Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

kwadrat

Пользователи
  • Публікації

    15
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача kwadrat

  1. Шукаю майстра, який приїде, оцінить, заміряє, знайде потрібний якісний доводчик, приїде і встановить його на місці. смт.Лисець - прямо по трасі за об'їзною.
  2. @Dendnepr & @DimaF друзі, я інвалід, тому їздити по фірмам знайомитись, а також їздити оглядати б/у-бочки фізично не маю можливостей і часу. Просто потрібні адекватні тверезі майстри - і все.
  3. Шукаю адекватних майстрів для: 1. обслуговування механізмів всіх вікон в будинку 2. за необхідності - обробка гумок на вікнах 3. заміна гумових ущільнювачів, де вони постраждали від ультрафіолету 4. замір і встановлення сіток на вибрані вікна смт.Лисець - прямо по трасі за об'їзною.
  4. Якби я там будувався, то залишив би частину ділянки під рівними гарними деревцями. Раніше мав інвест-проекти по всій Україні і скажу відверто, що це дуже сумно, коли ти ставиш новий будинок на голій ділянці і 10-15 років чекаєш перші нормальні деревця
  5. Ще немає, взагалі проблема з фахівцями - людей немає на західній Україні (тут гребуть облавами/бригадами з весни-2022). Поки що за кілька місяців не знайшов нікого толкового, щоб: 1) порадитись по опаленню - хочу відокремити контури радіаторів від контурів підлоги 2) обслужити металопластикові вікна, в тому числі заміряти і встановити сітки на вікна 3) місяць тому замовив 2 машини дров - обіцяли до тижня - чекаю досі, а варіантів і немає 4) шукаю металеву 200-літрову бочку під бензин для генератора - вже багато хто обіцяв, але так і не вийшло, якби знав, що так буде, то купив би вже давно нову в Епіцентрі і навозив би в неї каністрами бензину. І все це не село в лісі посеред гір, а безпосереднє передмістя Івано-Франківська! і вже залишається зовсім обмаль часу, треба йти в ТЦК і хоча я інвалід, ми всі ж розуміємо, що часто й інваліди не повертаються додому. Живу з відчуттям, що нічого не встигаю.
  6. А какая разница, если 2-киловатный генератор всё равно заводится, работает, обслуживается - у него разница в потреблении бензина при нагрузках 1 или 2 кВт почти незаметна для глаза.
  7. Сподіваюсь, що до кінця літа ще не всю енергетику знищать. Але якщо блекаути затягнуться - є генератор, який все рівно доведеться час від часу підключати для роботи.
  8. @Gitan як я вже писав вище, з теплом якраз проблем немає - хочу поставити пульт на котел, бо прямими налаштуваннями виставляється мінімалка +38°C і ми всю зиму відкриваємо вікна
  9. Просто живу в іншому регіоні вже більше 10 років. Знаходиться в зоні новобудов с.Гадзинка, виїзд з Житомира на Київ і після дорожної розв'язки на кільцевій трасі - наліво. До Житомира 10 хвилин - можна їздити на роботу дешевим електромобілем. Ділянка рівна і прямокутна, є побудовані сусіди, недалеко ліс. Ціна: еквівалент 5.500 USD. Відповім на всі запитання. Якщо ж ви дочитали до цього місця, то маю для вас сюрприз. Я не був на цій ділянці 10 років і вона поросла якимись молодими деревцями (можливо, акація, бо раніше там росло багато саме акації). Послуги, щоб покорчувати 2/3 площі ділянки, коштують +/- 20.000 гривень і матимете якісні молоді дрова на шашлик та/або опалення. Реальному покупцю я на це задоволення виділяю 1.000 USD. На фото (жовтень-2023) сусідський будинок, сусідська ділянка і моя ділянка праворуч:
  10. Просто не живу в тому регіоні вже більше 10 років. Ділянка вільна, рівна і прямокутна. Фермерами не обробляється. Район перспективний, поруч все роздано по 10 сот під забудови. Ціна: еквівалент 5.500 USD.
  11. Все просто, я виїхав з Житомира 10 років тому. Є ділянки, на яких я за весь цей час не був жодного разу. Можливо, комусь хочеться спробувати себе міні-землевласником, але немає на це вільних грошей. 1. Вишневе 13 сот ОСГ: 2. Вишневе 16 сот ОСГ: 3. Піски 10 сот ОСГ: 4. Піски 17 сот ОСГ: Відповім на всі запитання. Ніяких таємниць та загадок))) у Вишневому 2 ділянки знаходяться десь недалеко одна від одної і так само в Пісках 2 ділянки десь поруч одна біля одної - за наявності бажання все уточнюється у землевпорядника.
  12. Ні, не вперше Народився, виріс, перші 27 років прожив у Вінниці в приватному будинку (1 поверх). Розумію, Вінниця - це не море/гори за вікном, але навіть садочок завжди радував око. Своїми ж руками перший приватний будинок (1 поверх +мансарда) теж збудував в Вінниці ще на початку 90-их. Наступні 27 років прожив в квартирах (Житомир і Миколаїв), але завжди мав повноцінну дачу. Будинок моєї мрії - невеликий 1-поверховий з гарною терасою і краєвидом на гори - щоб сидіти в майці/шортах під спів птахів і бачити над деревами своєї ділянки засніжені вершини. І обов'язково ділянка нормального розміру, всі ці варіанти 15-25 соток - це не наше. Все це ще попереду, ми в це віримо, є земля і є мотивація. Придбаний готовий новий будинок, про який зараз іде мова, це компроміс на час війни і щоб розмістити з нами батьків, яких в 2022 вивезли з оточення. Але й цей компромісний варіант на 90% відповідає нашій уяві і нашим вимогам про ідеальний НАШ будинок - від кольорів робочих поверхонь та стін до розмірів вікон і т.д. Можливо, комусь здаватиметься дивним, але всі члени нашої родини дуже люблять дивитися у вікна на краєвиди - від нас в нормальну погоду добре видно без оптики не тільки засніжені Ґорґани (Сивулі, Молоду, Аршицю....), але в об'єктив - навіть і вершини Говерли з Петросом. За відсутності видової тераси на даному етапі життя, дружина з донькою дуже люблять пити каву/чай, сидячи просто на підвіконнях
  13. @Gitan Думаю, додаткове утеплення (термоізоляція) горища такого розміру обійдеться, як найбільш просунута система кондиціонування @Dendnepr Я понимаю, что любые "допы" суммарно помогают решать проблему, но я как раз стою перед выбором: Тратиться на разные "допы" или изучить более продвинутую систему кондиционирования (с какими-то там разгонками воздуха по комнатам и т.д.) @DimaF Кондёр ставить буду - это однозначно, надо понять, какой и как он(и) будет решать проблему большой разницы температур между этажами. Кто-то выше советовал закрыть лестничную клетку, но это нереально - она слишком широкая. @МакДо Жалюзі на все вікно та/або "ставні" не хотілося б - все ж вікна великої площі робляться, щоб милуватися природою/краєвидом. Як крайня міра - так, Ваш варіант цікавий. @normal Так, теплоємність будинку висока - це видно по тому, що 80% зими котел працював на мінімальному значенні налаштувань, яке тільки у нього є, і це під Івано-Франківськом. Я раніше мав нагоду 10 років прожив в Миколаєві на Півдні - там зими інші
  14. @normal Вікна відкриваємо повністю, але тільки коли ми є вдома, бо коли нікого немає - тільки щілини. @irina1969 Глухі штори - це так звані "блекаут"? Якщо так, то вже були такі, в невеличких спальнях вони візуально відбирають дуже багато простору, але від спеки не рятують. @DimaF Якісь кондиціонери ставити будемо - це зрозуміло, але паралельно потрібно зрозуміти, які саме, щоб не вийшло, що вони будуть на 2-му поверсі розганяти крижане повітря, діти будуть хворіти, а це крижане повітря все рівно буде стікати сходами вниз на 1-ий поверх. @Dendnepr Ролетки поставимо, шукаю фірму, поки що проблема, кому не подзвониш - немає людей в бригадах із зрозумілих причин. Якщо хто має контакти в Івано-Франківську, маякуйте. @denis-k Я понимаю, что под 1-ым этажом земля и относительная прохлада, а над 2-ым этажом чердак и большая нагретая крыша. Про кондиціонер у мене вже народжуються дивні думки - може його потрібно на горище ставити? Я ж розумію, що основна проблема спеки походить саме від даху
  15. Вітаю, шановна спільното. Це моє перше повідомлення і я не будівельник. В січні придбав 2-поверховий новий будинок. Взимку і до середини весни душа не натішилась - будинок супер теплий, хоча й зима була не дуже, але 80% часу газовий котел відпрацював на найнижчому значенні налаштувань "+38°С". Прийшла спека +26°С, вже кілька разів було +33°С. Кондиціонерів поки що не встановили. Провітрювання 2-го поверху (по моєму розумінню) призводить до того, що все прохолодне повітря низом по підлозі тікає сходами на 1-ий поверх, де вночі тримається приємна температура +22°С в середньому. При цьому наверху на 2-му поверсі вночі тримається +26°С (буває і більше) і нормально спати неможливо. Враховуючи: 1) кондиціонерів ще немає 2) всі спальні за планом розташовані на 2-му поверсі, прошу конструктивної поради, як вирішити проблему цієї різниці температур між поверхами, щоб при цьому прохолода не тікала донизу. Дякую.
×
×
  • Створити...