Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovarpd

Пользователи
  • Публікації

    1 644
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vovarpd

  1. Там є асистент silence fan. Відключить вентилятор, але й знизить заряд якщо буде грітись. Також буде тримати менше навантаження але то все залежить від типу нагрузки, наскільки довготривало. В квартирі може бути норм рішення.
  2. Отакий Mk2-USB нормально працює з мультіплюсами. Я його купляв вживаним разом з зарядкою старою Phoenix, і був чомусь впевнений що не підійде бо якось невнятно написано було мовляв тіки для тої зарядки. Але все ОК працює з мультіплюсами також, принаймні з 24/1600/40 і 48/3000/35.
  3. EVE наче не є найкраще, може в 200Ah вони CATL новенький поставили ))))) Хоча навряд ) Завів я той віктрон "на столі". Фазу і нуль наче не переплутав, провірив пробником. Прошивку оновив на 552, з заводу була 498 ще з серпня 2022. changelog тут. professional.victronenergy.com/downloads/firmware/file-download/?name=VE.Bus (Multis%2C Inverters and Quattros)/Changelog firmware.docx Вони там пофіксили шум ветилятор в деяких моделях, і моя наче як підпадає під список, тому раджу всім на всякий випадок оновитися бо з заводу там досить древні прошивки. Буде стояти в офісі тупо як упс на вході без всяких там ESS асистентів, думаю і комунікацію з BMS теж не сильно треба, бо то ще GX девайс докупляти, напевно можна і по напрузі хай працює, вшито дефолтне віктронівське 3.55 і флоат 3.375.
  4. може в BG48100 і немає, бо я питав про 200A батарею. Хто його знає що там китайці чудили.
  5. Костиль частково бо треба лише ноутбук з віндовсом (найкрайняк на мак поставити віртуальну машину і туда вінду). Кабеля типу mk2-usb/mk3-usb між компом і інвертором нетреба при умові що є GX (от щойно доречі випробував). Наскільки я читав ця проблема з віндою вирішується, йдуть якісь процеси міграції всього функціоналу у victron connect, але трохи туго йде, я згоден
  6. Теоретично ще багато всього можна робити через dbus, для програмістів які шарять в пітоні буде норм ) github.com/victronenergy/venus/wiki/dbus Пробую сконфігурувати Multiplus "на столі", без наявності батареї (вона далеко і вона важка, а в наявності тільки 24в батарейка валяється). Прочитав що можна сміло подавати AC-IN і конфігурувати. Питання наступне. Так як AC IN я планую подати з розетки, то що буде якщо б я випадково переплутав нуль і фазу? Мануал пише що наче треба все строго N-PE-L на вхід і вихід однаково. Але виходу я підключати не планую. Недавно в львівському перинатальному мала лежала на ШВЛ тижня два і там таких дітей ще з десяток було. За дверима стояли 2 великі паверволи від тесли. Це хоч і критична інфраструктура але все одно електрика може пропасти навіть якщо на пару секунд то буде біда. Отам потрібна супернадійність. А в квартирі чи будинку якщо шось заглючить буде неприємно але некритично.
  7. треба попробувати.. яка ця межа.. по факту зараз мені 40А зарядного забагато. Встигає вночі за 2-3 години. Ще є запас 5-6 годин, можу знижувати до 20А сміло. Blue Smart зарядки 16A працювали можна сказати що безшумно.
  8. Наприклад там є ESS асистент, який відкриває багато можливостей через GX пристрій, і без нього вони взагалі недоступні. Наприклад Dynamic ESS (якщо є складні контракти з цінами на електрику), чи щось таке нібито просте як пріоритет батареї і зарядка по розкладу (я насправді думав що це буде важче реалізувати бо по дефолту це наче ніяк неможливо без того асистента, вже поліз в доку по node-red, а по факту вийшло в пару кліків і все класно працює). Тепер зацікавив Silence Fan асистент, але ще вагаюсь бо щось неясно як то вплине на роботу зарядного, а саме воно мене трохи підбішує шумом в інверторі. Зробили ж класні зарядки Blue Smart безшумні, а інвертори на заряді шумлять як минуле століття на тому ж струмі.
  9. теоретично вже можна через Remote Ve Configure. Десктопна це звичайно не дуже зручно, плюс треба окремий адаптер, але ця вся техніка дуже давно на ринку і програма теж, воно все відлагоджено, відтестовано і працює просто і напевно надійно. Якщо подивитися в changelog тих асистентів то цей по обмеженню струму досить древній, ще з 2013 року перший реліз і далі виправлення багів )
  10. Вони однакові. Як я розумію ця дешевша це коли при замовленні комірок ви міняєте якусь існуючу шину на оцю. А ця дорожча це коли окремо купувати без заміни (swap).
  11. то таке. Новою Поштою зі Львова до Стрия тоже ближче,а ціна майже як в Харків ) Назад тоже щось везти охота, а не порожняком.
  12. Податки додайте. В нас нкон мінусує європейське пдв, допустим там так само при імпорті, але в нас нема ввізного пдв і мита, а там є. І напевно досить немало. Та і логістика думаю дорожча, так як це одна країна, населення менше навіть ніж в Україні, це не в Європу з 700+млн відносно компактно проживаючого населення кораблі вантажити ))))
  13. Короче по 10квт батареї прислали відповідь що там type b.
  14. Я на другій батареї так само робив прямо з коробки. На першій зібрав паралельно на добу, але недуже поняв нащо це було. Ну реально з балансиром 2а бмс все рішає. Особливо якщо ячейки не відверте сміття. Думаю в нас практичного досвіду мало на фоні розвинених країн. Треба час. Кількість практиків активно росте зі зрозумілих причин, скоро пан Енді в нас буде вчитися))) І по моментах затяжки статистики набереться.
  15. Можливо хтось знає який CAN кабель треба для батарей JsdSolar 10kW (ніяк вона не доїде, може там є інструкція в коробці)? Type A чи Type B? www.aliexpress.com/item/1005007219664108.html www.victronenergy.com/live/battery_compatibility:can-bus_bms-cable
  16. Неадекватні покази можуть бути в абсолютних цифрах так як кожен тестер має допуски. Порівняти між собою елементи думаю нормально. Щодо неоригінального вже була дискусія. Є схожі но інша модель. Тестер з алі, і як батарейку в тестері зарядити то покази стабілізуються і можна оцінити елемент. На нових lf230 наприклад 0,22-0,24 каже.
  17. Поміряв своїм тестером опір Envision 280ah з нкона (заявлено як grade a з 2023 року) і Eve 314 Envision незважаючи на 2023 рік випуску опір чомусь має навіть менший Тестер чуть плаває але так 0.14-0.17, на eve плаває 0.17-0.19, незручно одною рукою щось міряти, іншою телефон тримати.
  18. також я бачу там є якийсь наче підходящий готовий асистент який можна додати в VE Configure www.victronenergy.com/live/assistants:overview_of_available_assistants
  19. Думаю це можна простим скриптом на node-red реалізувати (попросити спеців за гроші або самому розібратися, думаю там нескладно, але я ще не розбирався ). Поставити Venus OS Large (перемкнути перемикач, незнаю може в Cerbo він по замовчуванню, бо в Venus GX ні) і тоді на VRM порталі зайти в редактор Node Red. ось підказка з віктронвіського форуму communityarchive.victronenergy.com/questions/162125/multiplus-ii-with-generatorshoreline-switching-and.html
  20. Так, згоден. Шпилька якось чисто візуально виглядає несерйозно, площа контакту дуже мала.
  21. Отримав з нкона комірок чуть Eve 314, mb31 і envision 280ah. Все ок, зовні в ідеалі. Коробки заводські. Eve з травня 2024. Envision з серпня 2023, але там і ціна була значно нижча. Заявлені як grade a.
  22. Тут я вам нажаль не підкажу бо deye бачив лише на картинках.
  23. Це все що стосується CAN там вибирати непотрібно і інверторну бмс теж купувати непотрібно. Вам потрібно поставити драйвера на cerbo gx github.com/Louisvdw/dbus-serialbattery Залогінитися під рутом по SSH. Виконати буквально 1-2 команди. Докупити конвертер RS485 s.click.aliexpress.com/e/_DecfAjP І RS485 to USB converter s.click.aliexpress.com/e/_DeXjm2l Після цього все з ймовірністю 99% (в мене схожа бмс але металева b2a8s20p-hc) все зразу запрацює. В підписі можете бачити дані які передає ця бмс в такій конфігурації. Вкладка advanced
  24. от приклад як потім накрутять статистику згідно якої вони недоотримали ХХХ грн від пільгового розмитнення. Купив я екофло на ібей 220 євро, задекларував як має бути. Дивлюся а митниця перевірила посилку, "знайшла" там ще якийсь інвертер і дописала ще 230 євро. Я щось озадачився, ну ладно нема податків, але навряд чи б німець доклав ще й інвертор безкоштовно Сьогодні отримую.. розпаковую.. і дійсно там є коробка від інвертора ecoflow. Відкриваю коробку і там прогнозовано нема ніякого інвертора, а лежать просто кабелі до ecoflow А були б податки - то вже б мав проблеми, бо нормально б так доначислили і прийшлось би оспорювати. Посилка розпаковувалася, чому вони вирішили що там новий інвертор в тій коробці це якась загадка. При тому що я їм надавав скріни на лот з аукціону, посилання і т.п.
×
×
  • Створити...