Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Роман Саломатін

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Имя
    Роман

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

Роман Саломатін's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

  • Уже неделю на форуме
  • Первый пост
  • Начало популярности
  • Начинающий собеседник

Recent Badges

3

Репутація

  1. Не страшно, адже цей тунель - лише технічний. В ньому прокладені комунікації та енергоносії: вода, електрика, інтернет, опалення, гаряче повітря. Доступ до нього є лише в персоналу, тому там рідко хто буває. Ті ж нові тунелі які мали б будуватися - матимуть окремий вхід, товщину стін в цеглину і, однозначно, більші ширину та висоту. Досвід у нас є, ми самі своїми руками збудували храм і велику частину вузлів розробляли самі. я теж починаю схилятися до цього варіанту, адже зокрема, він зможе навіть кладку арок порядово прорахувати, з'єднання тунелів, перехрестя. Комунікації житлових модулів та релігійних споруд.
  2. Однозначно. Наявний нині тунель - планувався як технічний, суто для комунікацій, тому ми не сильно вдавалися в питання його конструктиву. Цегла, арка і стоїть. Але якщо вже підіймати питання культових приміщень чи навіть житлових, тоді справді постає питання технічного супроводу. Вентиляція, тримкість, гідроізоляція. Як я зрозумів із коментарів, можна забути про будь-яке будівництво нижче рівня 5 метрів. Але все одно, як правильно розрахувати товщину аркового склепіння? Річ в тім, що фінансова спроможність на цей проект - недостатня і тому наймати проектанта, це майже непосильне навантаження. На існуючий 40 метровий тунель,ми витратили близько 27 т. гривень.
  3. Добридень. На поверхні не так багато місця і не хочеться його все забудовувати, а будівництво підземних споруд - древня християнська традиція. Тому і пішли думки в цю сторону.
  4. - Ні, для них в проекті окремий будинок на 10 спалень, великою кухнею та всім іншим, але жарт гарний - На таку родзинку церковні гроші витрачати громада не захоче, є чоловік, ініціатор проекту, який готовий виділити свою бригаду будівельну і оплчачувати роботу та матеріали. - За пливуни - цілком згоден. Не думаю, що в когось із форуму є досвід подібних конструкцій, але все ж цікаві думки.
  5. Всім доброго дня дня. Відразу кажу, що тема про специфічне будівництво і прошу одразу, всіх хто захоче просто розповісти про дурнуватість ідеї, пройти повз. Мета: створення унікального об'єкту на території храму. У нас в планах відкриття притулку, будинку для жінок у скрутних життєвих обставинах, ми займаємося опікою над інтернатами і для того, щоб змогти робити ще більше, нам потрібно створити щось таке, що буде родзинкою привертати увагу людей і можливо, вони тоді захочуть долучитися і до нашого соціального служіння. (план капкан ) Виникла ідея будівництво системи тунелів та підземних житлових та релігійних споруд споруд. На даному етапі є вже 30 метрів однієї гілки та 5 метрів іншої, + невеличка кімната на 4 кв.м. (глибина залягання 1.5 м). Частина робилася відкритим способом: - Вийняття ґрунту на глибину ~3,5 м. - заливка бетонної стяжки - кладка силікатних стін 1.6 м. - кладка арки на опалубку. Арка вже витримала проїзд 50 та 60 тон зверху - все гаразд. Зараз планується продовження робіт, але більшість тепер треба робити закритим способом. Запитання: - Яким чином спростити роботу з проходу тунелю? Горизонтальне буріння максимальним діаметром, потім підчистка і закладка? - Також цікавить питання вертикальної проходки. Ґрунтові води на глибині ~5м, сильні плавуни, до води близько, але за нашим проектом система тунелів та приміщень має бути в декілька поверхів. Чи є варіант пройти плавуни та пісок армо-бетонною шахтою, поступово заливаючи її зверху, а знизу підкопуючи та опускаючи її. Щось схоже, до підкопування кілець в колодязі. Фото наявного тунелю та доповнення опису додам трішки пізніше. Прошу долучатися до обговорення та пропонувати свої ідеї.
×
×
  • Створити...