Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Yevhen_Z

Пользователи
  • Публікації

    33
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Yevhen_Z

  1. Добрий день! Постало питання монтажа шведської стінки. вихідні параметри: максимальна вага стінки - 50 кг, максимальне навантаження - 120 кг, кріпиться на 8 болтів (отвори по 10 мм) - 4 зверху, 4 знизу, крім того є розпорка підлога/стеля, несуча стіна - бетон. На всяких форумах радять кріпити на анкера і нііпьот. Мовляв пластмасові дюбеля - ненадійно і не комільфо. А от пошукав характеристики дюбелів (www.stroykrep.ru/dubel_NAT.html), то в принципі дюбеля NAT 12 (довжина 60 мм, діаметр свердла 12 мм, болт - 10 мм) повинно вистачати з головою: допустиме навантаження - 3300 Н, при затребуваному ~ 210 Н (170 кг *9,8 / 8 болтів) Фізики, інженери професіонали, підкажіть, це так? Чи я щось неправильно рахую?
  2. Дякую. Зайшов на сайт НКРЕ - дійсно так. Граничний обсяг споживання для відповідної категорії споживачів (негазифіковані будинки) збільшено з 1800 до 3600 квтгод. Багатотарифні лічильники - нормальний вихід, якщо до них також додати систему інтелектуального управління опалювальним контуром. Якщо його налаштувати таким чином, що опалювання буде вмикатися виключно з 23 години до 7-ої, то можна економити 60 відсотків вартості (тобто вартість кіловат-години становитиме менше 9 копійок!). Добавлено через 7 минут Яка мета "непостійного опалення"? Комфортне відвідування будинку двічі на тиждень чи уникнення від промерзання стін та недопущення появи грибка тощо). Якщо перше - то тоді електроконвектори, які дозволяють швидко нагріти ПОВІТРЯ у будинку, але не стіни. Якщо ж друге - Вам треба прогрівати більше стіни (стелю, підлогу), то тоді більш ефективне інфрачервоне опалення (яке передає теплову енергію передусім невідбиваючій поверхні, і тільки потім - повітрю..
  3. Пора***те самі. Ось людина Вам сказала: скільки кіловат втратили, стільки і повинні повернути в домашню "енергосистему". Ост тарифи на ел.енергію. [/url]kyivenergo.ua/ua/for-consumers/188-p-sp/2312-2009-04-10 Один кіловатт-год для сільської місцевості без газу в опалювальний період (до 1800 кв) - п. 1.4.2 - 21,54 коп/квтгод Тепер візьмемо ціни на газ www.kyivgaz.ua/nashym-klijentam/ciny-ta-taryfy-na-gaz.html візьмемо пункт до 6 000 куб м на рік - 1,0980 грн/м3. Теплотворна здатність природного газу () - 35-45 мегаджоулів за куб (будемо вважати для зручності - 36 Мдж або 10 квтгод). Тобто 1 квтгод спалюваного газу коштує 10,98 коп. В ідеалі газ дешевше. Але підкреслю - в ідеалі. По-перше, такий примітивний розрахунок не враховує: 1. ККД (КПД) різних систем, яка у електрики вища, ніж у газового котла. 2. Те, що нам подають по газових трубах - не газ, а мачмала з різними домішками, внаслідок чого реальна теплотворність газу нижча, ніж декларована. 3. Не враховані витрати на монтаж і експлуатацію газових систем. Також не враховано, якщо будинок реально великий, то в 6000 кубм. на рік можна не вкластися, а наступний тариф в групі - 2,2 грн за куб, що робить газ дорожчим за електричество. До мінусів електричества також не враховано те, що його може бути необхідно РЕАЛЬНО багато, з чим може на справитися виділені місцевою енергослужбою 7-15 квт потужності. А також те, що у разі споживання понад 1800 квтгод на місяць тариф у 22 коп. легко перетворюється у тариф 96 коп за квтгод. Все треба рахувати індивідуально.! :D
  4. Фух, Ви тут без мене наваяли.. :D Вдома і-нета так і немає, а на роботі "роботу роблю". Скоріше за все організували нормальну подачу води і все запрацювало. Різниця є, але суб'єктивно - мінімальна (в рамках нормального теплообміну. Найбільша різниця - на 10-секційній. В межах 10 градусів. Але здаєтсья це нормально. Ну не може по ідеї теплоносій віддаючи півтора кіловата потужності зберігати ту саму температуру в найдальшій точці теплообмінника ). На вихідних куплю термопару - заміряю, відзвітую з розкладкою по кожному радіатору в розрізі секцій. Дякую всім за конструктивні пропозиції. Даруйте за передчасний хіпіш.
  5. Домашній Київстар Інтернет міняє якісь налаштування, тому вдома інтернету немає. Ввечері вчора радітори стали суттєво гарячіші. Різниця ще відчувається, але вона не така разюча, як у перший день запуску (понеділок). По сусідах походити не зміг, бо пізно повернувся. На вихідних куплю термопару і поміряю реальну різницю, щоб не бути голослівно суб'єктивним.
  6. От як раз з п'ятим поверхом боюся будуть проблеми (писав вище), якщо вони дійсно завузили стояк (до 1/2), то ніхто туди не пустить подивитися. (не буду ж я пхатися з ними, щось вдертися в їхню приватну власність). Проблема (чи навпаки) у тому, що температура на двох проблемних стояках ще скаче. - вчора був другий день як вімкнули опалення. P.S. Теща сьогодні розмову якихось дядьок підслухала під під'їздом, наче система ще повністю не запущена і проблеми ще днів десять будуть. Може я рано кіпіш почав?...
  7. Якщо сьогодні прийду додому раніше (приїжджаю запізно), піду по сусідах, починаючи з 9 поверху.
  8. Ви бачили на попередніх фото образчик "нештатного прибора", який стояв у кімнатах "без байпаса"? І що значить "нештатний"? Радіатори сертифіковані і все таке. Обсяг секцій розраховано відповідно до норм...
  9. замудохкаються вішати (є суб'єктивні причини). Що ж до монтажа підводок, то вони робилися з санкції жеку (та й не могли ми обійти жек - треба було чотири стояки перекрити, щоб змонтувати підводку).
  10. Якось так... (наскільки зміг зловити ракурс фотоапаратом - не хочеться зрушати з місця повний холодильник). Вчора ввечері було зроблено експеримент. Не зовсім безпечний з технічної точки зору і не зовсім моральний по відношенню до сусідів, нижче по стояку. Але краще було його зробити зараз, коли +16 на дворі, ніж коли -20. Примірно з інтервалом у 5 хвилин нижчий кульковий кран поступово прикривався на 15 градусів, максимально - на 60 градусів від повного відкриття (90 градусів - повний запор крану). Мета - штучно "завузити" вихід теплоносія для того, щоб максимально заповнити радіатор. Також при цьому відкривався періодично кран маєвського, щоб переконатися, щоб у радіаторі - якщо там є повітря - не створювався надмірний його тиск. Повітря не було. За півгодини експериментів - жодних змін. Температура "мертвих" зон радіатора не піднялася ні на градус. Висновок - тиску немає навіть на вході в радіатор. експеримент було припинено. Однак сьогодні вранці температура на вході радіатора стала вищою і різниця стала меншою. Є підозра, що треба йти в жек і калатати головного інженера зі слюсарами. Скоріше за все, проблема не в мені. Добавлено через 7 минут 1. Дав. 2. Ні. 3. Діаметр стояка - зовнішній трохи вужчий за підводку (близько 22 мм - списую на товщі стінки ПП-труби підводки). 4. панельному будинку близько 25 років (переукладка стояків чи навряд відбувалася). 5. Яких приборів? Радіаторів? Ну так нормальний радіатор. Згідно зі тех.характеристиками 6 секцій по 160 ватт (960 ватт). Площа кухні 10 квадратів (норма - 1000 ват). Щодо звуження сусідами стояка - є підозра. (дивіться мій пост на першій стоірнці).
  11. взяв на замітку, хоча у всіх кімнатах така підводка, а немає циркуляції лише в одному стояку. Добавлено через 22 минуты 1. Я вже думав про це... 2. Оце чюдо з трьома своїми братами стояло крізь (3 к + кухня). Обрізали через неестетичний вигляд. Тепер вже починаю сумніватися - мабуть даремно. . 3. Однотрубка крізь. І крізь тепер стоїть біметал. 4. Судячи по різниці температур, вода подається зверху. Це яка підводка? 5. Шум потоку було чути в перші дні, коли в систему тільки подавалася вода. Потім зник. 6. Поміряв штангенциркулем зовнішній діаметр - щось біля 26 мм (це здається 3/4 дюйма). кулькові крани стоять на 3/4. Зовнішній діаметр металевого стояка щось близько 22 мм (різницю списую на відмінність товщини металевої та поліпропіленової труб). 7. Наскільки я розумію закони фізики, при тиску вище за атмосферний (>1 бар) вода повинна "устремитися" спочатку у місця з меншим тиском (тобто там де повітря), заповнити ці місця і тільки потім знайти вихід. Якось так. Саме тому і заповнюється весь об'єм радіатора. Принаймні верхня магістральна частина радіатора заповнюється. Інакше при відкритті крана Маєвського з останнього б не текла вода. Натомість вода з нього тече і без повітря. 8. Щодо "за холодильничком" - таке фото.
  12. Та згоден я, що він не повинен бути однієї температури, але ж він і не повинен бути холодний в окремих частинах.
  13. Ось пара фоток До речі, про корисність запорної арматури на радіаторі. Завдяки кранам змогли з сином перевірити якість радіаторів та монтажа за допомогою опресувального насоса. Добавлено через 2 минуты А ось такі штукенції у нас стояли... Тепер розумію, що завдяки конструкції нерівномірний прогрів радіатора зведений до мінімуму. Незважаючи на її неестетичний вигляд. Добавлено через 3 минуты А ще помітив, що рівень прогріву радіаторів прямо корелює з температурою труби зворотнього напрямку води (обратки). Якщо у двох кімнатах радіатори прогріті відносно рівномірно, то й стояки обратки у тих кімнатах гарячі. У одній кімнаті більш-менш. А ось у кухні - там температура в районі нижньої заглушки практично кімнатна, і відповідно стояк обратки - холодний...
  14. сорі, не сильний у термінології. Але, наскільки мені вистачає моїх знань з фізики, там дійсно не може бути гідравлічного опору. Добавлено через 12 минут Ще питання. Як би в БЮДЖЕТНИЙ спосіб можна було точніше (хоча б з точністю до п'яти градусів) поміряти температуру поверхні радітора в окремих його частинах . Не хочеться для цього цифровий контактний термометр купувати гривень за 200-300.
  15. Ну так прикол, в тому, що дельта там не 10 градусів, а більше. Фактично з шести секцій гріють тільки три (якщо уявити геометрично -температуру 50-60 градусів має трикутник з кутами 1-2-4 - див. схему). У свою чергу трикутник з вершинами 2-4-3 практично холодний (тобто туди скоріше за все теплоносій взагалі не надходить, а трохи теплуваті вони за рахунок передачі тепла з частини, куди добиває теплоносій). У мене є ще одна здогадка (що спала мені на думку лише сьогодні), яку буду перевіряти ввечері вдома. Коли наші ремонтники демонтували старі батареї (вся ситуація описується лише з їх слів, оскільки нас там не було), при демонтажі за рахунок невеличкої упругої деформації стояка (скручували радіатор) у сусідів зверху лопнула труба стояка (вірніше дав тіч перехід з металу на пластик у них в квартирі). Сусіди прийшли, наїхали, наші будівельники піднялися, визнали свій косяк і за свій рахунок усунули проблему. Але постфактум нам шепнули, що у сусідів завужений діаметр стоякової труби, через що ми можемо мати проблему з тиском. Тоді особливої уваги цьому не приділив, іншого клопоту вистачало. Та й не думав, що стикнуся з проблемою опалення. Коли купували квартиру - було тепло, навіть з якимись самопальними сталевими радіаторами (у лютому цього року пам'ятаєте морози були -25 -30), так в нежилій квартирі (з рідними дерев'яними "панельними" вікнами) можна було яєшню на підлозі смажити. Спробую сьогодні знайти фото тих старих радіаторів.
  16. Ось такі Ніхто цей кран не думає КРУТИТИ і ПЕРЕКРИВАТИ!!!! Крани ставилися ВИКЛЮЧНО в аварійних та монтажних цілях. Старі радіатори демонтувалися в травні, нові ставилися у серпні. На час відсутності радіаторів (три місяці) ставилася перемичка, щоб не розривати систему. Наявність запорних кранів у свій час дозволила без проблем зняти перемичку та поставити радіатори.
  17. поясніть, будь ласка. Стояки не міняли, просто відрізали старі сталеві радіатора (якісь саморобні, тому що ніколи до цього не бачив таких) і поставили біметал. Що значить порушена гідравлика? P.S. термостатичних кранів не ставили. Поставили на вхід і вихід звичайні запираючі вентилі (без байпаса).
  18. Вчора у Броварах ввімкнули опалення. Стикнувся з проблемою нерівномірного нагріву радіаторів опалення (поставлені вперше після ремонта радіатори MIRADO біметал). Якщо умовно розділити площу радіатора на чотири квадранти, то температура (суб'єктивно) розподіляється таким чином: ---------1---------------2>- .............[|||||||||||||||] .............[|||||||||||||||] .............[|||||||||||||||] .............[|||||||||||||||] ---------4---------------3> 1 - введення теплоносія, найвища температура (градусів 60 на дотик). 2 - кран Маєвського, нижча температура (градусів 55). 3 - заглушка, найхолодніша зона (ледь тепла, градусів 40). 4 - виведення теплоносія (градусів 50). Ось думаю, у чому проблема. Найочевидніше (вірніше, найбільше хочеться вірити), що це - низький тиск в радіаторі, і найдальші секції просто не заповнюються теплоносієм. Повітря наче немає (відкриваєш кран Маєвського, відразу капає вода). Вірити, що секції забиті - не хочеться, батареії нові, поставлені влітку власноруч. Як щодо експертної думки?
  19. я вже думав про це. Але компресором легко перевірити лише факт герметичності/негерметичності, Проте якщо десь є дірки, то відшукати їх легше за допомогою води, ніж бігати навколо радіатора з мильним розчином і шукати бульбашки..
  20. І ще таке питання. В принципі, опресовочний насос знайшов. Яким тиском варто перевіряти? Батареї MIRADO. Робочий тиск - 15 бар, максимальний - 30 бар, тиск опресовки - 45 бар. Опалення - централізоване, будинок - панелька, дев'ятиповерхівка вісімдесятих років. У мене четвертий поверх. Я припускаю, 10 бар буде достатньо?
  21. дякую. На це оголошення (яким просякнутий весь інет) я натикнувся у першу чергу. І на крайняк ним скористаюся. Просто хотілося знайти щось ближче. Мені з Броварів з'їздити на Палладіна - 40 км. Тобто 80 км - для того, щоб взяти, і 80 км - для того, щоб повернути. 160 км. При тому, що оренда - 75 грн/доба...
  22. Сорі, якщо офтопік... Поставив власноруч радіатори опалення. Позичте в оренду ручний опресовщик перевірити герметичність (за ринковою ціною). Бажано на вихідні (один-два дні). Бажано в Броварському напрямку (може хтось на Юності точку здасть ). Якщо є якісь пропозицію - в особисту пошту...
×
×
  • Створити...