Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    11 033
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Усі публікації користувача allanek

  1. Як і всі, завжди їздили на ДВС. І газова установка була теж завжди, з тих пір, як їх стало можливо ставити на автівках. Пам'ятаю, як на форумі насміхались над газовими установками, а зараз бачу в різних темах питання, як поставити та до кого звернутись. Час та обставини міняють думку людей. Електричка. Коли стало питання купівлі нової автівки, чоловік (спочатку) розглядав гібрид. Я спитала:" Чому не електричка?". Купили і виявилось, що таки да- електричка і іншого варіанту не розглядається, навіть, зараз, коли колапс з електрикою. Перше "але" . Ми не відчуваємо настільки відключення електрики, щоб не можна було зарядити електричку. Відключення постійні, по графіку. Навіть зараз, при наявності СЕС, чоловік ставить Теслу на зарядку вночі. І на ділянку заведено 50кВт , тож для зарядки виділена окрема лінія на 48А(9кВт), але на повну потужність, майже, не було приводу користатись. Друге "але". Нам не треба постійно їздити в місто та по місту, бо нема маленьких дітей і, взагалі, нема потреби їхати до Києва кожного дня. Тож треба орієнтуватись на свої умови і тоді не буде розчарувань. Згадала, що на початку літа чи ще весною standov купив електричку для жінки, з таких же причин, як ваші- кожного дня в Київ, діти... Тож попитайте його, чи задоволений він покупкою, як справляється з зарядками при постійних відключеннях і чи купив би зараз знов електричку. Мені здається, що його досвід може бути корисним при прийнятті рішення покупки електрички. Про Польщу я вже писала, не було проблем. Дристати до кордону без зупину не було необхідності, тож їхали собі з зупинками на зарядку. На відміну від ДВС, що стояли на той час. Тож чого не стане в нас завтра, електрики чи пального, ще питання. До речі, ту подорож згадую з теплом, завдяки зупинкам на зарядку познайомились з купою людей, побачили, як люди готові надати підтримку, якщо її потребуєш. І, взагалі, скільки чудових людей в країні. Але це так, ліричний відступ...
  2. Про електромобілі це з власного досвіду чи , як більшість тут, що бачила їх на дорозі, читала в вікіпедії або знайомі катали?
  3. Подобається Лесь Подерев'янський за здатність кратко і ємно дати характеристику персонажам, діям та словам. Поки читала посвяту мені, якось само згадалось - "унилоє г**но" ( Лесь Подерев'янський).
  4. Плющить "гішпанця" добряче. Бачу за мною конспектують 🤣. Невже вікіпедія не написала, що з 2018 року (сподіваюсь, що не помилилась з датою, якщо щось, то Ніка поправить) для моделі Тесла S є тільки 75D та 100D? Вже мовчу про зміни з 2021 року. Тож так, мені нічого не відомо про Теслу S , що мають рік виходу на ринок раніше, ніж рік випуску моєї автівки. А він навіть не 2018 року. То чому я маю цікавитись тим, що було колись, замість того, що є зараз та планується в майбутньому? Ніка казала - "балабол", я би сказала "довбодятел".
  5. Прочитала та згадалась цитата про безкінечність Всесвіту та людської дурісті ( недоумства). Це про " плохая идея ".
  6. В мене С-ка. І на ній ми доїхали до Польщі. Звісно, що не так, як дристун до Карпат, бо нам не було куди поспішати. Тому і маршрут по Польщі проклали не автобанами, а тихими далекими другорядними дорогами. До речі, навіть в маленьких містечках Польщі заряджались без проблем. З Польщі теж на ній повертались. Вже автобаном. Заряджались в Україні десь близько біля кордону, вже не пам'ятаю. Але в Польщі нам, що автобан, що зарядка нічого не коштували, а в Україні за зарядку заплатили.
  7. Почалось... Вношу ясність. 1. Всі мої дописи стосувались розмови з Нікою. 2. Потрібно щось знайти з того, що не сподобалось в моїх словах, то шукайте. Я не збираюсь витрачати час на те, з чим не спілкуюсь, чиї слова нічого не важать для мене і чиї дописи сприймаються фіглярством, знов таки, для мене.
  8. А електрички тут при чому? Він же постійно сюди прибігає, навіть пальми його не тішать, та розповідає, що то "недомобілі". Для нього електрички є об'єктом, що допомагають йому якось підвищувати своє реноме у власних очах? Чесно, я не розумію того. Мені все одно хто на чому їздить, хто та як будує, хто та як живе та виживає.
  9. Нема чого хвилюватися за пані. Пані, як заряджала свою Теслу, так і заряджає. Як жила в своєму будинку, так і живе. Як їхала до Польщі на початку вторгнення, так і зараз, якщо буде потреба, поїде. Ще раз. Не розумію, навіщо тому, хто виїхав з України та якому так добре живеться під пальмами, бігати по форуму та смердіти лайном? Людина, яка задоволена життям, зазвичай не колупається пальцями в купі гімна. Як я буду діяти в разі якихось обставин, то вже моя справа. Десь я вас розумію. Бо тут, що не допис, то "шедевр". "Цікаве" в людини життя - бризкати надлишком жовчі в суміші з лайном, розказуючи комусь, що в нього може стати "блекаут" по всім фронтам життя. В мене сусідка повний аналог " здриснувшего "не моя війна". в неї будинок кожні два роки ремонтується, бо фасад розвалюється шматками, плитка відстає, вже мовчу про те, що взимку тягала за собою УФО по будинку і одягнута була в лижний комбез та теплу шапку. І це задовго до великої війни. Але ж така розумна язиком. Тут те саме, тільки замість будинку життя таке.
  10. Вже котрий день читаю, як ви тут задовольняєте "его" "не моя війна". Якщо це для вас проста забавка, тоді можу зрозуміти, в інших випадках пусте витрачання часу на того, хто 1. Покинув лежачу матір під обстрілами, та здриснув в тишу Карпат 2. Але потягнув ту саму матір через всю Європу, бо вона була перепусткою для нього через кордон. 3. Він тут зараз хизується тим, що живе в Іспанії. Спитайте його, в якому статусі він там перебуває. Впевнена, що отримав тимчасовий захист, бо в Іспанії була допомога 400 євро на особу плюс безкоштовне лікування для хворих. І десь раніше було про те, що живе в соціальному житлі. Як тільки почнуться обмеження по виплатам, швидко здрисне і звідти. 4. Про його "пророчества" з 2013 року. Будинок, що побудував на ближньому кордоні з болотами; про гроші, що всунув в купу цегли в ІФ, він, дивним чином не згадує. Бо тоді як бути "гуру". Ну і треба бути не дуже розумним, щоб постійно бігати по форуму та папугою триндіти про те, що " я ж казав", коли сам є ходячим прикладом того, як не треба жити. Стосовно електричок. Я розумію, коли людина її має та каже, що подобається - не подобається та купив би знов і вказує причини "так" або ""ні". Але коли це робить той, хто не мав власного тривалого досвіду з електрокарами, це смішно. Що спонукає , не маючи досвіду їзди на електричці, приходити в тему і починати доводити, що електричка це погано? І головне, навіщо? Навіщо тому, хто задоволений життям під пальмами, бігати по форуму та насміхатись над тими, хто залишився в Україні, ще і в тему електричок нести всяку, перепрошую, хрінотєнь? На форумі багато хто виїхав за кордон. Але щось я не бачу, щоб вони не вилазили з форуму. Навпаки, в більшості випадків, люди, взагалі, перестають писати тут. Якщо і пишуть, то від них не смердить лайном, як від "пророка". Що до електричок. На початку вторгнення, коли всі ДВС стояли годинами вздовж дорог, чекаючи, коли паливо завезуть на АЗС, ми їхали і зупинялись лише, щоби зарядитись. Тож був час, коли були проблеми з паливом для ДВС, зараз часи, коли проблеми з електрикою. Це лише говорить про те, що в країні велика війна і статись може все, що завгодно. І не їхати, тому що нема палива або електрики, можуть всі варіанти. Щось там ще було про економію. Так, електричка, якщо розуміти навіщо її купуєш, то про економію. І це в "+", бо людина завжди думає про те, з якою метою вона робить якісь дії. СЕС в 2021 році я ставила для комфорту, про економію не було речі. А електричка виявилась тією автівкою, що і про комфорт, і про економію. Світло вимикають, як і всім на Київщині, по графіку. Проблем зарядити автівку в мене нема. Для моїх умов ні про які ДВС нема мови.
  11. Тоді вам треба зробити проект. Його робить РЕС (ДТЕК), це коштує 1200грн. В вас достатньо потужності для оформлення тарифу.
  12. Не зрозуміла. Хіба є вимога вказати скільки кВт виділяється на опалення і скільки на решту потреб? В мене Протерм Скат на 12кВт, а використовується, за невеликим винятком, лише в режимі 2кВт. І виставляти потужність котла можна з шагом 2кВт. Взагалі для мого будинку достатньо котла на 9кВт, але купили на 12кВт, бо була акція і ціна однакова. В мене в рахунках на електроенергію вказано тариф- електроопалення, десь тут я фотку викладала.
  13. Давайте ще раз. 1. Для тих, хто вперше оформлює тариф на електроопалення, можна його оформлювати з моменту, як офіційно було оголошено про цей тариф. 2. Для тих, в кого був оформленний цей тариф раніше ( наприклад в мене він був з 2013 року), чекаємо , коли ДТЕК отримає роз'яснення, як з нами бути. Якщо хтось з п.2 не бажає чекати роз'яснень, може оформити цей тариф, як новий споживач. Подаєте в РЕС пакет папірців та виймаєте з кишені 1200грн і чекаєте на оформлення.
  14. Це не той випадок. На початку вторгнення спокійно жили в умовах відсутності будь чого- зв'язку, світла, тепла. Мене це не лякає. Мова про те, що можна зробити взимку для найбільшого комфорту при відключеннях та перестрахуватись в слабких місцях. По різному буває. Якби в нас не зруйнували шлюз та не дали змогу затопити річкою все навкруги , орки окупували б і в нас все, і до Києва дійти змогли б тоді.
  15. А чому не будете? Я кажу. І коди добре, і коли погано. Мені Діма Димоход робив. Все добре. Спілкуємось і зараз.
  16. Ну з ЦПЧ це просто. Ми Шидель ставили, коли вже починали внутрішні оздоблювальні роботи. Схаменулись вчасно, що треба в будинку поставити піч-камін. А куди в тебе витяжка з кухні чи фанова труба виходять? Ще вентиляція є... Дах в "дірках" 🤭
  17. ЗТ- Зелений тариф. Вам вже пояснили. Але ні в акті на оплату за генерацію, що приходить кожного місяця, ні в рахунках за спожиту електроєнергію не було і нема ніяких 100грн чи іншої суми з мене, як з власника СЕС.
  18. Так, зараз "свято". Про це ти вже казала в якісь темі, я думала, що ти ще щось вигадала))) В мене в гостьовому будиночку тепла підлога електрична, тож в роздумах, як вирішувати цю проблему. Дуже жалкую, я це і раніше казала, до всього цього, що не поставили в тому будиночку буржуйку. Тому і цікавлюсь. Чоловік вже агітує зробити димохід та поставити маленьку пічку. А я поки що не готова. Мабуть, при наявності СЕС, то акум був би більше раціональним рішенням. Але це не точно.
  19. Треба питати, чи є в людини СЕС з ЗТ. Якби був, то не було б цього питання. Ніяких 100 грн і взагалі нічого, крім військового збору та ПДФО.
  20. Запитала, тому що це актуально зараз. Можливо в тебе є якесь рішення, що можна взяти і собі до уваги. Звісно, що то твоє бажання, розповідати чи ні.
  21. Як саме? Поділитись напрацьованими рішеннями можеш?
  22. Чатуй за колорадами. В мене, хто зна як, вони прилетіли ,як тільки квіти з'явились. Тож сітки на вікнах та дверях тримай напоготові. Так, це недолік лісової ділянки. Не факт, якби була скляна чи з полікарбонату, то не сталось таке саме. Іра, за такі гроші, як ти її придбала, то це в тебе учбовий полігон, на якому ти зараз проходиш все, тож рішення будо правильним, купити таку теплицю.
  23. Ти ж бачила, як квітне картопля? Така сама квітка, бузкового кольору і більша за розміром. Не пропустиш, її видно здалеку. Як теплиця? В сенсі, твої враження. Судячи з пасинкування, то помідори індети в тебе?
  24. Я про це вже не один раз торочила в темах про СЕС, навіть вказувала модель мого інвертора. І сьогодні, коли мова зайшла за те, що без акумулятора інвертор нікуди нічого не віддає, я сказала, що мій це вміє робити. Уважніше прочитайте те, про що зранку була мова. Може опис мого інвертора буде вам більш зрозумілим Fronius Symo GEN24 10.0 Plus
×
×
  • Створити...