Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    11 205
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Повідомлення, опубліковані користувачем allanek

  1. 47 хвилин тому, voglya сказав:

    А заміну хришталика зараз роблять дуже часто при катаракті.

    В мене мамі міняли кришталик- катаракта починалась. Але там не все так райдужно, як каже реклама. Ніхто не дасть 100% гарантії результату. Вже мовчу про післяопераційну реабілітацію, якщо вона потрібна.

    47 хвилин тому, voglya сказав:

    але терпіти не можу окуляри!!!!

    Тут вже від особистих переваг та відчуттів залежить, мені некомфортно в лінзах.

    47 хвилин тому, voglya сказав:

    А в окулярах під дощем?! той ще романтІк... А фітнес?

    Дощ, згодна, це проблема...якщо без парасольки. Більшість зі списку, взагалі, не проблема, може тому, що в мене "-" не настільки великий , щоб я не могла, в якихось випадках, обійтись без окулярів, якщо виникне така ситуація. От коли рибу ловлю, то без окулярів ніяк- поплавок погано бачу😁.

    Окуляри чи лінзи, то вже , кому що зручніше.

    47 хвилин тому, voglya сказав:

    зараз тим, хто з міопією=короткозорістю і 50+ рочків замість звичайного  хришталика ставлять рефракційний, виправляючи цим...

    Моя добра знайома, що має близьке відношення до династії лікарів Комісаренко ( чиїм прізвищем названа вулиця в Києві), офтальмолог з великим стажем і може собі дозволити любу забаганку з цих "іграшок". Але і досі ходить в окулярах. Каже, якщо нема особливої потреби, краще не лізти усілякими "штучками" в око. Не завжди все закінчується гарним результатом. Я настільки звикла до окулярів, що не уявляю себе без них

    • Лайк 2
  2. 1 хвилину тому, irina1969 сказав:

    Я не знаю + чи - у Вас,

    Це зовсім різний підхід. Я спокійно обходилась однією парою на всі випадки життя. Під "однією парою" маю на увазі тільки лінзи, бо для короткозорості (мінус) все простіше. Тільки рік  чи 2 тому  в мене з'явилась ще одна пара лінз з іншими діоптріями для читання та якоїсь дрібної роботи, бо почала спостерігати, що при читанні, наприклад, літери починали розпливатись.

    В чоловіка далекозорість (плюс), то він з самого початку мав окуляри з різними діоптріями. Для читання одні, для керма інші і тому подібне. В далекозорих все складніше. Судячи з того, що пише Аня, то в неї "+", бо при далекозорості зір втрачається скоріше і його треба корегувати кожні 2-3 роки. В мами така сама історія, як і в чоловіка. Там з лінзами інша справа- прогресивні і таке інше, щоб не носити з собою різні окуляри та не змінювати в залежності від обставин. Звісно, що розповідаю лише про те, з чим маю справу.

    PS. Чоловік сказав, що зір корегується перші кілька років, потім зупиняється на якійсь позначці. Але, все одно, на відміну від мене, в нього різні окуляри з різними лінзами, бо це далекозорість.

    • Лайк 1
  3. 41 хвилину тому, Сарочка сказав:

    і даже може бути зручно мати різни окуляри.

    Як "очкарик", з майже 50-ти річним стажем скажу більше - окуляри, то такий самий аксесуар, як сумка, взуття, парфюм чи прикраси. Тож в залежності від того, який одяг, в тон йому (або в стиль йому) одягаю і окуляри. Чи змінила би окуляри на лінзи- ні. Але то приходить з часом- погляд на окуляри не тільки, як на утилітарну річ, а ще і як на аксесуар.

    • Лайк 1
  4. Я все пропустила, хоча останнім часом теж не сплю пів ночі, незалежно від того летять до нас мопеди чи ні.

    Про зір. В мене близорукість - наслідок грипу в 9 класі, тож стаж великий. Але, на відміну від дальнозоркості ( в мого чоловіка ), моя близорукість з астегматізмом тримається на одному значенні вже багато років. В нього ні, треба перевіряти зір кожні 2-3 роки. 

    Оправи. Металеві не ношу, не люблю. Хоча остання оправа комбінована, з металевими дужками. Встояти не могла, бо гарна оправа, це начебто парфюм, від якого паморочиться в голові. Але це Ran-Ban, окуляри цього бренду наче одне ціле з твоєю головою, вухами та носом, коли їх одягаєш. 

    Оптика (магазин). Аня, по місту є мережа німецької оптики " Fielmann". Раджу їх. Асортимент великий, раніше був ще більший. Від копійчаних оправ до тих, що ціна вимірюється тисячами гривень. В них приємні акції, іноді брендову оправу можна купити зовсім дешево. Мій досвід і чоловіка кажуть, що , таки має значення, чи то брендова оправа, чи то китайська підробка, чи то просто ноунейм. І мова не про статутність, мова про комфорт.  В чоловіка є оправа Порше, більше 10 років. Не кажучи про зручність, вона, не загубила своєї зовнішньої актуальності і досі. Бо окуляри теж мають модні тенденції. В мене є оправа Ferre і я загубила малюсенький гвинтик, що  з'єднує дужку з " гляделками". Пролежала так пару років, поки не зібрались в Фельманн прикупити щось новеньке. Купляла ту оправу в них. Коли вони її побачили, в них очі загорілись, казали, що знайдуть гвинтик і щоб берегла цю оправу, бо зараз вже таких нема, а якість там - мрія. І вони праві, бо то дійсно так- коли одягаєш, не відчуваєш її. Повертаючись до чоловіка і Порше. Ціни на оправи Порше не назвати демократичними ; чоловік , коли заходим в оптику, постійно топчиться біля вітрини з ними, тож , крім колуна Фіскарса, зроблю йому ще один подарунок- оправу Порше. Щось я дуже добра в цьому році🤭. Крім іншого, Фельманн дає гарантію на окуляри, від року і більше. Якщо щось станеться, то ремонтують безкоштовно. Але за гвинтиками краще слідкувати, вони з часом починають викручуватись і губляться. І замінити той, що загубився, може стати проблемою, бо вони всі різні. 

    Лінзи. Скло- дешево, важке. Ні. 

    Пластик. Може бути по ціні майже такий, як і сама оправа. На відміну від Люксоптики, де лінзи коштують, як крило літака, Фельманн просто знахідка, вони і досі тримають гуманні ціни на цейсовську оптику. Звісно, якщо мова не про прогресивні чи спеціальні лінзи. 

    І ще, якщо замовити в них окуляри, то забирайте самі, бо вони їх приміряють на вас вже з лінзами і корегують дужки по вас, щоб було зручно.

    Ну і я купую окуляри "в люди" і ті, що ношу вдома. Тож хатні можна купити щось недороге та зручне, бо з ними всяке трапляється)))

    Про перевірку зору. При оптиці є лікар і апарат, що перевіряє зір. В Фельманні, якщо замовляєте окуляри в них, ця опція безкоштовна.

    9 годин тому, Сарочка сказав:

    А потім ще і змінювати кожних два роки окуляри -це капец. То питання через те- дійсно окуляри змінюють через пару років?

    Аня, змінити можна не саму оправу, бо сама оправа може "жити" по 10 і більше років, а змінювати , якщо буде падати зір, можна самі лінзи. Старі виймаються та ставляться нові. В оптиках ( не знаю, чи в усіх), коли ви отримуєте готове замовлення, то разом з окулярами  вам дають в маленькому конверті і шаблон форми ваших лінз (пластиковий) для цієї оправи. Тож, якщо потрібно змінити лінзи, ви в будь-якій оптиці можете замовити нові лінзи по цьому шаблону. Звісно, що мати шаблон не обов'язково, майстер і без нього зробить вам лінзу під форму окулярів, але іноді це стає в нагоді.

    • Лайк 3
  5. Рахунок отримали в середині вересня за 08.2024 року, сьогодні на рахунок прийшли кошти за генерацію по ЗТ. В цьому році акти та гроші на рахунок приходять вчасно. Це Київщина.

    • Лайк 2
  6. Так, в РЕСі казали  що він продовжується автоматично, більше не цікавилась. Чи продовжили буду знати пізніше. Тому і кажу, що не оформляла. Зараз в них нова програма запустилась по платіжкам, то поки це схоже на божевілля. Прийшла платіжка, майже  чиста, тільки два показники "день-ніч", на другий день прийшов акт по ЗТ, теж іншої форми, ніж раніше. Вони туди перенесли всі показники, що раніше були в загальному рахунку.Тож вибачались, що поки доробляють. Тому питати, за тариф на електроопалення, чи буде він врахований автоматично, то марна справа зараз (для мене).

    В нас літають "мопеди"...гучно було всю ніч і досі не вгамувались.

    • Лайк 1
  7. Так, в мене тариф на електроопалення ще з часів, коли по тарифу було 5000кВт. 

    В техпаспорті вказано "електроопалення" і більше нічого. Коли питала за новий тариф в РЕСі, про ЗТ, взагалі, ніхто не згадував. Але я тариф не оформила  , тож не підкажу, чи враховують вони зараз наявність СЕС та ЗТ . 

    Про те, що відмовляють тим, в кого газ і ТН читала в темі, була здивована, тому що раніше тариф на електроопалення оформлювали тим, в кого є газ.

     

    • Лайк 1
  8. 1 годину тому, Gonchik сказав:

    всім тесловодам було приємно: вчора на хорватських автобанах в напрямку Словенії і далі їхало доволі багато німців додому на модел Y, модел х, мерси eqe, eqs. Так що таки подорожують потроху.

    Питання не в приємності, а в адекватності тих, хто сюди несе усіляку хню.  Про подорожі по Європі на електричках є окремий форум...цікавий... там діляться корисною інформацією, з усіма "явками та паролями".

    • Лайк 1
    • Хаха 1
  9. 3 хвилини тому, Vikctor сказав:

    чи продовжують робити з європейськими чи американськими виробниками.

    Зараз американський та європейський ринки закриваються для них. Наскільки це буде дієвим, покаже час.

    Взагалі, китайська філософія життя та часу, то окрема тема.

  10. 19 хвилин тому, Vikctor сказав:

    пільгове розмитнення + китайський демпінг вплинули на кінцеву ціну панелей.

    То воно так і повинно бути. Технологія розвивається і ціни знижуються. Але треба враховувати ще і попит, який зараз активний, він теж впливає на ціну.

    • Лайк 1
  11. 15 хвилин тому, Vikctor сказав:

    Мені завжди було цікаво скільки воно коштувало скажемо 2-3 роки тому і порівняти з актуальними цінами.

    Порівнюйте.

    Інвертор гібридний Fronius Symo GEN24 10.0 Plus - 90440грн

    Сонячна панель Risen RSM40-8-395M - 3988грн

    курс долара на серпень 2021 року = 27грн

    • Лайк 3
  12. Тему поховання автопромисловості  ДВЗ можна і треба обговорювати в темі, яка для цього призначена. До чого тут цей флуд?  Чи треба нагадати, що

    09.09.2024 в 08:10, irina1969 сказав:

    за флуд, перехід на особистості і т.і штраф  та бан 

    До речі, про Теслу, яка контролюється супутником. Бачу, що ніхто не відповів на дивний допис. Тож відповім, що якщо власник Тесли не бажає, щоб його автівку "контролював" Маск, в меню є функція- натискається умовна "кнопочка" обміну даних і Маск вас не бачить і не контролює.

  13. Просто статистика

    "Кияни придбали більше тисячі електромобілів за серпень: яка модель найпопулярніша.

    Електромобілі продовжують набирати популярність серед мешканців столиці та регіону навіть попри відключення світла, а попит на них зростає останні місяці: лише за серпень в столиці та області були зареєстровані більше, ніж тисяча таких автівок.

    Про попит на електромобілі у столиці повідомляє Укравтопром. За даними асоціації, у серпні український автопарк поповнили загалом 6400 електромобілів. З них більше тисячі реєстрацій прийшлося на Київщину та столицю.

    за даними Укравтопрому, йдеться про 90% вживаних автівок, інші 10% - нові. У Києві в серпні зареєстрували 750 автомобілів. У Київській області водії зареєстрували ще 465 "електричок". Цікаво, що лідером серед усіх моделей є Tesla Model Y, небюджетна, але якісна автівка. " (с)

    Прихований текст

    kiev.informator.ua/uk/kiyani-pridbali-bilshe-tisyachi-elektromobiliv-za-serpen-yaka-model-naypopulyarnisha

     

  14. Наташа, добре, що в вас є сили для гумору та гарного настрою, бо вам там дістається.

    21 хвилину тому, Nic-олаевна сказав:

    зварила чоловіку куплені пельмені і страшно собою пишаюсь 😅

    Пару днів тому спекла чоловіку печиво, яке він просив тиждень. Теж собою пишаюсь 😁

    • Лайк 2
    • Дякую 1
  15. Не знаю, що там з якістю в Канаді, а в Польщі все добре. Навіть, якщо ремонт робиться, виключно, через листування електронною поштою.

    Мені подобались шпалери , але ніякої шовкографії та витребеньок. Не подобалась і не подобається венеціанка та декоративна штукатурка, якщо візерунок з викрутасами. Коли робився ремонт в квартирі (на фото), вирішено було пофарбувати стіни. Фарба не дешева(миється), поверхня вийшла не гладка, а в непомітні пупирки. Сподобалось. Якби робила новий ремонт, зробила б знов просте фарбування. Багету на стелі нема, то так будівельники відбили тоненьку стрічку на стіні. Яким чином робили не знаю, але ніде нема затікання одного кольору фарби на інший, наче під лінійку відбито. Ну і плінтус прилягає щільно до стіни.

    Треба зрозуміти, чи є бажання, щоб очі були прикуті до стін, чи є намір зробити акцент на  меблі та деталі інтер'єру.

    AF11EFFD-2D54-43E2-A8C1-F23A79E20CDF.jpg

    B5776234-EC01-4F9A-B32F-1CAA26E354E6.jpg

    1664294054412.JPEG

    • Лайк 1
  16. 10 годин тому, Сарочка сказав:

    Тількі не смійтеся ,але в мене 3 комбайна і ( бош мум 4 серії одін працювал 12 років і я вирішила купити новий, саме такій

    І думки не було))), навпаки, коли я писала повідомлення, то, якраз, думала про вас, бо для такої великої родини та кулінарії, якою займаються професійно, комбайн те, що треба. Це мені він ні до чого, бо чим далі, тим намагаюсь витрачати все менше часу на приготування їжі та готую те, що не потребує танців з бубнами.

    І я ж казала, що

    18 годин тому, allanek сказав:

    Взагалі, то кухоний комбайн- гарна річ, особливо, якщо під нього є окрема стільниця на кухні.

     

  17. 55 хвилин тому, irina1969 сказав:

     я люблю щоб все було окремо,

     

    Тому і не купила той "порше" по ціні "копійки", шоб окремо все було. В мисках та кастрюлях калапуцати подобається, особливо, якщо суп з сочевиці готую чи інший суп-крем.

    Взагалі, то кухоний комбайн- гарна річ, особливо, якщо під нього є окрема стільниця на кухні. А якщо то вінтажна серія від Смег чи щось схоже, тоді це, крім зручно , ще і прикраса кухні.

  18. Я колись відмовилась від великої коробки з комбайном Кенвуд. Він так блищав та зазивав нержавійкою і ціною, бо його віддавали за копійки, була надірвана трохи коробка. Там було все , як в Греції (с). Але тому, що треба стаціонарне місце і багато того місяця треба, рішуче сказала "ні" і похвалила себе за це. Мабуть, це для Ані, що з головою в кулінарії, гарна штука, мене влаштовує мій блендер.

    7 хвилин тому, irina1969 сказав:

    можно зберігати в таких чашах...

    Тим мені блендер і подобається, що він гнучкий і крім чаш, що в комплекті, ним можна калапуцати хоч в мисці, хоч в кастрюлі.

    9 хвилин тому, irina1969 сказав:

    думала купити планетарний, але потім передумала бо нема ніякого сенсу..

    То я не зрозуміла, якщо маєш блендер з чашами та насадками, то навіщо тобі міксер?

  19. Зараз не зрозуміла. Це що таке на фото:classic_ohmy:? Іра, я вже і не пам'ятаю, що міксери були такими. В мене  блендер Зелмер. Купила після Боша та Брауна. Подобається більше. Дві чаші( велика та маленька), меле-ріже-місить- збиває. Місця займає небагато, все чудово ховається в шухляду на кухні. Якість гарна, все добротне.

  20. Нам хватає однієї автівки . Я волію, якщо можливо, не сідати за руль. А от все частіше з'являються думки про електровелосипед... триколісний...з кошиком🤭.

    10 годин тому, Gonchik сказав:

    Думаю про те, щоб залишити елекричку як єдине авто.

    Коли нам ставили СЕС, то фірма, від власника до монтажників-електриків, всі їздили на електричках- Ліфах та Болт, по всій Україні. Ніяких негараздів з зарядками чи ще чимось не було. Зв'язок підтримуємо і зараз. Навіть з відключеннями їздять на електричках, ДВЗ теж є, майже не користуються.

     

    • Лайк 1
  21. 1 година тому, irina1969 сказав:

    Саме своїм досвідом ( + та -) бажано ділитись на форумі, 

    Тут ще таке...Мені, після S, вайка , спочатку була дуже жорсткою, зараз звикла і я вже не пам'ятаю, наскільки м'якішою  була S. Хоча, по факту, нічого не змінилось, крім мого сприйняття. Так само і з ручками, які  спочатку були незручними, зараз звикла. Хоча, все одно, я б змінила їх. Все інше, чим далі, тим більше "÷". 

×
×
  • Створити...