Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sergvas

Пользователи
  • Публікації

    5
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем sergvas

  1. Добрий вечір, fagot68.

    Звичайно ж, після заміни давача трохи зміняться положення регулятора для відповідних температур (я вже писав про 5мм відхилення).

    Для прикладу, мій новий давач NTCALUGE2C90169 (був у нас на фірмі) на температурі 50С має максимальне відхилення 3С (у точно тому самому положенні регулятора не догріває 3 градуси). Але ж у Вас не проградуйовано регулятор - температурних міток біля регулятора нема :) ? А з якою точністю Ви можете на око виставити значення механічного регулятора температури?

    Я Вам відкрию таємницю - якщо Ви заміните на давач від Viessmann за 800грн, то деякі відхилення теж будуть (може не 5, а 1-2 мм). А от на рахунок плавати - то це не так. Для кожного конкретного давача ви будете мати повторюваність температури для конкретного положення регулятора.

    Між іншим, Ваш (і мій) механічний регулятор має значно більший розкид параметрів і "старіння" характеристик внаслідок механічного зношення, ніж термістори (вони або працюють правильно, або ж дуже швидко і різко виходять з ладу - КЗ або розрив).

    Можемо поговорити і про зміну термічного опору між каналом гарячого водопостачання (опалення) і термодавачем внаслідок поступового осідання нерозчинних часток на трубопроводах, але на них ми можемо впливати тільки прочищанням/промиванням (у нас у Львові вода дуже поганої якості :) Вам може більше пощастило). Але як часто Ви прочищаєте Ваш котел? Мабуть у кращому випадку один раз на сезон.

    Щодо дорогого газу - згоден (але якщо Вам вдасться досягнути його перевитрати, то доведеться ще й терпіти перегрів води, не зменшивши її температуру регулятором).

    Отже, резюме:

    Хочете зекономити - міняйте сміливо.

    Маєте зайві гроші, а слова про "оригінальні комплектуючі" зачаровують - так само сміливо беріть оригінальний компонент.

    Якщо у Вас виникають питання про конектори - краще самі нічого не міняйте, а запросіть знайомого радіолюбителя/телемайстра або в гіршому випадку інженера :), дайте йому почитати оцю дискусію і запитайте поради.

  2. Доброго ранку :)

    У специфікації деталей на МІЙ котел обидва давачі ідуть за одним номером :) (007 на ст.38-40, 44-46)

    Про різницю між давачами взагалі:

    Не вдаючись у подробиці, терморезистори ТNС - терморезистори з від'ємним температурним коефіцієнтом опору - чим вища температура, тим нижчий опір резистора. 10кОм - опір при кімнатній темперетурі (23-25 С). Звичайно, є деякі відмінності. Але їх результатом у випадку котлів буде трохи інше положення регулятора, ніж Ви, можливо, уже звикли (у межах 5мм). На мою думку - це не дуже велика незручність у порівнянні з ціною :)

    Якщо Ви потребуєте більш детального опису, то я можу розповісти про системи автоматичного регулювання, але я не думаю, що це буде цікаво багатьом (можливо інженерам, але їм напевно і пояснювати таких речей не треба).

    Особисто мені приємно зекономити 700грн (чи скільки той давач коштує). А Вам?

  3. Доброго дня :)

    Насправді усе досить просто (всі маніпуляції на котлі, від'єднаному від мережі електроживлення):

    1. Беремо терморезистор NTC 10 кОм (бажано з латунною клемою - для кращого термоконтакту)

    2. Додаємо трохи термопасти на задню частину клеми (для кращого термоконтакту)

    3. Беремо 10-12 см мідного багатожильного дроту

    4. Закріплюємо наш новий давач на трубі гарячого водопостачання поруч зі старим за допомогою "хомутика" з мідного дроту.

    5. Під'єднуємо контакти терморезистора до клем, попередньо від'єднаних від старого/пошкодженого.

    6. Вмикаємо котел і насолоджуємося теплою водичкою :)

    Я сам зіткнувся з подібною проблемою минулого тижня. На один вечір довелося під'єднати замість давача резистор опором біля 6 кОм. Регулятор виставив у майже мінімальне положення. Така проста маніпуляція усунула неприємне блимання індикаторів і дозволила отримати комфортну температуру в мережі гарячого водопостачання.

    Після заміни давача за описаною процедурою котел працює бездоганно!

    Власникам самостійно відремонтованих котлів пропоную потратити зекономлені кошти на рідних чи близьких людей :) або допомогти тим. хто потребує допомоги.

    Майстрів з ремонту тільки прошу не дерти три шкури з убитих горем власників несправних котлів.

    І всім форумчанам - удачі в житті :)

    IMG_4138.thumb.JPG.de9f999116a95fe5775309ccec44f643.JPG

    IMG_4142.thumb.JPG.1f75894dd6e519be29a8ebcacf66d338.JPG

×
×
  • Створити...