Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

allanek

Пользователи
  • Публікації

    11 019
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    7

Усі публікації користувача allanek

  1. Це не той випадок. На початку вторгнення спокійно жили в умовах відсутності будь чого- зв'язку, світла, тепла. Мене це не лякає. Мова про те, що можна зробити взимку для найбільшого комфорту при відключеннях та перестрахуватись в слабких місцях. По різному буває. Якби в нас не зруйнували шлюз та не дали змогу затопити річкою все навкруги , орки окупували б і в нас все, і до Києва дійти змогли б тоді.
  2. А чому не будете? Я кажу. І коди добре, і коли погано. Мені Діма Димоход робив. Все добре. Спілкуємось і зараз.
  3. Ну з ЦПЧ це просто. Ми Шидель ставили, коли вже починали внутрішні оздоблювальні роботи. Схаменулись вчасно, що треба в будинку поставити піч-камін. А куди в тебе витяжка з кухні чи фанова труба виходять? Ще вентиляція є... Дах в "дірках" 🤭
  4. ЗТ- Зелений тариф. Вам вже пояснили. Але ні в акті на оплату за генерацію, що приходить кожного місяця, ні в рахунках за спожиту електроєнергію не було і нема ніяких 100грн чи іншої суми з мене, як з власника СЕС.
  5. Так, зараз "свято". Про це ти вже казала в якісь темі, я думала, що ти ще щось вигадала))) В мене в гостьовому будиночку тепла підлога електрична, тож в роздумах, як вирішувати цю проблему. Дуже жалкую, я це і раніше казала, до всього цього, що не поставили в тому будиночку буржуйку. Тому і цікавлюсь. Чоловік вже агітує зробити димохід та поставити маленьку пічку. А я поки що не готова. Мабуть, при наявності СЕС, то акум був би більше раціональним рішенням. Але це не точно.
  6. Треба питати, чи є в людини СЕС з ЗТ. Якби був, то не було б цього питання. Ніяких 100 грн і взагалі нічого, крім військового збору та ПДФО.
  7. Запитала, тому що це актуально зараз. Можливо в тебе є якесь рішення, що можна взяти і собі до уваги. Звісно, що то твоє бажання, розповідати чи ні.
  8. Як саме? Поділитись напрацьованими рішеннями можеш?
  9. Чатуй за колорадами. В мене, хто зна як, вони прилетіли ,як тільки квіти з'явились. Тож сітки на вікнах та дверях тримай напоготові. Так, це недолік лісової ділянки. Не факт, якби була скляна чи з полікарбонату, то не сталось таке саме. Іра, за такі гроші, як ти її придбала, то це в тебе учбовий полігон, на якому ти зараз проходиш все, тож рішення будо правильним, купити таку теплицю.
  10. Ти ж бачила, як квітне картопля? Така сама квітка, бузкового кольору і більша за розміром. Не пропустиш, її видно здалеку. Як теплиця? В сенсі, твої враження. Судячи з пасинкування, то помідори індети в тебе?
  11. Я про це вже не один раз торочила в темах про СЕС, навіть вказувала модель мого інвертора. І сьогодні, коли мова зайшла за те, що без акумулятора інвертор нікуди нічого не віддає, я сказала, що мій це вміє робити. Уважніше прочитайте те, про що зранку була мова. Може опис мого інвертора буде вам більш зрозумілим Fronius Symo GEN24 10.0 Plus
  12. Про яку повну потужність, якщо відсутня мережа та відсутні акумулятори ви говорите? Повна потужність інвертора - 10кВт з акб. Але мова була про те, що в мене інвертор має 3квт потужності без акб, це закладено в його конструктиві- функція аварійного резервного зберігання енергії. Тож, якщо я кажу, що не всі таке можуть, то я маю рацію, про що мова.
  13. Заробити, то навряд. Тут згодна. Мені, взагалі, дивно, що люди збираються заробляти на ЗТ зараз. Цікаво, а на генератори такий саме ажіотаж, як був в тому році? Чи зараз черга сонячних станцій?
  14. В моїй родині, якщо приймається якесь рішення, першими йдуть пункти: 1. Комфорт 2. Доцільність. Якщо при цьому ще і якісь грошенята падають на картку від рішення "комфорт", то чудово. Окупність, про яку так люблять гомоніти на форумі, йде або останнім пунктом, або, взагалі, такий пункт відсутній. В моєму випадку СЕС була про автономність від людського фактору. Мабуть, це найкраще з прийнятих рішень у 2021 році. Так. ПДФО та військовий збір. На відміну від минулого року, виплати по ЗТ приходять вчасно і в повному об'ємі. Це приємно, бо дрова вже купила, виплати СЕС перекривають ці витрати. В мене 10кВт і не найкращі умови розташування. В травні, при всіх відключеннях, погоді та власному споживанні, генерація по ЗТ вийшла трохи менше 1000 кВт/год. Тариф інший, не 4,5грн, вищий. І я вже казала, коли нема світла, то мій інвертор дає мені з панелей 3кВт. Тож в мене "сонце" і коли нема мережі, працює на мене. І те, що з квітня по жовтень я маю нульові рахунки за електроенергію, особливо при останніх тарифах, це теж в "+" наявності СЕС. Чомусь запам'ятала випадок, як форумчанин ( навіть ніка не пам'ятаю) на початку повномасштабного вторгнення, дуже радів, що навколо нього сусіди, які поставили СЕСи з мережевим інвертором, сидять без світла, як і він. Звісно, що ніхто не думав, що будемо мати навалу з боліт, та люди ставили максимум панелей з мінімум вкладень для заробітку, та якщо мають зараз великий % відключень, товони зараз не мають того, на що розраховували. Але ж я маю, на що розраховувала , тому задоволена. Всі мої знайомі, що в тому році поставили СЕС (5кВт) без ЗТ, теж задоволені і кажуть, що зробили б це знову, лише жалкують, що мало акумуляторів поставили та в планах є їх добавити.
  15. Мій гібрідний інвертор вміє віддавати мені 3кВт на власні потреби. Що і робить зараз. При відключенні світла , або я маю 3кВт на власне споживання, якщо він вже генерує 3кВт, або віддає на "підтримання штанів", якщо генерує менше 3кВт. Але таке вміють не всі гібрідні інвертори. Поки, в тих умовах, що маємо зараз, цього вистачає (і це допомогло протриматись два тижні на початку вторгнення), якщо погіршиться з відключеннями, то треба буде думати над акумулятором.
  16. Вчора. З берега вийшла на пару годин наловити на обід та запекти в тандирі.
  17. В мене лісова ділянка, хвої багато. Вона збирається з квітників та розкладається в тій частині саду, де залишився природний стан і нема квітників під агротканиною. Можете використати в якості мульчі, хвоя нейтральна, тож не закислює землю. Можете покласти під помідорами- перцями та городиною взагалі, щоб вона запобігала бур'яну. Якщо є лохина, замульчуйте землю під нею. Використайте в якості мульчі від бур'яну.
  18. В мене інша арифметика . За цю сіль, що по вашому посиланню, треба ще заплатити за доставку, це плюс до ціни самої солі. О'кеу чи Фініш з безкоштовною доставкою в пункти видачі Розетки , біля мене є такий.
  19. "О'кей" завжди так коштувала. Дешевше може бути сіль Старт, коли є акція на неї. Це, якщо про сіль, розраховану на "лоха" .
  20. Сіль О'кеу 3.5кг=162грн, сіль Фініш 4кг= 229грн
  21. Я теж , по акції, купую Фініш (4кг), ще О'кеу і Старт, вони дешевше акційного Фінішу. Сіль Сомат , майже, ніколи не купую, бо вона не гранульована; мелена, як харчова "Екстра", на відміну від Фінішу і списку, які гранульовані, швидко вимивається з відсіку для солі. Таблетировану для водоочистки не використовую для посудомийки і взагалі не купую. В мене нема водоочистки, вода зі свердловини така, що не потребує її. Інструкція каже, що ні, не можна. Відгуки на таблетировану сіль ( Тортілла та Практі) для посудомийки не викликають оптимизму спробувати її
  22. Наташа, дуже вам дякую. Питання закрила для себе, візьму Сомат, трохи дорожчий, але прогнозований.
  23. На Розетці треба уважно дивитись,чи то товар від Розетки, чи хтось через них продає. Буває, бачу люди скаржаться, як і ти. Для мене то і сенсу не дуже має - ускладнювати собі життя))) То доля☺️ Тому я не люблю до Києва їздити. Звикли в лісі з запахами природи жити, а в місто заїхав і одразу відчуваєш тяжке повітря. З септиком дуже змінилось відношення до побутової хімії, ніякого хлору і склад вивчається прискіпливо.
  24. Іра, а що сталось? Пам'ятаю, що ти схвально відгукувалась про W5 ? Вирішила з цікавості спробувати щось інше чи на Фініш була ціна більш приємна, чим на W5?
  25. В мене таке було. не в таких масштабах, як в вас, але трохи було розкидано. Що воно таке вже не пам'ятаю, але ніякої загрози воно не несе. Ото шмарклями, що змінюють колір, побуде та висохне. В мене під сосною було.
×
×
  • Створити...