Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Pasha4988

Пользователи
  • Публікації

    13
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Pasha4988

  1. Якщо підключити два акумулятори паралельно і поставити струм заряду 20 ампер, то на кожному з акумуляторів буде по 10 ампер заряду. Ось саме це цікавить чи варто ставити два, чи один із зарядом 10 ампер. Можна ще спробувати поставити один і струм заряду 20 ампер, але думаю що це може скоротити термін роботи акумулятора. А по схемі заряду ви праві на 100%, саме так і відбувається, спочатку йде струм заряду 10-12 ампер, а потім струм падає, і вже вкінці десь 1-2 ампери. Дозаряджається до 14,2 вольта і тоді переходить в режим підтримання напруги, в такому режимі тримає 13,5 вольта.

  2. 7 хвилин тому, Vladdi сказав:

    Так, потужність зарядки буде однаковою, але для свинцевих батарей є нюанс. Якщо загальний струм розряду буде в межах десь до 10-12А, то два паралельних акуми втратять кожний менше заряду, і їх відновлення струмом 20А буде швидшим майже вдвічі. Щодо одиночної батареї, то треба дивитись документацію виробника, там вказаний максимально допустимий початковий струм. Перевищувати його не бажано, це може викликати деформацію пластин, відшарування активної маси, тощо. В будь-якому разі строк служби АКБ буде зменшений.

    Дякую за відповідь. На акумуляторі вказано початковий струм не більше 23 ампер. Акумулятор розряджається десь 10 ампер (підключений інверторний холодильник). Треба таки спробувати підключити два акумулятори. Наразі після відключення на 3 години акумулятор заряджається десь 3-3,5 години.

  3. Підкажіть, є два акумулятори 12 вольт, 80 ампер, AGM типу, також є ДБЖ із можливістю зарядки 10 ампер або 20 ампер. Як буде швидше заряджатися акумулятор, якщо один на 80 ампер і зарядка 10 ампер, чи якщо їх з'єднати паралельно буде 160 ампер і зарядкою 20 ампер? 

  4. Є котел protherm jaguar 24 jtv, користуюся 3 роки, температура води на опалення стоїть 50-55 градусів, на гарячу воду 43-45 градусів. Виникло питання сервісного обслуговування, а саме чи варто робити промивку теплообмінників? Та і взагалі яке сервісне обслуговування варто робити для котла і як часто?

  5. 14 хвилин тому, normal сказав:

    Не забудьте переключить в ББЖ ток зарядки з 5А на 10А, щоб встигало заряждати акк 80-100Ah за ніч, якщо розряджати AGM на 30%, то прослугує 1200 циклів, якщо на 50%, то 400 циклів

    замовив 80 ah, варто переключити на 10 А ток заряду? не нашкодить акумулятору? 

    із розрядом трохи складніше, буду старатися щоб не розряджався нижче 30%, хоча тут вже тільки вручну моніторити, я так розумію ББЖ цього не вміє робити, він відключає по низькому вольтажу батареї 

     

    краще було все ж шукати Гелевий акумулятор?

  6. 30 хвилин тому, vovarpd сказав:

    Що краще незнаю, але я взяв 4 штуки SSB (SBCG модель). Всяко фірма німецька, з історією якою не якою, на сайті є немалий список працівників з фоточками, технарі вже старші з сивиною, мабуть щось знають :) Трохи вселяє довіру.
    www.battery-kutter.de/main/de/Unser-Team

    теж вирішив замовити цієї фірми, але тільки SBL, я так розумію що це AGM. Типу GEL не знайшов потрібної потужності. Надіюся що AGM витримає розряди і буде працювати добре

  7. 55 хвилин тому, sly сказав:

    учтите, что с увеличением емкости батарей будет возрастать время их заряда. Если ээ подается по графику отключений - вполне может статься так, что итоговое время работы вашего ббж вообще не возрастет из-за хронического недозаряда батарей.

    Выход - литиевые батареи, но это дорого и сейчас дефицит (я свою неделю ждал на заказ, сейчас вторую жду). Правда, не уверен, что volt sinus pro имеет режим работы с литием

    літій зараз дуже дорогий. напевно замовлю один більший акумулятор, а цей що є буду продавати

  8. Підкажіть знайшов акумулятори потрібної потужності, є фірми Volt, Lamex (CSSB) і SSB. Що з них краще взяти? Чи може хтось підкаже фірму акумуляторів яку варто розглядати при покупці в Польщі?

  9. У зав'язку із відключенням світла, виникло питання живлення котла. Купив ББЖ volt sinus pro 500e та до нього акумулятор RITAR DG12-40 12V 40Ah. Все працює чудово з котлом потужністю 100 ват, вистачає десь на 3,5-4 години роботи котла. Але із збільшення часу відключень світла хочу докупити ще акумулятор, в Україні зараз найти щось важко, але все ж. Підкажіть декілька питань. Чи можна підключати паралельно акумулятор типу GEL і типу AGM, а також чи можна паралельно підключити акумулятор 40 і 45 ампер? Чи не буде негативних наслідків від різних типів акумуляторів і іхньої потужності?

×
×
  • Створити...