Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Sheridan

Пользователи
  • Публікації

    777
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Sheridan

  1. Gonchik, наша жадібність не може гарантувати, що компанія протримається до серпня навіть у триденку. Наша галичанськість не може знайти євро по 32, дизель по 28, потрібні товари і послуги в переліку дозволеного імпорту, транспорт, половини метизів і майже всіх розхідників, відмовок перед військовими у допомозі, пожертвуваних грошей на рахунках і розгублених працівників. Знайдіть собі інший об'єкт для народної забави у зраду.
  2. Радий представити нову розробку для фанатів і енжоєрів грилювання: Grill Mini з можливістю гарячого копчення! 1) чистий дизайн у стилі скандинавського бруталізму, спільно з баварським бюро наших партнерів з Вольфсхоє 2) товста решітка витримає сковорідки та форми для запікання 3) легке обслуговування з поворотним руштом та зольником 4) підходять як вугілля так і дрова 5) термометр для контролю температури 6) ергономічний дизайн для інтеграції у сучасні бекярди та як і самобітнє рішення на подвір'ї
  3. Я раджу вести цю бесіду у відповідній Вашій темі, тим паче Вас вже веде usanin, а це крутий спеціаліст і радить вам він все дуже добре. Можете не питати у кожного, а швидше розповідати і показувати, це буде цікаво і повчально для форумчан.
  4. Потрібна. І на стіні, і на підлозі. Це не значні кошти, але так технічно вірно.
  5. Так, це все впливає на герметичність, з іншої сторони, це все впливає на безпеку і м'якість ходу. Якщо є бажання герметизувати топку - варто просто зменшити зазори на заслінці і забрати шайбу. У той же час, наслідки вибуху піролізних газів лягатимуть на користувача, тому це завжди питання компромісу.
  6. Я особисто дуже люблю цей формат, класний вибір👍
  7. Потрібно, щоб спеціаліст їхав на об'єкт і дивився. Якщо верхній рівень - це другий поверх, то камін буде як декорація і дрова носити для багатьох користувачів не зручно. Якщо ж це півповерх, то можна ставити в залі камін і використовувати його. Ставити два пристрої мабуть не варто. Краще подбати про узлагодженість системи опалення (сервоклапана, датчики, автоматика, тепловий насос, та ін.) чи обирати кращі опції самого каміна (підйомні дверцята, опційний шамот 40мм, акумуляційні маси, шамотек, монтажні рами та ін.)
  8. Доброго дня, Насправді тепло можна розвести по кімнатах і від каміна, і від печі. Камін - легка конструкція з великими скляними дверцятами та низькою теплоємністю. Піч - важка конструкція з малими дверцятами і великою теплоємністю.
  9. Все ж нержавіючі молдінги додають. А в тристоронній гільйотині тимпаче. До речі, ми випустили тристоронню гільйотину 80см по фасаду скла:
  10. Шановне товариство, Ми налагодили серійне виробництво дверцят для модельного ряду хлібопекарських печей Wolfshoeher Tonwerke BT42xx, зокрема найбільш популярної моделі BT42GT: Дверцята успішно пройшли перевірку якості в Німеччині у наших партнерів. На жаль, попит на цю продукцію присутній зараз тільки зі сторони Європи. Зараз моделі печей для BT42 може бути вимурувана адаптованої конструкції зі стандартних пазових каменів HBO+ 600х300х60. Дана ідея для нашого ринку була розроблена та запропонована атестованим і досвідченим пічником з заводу Wolfshoehe, тому проблем не виникне. З іншої сторони, усі стандартні набори каменів для хлібопекарських печей доступні для замовлення. Розміри дверцят та їхнє схематичне зображення подані нижче у додатку.
  11. Шановне товариство, Як вам відомо, Gavryliv&Sons вже міцно вкорінились на втчизняному ринку та завоювали симпатії споживачів. Але потрібно йти далі, тому хочу анонсувати початок шляху до Європейського споживача. Наша продукція вже в Чехії, в сертифікаційній лабораторії Брно для проходження випробувань для EN13229, 369/2016Sb., 15a B-GV, DIN+, BlmSchV 2, найновішого Ecodesign2022 та інших таємничих скорочень сертифікатів держав Європейського Союзу.
  12. Ось свіжі фото печі 40х80М. Збирається за 30хв.
  13. Завіси та замок мають пази для регулювання. Болти під вн. шестигранник. Ці ж завіси та замок використовуються для перекидання дверцят зліва направо. Так, кріплення пазові та регульовані. Найкраще замовляти усі побажання одразу на заводі, але ніхто не заважає з часом проапгрейдити топку на: 1) ребристий шамот 2) колорований чорний шамот. Зараз пройшло випробування нове колорування, механічно стійке 3) внутрішній повний молдинг дверцят 4) подвійне скло (виключає встановлення повного молдингу) 5) пружинна ручка 6) хромована ручка (пласка чи пружинна) 7) стандартна чи особлива заказна монтажна рама 8) додаткова акумуляція (якщо таке встановлення дозволяє облицювання)
  14. Топки 80х52 та 80х52+ відрізняються наступними елементами: 1) 80х52 має гладкий шамот 30мм товщини та пласку гладку ручку. 1) 80х52+ має ребристий пазовий шамот 40мм товщини та пружинну ручку. Фурнітуру можна обирати за побажанням хромовану. Чому вона вам не подобається - не знаю. У європейців на виставці у Вероні таких питань не було, а приховувану гільйотинну ручку фотографували. P.S. Краказябри з'являються через двигун форума, який вилогінює користувача, але зберігає повідомлення і потім все-одно постить перекинутим через метод відправки даних форми, але це не точно.
  15. Доброго вечора, Р*ізниця РІ шамоті та якраз ручці. Базова модель 80С…52 має: 1) гладкий шамот Р· РїСЂСЏРјРёС… плит товщиною 30РјРј 2) РїСЂСЏРјСѓ просту ручку Максимальна модель 80С…52+ має: 1) фактурний пазовий шамот товщиною 40РјРј 2) пружинну РѕР±'ємну ручку Також РґРѕ замовлення доступні опції хромовані ручки РѕР±РёРґРІРѕС… моделей, чорний шамот, РїРѕРґРІС–Р№РЅРµ скло та монтажна рама.
  16. 26 загальних Я думав 120м.кв. Я знаю, що такі випадк є. Є люди, дуже вимогливі до комфорту і їм зайві кілька градусів по дельті вже спують усе задоволення від каміна. Добре утеплені будинки взагалі можуть передбачати ось таку водяну піч: Скло маленьке, топка глибока, німецький 6см шамот, поставлений на пічну суміш. Пів тонни заліза і каменю. Реально ж це водяна піч, а не камін, таке мало хто ставить, тому найкраще обмежуватись 70х52WM чи 76х62WM. - роздільне скло - це можлива опція до кутової топки? чи так називається подвійне пряме скло? Кутова топка може мати цільно гнуте скло літерою Г, а може вормуватись з двох прямих частин. От ці дві прямі частини є роздільним склом (вище у темі є більше фотографій): - і наостанок питання - топки із гільйотинами дають змогу трохи зекономити на облицюванні? чи не дуже. Напевне не дуже
  17. Так, зменшиться, топка працюватиме від меншого мінімального завантаження, краще виходитиме на робочий режим. Тоді багато чого піходить, особливо пряма 76х62WM. Кутова 74х37х44WM водяна зараз доступна до замовлення, але я б радив замовляти тільки з роздільним склом. Водянки мають вищий ризик конденсату, конденсат швидко нищить шнурок, а кутові топки дуже чутливі до жорсткості шнурка. Добавлено через 1 минуту Це від дизайну залежить, тобто фактично скільки ви зможете приховати.
  18. Тепер про брикети. Є два основні види брикетів: піні кей та руф. Перші якраз придумувались для камінів і печей. Ми їх впробовували ще років з 7-8 тому як альтернативу для користувачів, які встановлюють собі камін восени (а таких переважна більшість, тож задача актуальна). Форма піні кей продовгаста, як у дров, обпалена зовні, має отвір для збільшення площі горіння. Горять активно, не розпадаються. Мають більшу густину. Якраз у активності горіння є проблема: при перевищенні закладки легко перегрівають топку. Другі направлено розроблялись для твердопаливних котлів. Менш спресовані, зате повільніше горять. Їхня проблема у тому, що вони мають суттєво вищу зольність. Якщо для ТП котла то байдуже з їхніми 20 літровими зольниками, то для каміна це означає часте обслуговування. Додатковим атракціоном є саме виробництво: від партії до партії, від виробника до виробника якість брикетів відрізняється, тобто доводиться дивитись, як з однієї пачки брикети нормально горять, а з іншої розсипаються на стружку, бо смолистість конкретно цього дерева була нижчою. Економічної доцільності брикети не мають: горять сумно, а коштують дорожче за дрова. Вже кілька разів тут на форумі доводилась недоцільність рішень по брикетах з каміном, кілька разів доводилась економічна недоцільність використання брикетів у котлах. Можливо зараз ситуація з підвищенням ціни на газ трішки похитнулась, але актуалізовувати розрахунки усім ліньки. Зараз взагалі мабуть найвигідніше опалення відеокартами. Кілька простих правил і прикидок для розрахунку камінного опалення: 1) скло маласенької топки (37х52 чи 60х42) видає 20% тепла через скло, середньої (70х52) 30%, великої 40%, слім версія +10% на скло. Кутові дають +5%, більші кутові +10% 2) за найефективнішого згоряння відбувається 70% втрати маси за годину. Усі зміщення ведуть до зниження ефективності 3) подвійне скло підвищує ефективність. Подвійне скло збільшує температуру в камері. При збільшенні температури в камері за однакових закладок кількість тепла через скло зросте. 4) реальна ефективність найкращих камінних топок буде завжди нижча 80%. Варто брати за взірець 70%, чавунних 60%, дешевих чавунних 50%, на тлінні половину з того. Автоматика видовжує горіння з 1,5-2годин до 4 годин з найменшою втратою ефективності. Ручне керування навіть дуже досвітченого користувача буде менш ефективним. 5) Будь-яка акумуляція дає видовження віддачі тепла. Навіть наскладування повнотілої цегли з проміжком біля каміна як біля банної печі дасть помітний позитивний результат, не говорячи вже про навісну чи димооборотну. Найпростіше рахувати прикидками 80кг=1кВт. Рахується тільки те, що вище низу дверцят. Наскладувати тонни змісту немає. 6) вихід на тепле повітря завжди береться в кінці, тобто по залишку від випромінювання і усіх облицювань. Треба збільшувати кількість тепла на інші приміщення - берете топку з меншим склом і більшим колектором, зашиваєте товстішим шаром кальцій-силікату. 7) Пропалки завжди більше однієї, бо перша завжди йде на прогрів топки й димоходу 8) Камін ніколи не є основним джерелом тепла, а тим паче єдиним. В нормальних країнах це заборонено. Якщо так випадково виходить - файно, але зовсім не обов'язково. 9) Одна з решіток при розводці теплого повітря завжди відкрита і нерегульована, байдуже яка. Січення відведень починається зі 125мм, менше безглуздо. 10) чим більше січення теплоканалів - тим далі можна завести тепло, але все-одно не далі 5м в бік. 11) турбіна шумить, протяг неприємний 12) від повітряних розводок у будинку завжди погіршується акустичний комфорт. Добре лікується кожухом на топку, але не остаточно. 13) каміном не опалити санвузол, каміно не комфортно опалювати спальню через нерегульованість потоку. Треба ставити терморегульовану решітку. 14) вартість хорошої системи повітряного опалення не є нижчою за вартість хорошої системи водяного. Питання тільки в компромісах. 15) сухі листяні дрова є єдиним хорошим паливом. Ні хвої, ні брикети, ні вугілля не є хорошим паливом для каміна. Бажана вологість до 15%. 16) водяні системи найбільше проблем мають через автоматику 17) від водяних топок теж можна відводити конвективне тепло у інші приміщення, зручно користати відведенням у коридори чи сходові 18) монтаж водяної топки не терпить економії з т.з. надійності системи, повітряної поблажливіший. 19) не варто приміряти на себе чужий досвід щодо комфорту та естетики. У людей часто занижені критерії щодо власного вибору і завищені щодо чужого. Це пов'язано з внутрішніми переконаннями та простим звиканням. Так ми влаштовані. 20) хочете знати більше? TR-OL 2006 по всьому, EN13229 по камінах, EN13384-1 по димоходах, EN15544 по печах, EN12809 та EN12815 по котлах.
  19. Я не так часто веду дискусії тут, тож не переймайтесь. Ви сказали, що вивчали питання. Як виявляється, нічорта ви не вивчали, принципово не будете і просто маєте дешеву чавунку, яку хренячите брикетами, бо просрали запасти дров.
  20. Я так розумію малось на увазі 4,5м * 3м. Якщо так, то кутова буде перегрівати кімнату. Взагалі на такій маленькій квадратурі треба ставити щось невеличке. Забезпечити потужність для обігріву 120м.кв. каміном не вийде. Якщо навіть взяти 20% тепловтрат через скло, то ви отримаєте вимогу 120м.кв.*20%, тобто 24м.кв. по площі камінної зали. Для такої зали підійшла б 70х52. У вашому ж випадку треба ставити щось формату 60х42. Так, у цьому є сенс. Але при цьому потужність водяного контуру і топки в цілому впаде. Враховуючи розміри кімнати, можете переставляти топку хоч по усьому периметру. Чи немає можливості якось розширити межі камінної кімнати? Величезне скло не залишає шансу. Але в майбутньому компанія випускатиме такі ж печі у форматі 37х52 та 37х52х37, де достатньо буде 150мм димоходу. Усіма виробниками. Важливо витримати баланс тисків, а звідки візьметься повітря - байдуже.
  21. Джої Трібіані з ТС "Друзі" був взірцем простого і туповатого дурника, якому подобались гарне життя і смачна їжа. За це ми його й любили: кожен знаходив у ньому якісь свої погані, але такі життєві риси. У одній із серій він стояв біля чужого Порше і йому зробили комплімент. Він так захопився, що купив мерч від Порше і натирав машину воском, розповідаючи усім, як це круто мати Порше. Коли прийшов власник і забрав авто, Джої побудував картонний макет з коробок і накрив його автомобільним захистом від сонця. Поряд грались підлітки і один з них лапаючи м'яча впав на коробки якраз у момент, коли Джої розповідав симпатичним дівчатам, як береже свій Порше від сонця. Є експозиція, де Джої біля Порше, є зав'язка сюжету з плануванням як видати себе за власника Порше, є розвиток дії з натиранням воску, кульмінація з втратою декорацій і розв'язка з мораллю про те, що кіч - це соромно і ганебно. Один форумчанин, який колись замість того, щоб витратити гроші на утеплення фасаду, стелі, чи заміну вікон, чи котла, витратив кошти на кіч - морально та технічно застарілу стару чавунку. Як і наш герой з Друзів, форумчанин не намагався дивитись у майбутнє далі від получки. Завдяки вродженому бажанню шукати халяву, як і наш Джої бажаючи видати себе за власника Порше з макетом з коробок, наш форумчанин теж вийшов з ситуації і знайшов брикети. Само собою, отримавши менше-більше нормальний розв'язок задачі з обігрівом, ігноруючи усі решта факти з зольністю, естетикою, ефективнісю та комфортом, наш герой пішов на форум розповісти про досягнення. Звичайно, у пошуку халяви він не один, адже багато кому лестить варіант Джої Трібіані: видати своє життя кращим, ніж воно є насправді, і ігноруючи вищі пріоритети, поставити камін. Визнати, що помилився і просто виходить з ситуації буде надто принизливо. Ефект кривої досвіду нам говорить чітко, що чим людина менше розуміє предмет, тим вона впевненіша у своїх словах та вчинках. Чим більше я приведу аргументів - тим абсурднішими ставатимуть коментарі. Останній тому яскравий приклад. З трьох варіантів він обрав один, апріорі приведений для порівняння і неумісності, і на його підставі доводити свою правоту. Кульмінація тут у тому, що через багато помилок в минулому ви опинились в ситуації, коли своїм кічевим рішенням намагаєтесь вирішити проблему першої необхідності, ігноруючи сучасність і здоровий глузд. Мораль тут у тому, що бідне життя потребує раціональних рішень, середнього достатку - рекомендує, а вже багатство - не зобов'язує. Камін починається з середнього достатку. Сперечаючись тут зі мною ви сперечаєтесь з Європейським досвідом, європейською культурою і філософією. Ніякий чеський камінщик не буде маратись з чавуниною в халупі, він радитиме робити з халупи дім. Якщо ж ви не зробили зі своєї халупи дім, то займайтесь цим, а не ходіть по форумах з дурницями. Зробите порядок з домом, назбираєте коштів, походите по салонах з працюючими камінами, а вже тоді йдіть на форум за порадами. І тільки тоді, через деякий час і вивчення теми ви матимете шанс отримати предмет побутової розкоші - сучасний, ефективний, естетичний та комфортний камін.
  22. Ви нічого не зрозуміли. Це окремі випадки. Чистий акумулятор, потім випадок для акумуляції з конвекцією, потім акумуляція з конвекцією і теплоємним облицюванням. Ніхто з каміна 3 тонни не заряджає, у цьому немає смислу. Камін не для того, щоб запасати багато тепла. Для цього є печі.
  23. Ви хочете закласти після прогорання акумуляцію на 6 годин по 6кВт*год? Все дуже просто: Q=mCdT, m=Q/CdT=36*3600/0,84/50=3085кг. Це чистий акумулятор. Але перед тим питали розрахувати від закладки: Від закладки 0,3 забере скло, залишиться 25,2кВт. Ємність самої топки візьмемо на рівні шамотних 250кг. Вони запасуть 3кВт, і того залишиться 22,2кВт. Поки топка горить, вона і гріє, тобто 10,8кВт забрало скло. Віддавало 3 години, тобто 3,6кВт*год. Топка гріє тих же ж 3 години конвективно. Лишається 3 години акумуляції. Це половина потужності від залишкової конвекції і без теплоємності топки, тобто 0,616/2*36=11,1кВт. Тоді m=Q/CdT=11,1*3600/0,84/50=950кг. Не фіг знати шо для димообороту. А ще можна димооборот і теплоємне облицювання. Облицювання 0,5кВт/м.кв., візмемо 80кг на метрі, 2 кіловати нехай далі йде в залу випромінюванням, тоді 4*8=320кг, і того димооборот 630кг. Випромінювальних 2*6=12кВт, тоді на чисту конвекцію лишиться 25,2-12=13,2кВт. 13,2/6=2,2кВт. Решітки беруться 240*2,2=528см.кв. Якщо класичні, то 528*2=1056см.кв. Ну і якщо дві кімнати, то по 528см.кв. в кожну, тобто по 17*30 в кожну кімнату.
×
×
  • Створити...