Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovarpd

Пользователи
  • Публікації

    1 566
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Откуда
    Львів
  • Автомобиль
    Ford Fiesta ST
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

vovarpd's Achievements

Старожил

Старожил (10/13)

  • Начинающий собеседник
  • Преданный форуму
  • Начало популярности
  • Популярность
  • Первый пост

Recent Badges

1,1 к

Репутація

  1. Pro100 програма платна. Безплатної версії нема ну крім демки з купою обмежень. Тут трохи не той форум щоб радити крадені програми. Ну це я так з професійної солідарності )) Конфігуратор в блюма більше заточений на кухні але якісь прості корпуси можна зібрати (я робив в ньому собі тумбу під телевізор, пару навісних стелажів і т.п.). По присадці він не дає присадку власне корпусів, що є незручно, тобто шканти конфірмати, мініфікси там відсутні. Хоча пази для задніх стінок наприклад присутні. По присадці блюмівської фурнітури там все чудово. також він не враховує кромки, але враховуючи що конструктор віяра вже сприймає кінцевий розмір і товщину кромок враховує автоматично - то це вже не проблема.
  2. Переключати на EN-NON-EU не забувайте ) Не 80.95 євро, а від 64. Але наявності вже нема, той варіантів негусто.
  3. На ОЛХ не дешевше тому що є можливість отримати ячейки зразу от завтра (а не через 2-3 місяці) на новій пошті, взяти тестер опору, на місці провірити, подивитися форму і прийняти рішення, можна і відмовитися. А з нкон чи алібаби є ризики, назад висилати варіант так собі навіть якщо продавець погодиться на компенсацію, бо доставку і розтаможку при імпорті в Нідерланди чи в Китай платити ще та забава. Може хто мав з таким досвід то поділіться. IMHO тут головне не так та економія в пару долярів, як репутація продавця.
  4. Роблять з ДСП фанери бо дешевше в рази, а функціонал той же. Маса амерів теж так робить і ок. В сараї чи в шафі вигляд не всім важливий. Розумію десь в державному закладі на виду. на днях в львівському перинатальному центрі бачив два великих Тесла павервол через стінку від кімнати з дітьми на підтримці. Фірма, сертифікати, все як має бути. Гарно виглядає. Спору нема. Diy і барахло з алі там тупо по вимогах безпеки не пройде. 😐
  5. запобіжники на плюсі, ну і на мінус щось треба якусь шину. Ну це heavy duty, там ампер на 300А, трохи з пушки по горобцях )) Але вже на фоні тої батареї не так щоб і дорого (17$ з монетами).
  6. Дозбирую ще одну батарею братові на тих же LF230. Конструктивно то саме що було (колір дсп інший , ну який був на залишку у віярі той і взяв), але трошки наче вдосконалив порівняно зі своєю. Плюсові дроти (AWG4 дві штуки) з'єднав в один наконечник (50х6) на стороні запобіжника. Блок запобіжників (s.click.aliexpress.com/e/_DCRiTFl) на алі взяв інший під запобіжники MIDI (запобіжники Eaton AMX, брав в Радіомагу під замовлення 3 тижні www.eaton.com/content/dam/eaton/products/electronic-components/resources/data-sheet/eaton-amx-amxl-automotive-bolt-in-fuse-data-sheet-elx1218-en.pdf), а не MEGA. І габарит менший і ніби підходящі по струму кз. Блок модульний, можна додати/зняти секції (зняв крайню яка йде з одним болтом M8, замінив на таку як всі). шпилька М5. Але при установці виявилось що площадка там хитра і низ під М8 і наконечник якраз гарно плотно сідає, а верх під М5 суто запобіжник. Тому наконечник M6 був розсверлений до М8, але все одно не сідає, так як запобіжник має виступ і заважає, і цей 50мм2 наконечник дуже великий, треба трохи напильником підпиляти. А наконечник на 16мм2 сідає ідеально. Також буду ставити роз'єм Anderson 175A з кабелям AWG2 замість Anderson 120A з кабелями AWG4 як в себе. Габаритні розміри холдера ті самі.
  7. Потестував як працює VE.SmartNetworking у віктрона, так як було мені то цікаво. Позичив в брата таке саме зарядне Victron Blue Smart 24/16 (йому й так поки в армії його нетреба ), і об'єднав в одну мережу через Bluetooth. Потрібно виставити однакові профілі зарядки на обох зарядних (вибрав lifepo4). Заряд синхронізований. Допускається ніби до 10 зарядних таким чином об'єднати, тобто 160A заряду в теорії )) З вагомих плюсів для квартири це тиха робота як для 24/32 (~850W). З мінусів це звичайно ціна. Але функціонал сам по собі працює класно. Так само і MPPT трекери можна об'єднувати в якійсь простій системі, бо для складніших це все краще робити через GX девайс і DVCC. https://www.youtube.com/watch?v=KxXFyIGvaAc
  8. отримав раз спалений Victron Battery Smart Protect який включили в розрив між інвертором і батареєю, добре що ebay вернув гроші. Інструкція явно забороняла включати його таким чином, власне через конденсатори в інверторі і високих in-rush струмів. Cпалених отих девайсів маса на їхньому форумі. Допускаю що і BMS таким чином може підсмажитись, залежно від величини інвертора і паршивості самої бмс. Тобто мова про секунди.. Я декілька разів пробував з гелевими напряму і після першої іскри потім відносно довго (мова про хвилини) вже спокійно ще раз знімав і ставив без іскри (бо бувало всяке.. прикрутив.. забув ковпачок чи провід від балансира.. зняв.. пішов шукати ковпачок.. надів.. знов прикрутив, а то все час), але там нема всяких BMS і т.п., і та невелика іскра в тому випадку мене не парила.
  9. А як вимикач в БМС допоможе? Ну під'єднаю я спочатку дроти, включу бмс і високий піковий струм на ці конденсатори піде через неї, ризик її спалити нікуда не подівся. І як я розумію чим більший інвертор тим більший ризик. Десь так само і з вимикачами між батареєю і інвертором - іскра буде в них. Оно дядько резистор окремою кнопкою колзхозить (причому вимикач і запобіжник в нього є) щоб ліквідувати ту іскру під корінь. Я би без того хотів обійтися, тобто лампочка вручну. Просто цікавить час який вони залишаються заряжені.
  10. Питання на рахунок іскри між батареєю і інвертором. Я коли малий інвертор victron 800va і великий китайський datouboss 2kw підключав до гелевих - то іскра була незначна. Не переймався. Попробував більший інвертор victron multiplus 1600VA 24v підключити до тих же гелевих - то іскра вже якось відчутно побільше. Тепер планую його підключити до lifepo4, і щось неохота спалити BMS (теоретично), та і взагалі та іскра мені не подобається. Думаю через лампочку зарядити ті конденсатори і вже потім з'єднувати плюсовий кабель. Іскрити не мало б. А от після роз'єднання скільки часу ті конденсатори в інверторі тримають заряд +- може хтось знає?
  11. у віктрона в заводських кривих вшито 3.55 на комірку (щоб був безпечний запас до 3.65) і час насичення 1 година. Дехто каже що це мовляв зайве для lifepo4, але коли я моніторив заряд струмом 25А (0.1С), то це було замітно що на основному заряді той балансир 2А ніякий, він нічого не встигає відбалансувати від 3.45 до 3.55 навіть на нових ячейках, а от за ту 1 годину насичення на спаданні струму все нормально відбалансовується.
  12. Я отакі обжимав, не паяв. Якість обжиму не так щоб мені подобалася (нема кращої фото, без термоусадки, але чуть видно) бо мінімальний переріз кабелю там наче 0.5, але досить активно подьоргав провід з ціллю вирвати, наче міцно сидить. Якщо не помиляюсь бо замовляв пару різних розмірів, то ніби оці з алі підійшли. ну можна краще, так з іншого боку там якісь 2А і то дуже зрідка.
  13. там же показує ціну доставки, нащо гадати.. вона відома заздалегідь. За 8шт MB31 я заплатив за доставку до дверей 90 євро.
×
×
  • Створити...