Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

xandr xandr

Пользователи
  • Публікації

    177
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача xandr xandr

  1. В процесі. Схиляюся до примусової вентиляції з рекуперацією ... але то в майбутньому.
  2. Народ, а вот вопрос ещё один - стоит ли углы 45 градусов заменить на связки из 3*15 градусов для улучшения плавности поворотов? ... Место позволяет, бюджет раздует незначительно ... Смущает только увеличение количества стыков Интересен ваш опыт и мнение?
  3. Спасибо, Сергей, это обязательно будет сделано! У вас явно больше практического опыта чем у меня. Могли бы вы глянуть на схему канализации, которую я собираюсь воплотить? Заранее благодарю! Несколько постов назад я ее выкладывал в этой теме (на 2 странице) ... вот ссылка на пост:
  4. Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ...
  5. Дякую. Так, я розумію, що виною билу просадка грунту і опора на жорстку основу малої площі. Мені доведеться вирішувати подібне питання. Я буду лити плиту з опорою на палі замість підлоги по грунту. Під плитою буде насипний грунт, який з часом може осісти (бо минулий власник не вийняв плодородку). Я думав для фіксації труби в проектному положенні - надіти на неї хомути зі шпильками, шпильки вивести в тіло плити і залити плиту. Мало б вийти що труба кріпиться до плити, наче до стелі. У разі осадок грунту труба малаб повиснути на шпильках. Зараз побачивши ваш досвід замислився - чи не продавлять мої хомути трубу. Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? ... Я думав поставити хомути через метр або півтора максимум.
  6. Дякую за ваш досвід! Я думав робити подібні опори, але посля основної засипки (що б трубу добре зафіксувати). хотів опори вийняти, досипати на їх місце пісок і додатково пролити для ущільнення ... що б не було жорстких місць під трубою. А якого виробника трубу ви використовували?
  7. Нажаль не вийде в моєму випадку через обмеження розташування забудов 😕 ... Може спробую застосовувати кути не по 45, а 3 по 15 ... Тоді повороти будуть більш пологими. Думаю головне зберегти ухил і об'єм води при зливі. Читав методочки для проектувальників каналізацій - ніде не знайшов заборон на розворот труби на 180 градусів. Лише застереження на використання кутів у 90 градусів (гострі повороти) і настанову розбивати такі повороти кутами 45, або краще 30, або ще краще 15 градусів. Враховуючи, що туалетом в хозблоці будуть користуватись вкрай не часто (максимум руки помити), буду плекати надію, що засорів не буде ... але ревізію все ж продумаю де втулити ... І перед закопуванням гілки на хозблок - обов'язково протестю її в жорстких умовах.
  8. Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Плита 1 поверху знаходиться на 1,7 м. вище ніж вход в септик, тобто що б витримати ухили в 2 і 3 см, мушу стояком спуститись до необхідної відмітки. Розуміючи, що максимальні засори можуть бути від кухні та унітазів, я звів ці лінії в одну точку (вихід з будинку) і зробив там стояк центральний, який іде і на 2 поверх и спускається під землю до рівня септика. Логіка була така.
  9. Друзья, нужна ваша разумная критика и советы! Я все ближе подхожу к этапам - установка септика, разводка внешней канализации, разводка внутренней, заливка плиты пола. Каналья будет под плитой. Хочется учесть все моменты, чтобы потом не кусать локти. В связи с чем прошу вас глянуть схемы канализации - прикрепляю общий вид, внешнюю и внутреннюю. На схеме не указана канашка для слива с фильтра и с бойлерной ... ее я еще не решил какой трубой вести (классика или гофра), но заложу ее в траншеи внутренней канашки. Поэтому, чтобы не захламлять схемы - не указал. Особый момент - в септик будет идти канашка не только с дома, но и с хозблока (там будет санузел). Хозблок расположить по другому нет возможности, приходится проектировать канашку хозблока с поворотом на 180 градусов при заходе в септик. Будет ли такой вариант рабочим? Не шибко хочется ставить поворотный колодец, но завестии нужно. Полагаю что там могут возникать засоры. Как бы предусмотреть прочистку дешево и сердито? Видел, что ставят тройник 110\110\45 град. в обратном направлении стоку, с него выводят вертикаль, глушат ее на высоте около 10 см до верха и засыпают землей. Если забьется канашка - откапывают, открывают заглушку и чистят тросом. Рабочий вариант? По высотам и уровням все вроде бы просчитал, все ложится нормально под плиту. Уклон для 110 трубу брал 2 см \ 1 м., для 50 трубы - 3 см \ 1 м. Везде 110 труба - рыжий остендорф, 50 - труба - серый остендорф. Пока не знаю как осуществить прочистку ветки Писсуар-Душ ... где-то нужно вставить ревизию, но где, если все под плитой. а ветка закончится в душевым трапом ... через него чистить? Дополнительно ревизии будут над писсуаром и над выходом из дома (там стояк на 2 этаж пойдет). Ревизии я не указывал на схеме. Может для внешней канашки тоже ревизию предусмотреть на улице где-то? Хотя там около 10 м. от выхода с дома до септика, через ревизию над выходом тросом смогу влезть аж в септик.
  10. В котельной планируется бак косвенного нагрева теплового насоса на 300 л. В случае замены или ремонта его нужно будет слить - 300 л. воды в 60 градусов температурой. Там же будут гребенки теплых полов и распред. коллектор водоснабжения дома. Т.е. имею концентрацию мест с возможностью стравливать некий объем воды (большой). Станция водоочистки (обратный осмос) тоже будет. Осмос и котельная как раз и планировались объединиться в отдельную ветку. Серые трубы думал изначально прокладывать, но до дренажного поля около 18 м. Серая труба даст кучу стыков. В условиях залповых сбросов она будет работать в полу-напорном состоянии. Меня слегка парит количество стыков и их возможные протечки. В связи с этим я и рассматривал возможность проложить ветку без стыков из гофро-трубы. Плюс по цене гофра вроде дешевле будет. Буду благодарен, если поясните подробней почему не рекомендуете гофру? У меня опыта маловато в этом вопросе, а делать нужно самому.
  11. Дякую 👍 А ще таке питання - з бойлерної (котельні) хочу кинути окрему гілку каналізації одразу в дренажне поле, що б не навантажувати септик залповими скидами. Чи можливий варіант використання гофро-каналу двостінного для кабелю? В нього зовнішній діаметр 63 мм, а внутрішній 51,5 мм. Можна з'єднати з 50-ю трубою звичайним хомутом, що б далі змонтувати сантех. трап з сухим затвором. Тоді буде суцільна траса без стиків. Температуру ця гофра тримає наче до 90 градусів. Наприклад така гофротруба: allelectro.com.ua/dvostinni-trubi-63-mm/gnuchka-dvostinna-gofrovana-truba-dks-63-mm-121963a/
  12. Друзі, підкажіть плз, бо я щось засумнівався. Буду лити плиту чорнову на 1поверсі. Під плитою зроблю розводку каналізації. Питання - сірою чи рижою трубою робити? Сіра тримає більшу температуру, а рижа має більшу жорсткість. Форумчани казали, що сіру плита може продавити. В той же час по трубам може бігти дуже гаряча вода, хвилююся чи не поведе рижу, наприклад, якщо стравити бойлер літрів 200.
  13. Лоток - вы имеете в виду выкопать траншею под трубу маусимально близко к плите, заложить в нее минимальную опалубку, что б не осыпался грунт по бокам, заармировать 4-я стержнями арматуры, внутрь которых уложить трубу, этот армокаркас траншеи связать с армокаркасом плиты и залить все общим бетоном? Или как то по другому?
  14. Ви имеете в виду - сделать ребро жесткости, в котором разместить трубу? ... Надо подумать и посчитать, спасибо за идею!
  15. Плита планируется всего 150 мм толщиной, с 2-я арматурными сетками. Труба 110 попросту не разместится в этой плите, будет мешать армирование. Надо будет утолщать плиту + учесть около 14 см на перепад трубы. По итогу плиту будет 350-400 мм, это слишком дорого и нецелесообразно. Хомуты в 1000 грн должны уместиться по бюджету, плюс-минус.
  16. Я робив тестові шурфи буром тісє + протикав арматурою насипну підлогу будинку з кроком 2*2 м., що б зрозуміти рівномірність ущільнення по будинку його насипної частини. Усюди грунт не щільний + сусід розказав, що минулий власник навіть не трамбував зворотню засипку, просто насипави і розрівняв, типу саме всядеться. Також минулий власник намагався пролити насип, судячи з усього. Результат - частина будинку взялася кіркою супер твердої глини завтовшки 15-20 см, а під нею рихлий грунт і чернозем. Тобто пласт глиняного бетону, що висить на рихлині. Сенсу ніякого. Я тільки намучався, видовбуючи ті брили глини. Що б ущільнити грунт під трубами мені треба викопати траншеї глибиною 700-1100 мм (вийняти насип + чернозем і дойти до материка), що вже незручно, засипати піском, вибехкати його ручною трамбовкою, пролити і потім укласти труби. Вважаю, шо швидше і надійніше буде поставити на трубу з кроком 1 м хомути оцинковані шпильками до гори і залити плиту. Тоді шпильки будуть в бетоні і в разі просадки труба просто буде висіти на шпильках, тримаючись за чорнову монолітну плиту, котра стоїть на сваях.
  17. Непокоять просадки грунту під п'ятном будинку. Нагадаю - минулий власник копав фундамент і глину з траншей закидав всередину будинку, прямо на чернозем, який був раніше городом. Потім досипав туди зверху ще 300-700 мм глини (привозної), бо будинок стоїть на схилі і має цоколь з однієї сторони 300 мм, з другої майже 1000 мм. Над поверхньою землі. От весь цей шар насипного грунту - він рихлий, плюс на черноземі насипаний. А в ньому буде розводка внутрішньої каналізації. Цей шар всядеться з часом і труба разом з ним. З раструбів повиходить труба і буде мені цяцька з часом під плитою чорнової підлоги, яка сваями зіпреться на материк Тобто хвилює просадка грунту безпосередньо під плитою підлоги.
  18. З будинку труба вийде на 700-800 мм. глибини, що б в септик зайти на глибині 1000-1200 мм. Конкретно буду знати коли вкопаю септик по факту. Поки що приблизно. Тобто під будинком вся каналізація буде максимально близько до плити перекриття розводитись і зійдеться в одній точці будинку, в якій нирне по стояку вниз і піде в септик.
  19. Вірно. Плита через сваї спиратиметься на материк. А каналізація буде в грунті під плитою. Грунт не ущільнений і під ним 40 см чернозему, який раніше був городом, тобто він те ж як би рихлий відносно. Зараз грунт сухий, бо зверху не закритий і підсушується повітрям. Коли залью плиту - він знизу натягне вологи і по любому ущільнеться, а отже просяде. У мене довжина труби 8 м під плитою буде. Вона може провиснути так, що раструб якийсь висмикнеться. Тоді буде біда. Хз, можливо я занадто параною. Будинок будую вперше, але читаю теми на форумі з просіданням підлоги і щось мені стрьомно залишати канашку в грунті, який просяде з часом. Розумію, шо плита не буде давити на насипний грунт. Не знаю на скільки він повинен просісти, що б розгерметизувати систему, не дуже хочеться то лагодити потім Можливо насправді перестраховуюсь занадто. На практиці просто в будинку моєї тітки (30 років будинку) - почала текти канашка чавунна, що йшла під будинком (труба лопнула). Підлога по землі на лагах. Результат - постійно мокра стіна в місці виходу канашки з будинку. Зривали підлогу, перекладали трубу. Робив це власноруч.
  20. Як раз не на материк, в тому і біда. Зворотня засипка зроблена без ущільнення минулим власником. Беру арматуру 12 і встромляю її вглиб на 400 мм руками. Ця засипка миє висоти від 300 до 700 мм. Це близько 50 кубів породи. Спочатку думав замінити на пісок з ущільненням. Порахував і прифігів - золота витівка по грошам. Було б ущільнення, я б не парився. Дерев'яні кілки, нажаль не варіант - згниють, самі розумієте. Тому і розглядаю варіант кріплення труб до чогось оснОвного, наприклад фундаменту (як на фото), або плити. Як я бачу - насипний грунт з часом (5-10 років) всядеться і потягне з собою трубу, бо вона в повітрі не буде висіти, зєднання прослабляться і буде протікати канашка, а отже буде замокати грунт під плитою. А побачу я це лише тоді, коли там жаби заквакають. Чи потрібне меня болото під будинком? Гадаю ні.
  21. Намалевал. Пока вижу так, но ОЧЕНЬ хочется сделать дешевле, проще, но так же надежно. Пока не знаю как. На продавливание так и не могу пока посчитать. Может кто-то помочь? Трубу красную - вы имеете в виду рыжую для наружной канашки? Если так, то ее я и планировал ставить под плиту, но все же переживаю, что будущая просадка грунта разгерметизирует ее.
  22. Лотки какие именно? Я пока думал о варианте крепления к черновой плите - на трубу закрепить хомуты крепления для канализации со шпильками, но вверх ногами (чтобы шпильки торчали вверх и заходили в плиту), часть шпилек, соприкасающихся с землёй в термоусадку феном запаять для исключения коррозии, затем залить плиту. После застывания получится аналог крепления к потолку фактически, но под землёй ... долбанутым нет покоя )))
  23. Друзья, возник вопрос по канализации. Если в варианте с полом по столбам грунт потенциально даст просадку, то он потянет и трубы канализации. Часть труб я смогу закрепить к фундаменту, а одну трассе через дом не получится, она будет в грунте только. Как быть с ней, как не допустить просадки вместе с грунтом?
×
×
  • Створити...