Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Dmode

Пользователи
  • Публікації

    6 790
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    14

Усі публікації користувача Dmode

  1. Ще треба враховувати параметр здатності безпечно відключити коло при КЗ. А в малих запобіжниках він як правило недостатній для LFP збірок великої ємності. en.m.wikipedia.org/wiki/Breaking_capacity
  2. Мова була про новий функціонал інверторної батареї, якщо ви ним не користуєтесь то Ок.
  3. @yur43, який найгірший прогнозований сценарій якщо якийсь з компонентів виходить з ладу і інвертор втрачає комунікацію?
  4. Думаю Юра мав на увазі, що бмс не відпрацьовує RCV Time та RFV Time, а одразу припиняє заряд як тільки одна з комірок досягне SOC100. А так не має бути. Бо якраз балансування має відбуватись на протязі RCV Time.
  5. А ше покажіть пліз як це в зборі виглядає в підключеному стані?
  6. Ось тут викладена аргументація, що це не стотується зборів в СТ, бо загальні збори учасників юридичної особи не підпадають під жоден з видів мирних зібрань про які йдеться в забороні. А тут показано як організувати рішення зборів за допомогою цифрового підпису, тобто можна взагалі фізично не збиратись і голосувати дистанційно.
  7. Така заборона існувала по зборам в акціонерних товариствах. Вже відмінена. А по СТ чи ОСББ таких заборон немає і не було наскільки мені відомо. Навпаки з огляду на те що багато людей не на місці а збори проводити треба, буде розвиватись прийняття рішень з використанням електронних підписів та інструментів дистанційного опитування з ідентифікацією через id.gov.ua. Не тільки на холостий хід а і на все інше. Є розяснення від НКРЕ на цю тему. Ось приклад:
  8. Цікаво чи це релє яке ставлять в такиї випадках розрізняє напрямки? Як в зовнішній мережі буде більша напруга за виставлену в релє, і буде лише імпорт - то воно відрубиться, чи буде чекати експорту?
  9. Позбираю краще кілька 12-24В комплектів рідним і друзям. А собі візьму з однієї партії.
  10. Немає підстав для скарги, бо опір в межах даташиту. Просто хотілося ідеалу.
  11. Приїхали вчора кілька LF230 комірок з нкон. Опір 0.28-0.29mΩ. Попередня партія була з опором 0.22-0.23mΩ. Тож доброї батареї з такої комбінації вже не вийде.
  12. Ось ще відео про пре-чардж. Якщо підключаєте вперше, може бути корисним. Я сам ледь не підпригнув від тієї іскри в перший раз. Автор рекомендує використовувати лампу, оскільки її поведінка може допомогти виявити потенційне коротке замикання заздалегідь.
  13. Існують нормативні вимоги, які зобов'язані виконувати всі, незалежно від того, чи є рішення СТ. Чи без відповідного рішення СТ ви будете використовувати кабель без захисту автоматичним вимикачем? Чи викидати сміття на ділянку сусіда? Або ганяти по внутрішній дорозі зі швидкістю 100 км/год? Виконання загальноприйнятих правил не залежить від рішень СТ. Якщо вони затверджують щось додаткове то Ок, але це не скасовує обов'язковість дотримання існуючих норм і правил. Ніхто не має привілеїв ігнорувати встановлені норми. Законодавство надає кожному право вимагати дотримання цих норм від інших. А так як мова йде про зменшення ймовірності розкрадання електроенергії та спрощення процесу контролю і збору даних з лічильників, то втрати на необліковане споживання кожен член СТ фактично покриває з своєї кишені. І кожен член СТ має право вимагати від "особливо обдарованих" квірулянтів виконати нормативні вимоги по розміщенню приладу обліку в місці, де є безперешкодний доступ персоналу для обслуговування та зняття показників.
  14. Якщо є зовнішній балансир по струму балансування співставний зі струмом використання батареї, тоді цей ідеал досяжний. Якщо є лише JK бмс з їх 1-2А то це як плацебо для самозаспокоєння, яке лише призводить до прихованого розбалансування. Хоча на графіках поки не дійдеш до верхів все виглядає оманливо гарно. Мій попередній режим використання був заряд до 3.4, та балансування від 3.0. Розбаланс який виявив після понад року такого використання здивував як на верхах так і на низах. Хоча в межах 3.0-3.4 все виглядало нормально.
  15. Перша думка коли побачив цю картинку: "Це ж треба як зеки собі в сізо електроживлення монтують..."
  16. Розумію про що ви. Сам подібне спостерігаю, бо комірки далекі від ідеалу. Але як бачите на певному рівні може роз'їхатись а потім зібратись, при цьому напруга далека до старту балансування. Тому до балансування на рівні пологої кривої ставлюсь скептично. Якщо збирати це до купи на проміжку пологої кривої, то на піході до верху отримую повний "розковбас". Саме тому балансування має стартувати на рівнях напруги при яких струм вже падає. І має бути якийсь час насичення щоб балансир встиг відпрацювати.
  17. Так балансування в мене тільки від 3.45 починається. Пояснення Енді чому не варто робити це нижче є з моєї точки зору цілком логічними. Хіба струм 1~2А, який може видати штатний балансир бмс, може якось вплинути на струми що використовуються у діапазоні роботи пологої кривої? Це ж як комар до слона. Саме тому не бачу сенсу ганяти балансир нижче напруг, на яких струм використання в рази відрізняється від струму балансування. Якщо ж думати про балансування сильно різних комірок на струмах більш співставних до струму переважного використання, то тут напевно треба брати зовнішній більш потужний балансир.
  18. Зараз в цих полях є якісь значення які не є однаковими (в мене від 0.063 Ω до 0.071 Ω). Хіба не на підставі якихось фактичних обмірів там з'являються ці дані? Пропонуєте їх повністю ігнорувати, вписуючи свої? Чи використовувати ті що є, але дещо їх коригувати? Не розумію поки. Якою є ціль отримання кастомно скоригованої картини по напругах комірок під нагрузкою, яка не відповідає фактичній напрузі комірок? Напруга комірки
  19. Це теж дитяча позиція. Закінчиться тим, що в СТ придбають РРО або відкриють рахунок, а ви будете без світла. При цьому всі сусіди будуть вас вважати особливо обдарованою.
×
×
  • Створити...