Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

AnMig

Пользователи
  • Публікації

    106
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача AnMig

  1. Стіни в ванній штукатурені цементною штукатуркою (років 10-13 тому). Криво. Перед кладкою плитки хочу вирівняти плиточним клеєм. Питання: після слою вирівнювання потрібно грунтувати, чи ні, перед кладкою плитки? Чи не нашкодить грунтовка між двома слоями плиточного клею (слой вирівнювання і слой плитки), чи навпаки краще прогрунтувати? Чи можна вирівнювати у два етапи з розривом у часі? Наприклад 1 день вирівнювання по горизонталі, 2 день вирівнювання по вертикалі.
  2. Чи можна до комп'ютерного ДБЖ (такий або такий) підключити паралельно декілька 12v батарей щоб збільшити автономність? Не розуміюся в електроніці, тому маю сумнів: чи не забито у них під капотом що має стояти саме така батарея з певною ємністю, і нічого іншого, інакше він зламається, може загорітися, не заряджатиме/вічно заряджатиме і т.д. і т.п.
  3. Я б ніколи й не додумався, але якщо підєднати вилку догори ногами, то пзв не вибиває. Навіть гриль гріє. Раніше працював у будь якому положенні. Що ж - значить виявилося що проблема не на стороні домашньої електрики, а проблема в грилі. Буду дзвонити в сервіс, але відчуваю що важко буде їм щось доказати (маю досвід спілкування про гарантійний ремонт), а користуватися таким як є - якось страшно. Так чи інакше - питання не до цієї теми уже. Дякую всім
  4. Не новий. Рік часу в користуванні. Все було ок. Поки не провели генеральну уборку, протерли гриль і залишили. Через пару днів попробували включити і от таке. Також в цей же час замінив РКН на ватметр в щитку. Не знаю що саме спровокувало. Попробую витягнути ватметр. Якщо те ж саме, то значить під час уборки може струснули шось...
  5. Не питав - возив не я. Але сумніваюся що вони самі знають відповідь. Їм достатньо що воно "працює". Що ж. Буду дзвонити в сервіс tefal напряму. Може там щось скажуть і приймуть на ремонт. Просто хотів знати чи є якісь ідеї - може з моєї сторони щось неправильно.
  6. Сталася чудна ситуація. Є гриль електричний. Працював раніше нормально. На днях коли запхав його в розетку - вибило ПЗВ в щитку. Думав, може розетка погана. Пішов у іншу кімнату, лиш запихаю в розетку - знову вибиває ПЗВ. Всі прилади в хаті працюють ОК (холодильник, пральна машина, мікрохвильовка, чайник... усе). Лише гриль призводить до спрацювання ПЗВ, навіть не встигаю натиснути кнопку живлення на ньому. Віднесли по гарантії в точку видачі "Розетки" (там купували). Вони вмикають у себе - гриль працює і гріє. Забрали гриль назад. Сиджу тепер думаю, що робити. Хтось може пояснити що відбувається? На днях витягнув зі щитка РКН Зубр і поставив ватметр (кількома постами вище писав). Думаєте може бути звязано?
  7. Важко сказати. Здається виключається коли низьке споживання, також там є якісь автоматичні відключення коли "power supply stops"... Інструкція всього на 3 сторінки не дуже інформативна. Та й АВР портативний (не вщиток) щось не нагуглю ніяк. І лишати цю всю китайську систему 24/7 круглий рік якось страшнувато. Компютерний ДБЖ уже є в наявності, ніяких витрат, та й призначений щоб цілодобово працювати... Але дякую за пораду. До речі, провів мінімальний тест, який міг: розряджений ДБЖ під час зарядки показав споживання не більше 25Вт.
  8. Саме тому витягнув зубр після стабілізатора за непотрібністю. Поставив ватметр/вольтметр натомість щоб бачити що робиться після стаба і чи стаб не глючить і не пропускає високу напругу. Після установки стабілізатора залишив зубр (який був раніше) просто як вольтметр в щитку. Не знав що він може призвести до таких проблем. Тепер, коли зубра немає буду дивитися чи це стаб глючить, чи дійсно проблема в зубрі була.
  9. Маю зарядну станцію китайську потужністю 500Вт. Підключаю інтернет, ноутбук з монітором, зарядки телефонів... таке... Є один недолік в цієї станції - не вміє працювати від мережі. Тобто пропало світло - витягую вилку роутера з розетки мережі і підключаю до станції. Появилося світло, витягую роутер зі станції та підключаю його до мережі. Станцію тоді теж підключаю до мережі щоб зарядилася. Відповідно в моменти переключень пропадає інтернет, що небажано. Підкажіть чи робочий наступний варіант: Маю старий компютерний ДБЖ з батареєю 12v 7.5Ah. Роутер з комутатором завжди будуть підключені до ДБЖ. Коли є світло, ДБЖ заживлений до мережі. Коли світло пропало, витягую вилку ДБЖ з мережі і підключаю до зарядної станції. Вигода - інтернет не пропадає в моменти переключень. Тільки маю сумнів на рахунок того чи можна компютерні ДБЖ підключати до таких станцій. Не знаю який в ДБЖ "струм зарядки" батареї. Чи не буде він занадто "тяжкий" для зарядної станції 500Вт?
  10. Дякую. Показувати напругу майже всі вміють. Тут більше питання - як повідомити мені що були "стрибки" або "провали". Щоб не сидіти тиждень і лиш слідкувати за станом, а якось раз в тиждень відкрити і глянути: останній стрибок був 260В, або 190В. Якось так. Думав, може хтось користувався. Бо неохота купувати, не знаючи чи воно мені підійде, чи ні.
  11. 1. Потрібно моніторити напругу. Якщо вона поза встановленими мною межами, зберігати це в памяті, з можливістю подальшого перегляду. Чи є такі пристрої? 2. Потрібно ще ватметр (щоб бачити споживання) Чи є пристрої що вміють 1. і 2.? Наприклад такий Hiking Tomzn?
  12. Вирішив прикупити собі ватметр (щоб бачити споживання). Зупинився на одному що має багато інших функцій: Hiking Tomzn Судячи з коментарів тут, зубр хибно спрацьовував після стабілізатора. Тому хочу забрати зубр зі щитка і натомість поставити цей ватметр. Питання: Чи може цей ватметр мені показувати напругу і зберігати в памяті, якщо вона виходить за встановлені межі, з подальшим переглядом історії? Тобто послідкувати за показниками напруги на ньому деякий час, і тоді вже точно знати чи зубр хибно спрацьовував, чи стабілізатор "пропускає". Чи все ж цей ватметр не ок для такої задачі? Якщо не ок, то які пристрої вміють таке?
  13. У мене Zubr стоїть після НЕінверторного генератора. Кожен раз (10 випадків з 10) після запуску генератора (в момент коли реле напруги відрахувало таймер і має уже включати струм на хату), струм появляється на кілька мілісекунд і реле вибиває і показує 80V. Я так розумію 80 це стандарт для нього (наприклад при КЗ - теж вибиває раніше автоматів і показує 80). Як виходжу з положення: Виключаю всі автомати що після реле, генератор подає струм на реле, реле відраховує таймер і подає струм на виключені автомати. Тоді один за одним поступово включаю всі автомати. Зразу скажу - що навантаження після реле майже ніякого немає - ноут, інтернет, тв, енергозберігаючі лампочки (ніяких насосів, холодильників вентиляторів). ХЗ чому так ------- Апдейт: може в мене щось із проводкою не так, може генератор особливий, тому просто ділюся досвідом. Може знаючі підкажуть чому саме так. Генератор номіналом 2,8 (3,2макс) по "паспорту".
  14. Дякую. Так розумію, що ніхто з тутешніх не бігає і не відключає прилади із розеток під час сильної грози. Натомість використовують ПЗІПи... Чи не всі? Якщо все ж не всі, то як уберігаєтесь? Питання - те що у мене на фото, це воно? Червоне означає, що мені треба замінити весь пристрій, чи це лише означає що перша фаза незахищена? Нею (першою фазою) не користуюся, вона підключена лиш до ПЗВ що зправа і далі нікуди.
  15. Ну, наприклад, з останнього: tsn.ua/video/video-novini/bliskavka-vluchila-u-bagatopoverhoviy-budinok-v-ternopoli.html Думаєте брешуть? Також є страшилки про те що може десь у підстанцію попасти, кажуть тисячі вольт піде по проводах. Правда чи ні - хз.
  16. Хто як поступає в грозу щоб не погоріла техніка? Виключає всі прилади в домі з розеток, виключає лише автомати, чи має якийсь загальний рубильник, що розмикає дроти на кілька см, чи може якісь "захисти" проти блискавки ставить? Бігати між поверхами і відключати всі котли/кондиціонери/ТВ і т.д. так собі задоволення. Особливо коли грози вночі, по декілька раз на добу, або коли посудомийки і духові шафи заховані в гарнітур...
  17. Маю виведені кабелі під блок живлення для лед стрічки. Хочу заховати блок в тумбу. Але блок бюджетний, сильно нагрівається, тому маю сумніви. Може краще розмісти під тумбою (задюбелити в стіну). Де б краще розмістити його? Якщо під тумбою, то яка приблизно безпечна відстань?
  18. @МаТраС бракує уваги? З вами тут ніхто не спілкується. Знайдіть собі інший тазік з водою і там пукайте.
  19. Перший етап з відкачкою води робитися не буде, а буде зразу етап остаточного знезараження БЕЗ відкачки води. Оскільки ви ще дали лінк на пошук у гуглі, то й результати з вашого пошуку: 1, 2...містсять одне й те ж, де НЕ вказано дозування на цьому завершальному етапі. Ось тут наприклад взагалі пише: Де ці новітні засоби? Як називаються, хтось використовував? А з вашого лінка можу лише здогадуватися. Що завершальний етап робиться тим же реагентом що й перший в розрахунку 100 – 150 мг активного хлору на 1 л води. Все що хотів - це почути щось типу: "теж мав проблему. Купив препарат А - можеш знайти в інтернеті інструкцію. Засипав одноразово в розрахунку Хмг діючої речовини на 1л. На другий день здав аналіз на такий і такий хлор і мікроби. П'ємо воду 2 роки, живі здорові. Профілактичне зназараження не проводимо, чи проводимо і т.д." Невже важко? В гуглі мене ще не забанили, користуватися вмію, зайшов на форум щоб почути думку людей, можливо є якісь новинки на ринку, а не інструкції кабінету міністрів, які не мінялися з часів срср. Словом, дякую за увагу. Про осмос уже не питаю ще раз, а то на вивчення докторської десертації відправлять 🙂
  20. Зрозумів - петросян. Проходите мимо. Підсумую: 1. Інформація в інтернеті - це копіпаст одного й того ж тексту на різних сайтах. Інформація згодиться для курсової роботи більше, але не для моєї проблеми. 2. Зазвичай інформація без привязки до конкретного препарату та кількості. Цитата: "дезінфекційного засобу розчиняють у невеликій кількості води, налитої у відро" - все. 3. Є і з прив'язкою до препаратів: «Бланідас 300», «Брілліантовий міг», «Жавілар Плюс» та інші. Шукаю «Брілліантовий міг» - ДЕЗІНФЕКЦІЯ ПОВЕРХОНЬ, ні слова про питну воду. Про Бланідас говорили вище. Як взнати дозування цих препаратів для ПИТНОЇ води, а не для чищення підлоги, дезінфекції басейнів, медичних інструментів і т.д. 4. Державний реєстр деззасобів містить 2384 позиції, серед яких "захист від нападу комах-кровососів" та "миття поверхонь приміщень". 5. Виконувати повний об'єм робіт, що описується не маю сил та засобів. Також чистка криниці проводилася за кілька місяців до аналізу. 6. Підійшли би такі варіанти: а) ЗасипАти періодично якусь хімію, і та буде поступово діяти. Щоб була призначена для резервуарів/шахтних криниць і ін. які використовуються в питних цілях. З можливістю знайти інструкцію або дозування для питної води. В міському водопрободі ж є хлор, люди якось користуються. Якщо такого не буває, то в гіршому випадку варіант б). б) Засипати хімію одноразово. Не пити цю воду декілька днів/тижнів. Використувати для душу та санузла, миття посуду. Так як викачати до самого дна декілька разів не можу - прийдеться тиждень або більше без води в хаті сидіти. Тому питаю у простих людей, які можливо теж мають криниці. Чи роблять вони таке і чим. Якщо ні - то ні, а петросянам просьба не турбувати. PS: Щодо питання про зворотній осмос. Чи вірно розумію, що він повністю виводить віруси і бактерії? Якщо все ж знезаражувати воду, чи він достатньо виводить хімію, щоб безпечно вживати в їжу?
  21. Якби там були відповіді на мої питання, то й тут би тему не створював. А я знаю? Питаюся у вас
  22. Дякую. Чи значить це що він в такому випадку буде споживати менше електроенергії? Чи якщо заявлено 1Квт, то в будь якому випадку буде споживати 1Квт?
  23. Є дренажний насос: rozetka.com.ua/ua/tehas-tadp-1000pw/p368991978/ Хочу підключити до нього шланг 1/2" (не питайте чому саме такий шланг). Мучать сумніви, оскільки потужність, як на мене, завелика для такого вузького шланга. Чи не зашкодить насосові?
  24. Можна детальніше? Воно шкодить стабілізатору? Зубр було шкода викидати, от і лишив як вольтметр в щитку. Завдяки йому і виявив проблеми із стабілізатором. До речі, ще часу сплило. Спрацюваня були і при пониженій напрузі, де затримка на зубрі 1с.
×
×
  • Створити...