Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Mr. D

Пользователи
  • Публікації

    1 052
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Mr. D

  1. Також впевнений, що Victron кращий. В цьому випадку шукаю щось трохи дешевше. Victron, до речі, буває у виконанні IP68. На рахунок точності вимірювання теж погоджуюсь, вирішив взяти трохи більше по струму, тому що якщо цей DYI перестане працювати, щоб була можливість на якусь іншу інсталяцію перекинути. Хоча діапазон від 0 до 100 A й так достатньо широкий для не дуже великих батарей. На скільки я розумію, можливо, працювати й без екрана, тобто дивитися всі параметри в додатку.
  2. Є ось такі цікаві пристрої як, наприклад, Junctek KH140F (0 - 120 VDC; 0 - 400 A) для рахування кількості енергії (можливо й під час заряджання, й під час розряджання батареї). Маю дві LFP батареї з конфігурацією 4S. Батареї під'єднані паралельно та працюють з двигунами на 12 VDC (4 двигуни по 45 W, тому й батареї під'єднані паралельно, щоб отримати більше струму до того, як BMS батарей заблокують вихідний струм). Заряджається ця пара LFP батарей напругою 13,6 VDC. Час заряджання пораховано приблизно теоретично та навіть, якщо блок живлення буде працювати довше, ніж батареї будуть заряджатися, то нічого критичного не трапиться. А от під час розряджання не зрозуміло який поточний SoC, тому вирішив спробувати застосувати ось такий SmartShunt Junctek (це точно дешевше, ніж аналог від Victron Energy). Можливо, хтось користується подібним? Що в SmartShunt Junctek може працювати та не працювати? Junctek має кілька серій таких SmartShunt'ів з Bluetooth\Wi-Fi або без, а також з екраном або без. Одразу бачу, що значного захисту від середовища (деяка характеристика IP) такі пристрої не мають, що не дуже добре. Є інші варіанти таких пристроїв з IP68, але ті пристрої продають на alibaba.com від 6 штук на одне замовлення.
  3. З'явилося ще цікаве питання. Поки що не розумію де саме у Must PV18-5248 PRO місце для під'єднання заземлювача, який буде відводити струм з корпуса (для захисту, якщо якийсь струм на корпусі інвертора з'явиться). Є тільки одна клема до якої під'єднується заземлювач - це AC IN, але це PE провідник, який далі повинен бути перекинутий на AC OUT. Корпус Must теж заземлюється через PE AC IN?
  4. Я думаю, Ви плутаєте так звану raw data на CAN шині та розкодовані ланцюжки або дані. Тому що пристрій USB to CAN коштує близько $10. Наприклад, www.aliexpress.com/item/1005007148890952.html. Але що робити з тими даними - це вже задача програми, яка все розкодує або навіть щось відправить для кодування якогось блока. Всі ці захищені протоколи зв'язку, які використовують CAN як транспорт зовсім не пов'язані з фізичним виглядом самої мережі CAN. ) У разі інверторів, скоріше за все, ось такий пристрій за $10 міг би побачити всі дані з BMS.
  5. Все з цим CAN'ом заплуталось. CAN - це промисловий стандарт зв'язку або мережевий стандарт. CAN - це щось схоже на Ethernet, який також може працювати в різних середовищах, як й CAN. CAN, можливо, також частково поділити на рівні моделі OSI. Один з варіантів фізичної мережі, де можливо використовувати CAN (й, схоже, єдиний існуючий) - це звичайна проводова мережа. Ось для прикладу ISO 11898-2 працює приблизно так "...High-speed CAN signaling drives the CANH wire towards 3.5 V and the CANL wire towards 1.5 V when any device is transmitting a dominant (0), while if no device is transmitting a dominant, the terminating resistors passively return the two wires to the recessive (1) state with a nominal differential voltage of 0 V...". Й відповідно зазначені напруги 3,5 VDC та 1,5 VDC - це відносні напруги між CAN+ та Ground та CAN- та Ground. Все що відбувається вище фізичного рівня - це вже інша логічна цифрова частина, яка базується на правильній ідентифікації фізичних сигналів, які залежать від Ground. Тому я ще раз напишу свою тезу, що не може так бути, що мінусова клема батареї під'єднана до корпуса інвертора. Що саме відбувається з цифровими пакетами мені невідомо. Зрозуміло, що далі є якісь вже інші протоколи, які мають свої алгоритми роботи. Якщо вже ближче до Must, то фактично немає підтвердження, що програма керування Must якось здатна реагувати на CCL, DCL, CVL, які, скажімо, має змогу надавати BMS Pylontech. Те що інвертор показує значення, які йому вдалося отримати й розпізнати ще не значить, що інвертор або програма керування інвертора щось з тими даними робить. Якось відомий тут Andy (Off-Grid Garage) тестував 100Balance BMS, яку він купив з розрахунку на те, що та буде надавати інвертору параметри по CAN (так було зазначено в описі), а виявилось вже пізніше, що йому китайці на його питання, які з'явились після кількох марних днів налаштувань, відповіли, що й нічого не повинно працювати, тому що виробник тільки хотів ці функції розробляти, але ще не розробив. ) З Must'ом, думаю, щось подібне. З того, що я бачу, ніякий зв'язок не можливий через CAN, якщо або CAN+, або CAN- обірванні, тому що логічні 1 та 0 формують обидва провідники разом, а не кожен окремо. Скоріше за все, в автовиробників Ground - це мінусова клема акумулятора, а CAN+ - це +5 VDC, та CAN- - це +3,5 VDC (або щось приблизно схоже), тому й Вам здається, що так повинно бути й в інверторах, але, думаю, що з інверторами так не працює - це окрема система зв'язку зі своїм абсолютним нулем, який заземлено. Не можливо заземлити автомобіль з низьким опором заземлювача.
  6. Поки що не бачив жодних доказів того, що інвертори Must, які продають в Англії, кращі за ті, які можливо купити в Китаї, якщо ще й одну модель порівняти. Якби так було, це вже було б відомо. Це й так зрозуміло, що виробники в Китаї пишуть на своїх виробах все, що завгодно. Інша справа навіть наявних характеристик достатньо для того, що б вирішити завдання. Якось так сталося, що нержавійку для заземлювачів дешевше використовувати індійського походження. Тобто "мінус" батареї - це CAN Ground? Я думаю, що єдиний CAN Ground з'являється саме шляхом з'єднання корпуса батареї та інвертора, та рівні CAN+ та CAN- не є напругою відносно мінусової клеми батареї. BMS передає, а інвертор приймає. Думаю, електрична CAN мережа гальванічно розв'язана з іншими частинами пристроїв передавача та отримувача. Якщо корпус інвертора під'єднати до заземлювача, а, наприклад, корпус батареї ні, то є ймовірність, що CAN працювати не буде. А ще ось таке знайшов en.wikipedia.org/wiki/CAN_bus "...This signaling strategy differs significantly from other balanced line transmission technologies such as RS-422/3, RS-485, etc. which employ differential line drivers/ receivers and use a signaling system based on the differential mode voltage of the balanced line crossing a notional 0 V. Multiple access on such systems normally relies on the media supporting three states (active high, active low and inactive tri-state) and is dealt with in the time domain. Multiple access on CAN bus is achieved by the electrical logic of the system supporting just two states that are conceptually analogous to a ‘wired AND’ network..." "...Ця стратегія сигналізації суттєво відрізняється від інших технологій передачі збалансованої лінії, таких як RS-422/3, RS-485 тощо, які використовують драйвери/приймачі диференціальної лінії та використовують систему сигналізації, засновану на напрузі диференціального режиму збалансованої лінії, що перетинає умовний 0 В. Множинний доступ у таких системах зазвичай покладається на середовище, що підтримує три стани (активний високий, активний низький і неактивний), і розглядається протягом часу. Множинний доступ до шини CAN досягається завдяки електричній логіці системи, яка підтримує лише два стани, які концептуально аналогічні дротовій мережі AND..." Тобто фізично RS-485 та CAN працюють по-різному.
  7. Тоді зрозуміло, чому деякі ціни на Hager значно відрізняються (схоже, інколи до 25%). Лише проглянув prom.ua по тим позиціям, які були цікаві.
  8. Продавець, який працює, мабуть, з офіційним імпортером, каже, що MCN216A тільки на замовлення (яке виконують, здається, тижні за 3). Тому припускаю, що всі інші MCN216A у багатьох продавців на prom.ua - це фактично MC216A. Але для прикладу щити VS112TD теж пропонували під замовлення, хоча таких щитів на prom.ua багато в наявності за значно нижчими цінами. MCS SFB225 й зовсім не знайшов в цьому каталозі hager.com/intl-en/products. Мабуть, якісь окремі пристрої тільки для якихось регіонів виробляють.
  9. В першому відео ремонт - це лише під'єднання плати, до якої відповідно ще й не всі роз'єми вентиляторів потім є можливість під'єднати. Цікавий дизайн плати. У другому відео автор здався та й так не відремонтував той PowMr (хоча навіть кілька мікросхем замінив). А ще звернув увагу на глянцевий корпус пристрою, який був весь у відбитках (як каже автор - Apple iPhone). )
  10. Є одна або кілька країн, де це не Xerox, а Canon. Саме такі оголошення в тій країні й пишуть - "Canon". ) Думаю, як раз сервісу в Україні немає для цих батарей Є припущення, що інсталятори зараз достатньо сильно завантаженні. Окремі люди монтують сонячні панелі, окремі - під'єднують кабелі й окрема людина налаштовує. ) Я б не сказав, що Deye - це зовсім дешево. Можливо, з погляду того, що все ж "їде". )
  11. Схоже, є трохи різниця Hager MCN216A - hager.com/intl-en/products/information/mcn216a-mcb-2p-6ka-c-16a-2m Hager MC216A - hager.com/intl-en/products/information/mc216a-mcb-2p-6ka-c-16a-2m Запобіжники відрізняються візуально, хоча основні характеристики схожі. Ще десь вичитав, що Hager MCN216A має сертифікат (німецький VDE), якого не має Hager MC216A. Фактично ціна, за якою були куплені ці запобіжники, найнижча для MCN216A, але вище середньої, якщо брати до уваги Hager MC216A. Тому орієнтуючись на MCN216A купили по не самій зручній ціні MC216A. Звісно, це не тисячі гривень різниці, але дещо неточно було вказано назву товару, що фактично збільшило видатки (могли б й іншого продавця вибрати, якби стало зрозуміло, що MCN216A в продажу немає, а всі запобіжники - саме MC216A). Мені здається, фактично в продажу MCN216A й немає.
  12. Саме так. Хтось купує сервіс під ключ з усіма під'єднанням\обходами до щитка. Ввімкнув та працює. Щось типу Pylontech в цьому випадку дуже гарне рішення. ) Але потім виявляється, що ще шумить або, як один сусід жалівся, ще і якось високочастотний перетворювач окремо шумить (свистить) в його Masterpower інверторі. Вважаю, що Pylontech повинен вже давати знижку спільноті форуму за таку часту згадку цієї компанії. )
  13. А якщо написати NKON'у про ці показники? Можливо, запропонують якесь рішення? Якщо, наприклад, пояснити, що всі комірки для одної батареї.
  14. Як мінімум виміряти опір та подивитися температуру з'єднань під навантаженням
  15. Ще думаю спробувати перевірити аутентичність пристроїв Hager відправивши запит на hager.com/_en/check. Надішлють у відповідь країну, до якої офіційно імпортована продукція, якщо, скажімо, Hager сірий? У формі на сайті треба вказати країну, з якої надсилається запит.
  16. Купив кілька запобіжників Hager MCN216A, а прислали Hager MC216A. Подивився характеристики одного й другого запобіжників, виглядає так, що різниці немає. Але MCN216A дорожчі за MC216A. Якось, думаю, не гарно так продавати (попереджень та знижок, звісно, не було).
  17. Нещодавно бачив металічні корпуси для самозбірних акумуляторних батарей в продажу на prom.ua від українського виробника. Виглядають дуже непогано, але й не дуже дешеві. Можливо, якщо рахувати доставку корпуса без комірок з Китаю, то все ж українські корпуси дешевші. Один пан (можливо, з Харкова) має всі сертифікати на комірки та все вимірює й нотує для себе. Тому не виглядає так, що його батареї мають погану якість з технічноелектричного боку. Інша справа корпуси якісь специфічні, то ОСП, то ДСП, або ящики для інструмента з прорізами та друкованими вставками (наче й непогано, але відчуття цілісного промислового продукту немає).
  18. А ще, мені здається, Meest дешевший, ніж послуги Нової Пошти. NKON оформлює сам все в Meest.
  19. Думаю, NKON теж має не безлімітний склад. До речі, порівнював ціни з німецькими продавцями, все ж NKON був дешевшим. Все, що в Польщі, звісно, підросло в ціні синхронно з Україною.
  20. Навіть Victron маркували як Powerbank. ) Мабуть, у Meest'а або на митниці все, що з пільговим розмитненням - це Powerbank. )
  21. Так, це логічно. Мені здається, Google так колись зробили з Android, яка зараз працює на дуже великій кількості пристроїв. Але Deye та, наприклад, Must мають також свої протоколи? Або вони просто кажуть, що то їх протоколи, а фактично великої різниці немає з Pylon або Pylontech?
  22. По інвертору така історія, який в іншому відправленні. Написано, підготовка до розмитнення (й там же - ця процедура може займати до 5 робочих днів).
  23. Можливо простіше Meest'у запропонувати залишити посилку у своєму відділені (та вибрати найближче)? У 2022 році Meest саме так й робили доставку батареї з Китаю - "Ми дзвонили, але не додзвонились".
×
×
  • Створити...