Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sanyas15

Пользователи
  • Публікації

    493
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Александр
  • Откуда
    Полтава
  • Пол
    Мужской

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

sanyas15's Achievements

Восходящая звезда

Восходящая звезда (8/13)

  • Популярность
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник
  • Преданный форуму
  • Первый пост

Recent Badges

173

Репутація

  1. В мене чугунна камінна топка вагою 140кг за 6800 грн (2016 року) та димохід з нержавійки за 6500 грн, все встановлював сам з дружиною. Так, тут згоден. Але ж мова про тимчасовий обігрів або доповнення до основного опалення. Хоча в мене камін - це основне опалення. Є газовий котел звичайний напольний.
  2. У Вас камін не влаштовує для вас комфорт? В мене також камін, і бюджет для його встановлення був набагато меншим, чим вказано вище. Але з теплом від нього вся хата.
  3. На ОЛХ є по 50 грн 100А/80в www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/avtomatichn-vimikach-postynogo-strumu-80a-100a-80v-IDRfdIN.html Ось ще, але дорожче: www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/avtomaticheskiy-vyklyuchatel-postoyannyy-dc-IDTOHKn.html?reason=ip|cool_rec_platform
  4. Сьогодні і моі панелі видали 2110Вт із 2240Вт можливих по паспорту.
  5. В тому, що можна довше використовувати її для власних потреб, а не переходити на зовнішню мережу або акумулятори! Можна, але навіщо так знущатися над інвертором та акумуляторами? В мене струм заряду 50А для 280А акумів, достатньо!
  6. Я це прекрасно розумію, але в мене немає Зеленого Тарифа для максимальної віддачі, а для себе потрібно як можна довше розтягти виробітку на протязі дня! В мене також таке ж розміщення, панелі під зимовим кутом (постійно) 63 градуси. Зараз залишок панелей (8 штук по 280Вт) вдень видають 1700-1800Вт/год, а після 16 годин вже лише 850-900Вт/год. Опустив панелі на дах (літній кут 23 градуси) - в 17 годин видавали 630Вт, через 10 хвилин на 23 градуси стали видавати 930Вт. Таки оптимальний кут багато дає толку! Тому й планую нові панелі на схід/захід поставити. Зараз немає чим поекспериментувати...
  7. Так і я думаю. ЗТ не планую, а компенсація на споживання більше розтягнеться на протязі дня. Дякую! В мене раніше були всі панелі на південь. Але після 17 годин влітку вже виробітку майже немає, а сонце на заході ще світить добре!
  8. У зв'язку зі зміною інвертора виникла потреба поміняти і панелі. Тому буду встановлювати 16 панелей JINKO SOLAR 575ВТ, по 8 панелей на кожен МППТ. Інвертор зараз Аксіома-8000. Раніше були панелі 280Вт 24шт, розміщені всі на південь під 60 градусів. Питання наступне: чи залишити розміщення нових панелей також на південь, чи розмістити на сусідній будівлі, в якої двоскатний дах (схід-захід) 30 градусів, по 8 панелей з кожної сторони? Відстань між будівлями 8 метрів, то ж сонячного кабеля додасться небагато. Сонячна станція без ЗТ, тільки для себе споживання. Панелі прийдуть вже за пару днів, то ж хотілося почути думку знаючих, щоб оптимально розмістити.
  9. У Вас також поле 5кВт? У мене поле 6кВт, але в січні видало всього 140 кВт. Залежить від місцевості та куту нахилу панелей.
  10. В мене раніше була Аксіома 5кВт - інверторна зварка працювала належним чином при відсутності інших навантажень. А так інвертор входив в захист по перенавантаженню. При теперішній Аксіомі 8кВт такого немає, нормально витримує зварку та інших споживачів. Як при наявній зовнішній мережі так і при її відсутності.
  11. А взагалі, то як же статистика та діаграми потужностей сонячних панелей від виробника? Ми навіть від нової панелі ніколи не отримуємо 100 відсотків виробітку!
×
×
  • Створити...