Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Qwertyn

Пользователи
  • Публікації

    12
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Qwertyn

  1. В 27.02.2024 в 12:32, Qwertyn сказал:

    Буду продовжувати експерименти.

    Трохи поділюся досвідом подальших експериментів. Виявилося, що оцей параметр:

    image.png.4f3446a98e6621375678a68897bb8ca2.png

    є ледь не ключовим у моїй історії. Зараз маю такі налаштування:

    image.thumb.png.7dde77281e96cddc8cebaef7ae9f1216.png

    І при цьому отримав роботу інвертора більш-менш таку, як хочу. Тобто або я щось не розумію, або кривість софту просто зашкалює. При підключеному дата кабелі літій-іонної батареї, BMS, що наче працює, видає дозволи на обмеження струму заряду/розряду і т.і. параметром що визначає поведінку батареї є "Напруга заряду для свинцево-кислотних АКБ"!!! Який в їхній же інструкції зазначений як "Лише для свинцево-кислотних акумуляторів"!!! Дослідним шляхом визначився з рівнем цієї напруги за якої підтримується більш-менш стабільний стан АКБ. Збільшую його - починається заряд, зменшую - маю розряд АКБ. Тобто при усіх цих типу блатних технологіях, BMS і т.і. АКБ себе поводить як тупа кислотна банка і регулюється параметром, який не повинен на це впливати за визначенням!!! До речі, при цьому бачу на візуалізації стану системи начебто постійний заряд АКБ близько 30-40 Вт, але якщо подивитися у таблиці історії даних (де набагато більше параметрів можна отримати, хоча і з тією ж дискретністю 5 хвилин), то струм АКБ стабільно показує нуль (та й заряд АКБ тримається на стабільному рівні - не підвищується) При цьому SOC може триматися 83%, хоча у налаштуваннях заряду від мережі виставлено 90%, а заряд починається, знов таки, тільки якщо підвищу ту саму "Напругу заряду".

    • Лайк 1
  2. 25 минут назад, yur43 сказал:

    розбирати обмеження токів і EOD параметр

    Буду продовжувати експерименти.

    Не зрозумів ще налаштувань вентилятора (п.24 на інверторі) - один гудить практично постійно, якщо є сонце, другий включається при зарядці АКБ, як я зрозумів при цьому ганаяють холодне повітря. Впливу налаштувань на їх роботу я якось не побачив.

  3. 17 минут назад, yur43 сказал:

    Ви в меню інвертора можете поставити режим "без батареї"

    Виходив з цього і таким шляхом - так, працює все стабільно і без питань. Проблема лише в тому, що як виявилося інвертор таки тягне щось у такому випадку від батареї (не враховуючи, що при знеструмленні треба вручну активувати налаштування на інверторі). За итогом, коли вона мені знадобилася, АКБ була розряджена взагалі до 7% (хоча напругу і показувала 47 з чимось вольт) - тож тоді треба її відключати фізично, мабуть (роз'єднувачем).

    17 минут назад, yur43 сказал:

    Мені здається, Ви увімкнули "зелений" режим ( 20 пункт ) і ще щось, а тепер не можете знайти причину.

    Так, грався з цією опцією (вона доступна також і через додаток при прямому підключенні до wi-fi інвертора) - її впливу не побачив у цьому. Та й взагалі опції на екрані інвертора теж перебирав - нічого хибного, що могло б вплинути на загальну картину не знайшов.

    Писав китайцям - вони спочатку бодро відписалися, що "сам дурак, все так і треба", на контраргумент - просто проігнорували, мабуть відповіді не знайшли.

    Інструкцію цю дивився, дякую (там, до речі, неправильно вказано налаштування мого протоколу АКБ - мабуть для попередньої версії прошивки ще)

  4. 21 час назад, yur43 сказал:

    Знайдіть мої налаштування в темі, може шось допоможе. Режим розряду поставте по %SOC= 80%.

    Знайшов оцей пост з Вашими налаштуваннями, виставив, у себе так само, окрім значення SOC по заряду/розряду - поставив 90%. Руки дійшли до цього коли сонця вже було не так багато, тому нестача сонця компенсувалася розряджанням АКБ, а коли АКБ розрядився до 90% - живленням з мережі. Згодом сонце взагалі зійшло нанівець і живився від мережі при цьому показувало, що живлення йде поза інвертором - напряму. Щоправда коли підійшов до самого інвертора помітив, що кожні півхвилини-хвилину у мене заряд АКБ падає до 89% і при цьому включається заряджання від мережі (з'являється відповідна індикація і чутно клацання реле). Тому я поставив заряджання від мережі з 06:30 до 17:00.

    Як результат, до ранку у мене АКБ просіла до 86% (ну то й хай їй), але коли з'явилося сонце, то живлення споживання від панелей у мене так і не почалося. Мав картину приблизно таку:

    image.thumb.png.18310916574bd77775c187f69950c9b7.png

    При цьому заряджання АКБ від сонця йшло вище вказаних 90% Почав гратися зі значеннями рівнів напруги (хоча, знов таки, ці значення або відносяться до свинцево-кислотних АКБ, або не є активними через те що контроль заряду/розряду обрано за SOC, проте вони дійсно впливають на поведінку), але ні до чого принципового це не призвело, максимум - зупинилося заряджання АКБ від сонця на рівні 93%. При цьому, оскільки у Вас напруга АКБ становить 53В, спробував зробити схожу картину "пропорціонально" до моїх поточних 50В - ефекту нема, хіба що збільшувалися за якихось умов рандомні коливання заряду/розряду АКБ. А живлення навантаження так само відбувалося від зовнішньої мережі доки я не виставляв час AC first Time.

    За підсумком мої налаштування були такі:

    image.thumb.png.2bf9e1a324db4c1fd605dbc599f4a43d.png

    Якщо я ставлю AC first Time на весь період, то в період без сонця АКБ бовтається туди сюди усю ніч, працює інвертор і т.і., чого б хотілося уникнути. Корявий варіант - виставити AC first Time на період лише коли є сонце, але за ним потрібно слідкувати, а головне хотілося б зрозуміти, чому апарат не працює, як написано в мануалі - у режимі, коли сонце за визначенням має живити споживання відбувається рівно навпаки.

  5. 2 минуты назад, Віталій Воліченко сказал:

    А де написано що в режимі Hybrid (load first) він не буде споживати свої 60Вт?

    Це на практиці отримав - у період поза обраним часом маю картину приблизно таку:

    image.thumb.png.cdb3a865e25305d15d26fb778cd3ed8e.png

  6. 15 минут назад, Віталій Воліченко сказал:

    Попробуйте змінити тут на 23.59

     

    То питань нема, у такому режимі я панелі і використовую, але тоді він, по суті переходить у режим:

    image.thumb.png.01a4580bba56c4f426bff038e9c5373c.png

    А хотілося б щоб інвертор таки працював у режимі:

    image.thumb.png.1c409f64eaf929ab27e2c82e430639d6.png

    Окрім того у період, що не зазначений у AC first Time за відсутності генерації від панелей живлення споживання відбувається безпосередньо від зовнішньої мережі, а інвертор переходить у такий собі режим очікування і не споживає свої 60 Вт на власні потреби (дрібниця, як-то кажуть, але приємно).

    Тому хотілося б зрозуміти, чому режим Hybrid (load first) не хоче працювати так, як зазначено у мануалі.

  7. 14 минут назад, yur43 сказал:

    EOD являється орієнтиром для логіки інвертора при роботі з батареєю. А у Вас БМС сказала інвертору що не може заряджатися вже при 50,2в. Хоча 15s*3.65v=54,75v. 

    З заряджанням АКБ - то зрозуміло - зазвичай стоїть заряджання від АС вночі, а від панелей він заряджає взагалі орієнтуючись лише на SOC (до того ж від сонячних панелей він його заряджає до 100% незалежно від налаштувань розділу AC Charge).

    Питання чому він панелі використовує для живлення навантаження лише якщо цей час зазначено у розділі AC first Start Time (хоча, здавалося б повинно бути навпаки, та й в мануалі написане так само)

    18 минут назад, yur43 сказал:

    Скидайте всі налаштування.

    Робив скидання через додаток при прямому підключенні до wi-fi модуля інвертора (тоді більше налаштувань відкриває).

  8. 17 часов назад, yur43 сказал:

    EOD має бути нижчим за напругу заряду, чим більша буде між ними різниця - тим більше буде використовуватись батарея, але в межах потужності яку в свою чергу Ви обмежили током заряду і розряду 20А, а це всього 1кВт.

    Поставив On Grid EOD Voltage(V) 50 В (нижче за поточну напругу на АКБ) - і знову живлення споживання лише від мережі, ані сонячні панелі, ані навіть АКБ не використовуються:
    image.thumb.png.8e5f490237b633178da4e8c0dc9005b8.png

    17 часов назад, yur43 сказал:

    от Ви написали що даний режим працює при роботі вище EOD, а дозволили акумулятору заряджатися тільки до 53,5в.

    Режим, як такий, наскільки я розумію, має працювати незалежно від EOD. Від значення EOD залежить лише чи буде використовуватися АКБ при недостатній потужності від сонячних панелей, або додаткова потужність відразу буде братися від зовнішньої мережі.

  9. 8 минут назад, yur43 сказал:

    Для початку підключіть правильно батарею до інвертора кабелем даних. Більшість налаштувань встановить батарея.

    EOD поставте на такому рівні, на якому хочете мати запас акумулятори у випадку аварії мережі, наприклад 80%.

    Мережеву зарядку теж бажано увімкнути, бо сонце є не завжди.

    Кабель даних, звісно, підключено, налаштування протоколу виконане, інвертор корректно бачить АКБ.

    3 минуты назад, yur43 сказал:

    при такому значенні EOD вони чекають досягнення цього рівня

    Вважав, що це налаштування впливає лише на використання батареї, а сонячні панелі мають використовуватися незалежно від налаштувань умов використання АКБ. Спробую завтра, коли буде сонце. Дякую.

    • Лайк 1
  10. 1 час назад, yur43 сказал:

    от Ви написали що даний режим працює при роботі вище EOD, а дозволили акумулятору заряджатися тільки до 53,5в.

    Вважав, що 53,5 це лише для Свинцево-кислотних АКБ, у мене літієвий.

     

    1 час назад, yur43 сказал:

    EOD має бути нижчим за напругу заряду, чим більша буде між ними різниця - тим більше буде використовуватись батарея, але в межах потужності яку в свою чергу Ви обмежили током заряду 20А, а це всього 1кВт.

    А ось тут не зрозумів, до чого тут це. У мене непорозуміння в тому, що мої сонячні панелі у такому режимі взагалі не використовуються для живлення навантаження. Хоча згідно до опису режиму має бути навпаки - в першу чергу панелі мають живити навантаження. EOD я навпаки задрав вище, щоб батарея не використовувалася, поки є мережа.

  11. Доброго дня!

    Маю такий набір:
    - Фотомодулі Jinko Solar 410 W 6 одиниць;
    - Інвертор Luxpower SNA5000 WPV;
    - АКБ Dyness B4850.

    Намагаюся встановити такий режим роботи:

    image.thumb.png.cd42ffb8eed419bf9413778931110f5c.png

    Але якщо я ставлю AC First time Вимкнено (проставляю нулі в налаштуванні), то у мене від панелей лише заряджається АКБ (якщо є потреба) абоа панелі просто живлять "власні потреби" інвертора, а живлення навантаження при цьому відбувається лише за рахунок мережі (незалежно від наявності чи відсутності сонця). Тобто працює буквально навпаки, ніж зазначено. Таке відчуття, що чи я щось не те налаштував і десь щось ще потрібно довключити, або логіка працює коряво. Як мені змусити інвертор працювати у цьому режимі?

    (вибачаюсь, якщо щось таке вже було - не знайшов)

×
×
  • Створити...