Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

xandr xandr

Пользователи
  • Публікації

    177
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Відвідувачі профілю

Блок останніх відвідувачів вимкнений та не відображається іншим користувачам.

xandr xandr's Achievements

Опытный

Опытный (6/13)

  • Преданный форуму
  • 10 комментариев
  • Уже год на форуме
  • Уже месяц на форуме
  • Уже неделю на форуме

Recent Badges

19

Репутація

  1. В процесі. Схиляюся до примусової вентиляції з рекуперацією ... але то в майбутньому.
  2. Народ, а вот вопрос ещё один - стоит ли углы 45 градусов заменить на связки из 3*15 градусов для улучшения плавности поворотов? ... Место позволяет, бюджет раздует незначительно ... Смущает только увеличение количества стыков Интересен ваш опыт и мнение?
  3. Спасибо, Сергей, это обязательно будет сделано! У вас явно больше практического опыта чем у меня. Могли бы вы глянуть на схему канализации, которую я собираюсь воплотить? Заранее благодарю! Несколько постов назад я ее выкладывал в этой теме (на 2 странице) ... вот ссылка на пост:
  4. Дякую, я аж замислився в необхідності своєї ідеї ... а над трубою нічого не трамбували, або важка техніка не їздила? ... чи трамбували ви піщану подушку в траншеї перд укладанням труби? ... і на яку глибину була закопана труба? ... намагаюся зрозуміти для себе чому у вас відбулася просадка грунта і що спричинило продавлювання ...
  5. Дякую. Так, я розумію, що виною билу просадка грунту і опора на жорстку основу малої площі. Мені доведеться вирішувати подібне питання. Я буду лити плиту з опорою на палі замість підлоги по грунту. Під плитою буде насипний грунт, який з часом може осісти (бо минулий власник не вийняв плодородку). Я думав для фіксації труби в проектному положенні - надіти на неї хомути зі шпильками, шпильки вивести в тіло плити і залити плиту. Мало б вийти що труба кріпиться до плити, наче до стелі. У разі осадок грунту труба малаб повиснути на шпильках. Зараз побачивши ваш досвід замислився - чи не продавлять мої хомути трубу. Скажіть плз, яка відстань була у вас між опорами, які продавили трубу? ... Я думав поставити хомути через метр або півтора максимум.
  6. Дякую за ваш досвід! Я думав робити подібні опори, але посля основної засипки (що б трубу добре зафіксувати). хотів опори вийняти, досипати на їх місце пісок і додатково пролити для ущільнення ... що б не було жорстких місць під трубою. А якого виробника трубу ви використовували?
  7. Нажаль не вийде в моєму випадку через обмеження розташування забудов 😕 ... Може спробую застосовувати кути не по 45, а 3 по 15 ... Тоді повороти будуть більш пологими. Думаю головне зберегти ухил і об'єм води при зливі. Читав методочки для проектувальників каналізацій - ніде не знайшов заборон на розворот труби на 180 градусів. Лише застереження на використання кутів у 90 градусів (гострі повороти) і настанову розбивати такі повороти кутами 45, або краще 30, або ще краще 15 градусів. Враховуючи, що туалетом в хозблоці будуть користуватись вкрай не часто (максимум руки помити), буду плекати надію, що засорів не буде ... але ревізію все ж продумаю де втулити ... І перед закопуванням гілки на хозблок - обов'язково протестю її в жорстких умовах.
  8. Септик пластиковий (Bioseptic), в нього лише з однієї сторони є вхід, а з протилежної вихід в дренаж. Патрубки входу і виходу впаяні в корпус, тому мушу робити поворот на 180 градусів, що б завести трубу з хозблоку. Плита 1 поверху знаходиться на 1,7 м. вище ніж вход в септик, тобто що б витримати ухили в 2 і 3 см, мушу стояком спуститись до необхідної відмітки. Розуміючи, що максимальні засори можуть бути від кухні та унітазів, я звів ці лінії в одну точку (вихід з будинку) і зробив там стояк центральний, який іде і на 2 поверх и спускається під землю до рівня септика. Логіка була така.
  9. Друзья, нужна ваша разумная критика и советы! Я все ближе подхожу к этапам - установка септика, разводка внешней канализации, разводка внутренней, заливка плиты пола. Каналья будет под плитой. Хочется учесть все моменты, чтобы потом не кусать локти. В связи с чем прошу вас глянуть схемы канализации - прикрепляю общий вид, внешнюю и внутреннюю. На схеме не указана канашка для слива с фильтра и с бойлерной ... ее я еще не решил какой трубой вести (классика или гофра), но заложу ее в траншеи внутренней канашки. Поэтому, чтобы не захламлять схемы - не указал. Особый момент - в септик будет идти канашка не только с дома, но и с хозблока (там будет санузел). Хозблок расположить по другому нет возможности, приходится проектировать канашку хозблока с поворотом на 180 градусов при заходе в септик. Будет ли такой вариант рабочим? Не шибко хочется ставить поворотный колодец, но завестии нужно. Полагаю что там могут возникать засоры. Как бы предусмотреть прочистку дешево и сердито? Видел, что ставят тройник 110\110\45 град. в обратном направлении стоку, с него выводят вертикаль, глушат ее на высоте около 10 см до верха и засыпают землей. Если забьется канашка - откапывают, открывают заглушку и чистят тросом. Рабочий вариант? По высотам и уровням все вроде бы просчитал, все ложится нормально под плиту. Уклон для 110 трубу брал 2 см \ 1 м., для 50 трубы - 3 см \ 1 м. Везде 110 труба - рыжий остендорф, 50 - труба - серый остендорф. Пока не знаю как осуществить прочистку ветки Писсуар-Душ ... где-то нужно вставить ревизию, но где, если все под плитой. а ветка закончится в душевым трапом ... через него чистить? Дополнительно ревизии будут над писсуаром и над выходом из дома (там стояк на 2 этаж пойдет). Ревизии я не указывал на схеме. Может для внешней канашки тоже ревизию предусмотреть на улице где-то? Хотя там около 10 м. от выхода с дома до септика, через ревизию над выходом тросом смогу влезть аж в септик.
  10. В котельной планируется бак косвенного нагрева теплового насоса на 300 л. В случае замены или ремонта его нужно будет слить - 300 л. воды в 60 градусов температурой. Там же будут гребенки теплых полов и распред. коллектор водоснабжения дома. Т.е. имею концентрацию мест с возможностью стравливать некий объем воды (большой). Станция водоочистки (обратный осмос) тоже будет. Осмос и котельная как раз и планировались объединиться в отдельную ветку. Серые трубы думал изначально прокладывать, но до дренажного поля около 18 м. Серая труба даст кучу стыков. В условиях залповых сбросов она будет работать в полу-напорном состоянии. Меня слегка парит количество стыков и их возможные протечки. В связи с этим я и рассматривал возможность проложить ветку без стыков из гофро-трубы. Плюс по цене гофра вроде дешевле будет. Буду благодарен, если поясните подробней почему не рекомендуете гофру? У меня опыта маловато в этом вопросе, а делать нужно самому.
  11. Дякую 👍 А ще таке питання - з бойлерної (котельні) хочу кинути окрему гілку каналізації одразу в дренажне поле, що б не навантажувати септик залповими скидами. Чи можливий варіант використання гофро-каналу двостінного для кабелю? В нього зовнішній діаметр 63 мм, а внутрішній 51,5 мм. Можна з'єднати з 50-ю трубою звичайним хомутом, що б далі змонтувати сантех. трап з сухим затвором. Тоді буде суцільна траса без стиків. Температуру ця гофра тримає наче до 90 градусів. Наприклад така гофротруба: allelectro.com.ua/dvostinni-trubi-63-mm/gnuchka-dvostinna-gofrovana-truba-dks-63-mm-121963a/
  12. Друзі, підкажіть плз, бо я щось засумнівався. Буду лити плиту чорнову на 1поверсі. Під плитою зроблю розводку каналізації. Питання - сірою чи рижою трубою робити? Сіра тримає більшу температуру, а рижа має більшу жорсткість. Форумчани казали, що сіру плита може продавити. В той же час по трубам може бігти дуже гаряча вода, хвилююся чи не поведе рижу, наприклад, якщо стравити бойлер літрів 200.
  13. Лоток - вы имеете в виду выкопать траншею под трубу маусимально близко к плите, заложить в нее минимальную опалубку, что б не осыпался грунт по бокам, заармировать 4-я стержнями арматуры, внутрь которых уложить трубу, этот армокаркас траншеи связать с армокаркасом плиты и залить все общим бетоном? Или как то по другому?
  14. Ви имеете в виду - сделать ребро жесткости, в котором разместить трубу? ... Надо подумать и посчитать, спасибо за идею!
×
×
  • Створити...