Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

douglas

Пользователи
  • Публікації

    309
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача douglas

  1. Я предложил указывать наличие/отсутствие центральной вентиляции, так как цифры "я у меня ХХХкВт, а у меня YYYкВт" ни о чем без полной информации о доме, в т.ч. наличии вентиляции, на которую по моим и другим расчетам до 30% электроэнергии потребляется. В общем, абсолютно субъективные цифры тут и по-моему бесполезные.
  2. Ну так Вы самое главное забыли - режим вентиляции?)) Если без шуток, то мы тут усердно пишем толщину утеплителя, площадь дома и пр., но ведь +/-30% идет на нагрев воздуха. У кого-то окна открываются один раз в сутки на "залповое микропроветривание" или когда канарейка сдохнет/датчик СО2 запищит, а у кого-то ПВУ работает 24/7.
  3. Физика говорит, что от количества подаваемого холодного сухого воздуха в дом зависит влажность в доме. Можно и проветриванием пересушить воздух. ПВУ в отличии от проветривания дает, как я писал по пунктам ряд преимуществ по фильтрации подаваемого воздуха, устранению запахов из дома и т.п. и самое главное, что этот процесс контролируемый. Каждый сам себе может подобрать объем подаваемого воздуха в зависимости от количества людей в доме, температуре, погоде, настроению и пр. при этом не пуская в дом пыль, пух, пыльцу, дым, шум, насекомых и пр.
  4. Уважаемый @GarryBar я жил в доме без ПВУ, а крайние 7 лет живу в доме с ПВУ и поделился личным опытом, а не "все владельцы ПВУ жалуются". Кто вам жалуется и зачем? Вопрос риторический. С вами также положительным опытом эксплуатации ПВУ и расходом электроэнергии на подогрев воздуха поделился @Dmode Дискутировать о том, что дом, машина, поезд и пр. с управляемой вентиляцией и кондиционированием лучше, чем с "залповым микропроветриванием", естественными щелями, зазорами и сквозняками не буду. Тем более тема не об этом.
  5. Я Плюсы ПВУ vs. затраты на нагрев воздуха электрокотлом. Имею опыт проживания в доме без ПВУ, по этому только личный опыт. 1. Уровень СО2. Контролируемый на протяжении 24 часов уровень СО2, а не от проветривания до проветривания. 2. Запахи в доме. ПВУ выключается, когда уезжаем из дому и поверьте, я могу с закрытыми глазами сказать включена была или нет вентиляция, когда захожу в дом, так как все, что находится в доме: отделка, мебель, вещи, запахи продуктов, бытовой химии и пр. вместе создают определенный "фон", который я со своим не самым хорошим нюхом ощущаю при выключенной на продолжительное время ПВУ и закрытыми окнами. Я думаю, что многие знакомы с этим явлением, но не обращают на него внимание, а замечают, как правило, когда приходят в гости, в дом с "чужим запахом". 3. Шум. Шум я от ПВУ не слышу - стоит на чердаке над санузлом. Шум я слышу с улицы при открытых окнах, и он для меня не приемлем. 4. Пыль. К сожалению, или к счастью, дорога недалеко. Мне проще раз в месяц почистить/заменить фильтр, чем собирать пыль со всего дома. Не просто пыль, а черную мелкую, похожую на сажу из выхлопной трубы. Летом так же на фильтре пыльца растений, тополиный пух и пр. 5. Гарь/смог. Редкое, но меткое явление в Киеве/Киевской области - горение торфяников. Я поставил на приток угольный фильтр, килограмм на 25 примерно, точно не помню, выбирал по рекомендациям производителя на свой объем воздуха. Так вот когда горят торфяники или осенью в Киеве на улице ощущается запах смога - в доме абсолютно не ощущается, совсем. 6. Влажность. Стоит в моей ПВУ бумажный рекуператор (теплообменник), который обеспечивает до 65% рекуперации влаги согласно документации производителя. Совместно с портативными дисковыми увлажнителями в спальнях обеспечивается 50-55% по водяному гигрометру. Я бы и центральный увлажнитель поставил, если бы у нас он был в продаже (не паровой) и люди с настоящим опытом его монтажа. 7. СО. Конечно воздух для горения закрытого камина подается с улицы и стоят извещатели СО, но все равно мне спокойнее с точки зрения попадания продуктов горения в помещение, если в доме есть приток и создается слегка избыточное давление (притока больше, чем вытяжки). 8. Антимоскитные сетки. Они мне не нужны, не портят вид из окна, так как открывать окна нет необходимости. Тема немного отошла от электрокотла, но связана с тем, что наличие/отсутствие механической вентиляции будет ощутимо влиять на энергозатраты при прочих равных условиях.
  6. Спасибо за калькулятор. У меня стоит рекуператор, по этому за декабрь по моим расчетам примерно 500кВт на вентиляцию ушло. А заставляет желание иметь не только комфортную температуру в доме, но и качество воздуха, влажность, освещение и пр. За комфорт в этой жизни нужно платить))
  7. Я би до кВт та площі будинку додавав би ще наявність вентиляції: механічна, механічна з рекуперацією, природня або відсутня. Наприклад, у мене вентиляція працює 24/7. По моїм розрахункам втрачається до 30% тепловитрат/електроенергії для забезпечення зміни повітря будинку один раз за 60 хвилин. Мій знайомий вихвалявся мінімальними тепловтратами, але ж у нього в будинку все закрите і в ліпшому випадку він робить провітрювання коротке один раз в день.
  8. Листопад. Київ. Протерм-14. 1200кВт/150 кв.м./17С= 0.47 кВт•год/м2/°С Примусова вентиляція с рекуперацією праціє 24/7 - 400 куб.м. в год.
  9. Я имел ввиду угольный такой: " там точно так-же начнет размножаться всякое и с теплообменнике и в трубах" - 5 сезонов никаких проблем. Теплообменник бумажный, нет никаких заморочек от слова совсем. Фишка бумажного теплообменника в том, что идет обмен по температуре и влаге. Влага проходит сквозь бумагу. Сколько его не доставал ни разу не было ни капли воды на нем в любое время года. Соответственно нет необходимости в подогреве, отводе конденсата и пр. проблем присущих металлическим теплообменникам. Что касается проверки - запах горящего торфяника или лесного пожара ни с чем не спутаешь и никуда от него не спрячешься. Это и вынудило поставить эту "бочку" весом около 12 кг, которая на 100% доказала эффективность. Кстати, когда начинают гореть торфяника под Киевом, то фильтры эти разлетается как пирожки. На их основе делают приточки даже в квартиры. Рекомендую хотя бы место под нее запланировать.
  10. Кстати, себе поставил угольный фильтр после пожаров под Киевом в прошлом году. Запах гари сразу исчез на ноль, а за одно и запаха смога киевского теперь не слышу. Но у меня обычный рекуператор на чердаке. С трубами в земле что-то сразу не захотел связываться, так как почему-то кажется, что много с ними возиться надо в теплое время, если, например, уехать и оставить на недельку-две систему в выключенном состоянии. Глубоко вопросом не занимался, просто на уровне интуиции не зашла эта система.
  11. Смотрю и сразу же вижу, как соседские коты, которые ко мне жрать ходят каждый день, метят эту инсталляцию. Многие не услышат этот запах, но мне кажется я его в доме услышу. К котам хорошо отношусь, но их запах слышу очень далеко
  12. "Просрали", "хренячите" - як я мало знав про "европейску культуру" носієм якої ви себе тут назвали. Ви мене тут записали в бідняки з дешевою "халупою" і рекомендували назбирати грошей перед тим, як предстати перед вами на форумі. Мене бідність не принижує, в мене немає таких комплексів, хоч і не вважаю себе бідним. Але ви такими постами ображаєте 90% людей, які дійсно знаходяться за межею середнього прибутку. "Понти" спеціаліста з "елітної" сфери обслуговування залиште клієнтам, тут прості люди спілкуються. І, будь ласка, припиніть образливі вислови, порівняння, залиште оціночні судження про особу співбесідника при собі. Давайте вести лише цікаву дискусію без емоцій та образ. По суті. Я не використовую конвекційний камін, як основне джерело опалення. Дубові дрова в мене закінчились, тому що я не люблю запасати їх на декілька сезонів, тому що в залишках часто зводиться шашель, який потім перекидається на свіжі дрова. Не хочу я нести в свою "бідняцьку халупу" труху з шашлю. Тому спробував брикет випадково, який зовсім не естетично горить, про що я теж написав. Та є плюс в тому що брикет горить рівномірно і довго. Все! Та ви ж зачепились за використання цегли або іншою накопичувальної маси в середні конвекційного приладу. Та шкільна фізика і ваші розрахунки підтвердили, щоб отримати більш менш відчутний результат, то маса ця має обчислюватись тонами при інших рівних умовах.
  13. Намагання свою некомпетентність компенсувати демагогією з недолугими спробами образити співрозмовника це жалюгідно і нецікаво. Будь-яка, не реагуйте більше на мої повідомлення, не витрачайте свій, мій та час інших форумчан. Дякую. Добавлено через 25 минут P.S. Шановний @admin заради поваги до "Європейскої культури та філософії" чи не можна шановне джерело досвіду, носія європейскої культури та філософії @sheridan, яке черпало натхнення для своїх філософських алігорій із підліткового серіалу "Друзі", якось обмежтити у можливості сперичатись з простими та бідними українцями, яких більшість як в Україніі так і на цьому форумі. Дякую
  14. 3т це ваш розрахунок і він загалом вірний. Ви праві, що запасати тепло в конвекційному приладі це абсурд. Саме це із самого початку я говорив.
  15. Если протопить углем (антрацитом желательно), то все выгорит. Если нет, то лучше не трогать до следующего сезона. За лето отложения на стенках и дымоходе начнут отставать и даже осыпаться (из моего опыта). На много легче будет все почистить.
  16. О. Вже стає цікаво, але головне питання поки не розкрито)) Ви розрахували масу 3т для того щоб хоча б і не рівномірно, але якось віддати 36кВт протягом 6 годин. Далі ви відмінусували тепло, яке буде генерувати топка, скло, облицювання. Ні, не згоден. Ми порівнюємо конвекційний прилад з "гібридним". То що вийде через скло, конвекцію при горінні та що запасе топка в розрахунок не має йти, тому що все це є у звичайного конвекційного приладу з яким ми порівнюємо переваги "гібрида". Ми почали дискусію з того, що подовжувати тепловіддачу за рахунок тривалого горіння брикетів не так ефективно, як поставити всередину теплонакопичувальну масу. І в результаті розрахунків, щоб із конвекційного каміну зробити "гібрид", якій буде 6 годин ще віддавати тепло після прогорання палива, треба в середину запхнути 3т чогось. І тепер найцікавіще, з якою потужністю і скільки часу має працювати топка щоб повністю "зарядити" теплоаккумулюючу масу 3т? Зразу підводжу до другого питання, яка температура буде в приміщенні на момент "повної зарядки" маси, враховуючи те, що під час зарядки топка буде випромінювати через скло і віддавати тепло через конвекційні решітки. П.с. 3т це вже маса середньої печі з 700-800 цеглин.
  17. Як можуть бути не вірними вхідні дані? 6кВт тепловитрати будинку це як раз дуже усередненні значення для будинку 70-90 кв.м. і звичайна 150 кг топка в конвекційному виконанні дуже просто зможе компенсувати ці витрати. І причому тут моя топка до задачі? Задача була дуже проста - розрахувати теплоаккумулюючу масу в кг для конвекційного каміну, щоб компенсувати тепловитрати 6кВт на годину хоча б на 6 годин роботи після прогоряння палива. Але ви з нею не впорались покищо. Так в мене звичайна дешева топка з подачею повітря ззовніі і навіть в ній через 8 годин може бути жар під попелом. "Самообман" це знову ваша оцінка. Я заміряв температуру з рішітки на другому поверсі, а не шукав жар під попелом. І звідки 3,3кВт і причому тут дрова?! Я писав про брикети ruf з калорійностю 4500ккал, що в кВт буде близько 5кВт/кг. Але питання комбінації ковекційного каміну зі склом та теплоакумулюючої маси ви не розкрили. Але сподіваюсь вже самі відчуваєте, що реалізація цієї комбінації дуже непроста. Я можу зробити розрахунки тут щоб це було наглядніше, але не буду із-за того, що мене звинуватили у недостатніх знаннях, а не я. Резюмуючи хочу повторити, якщо треба потужний, невеликий за розміром, не дорогий опалювальний прилад з великим діапазоном модуляції по потужності, з можливістю розводки повітря по приміщенням, можливістю швидкого нагрівання та припинення роботи, можливістю спостеріганням за вогнем через велике скло, то вибір за конвекційним приладом зі всіма його недоліками (перегріте повітря, необхідність постійно підтримувати горіння та ін.) Якщо не треба велика потужність, є місце, кошти і основа під будівництво, то вибір за опалювальним приладом, якій передає тепло через нагріті поверхні (піч, гіпокауст та ін.) з великою масою зі всіма перевагами (м'яке тепло, тривала віддача тепла, можливість влаштовувати теплі лежаки/сидіння та ін.). Повторюю вкотре, це моя думка, яка основана на не надто глибоких знаннях. Та досі мене не переконали в іншому, а саме в ефективності поєднання цих двух приладів в одному. До речі, по темі того з чого я почав, а саме тривалістю горіння брикетів. На фото 8 брикетів після 6 годин горіння.
  18. Все класно, але я прошу саме вас зробити примітивний розрахунок, щоб зрозуміти, що комбінувати конвекційний прилад з теплоакумулюючою масою є зручним способом подовжити час між закладами дров. Давайте, я допоможу з початковими умовами: тепловитрати дому - 6кВт. Треба розрахувати потужність топки (зі склом) та теплоакумулюючу масу конвекційного приладу, щоб можна було хоча б 6 годин підтримувати комфорту температуру. Комфортна температура нехай буде 20-24С. Добавлено через 15 минут . Мне кажется даже расчетов не нужно делать, что бы понять на уровне интуиции, что в теплоемкой тяжёлой печи практически все полезное тело идёт на нагрев массы несколько тонн кирпича, которая потом отдает тепло так же медленно как и набирает, а в конвекционном камине с теплоаккумулятором условно 30% будет выходить через стекло, 50% через конвекцию воздуха, остальное будет условно накапливаться в этих 500кг чего-то нано теплоемкого. Не сложно понять, что на момент накопления чего-то существенного в тех несчастных пару сотен кг за счёт двух основных "выходов" тепла в помещении будет перегрев либо если не перегревать, то эти "кирпичи" в конвекционном коробе накопят тепла как диван со шкафом напротив камина. Повторю, что это моё мнение основное на неглубоком изучении вопроса. Есть тут люди, которые претендуют на большие знания, по этому предлагаю показать расчет хотя бы на пальцах.
  19. Оцінка моїх знань тут думаю нікому не цікава. Якщо в ТРОЛІ немає нічого складного, просто скажіть, яка теплеоккумулююча маса скільки дасть кВт тепла і скільки воно буде віддаватись в часі? Наприклад, маса N буде віддавати перші 4 години в середньому XкВт, наступні 4 години YкВт. Просте питання.
  20. Достатньо далеко, щоб зробити висновки виключно для себе. Якщо ви відкрили TROL і вважаєте, що просунулися у цьому питанні, то дайте якісь розрахунки, наприклад, яка потужність топки має забезпечувати нагрів маси, яка маса теплоакумулюючого димоповороту, яка буде температура димогазів після охолодження в цьому димоповороті, яка має бути висота димаря, щоб забезпечити необхідну тягу всієї конструкції, який розмір всієї інсталяції в домі вийде і нарешті скільки буде запасатись тепла у цій залізяці іншими словами скільки тепла вона віддасть після прогорання палива. Я питаю без троллінгу. Справді буде цікаво тим, хто над цим думає.
  21. Тогда вам в другую ветку форума: "Дизайн интерьера дома или квартиры".
×
×
  • Створити...