Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sashaMO

Пользователи
  • Публікації

    492
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача sashaMO

  1. Доброго дня! Замовив послугу винесення меж земельної ділянки в натурі. Скажіть яка похибка може бути при цьому. Спеціалісти користуються спец-технікою (якийсь здоровий GPS з антеною)
  2. Доброго дня! Підкажіть будь ласка скільки метрів від паркану необхідно відступити для будівництва гаража, або господарського приміщення. Це сільська місцевість, поруч голі земельні ділянки під забудову без жодних споруд.
  3. Мені головне щоб були забиті палички на межах щоб потім як буде поставлений паркан і зявляться нові власники сусіднього участка щоб не було ситуації що десь там шось на пів-метра кудись залазить /вилазить. У мене всі документи є, земля приватизована.
  4. Доброго дня! Плануємо ставити паркан і хочу вивести межі ділянки. Підкажіть будь ласка в якій організації можуть точно визначити (по координатах по супутнику) межі приватизованої земельної ділянки?
  5. Всім поки що дякую за дискусію сьогодні замовив 15-ку газоблок D500. Буду обмуровувати. Прораховував варіант ековати+сайдин вийшло трошки дорожче ніж газоблок+фініш штукатурка чи фарба але все вперлося у відстуності одразу таких коштів а в кредит влазити зараз немає змоги. Так що купив газоблоки. P.S. місцева Нова Лінія позвозила весь матеріали як на потоп готуються. Навіть парковку заванатжили всякими товарами кажуть ПОДОРОЖЧАННЯ має бути. БЛІН ЗАДОВБАЛИ ЦІ ПОДОРОЖЧАННЯ
  6. Вату і пінопласт принциповово не хоче дружина. Екологія і тд. Думали про ековату але теж не зовсім зрозуміло по якості екології. Облицювальна цегла дорого. Газоблоки проміжний варіант по ціні. Значить я майже переконався що у моєму варіанті енерджі не підходить. Значить буду мурувати тонкостінну 150 мм газоброчну облицьовку так як і планували з самого початку.
  7. Я щось не зрозмуів а до чого тут ГКЛ. Я казав що хочу використати в якості додаткової прив’язки газоблока до дерев’яної стіни в якості анкера потолочний підвіс як до гіпсокартону от і все. Тобто у мене блок само собою повністю лягає на фундамент і також боком кріпиться до стіни. Перепрошую що не так написав саме ПОТОЛЧНИЙ ПІДВІС хочу використати
  8. Тобто Блок енердіж однозначно ні. Шкода. Значить буду обкладатись звичайним газоблоком D400-500 150 мм ширина з армуванням і прив’язкою до деревяної стіни направляючим потолочним профілем. До речі що таке ГКЛ так і не почув?
  9. Що таке ГКЛ? Просто у мене ситуація така що будинок треба утепляти якомога швидше а фінанси так як у більшості. Тому думаю або одразу обкласти газоблоком або газоблоком енерджі. Доутепляти потім газоблок не плучиться фінансво. Навантаження на облкадення немає нікого бо все опираться на дерев'яні конструкції-бруси. Блок яким буде обкладатись повинен тримати тільки сам себе ну і ще в місцях вікон дверей зверху тиматись не провалюватись. Тому власне і питання бо газоблок вроді як ормується стандарно а от ЕНЕРЖІ якшо візьмусь то невідомо чи в нього так само потрібно арматуру закладати. Повторюю навантаження на блоки ніякого окрім власної ваги не буде.
  10. А підкажіть будь ласка і мені хто реально мав справу з Аерок Енерджі. Хочу обкласти цим блоком товщина 150 мм дерев'яний будинок, для цього було передбачено місце на фундаменті 150мм. У мене получається вентзазор між блоком і дерев'яною стіною 6-7 см. Блоки дюбелями кріпити не получиться тому думаю їх кріпити сталевими гіпсокартонними направляючими загинаючи один бік до дерев'яної стіни на 90 градусів і прикручуючи сам направляючий саморізом по дереву а другий кінець направляючого профіля вмуровуючи в шов між блоками. Врезультаті ніби має бути міцна фіксація такої стіни блоків Енерджі від поперечного бокового вітру якшо давати один направляючий на один блок. Єдине що незрозуміло чи потрібно закладати поздовж арматуру так як це роблять для звичайних стінових газобоків з розрахунку армаратура на 1 метр висоти? І ще трохи лякає крихкість даного матеріалу скільки цілих блоків до мене доїде на будову.
  11. До речі тут ще таке питання по ходу буде. Два роки тому я прочитав про AEROC Energy але тоді вони тільки почали його виробляти. Сьогодні є блоки 150 мм і 200мм. Дуже спокуслива пропозиція бо теплопровідність маленька, вроді як те що вимагається. Мені в принципі 150мм лягає бо якраз фундаменту стільки вільного і лишається. Але є питання чи можна цими блоками мурувати-облицьовувати мій дерев’яний будинок якшо між блоком і дерев’яною стіною буде проміжок 5 см. Чи потрібно обов’язково звязувати блоки з стіною, дюбелем я так розумію не получиться і чи взагалі можна до дерев’яної стіни в’язати муровану кладку?
  12. Доброго дня! Є збудований будинок з дерева 8 см товщиною тепер прийшов час утеплятись. Хочу обкласти зовні будинок 15 см газосилікатним блоком (напевно AEROC або СТоулатом (перший вроді кращий кажуть)). Далі одні будівельники кажуть шпаклювати і фарбувати або мінеральною або силікатною фарбою або штукатурити і або короїд або знову ж таки фарба. Порадьте що дешевше і детальніше яка різниця між шпаклюванням і штукатуренням. Я читав на сайті АЕРОК що до газоблоків застосовується спеціальна дихаюча суміш шпаклюють клеєм який при кладці використовуємо а штукатурять штукатуркою.
  13. Доброго дня! Хочу поміняти вхідні вуличні двері двері (зовнішні власний будинок є невеличкий козирьок). Яке покриття краще брати ВІНОРІТ чи ПВХ і всередині що краще для вулиці вата чи пінопласт. Колись чув казали що у ваті збирається волога і потім або грибок заводиться або "плакати починають двері".
  14. Доброго дня! Планую залити з бетону сходи до будинку. Проконсультуйте будь ласка по цьому питанню: глибина котловану, пропорції бетону, висота/довжина сходинок, оптимальні габарити верхньої площадки.
  15. Доброго дня! Моє запитання мабуть здивує багатьох але все ж таки. Побудований будинок мансардного типу 1,5 поверхи введений в експлуатацію всі документи є все підключено газ світло коротше уже живемо 2 роки у ньому. Зараз з нашою новою владою і її законами постало питання перевести мансардний поверх з цільового призначення як житлової площі у цільове призначення горище. Фактично мансарди як такої немає є каркасні перегородки і вікна але ні утеплення нічого такого щоб в вказувало на можливість проживання у ньому немає. Просто зробили поки що перший поверх і проживаємо у ньому. Наразі хочу зменшити загальну площу будинку і житлову відповідно бо а)Новий податок на житлову площу (у мене 153 м загальної площі з них житлової 80, а решта технічні приміщення коридори ванни кухні і тд) б) Щоб оформити субсидію на комунальні послуги потрібно теж вписатись у потрібну площу. Технічно існує якась процедура зміни функціонального призначення приміщень у житлових спорудах?
  16. Сніг, теплоізоляція все це ми чудово розуміємо і враховуємо. Я просто кажу що в листопаді за таких самих а то ще гірших умов у мене йшло менше газу. P.S. Останні два дні спостерігаю нормальний як для мого будинку і теперішних температур розхід газу 7 - 7,5 кубів Перед тим було 9 кубів.
  17. Народ, невже не можна на це якось впливати. Блін ми ж вроді як хочемо жити в новій країні. Невже не можна газовиків якось прижати?
  18. Тобто я так розумію газ в різних областях України може бути різним? І довести нічого не доведеш а за куби платити доведеться. А потім будуть всім розказувати що люди перебирають ліміти типу їм вд того гірше. Ндя, сумно все це якось.
  19. Я живу в Луцьку. Волинська область. Сьогодні от знову те саме 9 куб метрів якшо зазвичай при такій погоді у мене йшло 7,5 максимум 8 кубів. Наразі уже тижня два-три спостерігаю як на мінімум 1,5 куба газу йде більше. В колеги по роботі те саме.
  20. Всім доброго дня! Зауважив що після орієнтовно 7-8 січня пішов збільшений розхід газу. Сьогодні на роботі впадково розговорився з колегою у нього те саме. Привтний будинок і нещодвано пішов більший розхід газу. Це по всій Україні так чи може тільки внашому регіоні? Як це можна довести чи перевірити что в газ щось підмішують щоб згоряв гірше? Наперед прошу вибачення у модераторів може не в цю гілку форуму пишу.
  21. У мене план будинку такий що є великий холл-кухня 30 м2 і три кімнати які виходять в цей холл. Сенс у тому що я хочу на ніч холл опалювати по мінімуму скажімо на 18 градусів але в спальнях та кімнатах щоб підтримувалось скажімо 22. У мене получається в холі дві великих батареї і також маю 3 кімнатии по одній батареї в кожній. З ваших слів я маю поставити термоголови тільки в кімнатах, але тоді яким чином холл у мене буде тримати 18 а не 20 чи 16. Получається що в холлі теж потрібно ставити тремоголовки.
  22. Тепер вроді прояснилось. Значить температур теплносія я сам міняю (це я так розімю впливатиме на швидкість нагрівання батареї і доведення до необхідного градуса). Але всеодно не розумію одного. Якшо скажімо в кімнаті де стоїть програматор хочу зробити 18 градусів а вспальні де програматора немає і стоїть термоголовка я хочу зробити 24 градуси то чи не буде так що в кімнаті з прогарматором температур а досягла 18 градусів і котел тупо вирубився а в спальні за цей час батарея не встигла нагріти кімнату на 24 градуси. Тобто прогарматор виключив котла раніше ніж нагрілась певна кімната в якій має бути більше температура? Може все таки програматор має ставитись в самій теплій кімнаті а не холодній як скрізь радять?
  23. Про термоголовки я зрозумів але ціни я щось не зрозумів (дуже відрізняютсья). Зорієнтуйте будь ласка по вартості нормальної термоголовки. У мене зараз на стальних радіаторам Керрмі стоять звичайні вентилі якими можна регулювати батарею (але щоб повністю перекрити батарею потрібно зробити мабуть обертів 10 не менше) але ними шось не дуже получаєтсья регулювати батарею (повністю закрутити батарею можна потім даси один чи півтора оберти і батарея так само нагріваєтсья якби вентиль був повністю вікручений тобто дуже неплавно я б сказав регулювання йде). Також у мене є ще одне питання. Термоголовка зрозуміло що реагує на певну температуру повітря в кімнаті, але яким чином котел буде збільшувати температуру теплоносія коли скажімо на вулиці починає падати температура? Тобто без програматора або датчика вуличної температури всеодно не обійтись? І яким чином поєднуються термоголовки з програматором (в кімнаті де стоїть програматор тупо прикручуються батареї без всяких там термоголовок щоб був запас температури теплоносія на інші кімнати де скажімо ми хочемо зробити тепліше)?
  24. А чому програматор має стояти в самій холодній кімнаті? Читав що програматор дає найбільший ефект тільки в міжсезоння (саме тоді коли температура на вулиці скаче то вгору то вниз). Взагалі я так зрозумів що сам по собі програматор дає не більше 5% економії. Реальна економія почитається коли знижуєш температуру в кімнаті (точніше коли зменшується різниця між вулицею і кімнатою, здається там кожен градус дає 5% економії газу) а програматор тільки дає змогу не перегрівати приміщення і виставляти різні режими комфортної температури в приміщенні що є просто зручним. Читав forum.te.ua/showthread.php?t=128272&page=4 то люди в приципі зійшлись на думці до вигода програматора від 5 до 8% максимум. Тобто окупиться він не раніше ніж за 2 роки я так розумію. У мене ситуація виглядає наступним чином: ми за минулий рік накрутили 2900 кубів при тому що в хаті нижче 24 температура не опускалась. Я подумав що можна було б спробувати цей рік втиснутись в ліміт 2500 шляхом зниження температури до 22 градусів + програматор. Також маємо грубку яку зараз коли похолодало запалюю на вечір щоб у кімнатах тепліше було. Все таки після літніх 25-26 градусів зараз 20-22 сприймаються як холодно.
×
×
  • Створити...