показує при старті 1.6 кВт навантаження, і спускається до трохи менше за 1.4 кВт, проте пік при запуску більше за 1.6 кВт не показує, напевно він долі секунд іде. Китайський інвертор на 5 кВт на шильдику і як мало б бути 1.5-2 кВт чесних не витягує насос, іде відразу в захист. Генератор Matari M3800E на номінальних 2.8 кВт та максимальних 3.3 кВт дуже важко працює і аж підстрибує коли запускається насос, проте він в цей час живить два холодильника і одну морозильну камеру (разом близько 600 вт, але це якщо вони будуть в цей момент працювати), а також інтернет, відеонагляд, якесь освітлення (разом до 200 вт). Замовив про всяк випадок жва пристрої плавного пуску: SSR-60WA-R1 та SSR-60WA-R2 на 2 кВт тільки з плавним стартом та плавним стартом і стопом. Як прийдуть і встановлю, зроблю тест ще раз з цими інверторами.
  17. Не знаю на скільки правильно я ввів показники в тестер, проте вийшли такі результати. Спочатку мій акумулятор який купив новим в Німеччині, стоїть в системі півтора роки. Потім той що купив сьогодні як новий. Сподіваюсь що він дійсно новий, тому що брав з рук у людини яка возить їх на продаж, без чеку і гарантії. Вирішив поставити новий замість мого в систему, зараз він зарядиться повністю від безперебійника, потім хочу затестити як поведе себе при відключенні світла. І вже після цього підключатиму обидва до системи. Питання по підключенню. У мене в безперебійнику для підключення акумулятора є дві пари виходів. Можна підключити окремими комплектами проводів обидва акумулятори на окремі роз'єми (зараз у мене один акумулятор з кожної клеми двома проводами під'єднано до всіх роз'ємів, так в інструкції вказано). А можна по паралельному підключенню зробити. Як краще це зробити?
  18. Взяв тестер Launch BST-560, спробую ним зараз свій гелевий акумулятор протестувати, подивимось що покаже
  19. Тільки це ж потрібно заряджати щоб визначити, і скільки ж часу потрібно його заряджати таким током як видає цей зарядний пристрій)
  20. Купив інверторний генератор, але трохи іншу версію. Взяв модель Matari M7500I-SOLAR з "сухим" контактом для підключення запуску від безперебійника, і до цього контакту підключу реле від Ajax. Відпишусь коли зроблю і затестую.
  21. Дякую! Хочу зараз купити тестер для акумуляторів щоб можна було слідкувати за ресурсом.
  22. І байдуже що один акумулятор новий, а інший вже попрацював в системі півтора року? Акумулятори гелеві.
  23. Хочу брати інверторний генератор Matari M7500I-R, новий у офіціалів з гарантією. Хтось має перевірену інформацію з приводу його надійності та правильності синусоїда? Чи все ж варто взяти класичний аналог?
  24. Вітаю, маю таке питання! У мене до системи безперебійного живлення з інвертором Ective CSI 15 12v підключено вже півтора роки акумулятор CARAVAN EXTREME GEL 140 AH 12 V. Є бажання підключити ще один такий самий. В інверторі є роз'єми під два акумулятора. Питання, чи не буде проблем через те що один акумулятор новий, а інший вже півтора роки працював і явно що має знос. Чи буде це якось впливати на систему або термін служби нового акумулятора? Я дивився опис інвертора на сайті виробника і не знайшов відповіді на питання чи є там вбудована BMS.
×
×
  • Створити...