Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

misko

Пользователи
  • Публікації

    8
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем misko

  1. Друже використовуй краже перліт, в мене теж 38 але кератерм, поштукатурив перлітовим розчином, робили самі 1:4 з цементом, плюс замінник вапна, товщина штукатурки 6-7 см, в якості армування використовували штамповану металеву сітку рулон 30 грн за 10 м, звісно краще мікрофібра але дорого і нема в нас її впадло було шукати. теплові властивості відмінні плюс екологічність ну і досить недорого вийшло на відміну від тепловера. До речі кладку робили теж перлітом. вже 3 роки стоїть і ніякої усадки :\"\":
    • Лайк 3
  2. Исходя из Вашего заключения "вата-лайно" наверняка многие из форумчан засобирались за перлитовым чудом.... И наверняка задали себе вопрос - "Как же мы все до этого жили с утеплением минватой?"....:lol:

    Ну знаете ? Строить дом из кератерма и покупать ворованную вату на стройке... А сейчас может еще выясниться что вы взяли самый дешевый и легкий вариант Роквула и положили слой 100мм... Может все таки это была стекловата ? А что с гидробарьером? Вентиляцией? Что за кровля (металл, битумка, керамика)? Хотя Ваше мнение имеет место быть....

    1. Я взяв не самий дешевий варіант роквула а самий дорогий роквул рокмін

    2. крівля металочерепиця друже і гідро і паро все присутнє, винтиляція природня це не бітумка тут вимоги не таакі жосткі.

    3. ніхто про 10 см не говорив, давали 15 см.

    4. монтаж вати тої що постояла був невиносимий чи то волокна протухші чи то просто клей не тримає добре, ну незнаю таке враження склалось.

  3. НУ ОТ ЩО Я ВАМ СКАЖУ ДРУЗІ, УТЕПЛИВ Я ВЖЕ ВАТОЮ ДАХ І ВИКОРИСТАВ В ЯКОСТІ ПАРОІЗОЛЯЦІЇ І ДОДАТКОВОЇ ІЗОЛЯЦІЇ ПІНОФОЛ. НЕЗВАЖАЮЧИ НА МОЮ УПЕРЕДЖЕНІСТЬ СТОСОВНО ПЕРЛІТУ В ЯКОСТІ УТЕПЛЕННЯ ДАХУ ПРИЗНАЮ ЩО ВАТА ЦЕ ЛАЙНО:). КУПИВ Я ЇЇ ЩЕ 2 РОКИ НАЗАД, ТО БУЛИ ЗАЛИШКИ НА СТРОЙЦІ ЧИ ВОНА ВОРОВАНА БУЛА НЕЗНАЮ НУ ЦІНА ДЕШЕВША. ОТ ЯК ТІКИ МИ СТАЛИ ЇЇ БИТИ ТУТ МИ І ОФІГЕЛІ, ВОНА ВЖЕ ВСЯ ПОТРОХИ ПОЧАЛА ТРУХНУТИ. НЕЗНАЮЧИ МАТЕРІАЛУ ПОДУМАЛИ ШО ТО МОЖЕ ТАК МАЄ БУТИ. ПОТІМ ДОКУПИЛИ ЩЕ СВІЖОЇ БО ТОЇ НЕ ХВАТИЛО, А СВІЖА ТО ВЖЕ ІНШЕ ДІЛО І ТО ПРАВДА НЕ УСЯ,БУЛА І СВІЖА ЛАЙНО, ХОЧА ВАТА НЕПОГАНА "РОКВУЛ". ТАК ШО РОБІТЬ СВОЇ ВИСНОВКИ ДРУЗІ І ГОТУЙТЕ ОБРЕШІТКУ ДАХУ ЗАЗДЕЛЕГІТЬ ПІД ПЕРЛІТ. бЛІН ОБІДНО КЕРАТЕРМ ВИКОРИСТАВ І ПЕРЛІТОВІ ШТУКАТУРКИ І СТЯЖКИ ПЕРЛІТОВІ, А ОТ З ДАХОМ ШОСЬ СМОРОЗИВСЯ, І ЗРЯ. НЕ ПОВТОРЯЙТЕ МОЄЇ ПОМИЛКИ РОБІТЬ ПЕРЛІТОВУ ЗАСИПКУ ДАХУ ВОНА ВІЧНА НА ВІДМІНУ ВІД ТОЇ ВАТИ.

     

    :-)) ПРИЙМАЮ ПОДЯКИ :-)) НЕ СТИДАЙТЕСЬ :-))

    • Лайк 1
  4. Доброго дня шановні форумчани! До недавнього часу я лише черпав інфу з форумів і брав участь просто в обговорюваннях. Наразі я готовий поділитись з вами своїм досвідом оскільки вже звів дім своєї мрії, екологічний та економічний.

    Почнім з самого початку:

    1. Зведення фундаменту проводилось по класичній технології стрічкового, тут додати нічого.

    2. Стіни зводились з двох матеріалів, зовнішні з керамічного блоку кератерм 38 а внутрішні зі звичайної цегли.

    keraterm_38.jpg

    переваги керамічного блоку очевидні зокрема:

    - коефіцієнт теплопровідності 0,14 Вт/м·К для прикладу в звичайної цегли 0,7 Вт/м·К, деревини 0,12 Вт/м·К ;

    - менша кількість кладочного розчину в 2,5 рази, 1 блок заміняє 11 звичайних цегол, (проте для кладки звичайний піщано вапняний розчин не годиться оскільки утворює містки холоду, я використовував перліт та замінник вапна, по вартості практично теж саме що готовий вапняно піщаний розчин.) ;

    - менша оплата праці за 11 покладених цеглин та 1 блоку ;

    - час зведення будівлі скорочується в кілька разів;

    - приблизно вдвічі менша маса навантаження на фундамент;

    3. Внутрішня штукатурка зроблена з застосуванням перлітового піску. Ми використовували суміш перлітового піску цементу М 500, та замінника вапна, товщина шару приблизно 2 см. Вартість 1 м2 такого штукатурного розчину вийшла така ж як і готового вапняно піщаного розчину на замовлення, 450 грн 1 м2 перлітової штукатурки і машина три куба розчину 1400 грн не враховуючи недосипання на виробництві. застосування більш міцнішого цементу зумовлено тим що перліт має низький коефіцієнт стиснення.

    4. Зовнішня штукатурка виконана також з застосуванням перліту по аналогічній схемі як і всередині тільки товщина штукатурного шару склала 7 см, в якості армування використовували рулонну сітку по 10 м, купував в епіцентрі саму просту і дешеву вроді 30 грн рулон.

    Коротко про переваги перліту:

    - низький коефіцієнт теплопровідності 0,04-0,05 Вт/мК, для порівняння в пінопласту 0,037 до 0,043 Вт/мК;

    - мала вага, його легко подавати на верхні поверхи, і легко накидати як штукатурний розчин;

    - гарно загладжується, і оскільки в перліту зернистість менша ніж в просто піску отримується поверхня рівненька як зеркальце (мене це дуже втішило бо як експерементатор я боявся шо з цього всього вийде);

    Основна проблема з якою я стикнувся в процесі виготовлення розчину це те що перліт дуже кумарний, в нього високий коефіцієнт вологопоглинання, одним словом якщо ви засипаєте сухий перліт в мішалку і починаєте додавати води то тут у нас була основна проблема то він загустий трішки добавиш води тут вже дуже рідкий. Вияснилось шо перліт спочатку швидко вбирає воду і через якийсь час перемішування починає її віддавати. Трудоємкість була колосальна, особливо при наявності вітру на вулиці цей пил розлітався по всій будові покриваючи нас всіх білим туманом.:)

    Ну ліньтяй би здався но не МИ :-)))

    вийшли з цього діла просто, в резервуар від звичайного розчину насипали кілька кубів перліту і поливали його водою, перліт вбирав води скільки йому треба решту води осідало на дні і стікало. Нормально зволожений перліт шуфлями закидали в мішалку як простий пісок додавали пластифікатор і цемент, :) все пішло як по маслу.

    5. Дах робив звичайний з деревяною конструкцією і покритий металочерепицею.

    6. Вікна встановив "КВЕ перфект" пятикамерний профіль з енергозберігаючим склопакетом. Дерев яні не потянув, та й якісні важко найти, і як сказав знайомий шо там хімією пропитані ті вікна не меншою шо ті профіля з пвх.

    Наразі виконую утеплення даху мінватою 15 см між кроквами, в якості паробарєру та додаткового утеплення на кроквах використаю пінофол тип А його коефіцієнт провідності складає 0,041 Вт/мК. Балочні перекриття між кімнатами і мансардою утеплю пінофол "супер нет".

     

    2041723.jpeg

     

    P.S На даний час змонтованого опалення немає, тимчасово спорудив буржуйку з водяним плащем з двох газових балонів, підключив 2 батереї. Палю тоді коли працюю. Оскільки зима досить тепла при -5 на вулиці всередині вранці +5, через 2 години в приміщенях 1 го поверху вже +12 площа 1 го поверху 90 м2, друго 110 м2, перекриття між другим поверхом і мансардою ще немає, мансарда ще не утеплена відповідно тепло тікає через бляху. Утеплю мансарду дослідженя вам викладу. Все що наразі ясно це те що дім насправді буде теплим.

    :beer:Ж-):D:o

    • Лайк 2
  5. Доброго дня форумчани. Зводив свій дім з міркувань теплозбереження, і провів як і більшість з Вас не одну годину в неті. Я використовував перліт в будівництві свого будинку з самого початку будівництва:

    1. в якості кладочного розчину для керямічних блоків кератерм.

    2. внутрішня штукатурка 2 см.

    3. стяжки під теплу підлогу.

    4. зовнішня штукатурка 7 см.

    На рахунок теплозбереження перліт себе виправдав повністю, будинок теплий дихаючий, для оздоблення всередині використовуватиму штук шпаклівку та вапняну фарбу.

    Та використовувати його для утеплення кровлі відмовився категорично, через його сипучість і "летючість". Надто вже небезпечна на мою думку ця процедура. Я відверто кажучи не хотів би аби мої діти потерпали від кашлю так як було зі мною під час всього процесу будівництва. Шо би тут хто не говорив але важко буде ідеально усунути всі щілини. Достатньо маленької дірочки і перліт сквозняками і тепловими потоками буде літати по хаті і осідати в легенях. А про гризунів, недоведи Боже прогризти гризуну ваш карман з перлітом він висипится і накоїть страшного лиха бо перліт залізе в кожну щілину куди попаде і тут вам кашлевого ефекту не минути.

     

    Пане Тарас я знаю ви були таким самим забудівником як і будь хто з нас тут, про це я знаю, та взяли на себе нелегку ношу просувати цей продукт на теренах Львова, за це вам спасибі :-), проте я вважаю шо ну не треба ж вже заміняти перлітом все на світі.

     

    Та дах все ж утеплятиму ватою, та пінофолом, тут по характеристикам не порівняєш. А балочні перекриття між житловим приміщенням і мансардою використовуватиму пінофол супер нет.

×
×
  • Створити...