Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    11 033
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Повідомлення, опубліковані користувачем allanek

  1. 21 хвилину тому, ozor сказав:

    але от ето вот всьо і війна в купі з електро дефіцитом, поставило все на паузу. Поки вивчаю світогляди

    Як і всі, завжди їздили на ДВС. І газова установка була теж завжди, з тих пір, як їх стало можливо ставити на автівках. Пам'ятаю, як на форумі насміхались над газовими установками, а зараз бачу в різних темах питання, як поставити та до кого звернутись. Час та обставини  міняють думку людей.

    Електричка. Коли стало питання купівлі нової автівки, чоловік (спочатку) розглядав гібрид. Я спитала:" Чому не електричка?". Купили і виявилось, що таки да- електричка і іншого варіанту не розглядається, навіть, зараз, коли колапс з електрикою.

     Перше "але" . Ми не відчуваємо настільки відключення електрики, щоб не можна було зарядити електричку. Відключення постійні, по графіку. Навіть зараз, при наявності СЕС, чоловік ставить Теслу на зарядку вночі. І на ділянку заведено 50кВт , тож для зарядки виділена окрема лінія на 48А(9кВт), але на повну потужність, майже, не було приводу користатись.

    Друге "але".  Нам не треба постійно їздити в місто та по місту, бо нема маленьких дітей і, взагалі, нема потреби їхати до Києва кожного дня.

    Тож треба орієнтуватись на свої умови і тоді не буде розчарувань. Згадала, що на початку літа чи ще весною standov купив електричку для жінки, з таких же причин, як ваші- кожного дня в Київ, діти... Тож попитайте його, чи задоволений він покупкою, як справляється з зарядками при постійних відключеннях і чи купив би зараз знов електричку. Мені здається, що його досвід може бути корисним при прийнятті рішення покупки електрички.

    Про Польщу я вже писала, не було проблем. Дристати до кордону без зупину не було необхідності, тож їхали собі з зупинками на зарядку. На відміну від ДВС, що стояли на той час. Тож чого не стане в нас завтра, електрики чи пального, ще питання.

    До речі, ту подорож згадую з теплом, завдяки зупинкам на зарядку познайомились з купою людей, побачили, як люди готові надати підтримку, якщо її потребуєш. І, взагалі, скільки чудових людей в країні. Але це так, ліричний відступ...

     

     

    • Лайк 3
    • Дякую 2
  2.  Подобається Лесь Подерев'янський за здатність кратко і ємно дати характеристику персонажам, діям та словам.

    Поки читала посвяту мені, якось само згадалось  - "унилоє г**но" ( Лесь Подерев'янський).

     

     

     

    • Хаха 1
  3.  Плющить "гішпанця" добряче. Бачу за мною конспектують 🤣. Невже вікіпедія не написала,  що з 2018 року (сподіваюсь, що не помилилась з датою, якщо щось, то Ніка поправить) для моделі Тесла S є тільки  75D та 100D? Вже мовчу про зміни з 2021 року. Тож так, мені нічого не відомо про Теслу S , що  мають рік виходу на ринок раніше, ніж рік випуску моєї автівки. А він навіть не 2018 року. То чому я  маю цікавитись тим, що було колись, замість того, що є зараз та планується в майбутньому?

    Ніка казала - "балабол", я би сказала "довбодятел".

    • Лайк 1
    • Хаха 1
  4. 16 хвилин тому, seksinika сказав:

    При чем тут Ска)))

    В мене С-ка. І на ній ми доїхали до Польщі. Звісно, що не так, як дристун до Карпат, бо нам не було куди поспішати. Тому і маршрут по Польщі проклали не автобанами, а тихими далекими другорядними дорогами. До речі, навіть в маленьких містечках Польщі заряджались без проблем.

    З Польщі теж на ній повертались. Вже автобаном. Заряджались в Україні десь близько біля кордону, вже не пам'ятаю. Але в Польщі нам, що автобан, що зарядка нічого не коштували, а в Україні за зарядку заплатили.

     

    • Лайк 1
  5. 6 хвилин тому, vadimv сказав:

    А електрички - це такі недомобілі, які нездатні без дозарядки доїхати до Польщі.

    Все ще і досі неясно?

    І де підтвердження вашої брехні про "соціальне житло"?

    Почалось... Вношу ясність.

    1. Всі мої дописи стосувались розмови з Нікою.

    2. Потрібно щось знайти з того, що не сподобалось в моїх словах, то шукайте. Я не збираюсь витрачати час на те, з чим не спілкуюсь, чиї слова нічого не важать для мене і чиї  дописи сприймаються фіглярством, знов таки, для мене.

     

     

     

     

  6. 22 хвилини тому, seksinika сказав:

    Ну как зачем, я же много лет назад уже писала), таким образом он пытается прикрыть свою собственную ущербность в глазах читающих,

    А електрички тут при чому? Він же постійно сюди прибігає, навіть пальми його не тішать, та розповідає, що то "недомобілі". Для нього електрички є об'єктом, що допомагають йому якось підвищувати своє реноме у власних очах?  Чесно, я не розумію того. Мені все одно хто на чому їздить, хто та як будує, хто та як живе та виживає.

     

    • Лайк 1
  7. Нема чого хвилюватися за пані. Пані, як заряджала свою Теслу, так і заряджає. Як жила в своєму будинку, так і живе. Як їхала до Польщі на початку вторгнення, так і зараз, якщо буде потреба, поїде.

    Ще раз. Не розумію, навіщо тому, хто виїхав з України та якому так добре живеться під пальмами, бігати по форуму та смердіти лайном? Людина, яка задоволена життям, зазвичай не колупається пальцями в купі гімна. Як я буду діяти в разі якихось обставин, то вже моя справа.

    3 хвилини тому, seksinika сказав:

    зато настроение мне поднимает своими "познаниями".

    Десь я вас розумію. Бо тут, що не допис, то "шедевр". "Цікаве" в людини життя -  бризкати надлишком жовчі в суміші з лайном, розказуючи комусь, що в нього може стати "блекаут" по всім фронтам життя.

    В мене сусідка повний аналог " здриснувшего "не моя війна".  в неї будинок кожні два роки ремонтується, бо фасад розвалюється шматками, плитка відстає, вже мовчу про те, що взимку тягала за собою УФО по будинку і одягнута була в лижний комбез та теплу шапку. І це задовго до великої війни. Але ж така розумна язиком. Тут те саме, тільки замість будинку життя таке.

    • Лайк 1
  8. 11 годин тому, seksinika сказав:

    Хоть ... на голову, все равно Божья роса,

    Вже котрий день читаю, як ви тут задовольняєте  "его"  "не моя війна". Якщо це для вас проста забавка, тоді можу зрозуміти, в інших випадках пусте витрачання часу на того, хто

    1. Покинув лежачу матір під обстрілами, та здриснув в тишу Карпат

    2. Але потягнув ту саму матір через всю Європу, бо вона була перепусткою для нього через кордон.

    3. Він тут зараз хизується тим, що живе в Іспанії. Спитайте його, в якому статусі він там перебуває. Впевнена, що отримав тимчасовий захист, бо в Іспанії була допомога 400 євро на  особу плюс безкоштовне лікування для хворих. І десь раніше було про те, що живе в соціальному житлі. Як тільки почнуться обмеження по виплатам, швидко здрисне і звідти.

    4. Про його "пророчества" з 2013 року. Будинок, що побудував на ближньому кордоні з болотами; про гроші, що всунув в купу цегли в ІФ, він, дивним чином не згадує. Бо тоді як бути "гуру". Ну і треба бути не дуже розумним, щоб постійно бігати по форуму та папугою триндіти  про те, що " я ж казав", коли сам є ходячим прикладом того, як не треба жити.

    Стосовно електричок. Я розумію, коли людина її має та каже, що подобається - не подобається та купив би знов і вказує причини "так" або ""ні". Але коли це робить той, хто не мав власного тривалого досвіду з електрокарами, це смішно.

    Що спонукає , не маючи досвіду їзди на електричці, приходити в тему і починати  доводити, що електричка це погано? І головне, навіщо?

    Навіщо тому, хто задоволений життям під пальмами, бігати по форуму та насміхатись над тими, хто залишився в Україні, ще і в тему електричок нести всяку, перепрошую, хрінотєнь? На форумі багато хто виїхав за кордон. Але щось я не бачу, щоб вони не вилазили з форуму. Навпаки, в більшості випадків, люди, взагалі, перестають писати тут.  Якщо і пишуть, то від них не смердить лайном, як від "пророка".

    Що до електричок. На початку вторгнення, коли всі ДВС стояли годинами вздовж дорог, чекаючи, коли паливо завезуть на АЗС, ми їхали і зупинялись лише, щоби зарядитись. Тож був час, коли були проблеми з паливом для ДВС, зараз часи, коли проблеми з електрикою. Це лише говорить про те, що в країні велика війна і статись може все, що завгодно. І не їхати, тому що нема палива або електрики, можуть всі варіанти.

    Щось там ще було про економію. Так, електричка, якщо розуміти навіщо її купуєш, то про економію. І це в "+", бо  людина завжди думає про те, з якою метою вона робить якісь дії. СЕС в 2021 році я ставила для комфорту, про економію не було речі. А електричка виявилась тією автівкою, що і про комфорт, і про економію. Світло вимикають, як і всім на  Київщині, по графіку. Проблем зарядити автівку в мене нема. Для моїх умов ні про які ДВС нема мови.

     

     

    • Лайк 1
  9. 2 години тому, Yull сказав:

    приймає документи схоже сама не сильно в курсі.Написала заяву на виділення електроенергії на опалення. Тобто з 20 моїх кіловат прошу виділити 18 на опалення( по паспорту котла на 18 кВт ). І от цікаво чи це лише формально, чи ще й відмовити можуть, типу 2квт на все решта недостатньо.

    Не зрозуміла. Хіба є вимога вказати скільки кВт виділяється на опалення і скільки на решту потреб?

    В мене Протерм Скат на 12кВт, а використовується, за невеликим винятком, лише в режимі 2кВт. І виставляти потужність котла можна з шагом 2кВт. Взагалі для мого будинку достатньо котла на 9кВт, але купили на 12кВт, бо була акція і ціна однакова.

     

    34 хвилини тому, Вячеслав_В сказав:

    з 2019 року висить тариф з електроопаленням, зараз не підключений.

    В мене в рахунках на електроенергію вказано тариф- електроопалення, десь тут я фотку викладала. 

  10. Давайте ще раз. 

    1. Для тих, хто вперше оформлює тариф на електроопалення, можна його оформлювати з моменту, як офіційно було оголошено про цей тариф. 

    2. Для тих, в кого був оформленний цей тариф раніше ( наприклад в мене він був з 2013 року), чекаємо , коли ДТЕК отримає роз'яснення, як з нами бути. 

    Якщо хтось з п.2 не бажає чекати роз'яснень, може оформити цей тариф, як новий споживач. Подаєте в РЕС  пакет папірців та виймаєте з кишені 1200грн і чекаєте на оформлення.

    • Лайк 2
  11. 1 година тому, yur43 сказав:

    мені допомогли такі поради

    Це не той випадок. На початку вторгнення спокійно жили в умовах відсутності будь чого- зв'язку, світла, тепла. Мене це не лякає. Мова про те, що можна зробити взимку для найбільшого комфорту при відключеннях та перестрахуватись в слабких місцях.

    1 година тому, Dendnepr сказав:

    Река обычно это рубеж. На рубежах идет долгая артдуэль. разрушается все на обоих берегах.

    По різному буває. Якби в нас не зруйнували шлюз та не дали змогу затопити річкою все навкруги , орки окупували б і в нас все, і до Києва дійти змогли б тоді.

    • Лайк 2
  12. 8 хвилин тому, irina1969 сказав:

    бо у мене тарган-дах має бути цілим, без усіляких венканалів, димарів

    Ну з ЦПЧ  це просто.  Ми Шидель ставили, коли вже починали внутрішні оздоблювальні роботи. Схаменулись вчасно, що  треба в будинку поставити піч-камін. А куди в тебе витяжка з кухні чи фанова труба виходять? Ще вентиляція є... Дах в "дірках" 🤭

     

  13.  ЗТ- Зелений тариф. Вам вже пояснили. Але  ні в акті на оплату за генерацію, що приходить кожного місяця, ні в рахунках за спожиту електроєнергію  не було і нема ніяких 100грн чи іншої суми з мене, як з власника СЕС.

    • Лайк 1
  14. 7 хвилин тому, irina1969 сказав:

    працює сонце..

    Так, зараз "свято".

    9 хвилин тому, irina1969 сказав:

    купили котел-камін на пелетах з водяною сорочкою )) будемо ставити в цокольне примішення і інтегрувати його в діючу систему,робити другий зовнішній димар і т.і тобто ще 5 тис відер і золотий ключик у нас в кармані)).

    Про це ти вже казала в якісь темі, я думала, що ти ще щось вигадала)))

    10 хвилин тому, irina1969 сказав:

    мета  гаряча вода та тепла підлога за відсутності електрики.

    В мене в гостьовому будиночку тепла підлога електрична, тож в роздумах, як вирішувати цю проблему. Дуже жалкую, я це і раніше казала, до всього цього, що не поставили в тому будиночку буржуйку. Тому і цікавлюсь. Чоловік вже агітує зробити димохід та поставити маленьку пічку. А я поки що не готова. Мабуть, при наявності СЕС, то акум був би більше раціональним рішенням. Але це не точно.

     

     

    • Лайк 1
  15. 47 хвилин тому, irina1969 сказав:

    я ж тільки вчусь

    Чатуй за колорадами. В мене, хто зна як, вони прилетіли ,як тільки квіти з'явились. Тож сітки на вікнах та дверях тримай напоготові. 

    50 хвилин тому, irina1969 сказав:

    .у нас в буревій впала гілка і пробила тепличку 😪

    Так, це недолік лісової ділянки. Не факт, якби була скляна чи з полікарбонату, то не сталось таке саме. Іра, за такі гроші, як ти її придбала, то це в тебе учбовий полігон, на якому ти зараз проходиш все, тож рішення будо правильним, купити таку теплицю.

    • Лайк 1
  16. 2 години тому, irina1969 сказав:

    як квітне баклажан?

    Ти ж бачила, як квітне картопля? Така сама квітка, бузкового кольору і більша за розміром. Не пропустиш:grin:, її видно здалеку.

    Як теплиця? В сенсі, твої враження. Судячи з пасинкування, то помідори індети в тебе?

     

  17. 7 хвилин тому, volomoto сказав:

    Ви ніде не говорили, що це без акумулятора

    Я про це вже не один раз торочила в темах про СЕС, навіть вказувала модель мого інвертора. І сьогодні, коли мова зайшла за те, що без акумулятора інвертор нікуди нічого не віддає, я сказала, що мій це вміє робити. Уважніше прочитайте те, про що зранку була мова.

    13 хвилин тому, volomoto сказав:

    Набір слів. Акумулятора неба, але енергію десь зберігає :)

    Може опис мого інвертора буде вам більш зрозумілим

     Fronius Symo GEN24 10.0 Plus

     

×
×
  • Створити...